Anladığım kadarıyla arkadasinizin söylediğiniz durumdan daha farklı çekinceleri var , erkek arkadaşının yaşadığı şehire gitmek istememesinde sadece bu yazdiklariniz yeterli değil gibi geldi bana.
Şöyle çözüm getirilebilirdi , babası evi kiraya verip gelen kirayi da kizina ve damadina verebilir , kiz arkadasiniz gittigi sehirde (erkegin yaşadığı sehirde) is bulup çalışabilir, evi de ailesine yakın olan bir yerden tutmazdi ve bence sorun çözülürdü, Şöyle düşünün biz gelin olarak kayinvalidemizle aynı binada oturmak istemezken baska birini nasıl zorlayabiliriz ki ? Bir de aynı işte calisacak olmasi da problem bence , is hayatı stressiz geçmiyor maalesef, oldu ya anlasamadilar damat ve kayinpeder bu sefer ne olacak , kiz arkadaşınıza dese ki senin babanın yüzünden ne iste ne evde huzurum yok , sen istedigin için kabul ettim aynı bina da oturmayı birlikte çalışmayı. O zaman evlilkte evlilikten çıkar, kız der ki hem ailemin evinde otur hem babamin yanında çalış hem de babamı suçla dese ve erkek kapiyi cekip çıksa daha mi iyi olur.
Ya da aynı apartmanda oturulmaz başta da soyledigim gibi kiraya verilir o kira bunlara gelir , çocuk da istanbul da bir iş bulur kiz arkadasiniz da bir iş bulur ve huzurlu geçinip giderler , evli iseniz bilirsiniz ki es ile huzur herşeye yansır. Tabi kizin babasının bunu o esnada konusmasi bence yanlış olmuş, çünkü daha cocuklar aralarinda konuşup karara varmamislar , ya da arkadasiniz babasina önceden sorabilirdi ne düşündüğüne göre şekil alırdı durum. Nisan ayında esim isten ayrılacaktı ve babamin da kendi isiydi , eşime teklif etti gel oglum benimle çalış dedi , ben hayır dedim , esim de babam da çok sıcak baktilar bu duruma ama olmazdi , eşime dedim ki benim için huzur önemli, sen babamla tartissan gelsen bana anlatsan sen kocamsin o babam , kime hak verip yanında olurum sence dedim , düşündü ve dedi ki haklısın olmaz bu iş. bence kız arkadaşınız bir kez daha düşünsün derim. Içinde bir kuşku var ise çocuğun ailesi adına onu da erkek arkadaşına açık açık izah etsin ama kirmadan , kendi ailesini haklı cikartmaya çalışmadan.
sevgiler