Aileler arası eğitim uçurumu

Aylinnnnnnn

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
48
0
16
İstanbul
Herkese merhaba,

Sevgilimle 8,5 senedir çıkıyoruz. İkimizin kültürel ve sosyal yapısı şahsi düzeyde uyumlu, iyi anlaşıyoruz. Ama maalesef aileler arasında fark var ancak bizim durumumuzdaki yöresel kültür farkı değil..Şöyle ki, onun ailesi ilkokul mezunu benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar..Adet ve örflerimiz benzer ama tabii onun ailesi biraz daha mütevazi..Geçtiğimiz hafta beni istemeye geldiler, babasıyla ilk defa tanışmış oldum (anne, abi vs tanıyordum) ve gerçekten benim ailemden kültürel olarak -aşağılamak için söylemiyorum ama- bana batacak seviyede düşük düzeyde ve şiveli ve cahil konuşmaları vardı..Ailem sen bilirsin diyor, karşı çıkma durumu yok çok içlerine sinmese de ama ne kayınvalidem ne kayınpederim ne kayınbiraderim ve eşi oturup sohbet edebileceğim, sevgi duyup özleyebileceğim, sık görüşmek isteyeceğim insanlar değiller...Gerçekten anne-baba demek istemiyorum, mesafeli kalmak istiyorum, sevgilim de buna çok bozulmuyor ve anlayışla karşılıyor..Sizce bu durum beni mutsuz eder mi sorun yaratır mı? Moralim çok bozuk...

onun ailesini beğenmiyorsun, şiveli konuştuğu için babasına cahil diyorsun, eğitim seviyeleri sizden daha düşük oldugundan onlara "anne-baba" demek istemiyorsun ve sevgilin bunu anlayışla mı karşılıyor?

Söyleyecek çok şey var ama yazacak hiçbişey yok
Kültürünüze uygun birilerini bulun o zaman

Ben sizin yerinizde olsaydım sevgilimi sorgulardım. Sizin yaklaşımınızı yadırgamıyorum, öyle hissetmişsiniz, öyle davranacaksınız fakat erkek arkadaşınız beni hayretler içerisinde bıraktı, siz ailesi hakkındaki düşüncelerinizi söylediğinizde nasıl anlayışla karşılıyor? Ailesi yahu? Onu onlar büyüttü.

Aileler arası bilgi yarışması düzenlemiyeceğinize göre, herkesin bilgisi, kültürü eğitimi durumu kendini ilgilendirir diye düşünüyorum ben.
sizinkisi biraz sınıf ayrımcılığı olmuş, kendinizi elit tabaka, karşı tarafıda alt tabaka olarak görüyorsunuz. Şimdiden böyle düşünerek ilerisi için kötü sinyaller veriyorsunuz bile. Erkek arkadaşınız bu durumu şuan hoş karşılamış olabilir ama ( ki şaşırdım buna ) ileride bu konuyla ilgili illaki pürüzler çıkar.

Daha karakter olarak tanımadan şiveli konuşuyorlar, ilkokul mezunu diye böyle bir önyargıya kapılmanız sizin '''' eğitimmm düzeyinize !!!! '''' pek yakışmadı.

özür dilerim ama anne baba demek istemeyecek kadar nesi kötü bu insanların ?
bahsettiğiniz insanlar sevdiğim dediğiniz evleneceğiniz insanın annesi ve babası
ne olursa olsun yani ne kadar önemliymiş üni mezunu olmak böyle
sevgilinizede ayrı şaşırdım yanlız şunu belirmek isterim bugün sizin için kendi ailesine sırt çeviren
bir insan yarın başkası için sizi siler bence iyi düşünün...

sırf eğitim düzeyleri düşük ve şiveli konuşuyorlar diye onları bu şekilde aşağılayarak asıl cahilliği sen yapıyorsun bence en başta onlar sevdiğin adamın annesi babası , sana tavırları nasıl,kişilikleri nasıl,kalpleri nasıl sen ona bak burada neler neler okuyoruz , okumuş olanlarında hikayelerin i duyuyoruz neler çektiriyorlar, önyargılı olupta hem kendin hemde sevgilinin keyfini bozma derim aileler görüşmek zorunda değiller evlilik olaylarını atlattıktan sonra ama sen görmek zorundasın. Dediğim gibi önemli olan kalpleri temiz olsun sana olan tav ırları güzel olsun ne demişler okumak cehaleti alır ammaaa ...... baki kalırrr....

Ben sizin yerinizde olsam,onları küçümsemek yerine tanımyaya calışırdım.Böyle bir kaç kez görüşerek,insanların kişiliklerini tanıma eğitimi ve kültürü henüz verilmiyor.İnsanların kişilikleri önemlidir eğitimleri değil.Ülkemizde ne yazık ki herkes aynı şartlarda yasamıyor.
Ben önce kendim utanırdım benim fırsatım oldu egitim vs için onların olmadı hayat adil değil diye.

bazı insanlar daha modern yerlerde doğar ve yaşarlar
bazılarıysa daha kendi halinde insanların evlatları olarak doğar ve yaşar
bazıları için okumak hem kolay hem şartken bazıları için okula gidebilmek imkansızdır
yinede hepsi aynı toprakların insanları değilmi
onları cahil olarak nitelendiriyorsanız bence burada sonlandırın bu işi
zira siz onları anlayabilecek gibi durmuyorsunuz

sizi de o çok kültürlü ailem dediğiniz kişiler yetiştirmiş ama konuşmadan şiveden bi insana cahil damgası yediremeceğini öğretememiş

Hani bir yaşıma daha girdim derler ya öyle oldum bu derdi okuyunca !!! Sevgi ve saygının, anne babalığın diplomaya bağlı olduğunu yeni öğrendim, çok özür dilerim cahilin tekiymişim.

Size birşey demem mümkün değilde , bu düşüncelerinizi yutan evlada yazıklar olsun diyorum. Allah evlatlarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın da , burada evlatta hayırsız.

Son düzenleme:

ayrıca 8.5 yıldır sevgili olduğu insanı yetiştiren büyüten o cahil insanlar

ne konuşmayı planlıyosun merak ettim...
oturup sinemamı eleştireceksiniz...
tıp ve ilim adına bi adım atmak için deneylermi yapacaksınız birlikte...
atomumu parçalayacaksınız...
uzaya uydumu göndereceksiniz...
bellidir insanın paylaşacağı şeyler zaten...
"nasılsın nasıl gidiyo" "iyiyim sen nasılsın" vs vs vs vs vs....
sen anne baba demeye layık görmesende...
onlar zaten anne ve baba sana çokta ihtiyaçları olurmu bilmem...
öyle çok bilmiş ukala insanlar daha zordur emin ol...
senin bakışınla şiveli,cahil,mütevazi insanlarla anlaşmak çok daha kolaydır..

Son düzenleme:
Yok yaaaa bu konuya inanmak istemiyorum. Paranoyaklık yapayım ve milleti çığrından çıkartmak için özellikle yazılmış diyeyim.

Siz sadece eğitimli insanları mı seviyorsunuz anlayamadım? Anne baba diyebilmeniz için, size karşı iyi davranmaları, aşık olduğunuz adamı yetiştirmiş olmaları yeterli değil de, bir diploma mı gerekli illa ki? Nişanlınıza da pes doğrusu. Civciv yumurtadan çıkmış da kabuğunu beğenmemiş, derler buna.

Bir de şunu düşünün bu insanlar vakti zamanında eğitim olanakları içinde yüzüyorlardı da, kendileri mi geri tepti acaba? Eğitimsiz olabilirler ama çocuklarına eğitim aldıracak kadar ileri görüşlüler demek ki, buna saygı duyulur ancak.

"Eğitim cehaleti alır ama eşeklik baki kalır" diye bir söz vardır bilirsiniz heralde...
Lafı ağzımdan aldınız...

Yapmayın ne olur, anne- baba demeyi aldıkları egitimle mi belirliyor sunuz?
İnsanların size karsı bir yanlısı mı oldu? Ogullarına mı yakıstıramadılar? İstemediler mi sizi? Sanırım hayır, herkesin yasayıs bicimi bir olmuyor, belki okutmadılar, belki sizin ailenizin sahip oldugu avantajlara sahip olamadılar ki, olmadıkları görünüyor, sevginizi kazanamamalarının sebebi egitim ve siveli konusmaları mı yani? Üzüldüm onlar adına, hele de cocuklarının böyle bir durumdaki isteginize saygı duymasına daha bir sasırdım..
O begenmediginiz aile büyütmüs sevdiginiz adamı, tek hayalleri de ogullarının yuva kurması mutlu bir aile olmanızdır, peki yarın öbür gün cocugunuz oldugu zaman ne olacak? Cocugunuzuda mı mesafeli tutacaksınız aileye, bilgisiz ve kültürsüzler diye?

8.5 ay desen anlayacağım ama 8.5 senedir berabersiniz.Hiç mi aile yapısını tartmadın,düşünmedin ?

Bu söylediklerin önemli,önemsiz değil ama ilk tanıştığın birisi için kriter olabilir.
Artık 8.5 sene olmuş,sırf bu nedenle ayrılmak nasıl olur bilemiyorum.
8.5 sene yahu,o kadar sürmeyen evlilikler var !

Hem erkek arkadaşını ailesinden ayrı tutamazsın.
Hadi annesi babası eski kuşak diyelim ama kayınbiraderinden hiç ayrı tutamazsın.

Benim sevgilim çok başka ama ailesi cahil,kültürsüz.Yok böyle birşey.
Sevgilinin altyapısı,ailesinde oluşmuştur.İstediği kadar kendini yetiştirmiş olsun.

KUSURA BAKMA AMA KENDİNİ VE AİLENİ HANGİ SEVİYEDE GÖRÜYORSUN DA BU KADAR AŞAGILAMAK GİBİ OLMASINDA DİYEREK KONUYA BAŞLAYIP AŞAGILIYORSUN RESMEN ! VE SEVGILININ BU KONUDA

ANLAYIŞ GÖSTERMESİNİ KESİNLİKLE DESTEKLEMIYORUM. O SENİN AİLEN HAKKINDA BÖYLE KONUSSA SEN NE DÜŞÜNÜRDÜN NE DERDİN ? ANNE-BABA DEMEYE EĞİTİMLERİ VE ŞİVELERİ Mİ ÇÖZÜM ? İNANAMIYORUM

BÖYLE BİR KONUNUN BURADA ACILMASINA PARDON AMA KAÇ YAŞINDASIN ? 8,5 YILDIR SEVGILIİSENİZ KÜÇÜK DE DEĞİLSİN. ARAYA KOYDUGUN MESAFEYI UMARIM İLERDE SEVGILINDE SENIN AILENLE ARASINA KOYAR KENDİNİ BU

KADAR YÜKSEK GÖRME. Güzelim Diye Övünme Bir Sivilce Yeter.Zenginim Diye Sevinme Bir Kıvılcım Yeter... KENDİNİ YÜKSEK GÖREBİLİRSİN AMA COK BUYUK YANLIŞ YAPIYORSUN İLERDE COK BUYUK SORUN OLABİLİR. YARIN BIR GUN TORUNLARI OLDUGUNDA SEN ŞİVELERİ BOZUK DİYE ONLARLA KONUSTURMAZSIN

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…