- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi Aylinnnnnnn
-
Canım çok teşekkür ederim... inşallath Allahım bana da o duyguyu nasip eder... iki haft asonra evleniyorum inşallah hemen bir bebeğim olur... yaşlı insanlara laf edilmesine hiç dayanamam ben.. izmirde bir hzuurevinde çalışıyorum gönüllü olarak ve o insanların en ufak şeye nasıl kırıldığını çok iyi biliyorum( gelini yemek yerken laf ettiği için yemeden içmeden kesilen bir teyzemiz vardı mesela ( imkanları olsa herkes bizler gibi okurdu ama laf etmek kimsenin haddi değil... etkiledi beni bu konu yazık ya ben,,m de evli abim var yengem böyle düşünse kahrolurdum
Evet hepimiz evlenmeden böyle düşünürüz. Çok severiz hepsini. Ben kayınpederimi görmezden gelmiştim. Eşim 17 yaşındayken evi terk etmiş bir kadın için.Eşim 22 yaşına geldiğinde geri dönmüş.
Oğlum oldu.Komşu kadınlarla işi pişiren kayınpederim kayınpeder olarak görmezden gelinebilirdi .Ama benim masum çocuğum dedeeee diye sarılınca her sabah namazını camide kılan beyaz sakallı dedemi hatırladım ve içim acıdı.Kendim için değil oğlum için.
Kayınvalidem de tonla şey çekmiş .Bizim evimizde olanlar konusunda okadar rahattıki.Çektirmiycem diyenden korkacakmışsın.O olanları kanıksar.Normal zannederek yapar çünkü.
Çok ağır bir üniversite hayatım oldu.Babam tüm emeğini biz 3 kardeşe harcadı.Biz de çalıştık.Meslek sahibi olduk.5 yıldır özel sektörde ne çektiğimi ben biliyorum.Şu an kpss , ev ,iş oğlum eşim arasında ne çektiğimi de ben biliyorum.Bu sıkıntıları anlamadıkları gibi yaptıkları düşüncesizliklerin de normal olduğunu sanıyorlar.
Asla eşime ve ailesine karşı büyüklenmedim.Çok iyi niyetle yaklaştım.Karşılığında gördüğüm büyüklenmeyle çok çok iyi anladım ki insan ne olursa olsun kendi gibilerle olmalı , dengini bulmalı ki karşılıklı anlayış sevgi saygı olsun. Bir zamanlar sizin gibi düşündüğüm , bu düşüncemden dolayı da çok haksızlığa uğrayıp çok üzüldüğüm için rahatlıkla yazabiliyorum.
Türk filmlerindeki Adile Naşit i mutlu ailesini sevin ama ne yazıkki hayat öyle insanlarla dolu değil.
İnşallah,hayırlısı olsun canım :) Ben de aslen İzmirliyim bu arada...Klavye arkasından insanları tanımak her zaman kolay değil ama mesajlarından,yorumlarından neyi isteyip neyi istemediğini gayet iyi bilen,sağlam duruşu olan biri olduğun belli..Çok fazla yanılmadım şimdiye dek kişilikler hakkında..İncelikli ve hassas düşünüyorsun,cümlelerdeki yazılmayan ama hissedilenleri anında kapıyorsun...Empati gücün yüksek,çok zeki olduğun da aşikar..Kendini iyi yetiştirmişsin,donanımlısın da...Sana iltifat etmiyorum düşündüklerimi yazıyorum ki benim iltifatıma ihtiyacın olmadığını da biliyorum...Böyle bir kişilik çocuğu olduğunda ona katabilecekleri şeyler çok güzel olacaktır muhakkak..Allah yolunu açık eder inşallah...Mutluluklar dilerim bu arada...
ben hala bu konunun ekşın yaratmak amacıyla açıldığını düşünüyorum
2.üyelikse de hiç şaşırmam:)
Konu ne için açılmış önemli değil hepimiz nişanlı yada evliyiz yada evleneceğiz bir gün... yani insanları,eşimizin ailesini böyle acı bir şekilde eleştirmek ne kötüdür bunu anlasak yeter... bu konuyu okuduktan sonra kendi aileme de nişanlımın ailesine de bir değil bin kez saygı duyacağım....
yani eşinizin ailesini küçük görmediğiniz için pişman mısınız?
sizinki farklı bir durum.
ben o aileye katlanırdım demedim ki.
benim hayat arkdaşımı yetiştirdiği için bile severdim küçük görmezdim dedim.
haksızlığa uğramak ayrı bir şey. orda dur diyebilmeli bence insan yeri gelince.
sizinki de böyle olmuş sanırım. burası sizi aşar diyememişsiniz.
insanlar denk olunca saygı sevgi mi oluyor yani?
ben daha kişiliğin eğitim durumuyla şekillendiğini görmedim.
yani ilkokul mezunu saygısız üniversite mezunu saygılı.
nıç. bunun eğitimle bir ilgisi yok.
sizin gördüğünüz muamelenin de ailenin eğitim durumuyla ilgisi yok.
zamanında parayı kırsalardı çok mu düşünceli olacaklardı mesela?
insanları böyle etiketlemeyelim artık ya.
yok doğulu o bir hanzo hayatında kitap görmemiştir kesin.
yok okumamış o bir cahil bana uygun değil.
yok eteği kısa o bir yollu benim arkadaşım olamaz.
bu kadar basit değil.
konu sahibi arkadaş sadece eğitim ve maddi durum yüzünden o insanları kendine layık görmüyor.
siz de hak etmediğiniz durumlar yaşamışsınız ve bunu da bu farklılığa yormuşsunuz.
böyle olmak zorunda değil.
Farzedin 2 gelinim var birinin ailesi zengin, eğitimli öğretimli asil, diğerininki ilkokul mezunu, asalet yok ama insanlık var fakir.Eeee ben napcam şimdi. Eğitimle eğitimli, eğitimsizle eğitimsizmi olacağım. Sizin ailenin çizgisi neyse öyle devam eder. Sizde sevginizin uğruna bu durumu kabullenebilecekseniz buyrun, kabul edemeyecekseniz annesi babası üniversite diplomalı sevgili bulun kendinize.
KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM
İNSAN SADECE EŞİYLE EVLENMİYOR AİLESİYLE DE EVLENİYOR
VE HEPİMİZ BİLİYORUZ Kİ EĞİTİM KÜLTÜR MADDİ FARKILIKLAR MUTLAKA SORUN OLUYOR
OLMAMASI LAZIM AMA BİZİM ÜLKEMİZDE OLUYOR
KONUYA CUK OTURMUŞ BİR DE VİDEO EKLEYELİM
Cem Karaca - Tamirci çırağı - YouTube
Herkese merhaba,
Sevgilimle 8,5 senedir çıkıyoruz. İkimizin kültürel ve sosyal yapısı şahsi düzeyde uyumlu, iyi anlaşıyoruz. Ama maalesef aileler arasında fark var ancak bizim durumumuzdaki yöresel kültür farkı değil..Şöyle ki, onun ailesi ilkokul mezunu benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar..Adet ve örflerimiz benzer ama tabii onun ailesi biraz daha mütevazi..Geçtiğimiz hafta beni istemeye geldiler, babasıyla ilk defa tanışmış oldum (anne, abi vs tanıyordum) ve gerçekten benim ailemden kültürel olarak -aşağılamak için söylemiyorum ama- bana batacak seviyede düşük düzeyde ve şiveli ve cahil konuşmaları vardı..Ailem sen bilirsin diyor, karşı çıkma durumu yok çok içlerine sinmese de ama ne kayınvalidem ne kayınpederim ne kayınbiraderim ve eşi oturup sohbet edebileceğim, sevgi duyup özleyebileceğim, sık görüşmek isteyeceğim insanlar değiller...Gerçekten anne-baba demek istemiyorum, mesafeli kalmak istiyorum, sevgilim de buna çok bozulmuyor ve anlayışla karşılıyor..Sizce bu durum beni mutsuz eder mi sorun yaratır mı? Moralim çok bozuk...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?