Aileler arasındaki farklılıklar...

Çocuk ailesine karşı seni korursa,sen çocuğu kendi ailene karşı korursan ortada hiç bir sorun oluşmaz emin olabilirsin.Ailesinin söylediğine iki taraftan biri kulak asarsa işte o zaman eyvah.

İki aile birbirinin görüşlerine saygi duyarsa sorunsuz olur. Fakat erkek tarafı içki vs. sorun ederse herzaman sorun çıkabilir.. Aileler zaten başta bunları konuşup anlaşabilir. Ama aslında dediğin gibi önemli olan erkekarkadaşınla senin kafa yapın bir olması... Tabi ilerde erkektarafının aile yapısı seni bazen sıkabilir bu kadar muhafazakar olması...

sen kınanı içkili yaparsın
onlarda düğünü nasıl isterse öyle
baban zatn içki içmeyen insanlara içki masası kurmaz k

sen kınanı içkili yaparsın
onlarda düğünü nasıl isterse öyle
baban zatn içki içmeyen insanlara içki masası kurmaz k

katılıyorum. gayette ıyı olur benımde kınam yemeklı ıckılı oldu. dugunde normal salonda. dugun gunu de kv kapının onunde sadece yemek verdı ıckı yoktu. her ıkı tarafta kendı adetlerını uygular problemde olmaz. zaten kına gecesı adı ustunde kız tarafınındır. dugunde zaten takıyla bıtıyor. dert etme derım. hersey gonlunce olsun.

Çok fazla farklılık olduğunu sanmıyorum sonuçta aile İzmirli de olsa farklılıklar muhakkak olacaktı kişiler istedikten sonra orta yol bulunabilir bence Düğünde alkolü de kendi aralarında dışarıda falan yapabilirler illa olmasına gerek yok ki

her şeyde olduğu gibi burada da niyet önemli.
geçinmek isteyen her türlü geçiniyor arkadaşım.
eşimle aynı ilçedeniz, kültürümüz aynı, ailelerimiz muhafazakar, hatta annelerimiz babalarımız ilkokul mezunu.
her açıdan denk gibi duruyoruz ama öyle değil maalesef.
aileler iyi geçinmek istemedikleri için her şeyi sorun yaptılar, 11 yıl oldu hala birbirlerini sevmezler, asla bir araya gelmezler. kv beni sevmez, annem eşimi sevmez.
öyle devam edip gidiyor.

en mantıklısı sade bir nikah arkasından arkadşlarla eğlence en iyi yol bunca düğün yapmak şart değil sonuçta.

Babanız nasıl rakısını yudumlamak isteyecekse karşı tarafın babası da uç bir örnek vereyim harem selam bir düğün töreni, bir Kur'an-ı Kerim okuması isteyebilir. Öncelikle işiniz zor. Ailelerdeki kültür farklılığı bir nebze ancak sizin aranızda da farklılık varsa ileride mutsuzluk kapınızı çalabilir. Eğer herkesin oluru varsa, farklılıklarınızı kabullendiyseniz aileler seviyesinde de, o zaman iki taraf da taleplerini en aza indirecek ve evlilik işi o şekilde yapılacak mesela sadece nikah yapılması gibi ve bu şeyler en baştan konuşulup anlaşılacak aksi takdirde tatsızlık çıkma ihtimali çok yüksek.

Not: Tecrübeyle sabit olan kısmına hiç girmedim, yoksa :/

Son düzenleme:
Siz uyuşuyorsanız sıkıntı olmaz ama bir arada bulunmanız gereken ortamlarda biraz saygı duymanız gerekir canım düğünde rakı içmek falan eve gidince içer babanız da ya da onlar aynı şekil sizin rahatsız olduğunuz şeylerde sana ailene karışmaz kafasını tabi ki açmaz ama din siyaset vs vs konulara girmez idare ederler birbirlerini sevgilinde bitiyor iş ailesiyle senin arada iyi bir köprü kurmalı ve tabi ki seninde

iz
izmirli olup da yazık etme kendine. şimdi çıkmasa bile evlenirseniz çıkacak o sorunlar. çünkü evlilikler 2 kişiyle yapılmıyo.

Ailelerin farklı olması eninde sonunda problem yaratır, siz ne kadar birbirinizle iyi anlașsanız bile maalesef bizim kültürümüzde aile ile evleniliniyor.
İyi düşün derim,

bende eşimle farklı mezheplerdeyim ve düğünümüzde içkisini içende oldu içmeyende,horonlarda tepildi halayda çekildi.5 yıllık evliyim ve bugüne kadar ne kılık kıyafetime karışıldı ne de dünürler arasında gerginlik yaşandı.herkes gayet kendini bilen ve karşı tarafın yaşam tarzına kültürüne saygı duydu,şükür halada öyle devam ediyor.evlenmeden önce 7 yıl sevgiliydik ve ailesini zaten ailem gibi tanıyordum sorun çıkmayacağını bildiğim için evlendim ama aksini düşünseydim evlenmezim.sırf evleneceğin adamda bitmiyor maalesef ailesinide iyiye tanı derim.

Ben ve eşim arasında mezhep ve ırk farklılığı var. Ailelerimiz son derece saygiliydi. Ama zamanla eşim bu durumu hazmedemedi. Sonuç şu an boşanıyoruz. Sevgi gelip geçiyor tatlım. İkinizden biri zamanla diğerine benzemek zorunda kalacak. Şayet olmazsa bizim gibi yollar ayrılacak. .

İki taraf da bazı konularda fedakarlık yaparsa bence sorun kalmaz. Farkındaysanız özellikle iki taraf da diyorum.
Her ne kadar içkiye falan karşı bile olsam sadece sizin ailenizin isteklerinden vazgeçmesi kesinlikle olmaz.
Taviz tavizi getirir.

Kultur farkliligi evlilikte cok zorluk cikartacak ve ister istemez bu kari kocanin iliskisini bozacak. Maaleseffff ki.

Eğer karşılıklı saygı varsa farklılıklar güzeldir sıradanlığı yok eder hatta pozitif bakmayı bilirsen eğlencelidir de.Bizde de mezhep farklılığı vardı aileler çok farklıydı eğer fırsat verseydik bizim en güzel günlerimizde tadımızı kaçırabilecek isteklerle gelebilirlerdi.Buna izin vermemek adına o zaman ne planlar yapmıştık eşimle şöyle yapalım bunu diyelim gibisinden.Bu işbirliğimiz sonuç verdi ve iki tarafta bizim mutluluğumuza endekslendi.Böylece hem biz rahat ettik hem de onların mutlu olmalarını sağladık.Erkek arkadaşınızla güzel bir program hazırlayın ve sunumu da zekice yapın derim ben.

Konu tam benim hayatimda yasadigim durum..
Simdi ben 4 sene flort edip severek evlendim esimle fakat aileler o kadar uc noktalarda farkliydi ki ailem esimi istemedi sen bunlarla yapamazsin hayatlarina ayak uyduramazsin dediler yok dedim ne olursa olsun alisirim yaparim dedim cookk direttim evlendik ama ailem ailesiyle 1 kez gorustu yeni evlendigimizde..oda son oldu bizimkiler kulturel sosyal ekonomik gorgusel olarak ne kadar iyiyse ailesi yol yordam bilmeyen abuk subuk dengesiz konusan cahil insanlardi ailem pes dedi nasil insanlarla bizi muhattap ettin helal olsun dedi bende gorusmek zorunda degilsiniz ne yapiyimki dedim suan 8 yillik evliyim aileler gorusmez bayramda seyranda bile gidip gelinmez hic sikayetcide degilim ben oki taraflada gorusuyorum esimle onun ailesine gidiyoruz benim ailemede gidiyoruz ailemle esimin arasida iyi..zaman heraeyin ilaci..
Ama sunu da soyleyim eger sadece sevgilinle evlencegini sanma aileside senin ailen olacak onlarla yapamam bana tersler zitlar hayatlarina kulturlerine adapte olamam diyosan iyi dusun onlarla gecinemeyince evliliginede yansiyor bi yerde

Ailesinde içki içilmiyorsa onlara çok garip gelebilir ve sorun çıkabilir.
Açıkcası benim kocamın ailesinden düğünde rakı içen olsa ailem hoş karşılamazdı. Ayrıca benim de hiç hoşuma gitmezdi.
Bence aileler uzak mesafedeyse iki düğün yapın herkes kendi düğününde ne yapacaksa yapsın.
Ama ayda yılda bir defa da olsa aileler bir araya gelince mutlaka sorun çıkar gibi geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…