Aileler arası eğitim uçurumu

İnşallah,hayırlısı olsun canım :) Ben de aslen İzmirliyim bu arada...Klavye arkasından insanları tanımak her zaman kolay değil ama mesajlarından,yorumlarından neyi isteyip neyi istemediğini gayet iyi bilen,sağlam duruşu olan biri olduğun belli..Çok fazla yanılmadım şimdiye dek kişilikler hakkında..İncelikli ve hassas düşünüyorsun,cümlelerdeki yazılmayan ama hissedilenleri anında kapıyorsun...Empati gücün yüksek,çok zeki olduğun da aşikar..Kendini iyi yetiştirmişsin,donanımlısın da...Sana iltifat etmiyorum düşündüklerimi yazıyorum ki benim iltifatıma ihtiyacın olmadığını da biliyorum... Böyle bir kişilik çocuğu olduğunda ona katabilecekleri şeyler çok güzel olacaktır muhakkak..Allah yolunu açık eder inşallah...Mutluluklar dilerim bu arada...

yani eşinizin ailesini küçük görmediğiniz için pişman mısınız?
sizinki farklı bir durum.
ben o aileye katlanırdım demedim ki.
benim hayat arkdaşımı yetiştirdiği için bile severdim küçük görmezdim dedim.
haksızlığa uğramak ayrı bir şey. orda dur diyebilmeli bence insan yeri gelince.
sizinki de böyle olmuş sanırım. burası sizi aşar diyememişsiniz.

insanlar denk olunca saygı sevgi mi oluyor yani?

ben daha kişiliğin eğitim durumuyla şekillendiğini görmedim.
yani ilkokul mezunu saygısız üniversite mezunu saygılı.
nıç. bunun eğitimle bir ilgisi yok.

sizin gördüğünüz muamelenin de ailenin eğitim durumuyla ilgisi yok.
zamanında parayı kırsalardı çok mu düşünceli olacaklardı mesela?

insanları böyle etiketlemeyelim artık ya.
yok doğulu o bir hanzo hayatında kitap görmemiştir kesin.
yok okumamış o bir cahil bana uygun değil.
yok eteği kısa o bir yollu benim arkadaşım olamaz.

bu kadar basit değil.
konu sahibi arkadaş sadece eğitim ve maddi durum yüzünden o insanları kendine layık görmüyor.
siz de hak etmediğiniz durumlar yaşamışsınız ve bunu da bu farklılığa yormuşsunuz.
böyle olmak zorunda değil.

Teşekkür ederim canım... ben de senin için aynını dşünüyorum... aslen selanik göçmeni olmak üzere atalardan beri ben de izmirliyim.... şükür ki en iyisini yapmaya çalıştım ama anneciğim sayesinde... ben bir isem o bin dir ve ilkokul mezunu kendisi...... teşekkürler saygılar.....

ben hala bu konunun ekşın yaratmak amacıyla açıldığını düşünüyorum
2.üyelikse de hiç şaşırmam:)

Son düzenleme:
ben hala bu konunun ekşın yaratmak amacıyla açıldığını düşünüyorum
2.üyelikse de hiç şaşırmam:)

Konu ne için açılmış önemli değil hepimiz nişanlı yada evliyiz yada evleneceğiz bir gün... yani insanları,eşimizin ailesini böyle acı bir şekilde eleştirmek ne kötüdür bunu anlasak yeter... bu konuyu okuduktan sonra kendi aileme de nişanlımın ailesine de bir değil bin kez saygı duyacağım....

bu nasıl aşşağılayıcı bir tavır böyle yazık diyorum ,siz üniversite okumuşsunuzda ne olmuş diyesim geldi bence üniversite sizi okumuş

Farzedin 2 gelinim var birinin ailesi zengin, eğitimli öğretimli asil, diğerininki ilkokul mezunu, asalet yok ama insanlık var fakir.Eeee ben napcam şimdi. Eğitimle eğitimli, eğitimsizle eğitimsizmi olacağım. Sizin ailenin çizgisi neyse öyle devam eder. Sizde sevginizin uğruna bu durumu kabullenebilecekseniz buyrun, kabul edemeyecekseniz annesi babası üniversite diplomalı sevgili bulun kendinize.

ah bir anlayabilsek herşey daha güzel olacak ama işimize ne gelirse o yönde anlıyoruz.insanları olduğu gibi kabul etmek gerekiyor

-Eğitim bir büyüklenme nedeni değil .Oturup kafa yoran her normal zekalı insanın yapabileceği bir şey.

-İnsan olduktan sonra okumuş okumamış fark etmez.

-Seçilen eş kadar ailelerin birbirleriyle ve sizinle uyumu da çok önemli.

-Ekonomik dengeler de evliliği çok derinden etkiliyor.

Peki insanlar nasıl eş seçmeli? Kıstasları ne bu işin? İyi niyetimizin karşılığını her zaman görebiliyor muyuz? Evlenmeden önce aileyi gerçekten tanıyabiliyor muyuz? Bu mümkün mü?

Neden eşiyle , eşinin ailesiyle çok ciddi sorunlar yaşayan bunca kadın var?Ve o ailelerin içinde yetişen küçücük çocuklar...

Evet insani hassasiyetler taaaaa derinlerden geliyor.Eğitimle eğitimsizlikle alakası yok.Evlenmeden önce ölçülebilir de değil.İnsan ancak yaşayarak tanıyor.

SONUÇ: Seçim için yeterli kriterimiz yok. Ne çıkarsa bahtımıza artık.Biri beni aydınlatsın lütfen.

insanların fakir olması insanlıklarının olmasını garanti edyor mu?o ne yazıkki yeşilçamda kaldı.Çok feci bir beyin yıkamadna geçmişiz.Fakir ama onurlu , zengin ama ahlkasız insanlar .....Toplumu böyle düşünüyorsanız çok ilginç sürprizler çıkabilir karşınıza.

Eğitimli olmaları insanlıktan uzaklaştırır mı?

Ne yazıkki toplum öyle bir yerdeki okumuş okumamış, zengin fakir çoğunda yalan , kandırmaca büyüklenme had safhada.Bu karmaşa da en azından eğitimli olsun , hayatta çabasıyla bir yerlere gelmiş olsun , mantıklı konuşmalar yapılabilsin diye düşünmek çok mu oluyor.

Biraz okudum da ben hala aşağılama göremedim
kim ister yanındaki insan bi de bu insan babam diye tanıştıracağınız insanda bir pot kırsın bi cahillik etsin
bir arkadaş da yazmış kaç kişi sadece demesi gerektiği için değil gerçekten anne diyor kayınvalidesine
insan ısındığı anlaştığı birine kendine ailesine benzettiği birine daha rahat demez mi anne bana

cahillik madem kötü birşey değil neden binlerce söz var bu konuda
neden bir sorun olunca forumda bile hemen kültür farkına eğitim farkına seviye farkına bağlıyoruz

kocasıyla birşey paylaşamadığını dışarda gezmeye bile gitmenin sorun olduğunu söyleyen iinsanların da sorunu bu değil mi
konuşamadığını iletişim kuramadığını derdini anlatamadığını söyleyenlerin de sorunu bundan kaynaklanmıyor mu
bir konu vardı adam gidip arkadaşlarıyla içki içiyordu kahvede geceliyordu eşiyle bir parka gitmiyordu
bu o adamın tek eğlencesi hobisi faaliyet anlayışının bu olmasından kaynaklanmıyor muydu
bunların hepsi burda dert olarak açılan konular değil mi
demez miyiz vay cahil düşüncesiz yobaz empati yoksunu bencil kendini neden geliştirmemiş neden seni anlamıyor neden konuşmayı bilmiyor adam gezmeyi bile bilmiyor falan filan falon uzar gider

bence konu sahibinin nişanlısının da kabahati yok
sanmıyorum ki kız aşağılayarak kötüleyerek anlatsın
o da anlaşamayacağını konuşamayacağını samimi olamayacağını söylemiştir diye düşünüyorum
adam da napsın zorla mı yaptırsın,çok insan var anne baba demeyen kız sadece baştan söylemiş

sadece ilkokul mezunu oldukları için cahil dediğini sanmıyorum
adamın konuşmalarından sonra bu fikre kapılmış orda ne konuşuldu nasıl konuşuldu bilmiyoruz
sana bana kaba gelmeyen belki bu arkadaşa gelmiştir
kaldı ki sorun olacağı kesin

üniversite meslek edinme kurumudur arkadaşlar
gider okur meslek edinirsin orda kültür görgü dersi verilmez
üniversite yurtta evde kalman insanlarla yaşamayı öğrenmen paylaşmayı öğrenmen sinemaya tiyatroya gitmen söyleşiye katılman ayakta kalmaya çalışman insanları tanıman yanlışı yapıp doğruyu görmendir farklı farklı insanlarla karşılaşıp kabul etmeyi edilmeyi sağlamasıdır sana kattıkları

oldu ben evden çıkayım okula gideyim ders bitti geri eve döneyim
hiçbir şeye el atmayayım
işte o zaman bir meslek edinir dönersin geri
üniversite okumuş olursun
meslek sahibi olursun
o yüzden okumuş ama adam olamamış deriz

KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM
İNSAN SADECE EŞİYLE EVLENMİYOR AİLESİYLE DE EVLENİYOR
VE HEPİMİZ BİLİYORUZ Kİ EĞİTİM KÜLTÜR MADDİ FARKILIKLAR MUTLAKA SORUN OLUYOR
OLMAMASI LAZIM AMA BİZİM ÜLKEMİZDE OLUYOR

KONUYA CUK OTURMUŞ BİR DE VİDEO EKLEYELİM

Cem Karaca - Tamirci çırağı - YouTube

İste benimle birlikte bircok kiside bunu diyor canım, insan sadece esiyle evlenmiyor ki, aile ile de evleniyor ama konu sahibi nisanlısının ailesini direkt gözden cıkarıyor, anne- baba demek istemiyorum, mesafeli olmak istiyorum diyerek herseyin cözülebilecegini düsünüyor, adam bugün tamam sen bilirsin der, evlendikten sonra aynı tutumda olacagı nerde belli? Nisanlımla iyiyiz, uyuyoruz diyor ama onuda yetistiren bu anne ve baba degil mi? Egitim okulda alınır ama görgü ve kültür aile ile alakalıdır, simdi nasıl olurda nisanlıyla arasında kültür farkı olmayıp, nisanlısının annesiyle ve babasıyla olabilir ki? Sorun olacaksa nisanlı+anne+baba dahilinde olur, ve ben bu insanlarla yapabilir miyim? diye konu acılır..

Diger bir husus, benim evlenecegim kisinin ailesi okumamıs olabilir ama düsünceleri, dünyaya nasıl baktıgı önemlidir ve ben, sırf egitim almamıslar, köyde yasamıslar diye o insanlara anne- baba sıfatını yakıstıramamazlık yapamam, benim gercek annem, babam zaten olamazlar isterse bilmem kac tane üniversite bitirsinler, alim, bilgin olsunlar hic farketmez, ama sevdigim insanı doguran, büyüten, okutan insanlar olduklarından zaten birer anne- baba' dır. Anne ve baba demek icinse bana verdikleri deger önemlidir, beni sevmeleri önemlidir, beni sevmedikten sonra, deger vermedikten sonra üniversite bitirmis, görgülü, bilgili olması ne isime yarar ki?

Madem bu kadar ucurum var arada, konu sahibi oturup tekrar düsünmeli, nisanlısı dahilinde ailesini, düsünsenize ileri de cocukları oldugunu, kendi görüsmek istemiyor diye cocuklarını da mı göstermeyecek? Kültürsüzler, egitimsizler diye bu sefer dede ve babaanne kelimesini mi yakıstıramayacak? Mesafe nasıl, nereye kadar koyulabilir yani, mutlaka pürüzler cıkacak, az görüsmeyle, anne ve baba dememeyle olabilecek sey degil bu malesef..

Son düzenleme:
yorum yapan arkadaşlar, hep birlikte neden bu kdar yüklendiniz kıza ya.. ortada bi hakaret veya aşağılama yokki.. kafasında sorun oluşmuş, içine sinmemiş arkadaşın durum paylaşmış.. hemen topa tutmayın bi kafası karışmış..sonuçta hepimiz istemez mıyız etrafımızda kendimize yakın gördüğümüz insanların olmasını.. 'bizim gibi' deriz o zamn, daha rahat hareket ederiz.. kaldı ki bu kişiler, yeni ailemiz olacak eşimizin ailesi ise :44:

Konuyu ve hepsini olmasa da yorumlara da göz attım ama anlayamadığım tek şey birine sevgi saygı beslemekle onun eğitim düzeyini paralel olduğu düşüncesi. Pek de bi alaka bulamadım ikisi arasında ben ama siz insana ancak mevkisine göre değer verenlerdensen işin zor derim sana.
Bilmiyorum ben henüz bi evlilik arefesinde felan değilim ama benim için eşim olacak insanın ailesinin anlayışlı, sevgisini esirgemeyen vb iyi özelliklerine sahip olmasını yeterli görüyorum. Eğitim seviyelerine çok da takılmıyorum hayatı zindana çeviren ebeveynler olmamaları kafi. Bence sen de birde buradan düşünmelisin eğitim seviyesi vb çok yüksek olup senden nefret edip belki seni eşin olacak insandan ayırmak isteyen birileri olmalarını ister miydin hiç?
Bizim için önemli olan eşimiz olacak insanlarla eğitim olsun vb alanlarda uyuşmamız yoksa ailesini buna eklemeye gerek yok gibi onların tatlı sevgi dolu güzel insanlar olmaları yeterli olmaz mı bizler için
Bilmiyorum bana göre durum böyle yanlış birşey dediysem özür dileim

herkes bişeyler yazmış ama arkadaşın mesajı bu
aileler arasındaki farl yöresel kültür farkı değil
onun ailesi ilkokul benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar
sevgilimin ailesi sevgi duyup özleyebiliceğim insanlar değiller gerçekten anne baba demek istemiyorum
buarada sevgilisinin kültürel ve sosyal yapısı arkadaşa çok uygunmuş
sevgilisi bu ailenin çocuğu değilmi
ama o okumuş üni mezunu olmuş şiveli konuşmayan aklı başında biri olduğu için
sorun olmuyor
sadece eğitim sorun burda
farklı yerlere çekmeyin
sevgilisinin ailesi eğitimsiz olduğu için istemiyor hanfendi
çünki rezil olucam korkusu var
aile toplantılarında
kendi arkadaşlarının yanında tanıştırmaya utanacağı insanlar çünki
oyüzden sık görüşmek istmiyor ve anne baba demek istemiyor
ama şunu unutuyor terbiye ve saygı aileden öğrenilir
üniversite de değil

alıntılarda bi karışıklık olmuş sanırım dün akşam
marjinalin yazdığı bazı alıntılarında benim kullanıcı ismim çıkıyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…