- 12 Temmuz 2006
- 5.055
- 5.695
- 248
- Konu Sahibi Aylinnnnnnn
-
Marjinal kötü birşey söylememiş. Konu sahibinin bahsettiği durumu bizzat yaşadığı için realist örneklerle bunu acıklamaya çalışmış. Aileler ve eşler arasındaki kültür/eğitim farkı sürekli karşımıza çıkan durumlardan biri değil mi? Bu konu da bunun örneklerinden biri olabilecek nitelikte. Banlanmasına çok üzüldüm.
Evet konusahibi yanlış kelimeler kullanmış ama özünde bir çekince söz konusu.
Eğer burada bir suclu varsa o da sırf sevgilisine yaranmak için ailesinin eğitimini küçük gören erkektir.
bu mantıkla bakarsak erkektede sorun yok ozaman
konu sahibi için çekince söz konusuysa
erkek te bunu anlayışla karşılıyor işte
hep dediğimiz bu değilmi anlayışlı sevgi dolu erkek eğitimlide
herkes bişeyler yazmış ama arkadaşın mesajı bu
aileler arasındaki farl yöresel kültür farkı değil
onun ailesi ilkokul benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar
sevgilimin ailesi sevgi duyup özleyebiliceğim insanlar değiller gerçekten anne baba demek istemiyorum
buarada sevgilisinin kültürel ve sosyal yapısı arkadaşa çok uygunmuş
sevgilisi bu ailenin çocuğu değilmi
ama o okumuş üni mezunu olmuş şiveli konuşmayan aklı başında biri olduğu için
sorun olmuyor
sadece eğitim sorun burda
farklı yerlere çekmeyin
sevgilisinin ailesi eğitimsiz olduğu için istemiyor hanfendi
çünki rezil olucam korkusu var
aile toplantılarında
kendi arkadaşlarının yanında tanıştırmaya utanacağı insanlar çünki
oyüzden sık görüşmek istmiyor ve anne baba demek istemiyor
ama şunu unutuyor terbiye ve saygı aileden öğrenilir
üniversite de değil
Olur mu hiç? Eşin durumu bir şekilde izah etmesi gerekiyor. Sırf yaranmak ve şirin görünmek için "evet hayatım, tamam hayatım" derse ilerde patlar elinde.
Durumun göründüğü gibi olmadığını, ailesinin ilkokul mezunu ama şöyle şöyle olduğunu vs anlatması gerekiyor. Hani biz anlatıyoruz ya ; benim babam ilkokul mezunu ama şöyle yaptı, böyle geliştirdi kendini diye.
yani eşinizin ailesini küçük görmediğiniz için pişman mısınız?
Küçük görmediğim için pişman değilim.Eğitimi isteyen herkes yapabilir diye düşünür , bunun bir üstünlük belirtisi olarak kabul etmem.Meslekler , memleketler , şive yada ağızlar ,ırklar insanlara kıymet vermek için kriter değillerdir.Ama aile kurmak , yeni bir aileye girmek , çocuk sahibi olmak için kriterdir.
Benim pişmanlığım bu farklılıkların bana ve ev huzuruma nasıl yansıyacağını görememekten kaynaklanıyor.
Babam yüksek okul mezunu.Yıllarını iş ev çalışarak geçirdi.Bizi de hep okumamız konusunda yönlendirdi.Evimizin dirliğini düzenini hep o gözetti.Kayınpederimin de bu kültürde olması gerekirmiş.Kayınvalidemin de ilkokul mezunu halamlar kadar mantıklı tutarlı olmasını isterdim.Kültür anlayış , yaşayış farkları çok çok önemli şeylermiş.Herkese saygı duyabilir kıymet verebiliriz vermeliyiz.Ama herkesle ömür boyu aile olamayız.Evlilikte seçici olmak zorundayız.
Marjinal kötü birşey söylememiş. Konu sahibinin bahsettiği durumu bizzat yaşadığı için realist örneklerle bunu acıklamaya çalışmış. Aileler ve eşler arasındaki kültür/eğitim farkı sürekli karşımıza çıkan durumlardan biri değil mi? Bu konu da bunun örneklerinden biri olabilecek nitelikte. Banlanmasına çok üzüldüm.
Evet konusahibi yanlış kelimeler kullanmış ama özünde bir çekince söz konusu.
Eğer burada bir suclu varsa o da sırf sevgilisine yaranmak için ailesinin eğitimini küçük gören erkektir.
Yorumların tamamını görmediniz sanırım. İşletme mezunuyum diyen bir arkadaşı küçük görüp ailesine kadar dil uzattı.
Bir diğer arakadaşa da Sevgili Dingo diye bir hitapla başladı.
Yoksa elbetteki karşıt fikirli diye banlansa buna bende üzülürdüm ama saygının yitirilmesi bambaşka şeyİstediği yerden mezun olsun saygı olmayınca olmuyor işte [/B]
Olur mu hiç? Eşin durumu bir şekilde izah etmesi gerekiyor. Sırf yaranmak ve şirin görünmek için "evet hayatım, tamam hayatım" derse ilerde patlar elinde.
Durumun göründüğü gibi olmadığını, ailesinin ilkokul mezunu ama şöyle şöyle olduğunu vs anlatması gerekiyor. Hani biz anlatıyoruz ya ; benim babam ilkokul mezunu ama şöyle yaptı, böyle geliştirdi kendini diye.
tabi sevgilisine nasıl bahsetti onuda bilmiyoruz
eğer burda yazdığı gibi bahsetmişse ve sevgilisi buna olabilir dediyse nankörün teki
ama eksik bahsettiyse yani fazla görüşmesek senin için sorun olurmu gibilerinden
oda anlayışla karşılamış olabilir :44:
İkili muhabbetlere girdiği yerlere yorum yapmadım, onlar onun şahsi yorumları. Ben sadece konu ile ilgili yaptığı yorumun arkasında durdum. Evet marji benim arkadaşım, gidişine cok üzüldüm ama kim kime dingo dedi, kim kime ne dedi onları okumadım.
Ama etki tepkiyi doğurur.
Belki de arkadaşınız olduğundan duygusa bakıyorsunuz ama dediğim gibi karşıt fikirli diye değil kişilerin durumlarını bilmeden ailesiyle beraber küçümsediği için banlandı.
Bende şahsi münakaşaya girmemeyi tercih edenlerdenim ama diğer yorumlar gibi birebir tartışma yorumlarını da gördüm.
Evet bir etki hatta birden çok etki vardı ama tepki kadar hakaret boyutlarına taşırılmadığından sadece o gitti.
Evlenirlerse görecekki sevgilisiyle de uyumsuzluklar çıkacak.Aileler bir araya gelemeyecek.Konu sahibinin aşağılama amacında olduğunu sanmıyorum.Ama aileye hissettiği uyumsuzluk ömür boyu huzuruna mal olacaksa böyle bir evlilik yapmamalı.Bu tereddütünü burda danışmasında bir sakınca yok .Arada kültür farkı var demek aşağılamak demek değildir.Bir Amerikalıyla da aramızda kültür farkı vardır.İngiliz Fransız Alman arkadaşlarımız olabilir.Ama iş evlenmeye gelince yaşanılacak uyumsuzlukları düşünerek aile de dahil herşeyi tartmalı insan.Bir ömür geçireceğimiz insanları seçerken ince eleyip sık dokumalıyz.Sorun rezil olmaksa tanıştırmaz olur biterdi.Sohbet etmek , oturup biribirini anlamak , paylaşımların olması bunlar çok önemli şeyler.VİRÜS
Konusahibi bir mesaj yazıp dışardan izlemeyi tercih ettiği için bir çok nokta boş kaldı biz de burda birilerinin günahını alıyoruz
Yok gerçekten duygusal bakmıyorum; eğer baksaydım direk "marji sunu demiş sunu yazmış sizin yüzünüzden banlanmış" vs yazardım. Ben de onun gibi düşündüğüm icin onun yazdıkları üzerinden gittim.
Neyse şimdi biz de gümleyeceğiz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?