Aileler arasındaki farklılıklar...

seninkinden farklı olsa da bizim aile yapılarımızda çok farklı 3 senedir evliyiz düğün dahil 5 kere falan görüştüler çünkü şehirler ayrı, kafam rahat

İki aile de İzmirde
Ben kültür farkı deyince ayrı il hatta ayrı bölgedenler sanmıştım
Sık sık gidersiniz iki tarafa da o halde
Sen hiç böyle bişey sezdin mi
Mesela bizde şöyle olunmalı böyle giyinmeli
Ya da babanlar senin yanında daha net yorum yaparlar, şu damatta bizle bi rakı bile içmez cık cık cık keyif sofrasından anlamıyo diyolar mı

Hani direk olmasa da ufak ipuçları olabilir
Evlendikten sonra direk müdahaleleri aşağı yukarı tahmin edebilirsin belki
Ufak çaplardaysa sorun yok, herkeste olan şeyler. Ama sık sık söylenip uygulanması beklenecekse bi yerde patlar

Eş adayına aynıyız diye güvenme. Karpuzun kabuğundan içini göremiyoruz malesef ki.

Ben babamla oturup içki mi içerim siyasi ticari konularda da tartışırım ama yanında yatmam bacak bacak üstüne atmam çünkü bu saygısızlık olarak görülüyo bizde.

Eşim babasının yanında sigara içmez oturur tartışır ama karşısında yatarda küfrederde bende bön bön bakarım.

Fazla açık bi insanım ama asla babamın Abi'min yanında sütyensiz oturmam, eşimin ailesi muhafazakar ama görümcem de kayınvalidem de evde babasının abisinin yanında sütyensiz oturuyolar hatta kp kızına gel memişlerini sıkıyım diyo ( 26 yaşında kız )

Düğünde içkiye gelince ben içkisiz düğün yaptım eşimin ailesi için değil kendi düğünümün bozulmaması için.
Sapıtan Beleş diye durmadan içen kavga çıkaran çok. Düğünden sonra içmeye gittik.

Oha.

Yuh
Muhafazakar değil adetten kapanmış bunlar
Bende açığım ama ağzım açık kaldı bu baba kıza

çok sorun yaşarsınız. alkolden örnek vermişsin, bende düğünümde asla alkol istemezdim karşıyım. sevgilinin aileside büyük ihtimal sorun çıkarcaktır ve tek bu olmaz anlaşamadığınız bi sürü konu çıkar.
siz anlatıktan sonra gerisi önemli değil diye bişey yok. bir bütünsüz ve ailelerinde anlaşması çok öenmli. iyi düşünmelisin

Yok ben onun annesiyle oturduğumda çok iyi anlaşırız müstakbel kv ile, durur durur sürekli çok güleryüzlüsün falan der:)))
Sevgilim de babamla oturup içkisini içip siyaset tartışır falan.
Benim derdim iki ailenin nasıl bir araya geleceği...

Merak etme düğünden sonra herkes kendi kabuğuna çekilir
Ben 4 yıllık evliyim bayramlarda filan görüşür ailelerimiz mesela, aynı şehirdeler üstelik
Şu an görüşme sıklıkları nişan düğün vs telaşından hani

Bak misal, kız kardeşimin de eşinin ailesi her akşam yemeği yanında şarap modundalar içkisiz duramayan insanlar. Düğün oldu, bizde içen yoktur. İçki servis edildi, bizimkiler bişey demedi. Herkes istediğini yapsın sonuçta.

Ama bana sorsan, içki olayı sıkıntı. İçip içip ortalığı ayağa kaldıranlar yüzünden en güzel günün mahvolmasın bence.

Terbiyesizler mi sapıklar mı bilemedim ama nutkum tutuldu
Senden de utanmadıklarına göre doğal sanıyorlar

Benden değil kimseden utanmıyokar.
20 yaşında yiğeni var onada aynı şeyi yapıyo.
Bana göre sapıklık genişlik boyutu biteli çok olmuş onlara göre normal

Aileler ayrı şehirlerde yaşıyosa problem olmaz bence. Bizim öyle oldu en azından. Bizim eşimle mezhep ve kültür farkımız var (doğu-batı olarak) her iki düğün de iki ailenin memleketinde kendi kültürlerine göre yapıldı. Eşimin ailesi bizimkilere saygı duyarak kendi memleketlerindeki düğünden 1 gün önce eğlence yaptılar yemek verip alkol ikram ettiler kendi çevrelerine. Bizimkiler düğünde öyle bi ortamla karşılaşmadılar dolayısıyla. Her iki aile de evlatlarının huzuru için birbirlerine birer adım atarsa sorun çıkmıyo şuanda da maşallah araları çok iyi Bu durum ailelerin esnekliğiyle alakalı zorlaşır yada kolaylaşır. Eşinle anlaşabilceğinizi düşünüyosan korkma bence.

Benden değil kimseden utanmıyokar.
20 yaşında yiğeni var onada aynı şeyi yapıyo.
Bana göre sapıklık genişlik boyutu biteli çok olmuş onlara göre normal
Sana bol sabır diliyorum sende bayansın utanırsın yani memiş filan muhabbeti yapılır mı kayınpederin çok tuhaf

Hareketlerimi hiç kısıtlamak zorunda kalmadım sadece yanlarında sigara içmem o da saygıdan:)
tamam sorun yok ozaman senin açından ,fakat evlilk öncesi gerçekten özellikle ailen konusunda taviz verme,misal içki şart mı derlerse evet efendim babamın keyfi şart de,aslında biz de biliyoruz şart olmadığını fakat bunu bi yaptırım haline getirmeye kalkarlarsa bu senin için bi ip ucu olur,hani köprüyü geçene kadar mı böyle anlayışlı nişanlın yoksa her daim böyle mi devam edecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…