Aileler anlaşamadığı için ayrılmak

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Merhaba canlarımm,
Bugün size çok sevdiğim bir arkadaşımın konusunu yazacağım fikirlerinizi merak ediyoruz .

Ünv. zamanında tanışıp görüştüğü 4 yıllık sevgilisi var.
Ben ikisini de çok severim çok da güzel bi çiftti ikisi de arkadasım.
Neyse, 4 senenin sonunda aileler tanıştı
Tam kız istemeye gidildi sorun çıktı.
Çocuk işkur da şoför olarak çalışıyo
Ailesiyle birlikte yaşıyo, yani anne babasıyla
Ama abileri de onlara yakın yerde oturuyo
Küçük bir ilde oturuyolar maddi olarak imkanları da o kadar iyi değil.
Arkadaşımın da ailesinin maddi durumu iyi
Ünv. mezunu ama çalışmıyo
Babasının İstanbul'da tahtakale de hediyelik eşya satan dükkanı var
7-8 katlı da kendilerine ait Ümraniye'de yeni yapılmış binaları var.

Bunları anlatma sebebim şu,
Arkadaşım en başından beri diyor ki babam ablam ve eşine evlenirken şöyle birşey söyledi isterseniz gelin benim bir dairem de kalın kira ödemeyin boşuna
Ama onlar kabul etmedi
Şimdi aynı imkanı bize de sunabilir yalnız farklı şehirde olduğı için gel bizim bina da otur dükkanı da birlikte işletiriz der babamı tanıyorum diyodu.

Velhasıl kelam çocuk da bunu biliyodu olur gibisinden konusuyodu ama ailem ne der falan diye hep bir tereddüt tabi aileler tanışmadan bu konular açığa çıkmadı.

Aileler tanıstı kız istemeye gittiler anne baba abi yengeler falan
Tam kızı istemişler arkadasımın babası da ;
Bu bina bizim eğer evlendikten sonra İstanbul'da yaşarız derlerse gelsinler bi daire de otursunlar boşuna kira ödemesinler benm dükkanı da birlikte işletiriz demiş.

Öyle deyince çocuğun babası ben senden kız istiyorum sen bana ne diyosun ne yani burada yaşamazlarsa kızı vermeyecek misin demiş
Olaylar böyle büyümüş yemek falan yemeden kalkmış gitmiş erkek tarafı çocuğun annesi ağlamış çocuk kendisini kötü hissetmiş.

Sonrasında da kızla erkek konusuyo kız diyo ki sen İstanbul'a gelirsen bu iş olur ben oraya gelemem geçinemeyiz sıkıntı olur çocuk da benim ailem kabul etmiyo bunu gururu incindi ailemin en azından ilk etapta gelemem buraya gel zaman geçince oraya gideriz diyo kızda bunu kabul etmiyo ve bitiriyo ilşkiyi

Bana sorsanız iki tarafında kendince haklılık payı var ama kız arkadasım daha haklı gibi
Sonuçta babası çok güzel imkan sunmuş küçük bi şehirde iş garantisi yokken ev kirayken bütün aile fertleriyle yakında oturmak istemedi
Erkek de sen rahat hayat istediğin için ayrılıyosun dmek ki maddiyat benden değerli demiş ve annem babamı nasıl ezip geleyim iç güveyi gibi annem ağlayarak kalktı sizin evden şimdi kabul edersem bu benm annemi babamı ezmek demiş
Bu arada erkek tarafının zoruna giden kısım herkesin içinde babasının böyle birşey sorması tam isteme esnasında,
Yorumları alayım ne düşünüyosunuz bu konuda ?
Öperim hepiniziii :KK36:

Bu konusma icin erkenmis daha, bence tanisma isteme gibi aksamlarda sadece tanismak gerekiyor. Sonrasi icin planlari konusmak herzaman ters tepiyor. Eger ilk aksam bunlar konusulmasaydi sonrasinda cok daha usulunce olabilirdi birseyler. Gereksiz yere kotu bir tanisma olmus.

Nasil geri vites yapilir bundan bilmiyorum, sikintili acikcasi.

Bence tam yerinde ve zamanında olmuş. Kız kendi ailesiyle yaşamak istiyormuş oğlan da kendi ailesiyle. İki taraf da düzeni kendi istediği gibi olmasını istemiş, nasılsa ses çıkartan olmaz arada kaynar diye önceden kararlaştırmamış pusuya yatmışlar. Aileler de ilişkiye onay vermemiş belli ki. Yani iş tam zamanında düğümlenip çözülmüş. İkisi için de hayırlısı böyleymiş.

kız ailesini ortamını vs bırakıp yokluğa gidince iyi erkek hazır eve ve işe gidince iç güveysi. bence ayrılmaları iyi olmuş. ailenin zihniyeti belli zaten. 'kız almak'
Bende böyle düşünüyorum ama çocuk da diyo ki o beni demek ki bu şartlar altında istiyormuş beni ben olduğumiçin kabul etmiyormuş

Anlattıgın kadarıyla kız iyiki erkege uyup tamam gelıyorum dememıs. Kız babası gayet güzel bir şekilde ifade etmiş. İmkanı varken neden zorluk çeksinler ki. Sanki nr yani hakaret mi etmiş.. Geçinmek iyice zorlaştı ıkı aıleden bırının ımkanı varken ımkansızlıgı secmek karsı tarafa buyuk haksızlık. Oglan anasıda ne diye aglıyor şimdi cocugum nasıl daha rahat hayat sürer nasıl evi barkı olur diye mi saçma saçma saçma.. Ben normalde ne olursa olsun sevgının pesınden gıt derım fakatt bu konuda giderse hata etmiş olur.

Sunulan imkanlar güzel de, kız daha önce biz senin memleketinde geçinemeyiz İstanbul’da ailemin sunduğu imkanlarda yaşayalım diye söylememiş mi?
Kız şimdi çıkıp İstanbul’a gelmezsen ayrılalım diyor. Kız ayıp etmiş bunu yaparak. Eğer konuştuysa, erkek arkadaşı bu durumu ailesine iletmeyerek o hata etmiş. Erkeğin ailesi durumu bilmiyorsa rencide olmuş olabilir.

evlenecek kişilerin nerede yaşayacağına kendilerinin önceden karar vermiş olması gerekmez miydi?
bu konu isteme gününe mi kalmış?
herhalde çocuk ve kız daha önce aralarında nerede oturacaklarını konuşup kararlaştırmışlardır?
Konusmazlar mı hiç
Zaten ben erkek arkadaşa o yüzden haksız görüyorum en başından beri kız bunu diyodu onun da işine geliyodu aslında bu durum ama babası nasıl biri acaba bana dükkan benim diye patronluk taslar mı baba-oğul işkisi kuramazsak ne olacak diye düşünüyodu
Bide babasının böyle bir teklif sunacağı belli değildi yani tahmin ediliyodu ama kendi ağzından duyulmayınca isteme günü sormuş adam da

Yav adam (kızın babası) sanki şunları isteriz bunları isteriz demiş karşı tarafa. Kızı rahat etsin diye öneri sunmuş, kabul eden eder etmeyen etmez, zorlama da yok.

Erkek tarafı çok terbiyesizmiş ne yazık ki. Boşversin arkadaşın, zaten sevgilisi de ona biz karar veririz diyememiş, kuyruğunu kıstırıp gitmiş.

Bende böyle düşünüyorum ama çocuk da diyo ki o beni demek ki bu şartlar altında istiyormuş beni ben olduğumiçin kabul etmiyormuş
Cocuk hakkaten cok tuhaf bunlar ailecek tuhaf Cocuk sasırdı herhalde kız zaten cocugu oldugu gıbı kabul eden taraf git cok calus ev al zengın ol demıyor ki

İki yetişkin birey olarak onların asıl istediği ne ?Gerçekten seviyorlarsa kendi karar verdikleri bir şehirde yaşasınlar .
Kız arkadasım onu da istemiyo çnkü çocuğun net bir işi yok bu işi bile sabit değil
Açıkcası korkuyo anne babasının yanında daha güvende hissediyo kendini
Çocuk da babasına güvenip evlenecekse hiç evlenmesin ben ona bakamayacak mıyım diyo

Bu konusma icin erkenmis daha, bence tanisma isteme gibi aksamlarda sadece tanismak gerekiyor. Sonrasi icin planlari konusmak herzaman ters tepiyor. Eger ilk aksam bunlar konusulmasaydi sonrasinda cok daha usulunce olabilirdi birseyler. Gereksiz yere kotu bir tanisma olmus.

Nasil geri vites yapilir bundan bilmiyorum, sikintili acikcasi.
Kız babası demek ki verdim gitti demeden önce şartlarını sunmak istemiş
Sıkıntı aslında şurada çocuk en basından beri olur gibiisnden konusuyodu ama öyle bi an da kızın babası diyince herkesin içinde kendini kötü durumda hissetmiş erkek tarafı da bizim oğlumuz sizin kızınıza bakamaz mı demeye getirmiş
Sonrasında konusulsaydı da sıkıntı olabilirdi çünkü kız da kendiailesinden vazgeçemiyo erkek de

Bence tam yerinde ve zamanında olmuş. Kız kendi ailesiyle yaşamak istiyormuş oğlan da kendi ailesiyle. İki taraf da düzeni kendi istediği gibi olmasını istemiş, nasılsa ses çıkartan olmaz arada kaynar diye önceden kararlaştırmamış pusuya yatmışlar. Aileler de ilişkiye onay vermemiş belli ki. Yani iş tam zamanında düğümlenip çözülmüş. İkisi için de hayırlısı böyleymiş.
Kız da oğlan da kendi kararlarını kendileri veremiyrlar
Kız arkadasım oğlana göre daha dirayetli nerde ne yapacağını bilen birii
Ama oğlan abilerinin anne babasının peşinde kızda bunu gördkçe gözü korkmuş

Cocuk hakkaten cok tuhaf bunlar ailecek tuhaf Cocuk sasırdı herhalde kız zaten cocugu oldugu gıbı kabul eden taraf git cok calus ev al zengın ol demıyor ki
Aynen öyle, ne kadar güzel bi imkan sunulmuş altın tepsiyle ben sana bakamayacak mıyım hayırdır diyomuş
Bugüne kadar böyle demiyodu ama çocuk anne babasının lafına gittiği için böyle oldu

Yanlış anlaşılma olması biraz erkeğin suçu. Böyle bir konuşmaları varsa, ailesine bunu söylemeliydi.

Kızın yerinde olsam asla gitmezdim diğer şehire. Babasının söylediğinde bir gariplik yok. Çocuğun yerinde olsam asla kızın babasıyla çalışmazdım bu arada. İstanbul’da evde yaşayıp, başka bir iş yapardım.

Ekonomileri iki tarafın ailesinden de ayrı olsun.

Konusmazlar mı hiç
Zaten ben erkek arkadaşa o yüzden haksız görüyorum en başından beri kız bunu diyodu onun da işine geliyodu aslında bu durum ama babası nasıl biri acaba bana dükkan benim diye patronluk taslar mı baba-oğul işkisi kuramazsak ne olacak diye düşünüyodu
Bide babasının böyle bir teklif sunacağı belli değildi yani tahmin ediliyodu ama kendi ağzından duyulmayınca isteme günü sormuş adam da

yani önceden uygun bulup o gün caydıysa pek hoş olmamış.

Back
X