- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
- Konu Sahibi acevintokkedisi
-
Onu herkes öyle söylüyo ama uygulamadır önemli olanErkek arkadaşım zaten her şey ikimizin istediği gibi olacak diyor ama ben çok ayrıntı manyağıyım, düşünmeden duramıyorum
İki aile de İzmirdeOnu herkes öyle söylüyo ama uygulamadır önemli olan
Nerede yaşayacaksınız, kimin ailesi ile aynı ilde olacaksınız yani
seninkinden farklı olsa da bizim aile yapılarımızda çok farklı 3 senedir evliyiz düğün dahil 5 kere falan görüştüler çünkü şehirler ayrı, kafam rahatMerhaba kızlar. Burayı uzun zamandır takip ediyordum, bu sefer sadece okumak yerine yazıp sizin de fikirlerinizi duymak istedim :))
Yaklaşık 2-3 aydır aklıma takılan bir konu var. Erkek arkadaşımla 2 yılı doldurduk ve aynı üniversitede okuyoruz. Gençlik heyecanı işi yavaş yavaş ciddiyete binmeye başladı anlayacağınız.
Sorunum şu ki ben İzmirliyim ve ailem Türk aile yapısına göre biraz rahattır. Alkol, din, siyaset konusundan falan bahsediyorum çok detaya girmeyeyim yasakmış sanırım bu konular. Erkek arkadaşımın ailesi ise bize göre çok muhafazakar her konuda.
Erkek arkadaşımla ben birbirimize çok benziyoruz her konuda aynıyız ama bu aile işi canımı sıkıyor. Onu çok seviyorum ve böyle bir şey için asla ayrılmam.
Aynı durumu yaşayanlar varsa fikir belirtebilirler mi? Benim ailem onlar için değişmez, mesela babam benim düğünümde kesinlikle rakısını içmek isterTabiki onların ailesinin de bizimkiler için değişmesini beklemem. İki aile birbirlerini oldukları gibi kabul edebilirler mi sizce?
İki aile de İzmirde
Ben kültür farkı deyince ayrı il hatta ayrı bölgedenler sanmıştımİki aile de İzmirde
Eş adayına aynıyız diye güvenme. Karpuzun kabuğundan içini göremiyoruz malesef ki.
Ben babamla oturup içki mi içerim siyasi ticari konularda da tartışırım ama yanında yatmam bacak bacak üstüne atmam çünkü bu saygısızlık olarak görülüyo bizde.
Eşim babasının yanında sigara içmez oturur tartışır ama karşısında yatarda küfrederde bende bön bön bakarım.
Fazla açık bi insanım ama asla babamın Abi'min yanında sütyensiz oturmam, eşimin ailesi muhafazakar ama görümcem de kayınvalidem de evde babasının abisinin yanında sütyensiz oturuyolar hatta kp kızına gel memişlerini sıkıyım diyo ( 26 yaşında kız )
Düğünde içkiye gelince ben içkisiz düğün yaptım eşimin ailesi için değil kendi düğünümün bozulmaması için.
Sapıtan Beleş diye durmadan içen kavga çıkaran çok. Düğünden sonra içmeye gittik.
Eş adayına aynıyız diye güvenme. Karpuzun kabuğundan içini göremiyoruz malesef ki.
Ben babamla oturup içki mi içerim siyasi ticari konularda da tartışırım ama yanında yatmam bacak bacak üstüne atmam çünkü bu saygısızlık olarak görülüyo bizde.
Eşim babasının yanında sigara içmez oturur tartışır ama karşısında yatarda küfrederde bende bön bön bakarım.
Fazla açık bi insanım ama asla babamın Abi'min yanında sütyensiz oturmam, eşimin ailesi muhafazakar ama görümcem de kayınvalidem de evde babasının abisinin yanında sütyensiz oturuyolar hatta kp kızına gel memişlerini sıkıyım diyo ( 26 yaşında kız )
Düğünde içkiye gelince ben içkisiz düğün yaptım eşimin ailesi için değil kendi düğünümün bozulmaması için.
Sapıtan Beleş diye durmadan içen kavga çıkaran çok. Düğünden sonra içmeye gittik.
Yok ben onun annesiyle oturduğumda çok iyi anlaşırız müstakbel kv ile, durur durur sürekli çok güleryüzlüsün falan der:)))Ben kültür farkı deyince ayrı il hatta ayrı bölgedenler sanmıştım
Sık sık gidersiniz iki tarafa da o halde
Sen hiç böyle bişey sezdin mi
Mesela bizde şöyle olunmalı böyle giyinmeli
Ya da babanlar senin yanında daha net yorum yaparlar, şu damatta bizle bi rakı bile içmez cık cık cık keyif sofrasından anlamıyo diyolar mı
Hani direk olmasa da ufak ipuçları olabilir
Evlendikten sonra direk müdahaleleri aşağı yukarı tahmin edebilirsin belki
Ufak çaplardaysa sorun yok, herkeste olan şeyler. Ama sık sık söylenip uygulanması beklenecekse bi yerde patlar
Yuh
Muhafazakar değil adetten kapanmış bunlar
Bende açığım ama ağzım açık kaldı bu baba kıza
Merak etme düğünden sonra herkes kendi kabuğuna çekilirYok ben onun annesiyle oturduğumda çok iyi anlaşırız müstakbel kv ile, durur durur sürekli çok güleryüzlüsün falan der:)))
Sevgilim de babamla oturup içkisini içip siyaset tartışır falan.
Benim derdim iki ailenin nasıl bir araya geleceği...
Terbiyesizler mi sapıklar mı bilemedim ama nutkum tutulduBenim yıllardır ağzım açık demekki bende bi gariplik yokmuş
Hareketlerimi hiç kısıtlamak zorunda kalmadım sadece yanlarında sigara içmem o da saygıdan:)sevgilinin ailesi ile tanıştınmı yakından ? yani şöyle bi hafızanı yokla bakayım farkında olmayarak da olsa onların yanında hareketlerini kısıtlama ihtiyacı duydun mu ?
Yok ben onun annesiyle oturduğumda çok iyi anlaşırız müstakbel kv ile, durur durur sürekli çok güleryüzlüsün falan der:)))
Sevgilim de babamla oturup içkisini içip siyaset tartışır falan.
Benim derdim iki ailenin nasıl bir araya geleceği...
Terbiyesizler mi sapıklar mı bilemedim ama nutkum tutuldu
Senden de utanmadıklarına göre doğal sanıyorlar
Sana bol sabır diliyorum sende bayansın utanırsın yani memiş filan muhabbeti yapılır mı kayınpederin çok tuhafBenden değil kimseden utanmıyokar.
20 yaşında yiğeni var onada aynı şeyi yapıyo.
Bana göre sapıklık genişlik boyutu biteli çok olmuş onlara göre normal
tamam sorun yok ozaman senin açından ,fakat evlilk öncesi gerçekten özellikle ailen konusunda taviz verme,misal içki şart mı derlerse evet efendim babamın keyfi şart de,aslında biz de biliyoruz şart olmadığını fakat bunu bi yaptırım haline getirmeye kalkarlarsa bu senin için bi ip ucu olur,hani köprüyü geçene kadar mı böyle anlayışlı nişanlın yoksa her daim böyle mi devam edecekHareketlerimi hiç kısıtlamak zorunda kalmadım sadece yanlarında sigara içmem o da saygıdan:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?