Aileler arasındaki farklılıklar...

İçimi rahatlattınız teşekkür ederim, erkek arkadaşımla anlaşabileceğimi düşünüyorum:)

Yok artık yuhhh yani..

ailenizle konuştunuz mu bu konuyu.

Mesela benzer çekinceleri olan bir arkadaşım vardı. Kendi ailesi muhafazar değildi, hatta muhafazakarlığa karşıydı :)
Eşinin tarafı ise hem muhafazakardı hem de farklı kültürdelerdi.

Hatta erkek tarafı kız tarafı bizi beğenmez diye bile düşünmüş, arkadaşım demişti.
Ama arkadaşımın ailesi bunu duyunca çok kızmış. Ne demek biz öyle farklı kültürde diye anlaşamaz mıyız, biz önyargılı mıyız falan diye.
Sonra tanıştı aileler. Arkadaşım bir mutlu anlattı o günü şaşırırsınız. Çok güzel geçti diye. Tabi öyle sorun yaratacak konulara pek girmemişler :)

Babamla henüz konusu açılmadı ama annem de arkadaşınızın ailesi gibi tepki verdi, "sana baskı yapmadıkları sürece benim için sorun yok sonuçta seviyorsun" tarzında

canim valla ben oyle dusunmuyorum. uzaktaysan neysede..yakindaysan o zaman gorusmek gerekiyor..hatta uzakta olunca bile arayip sormazlarsa bile ya da yasanan bir tatsizlik vs varsa esler arasinda gerginlik yasatabiliyor.

Benim kızımında k.validesi kapalı,evlerine ziyarete gittiğimizde açıkca kadını tehdit ettim,eğer bluzunun kol boyu uzarsa çeker alır tırnaklarımı gösteririm dedim..

Annende kadınla konuşma imkanı varsa,şayet baskı yaparsanız bu iş olmaz desin..

Babamla henüz konusu açılmadı ama annem de arkadaşınızın ailesi gibi tepki verdi, "sana baskı yapmadıkları sürece benim için sorun yok sonuçta seviyorsun" tarzında

canim valla ben oyle dusunmuyorum. uzaktaysan neysede..yakindaysan o zaman gorusmek gerekiyor..hatta uzakta olunca bile arayip sormazlarsa bile ya da yasanan bir tatsizlik vs varsa esler arasinda gerginlik yasatabiliyor.
Biz aynı şehirlerdeyiz
Düğüne kadar sık gelip gidildi ama düğünden sonra herkes kendi telaşında sanırım
Ailelerimiz bayramdan bayrama görüşürler
Herkesin böyle sanırdım, değil mi
Arada kültürel anlamda çok uçurumda yok ama birbirine hitap etmez sohbet muhabbetler kişisel olarak

Hic sevmediğim uzaktan bi yakinim! Kina da calgi var diye kendi oglunun kinasina gitmedi!!!Yani gelininin kinasina gitmedi gelen erkek tarafini da gondertmedi!!! Boyle manyak insanlar var yani malesef!!!

anne dediğin böyle panter gibi olmalı yeri geldiğinde ,kutluyorum sizi

herkes oyle degil canim..tabiiki gunluk rutine kaptiriyor millet az gorusebiliyor. Dedigin gibi sohbetler farkli, kisilikler farkli..

bizde uzagiz kv gillerde, neysekide oyle..uzaktan bile beni huzursuz ediyorlarsa yakinda olsalar ne halt ederdik bilemiyorum

ama su varki mesela benim ailem cok duyarlidir, insanlari onemser.hani kimin yardima ihtiyaci varsa yardim etmeye hazir..kisaca sosyal mi demeliyim…mesela ozel gunlerde ararlardi dunurlerini vs..ama karsidaki ayni duyarlilikta degilse bi yere kadar gidiyor…esimin ailesi tam tersi 40 yil birsey olmamis gibi dururlar..hani bi arayalim edelim yok..hic kimsenin hatri yoksa oglunuzun torunlarinizin hatri olmali..tabii bu normal insanlar icin gecerli. ben boyle seylere onem veriyorum acikcasi..bazi insanlar mesela yogunluktan aksatirlar boyle seyleri ama samimiyetine inanirsin..ama bunlar oyle degil dunya yansa umurlarinda degil. Zaten muhabbetlerde sarmaz. Surekli para pul kp in borclari kv yi aldatma hikayeleri..eskiden saskinlikla dinlerdim artik hic birseye sasirmiyorum nedense.

Hic sevmediğim uzaktan bi yakinim! Kina da calgi var diye kendi oglunun kinasina gitmedi!!!Yani gelininin kinasina gitmedi gelen erkek tarafini da gondertmedi!!! Boyle manyak insanlar var yani malesef!!!
bu da abarti manyak gercekten..kina zaten bayanlar arasi degil mi? ne fark eder

Bende birbirine hitap etmedikleri için az görüşmelerine seviniyorum aslında

Bende birbirine hitap etmedikleri için az görüşmelerine seviniyorum aslında
sanslisin o zaman..esinlede iyiysen bu konuda sorun yok..sunu anladimki ne olursa olsun eslerin arasina aileler girmemeli..

hani ben bastan onyargisiz basladim bu ise..kendi anneme nasilsam oyle davrandim..her konuda...ama karsiligini goremeyince bende vazgectim. eskiden uzulmesin iki tarafta diye dusunurdum artik uzulurlerse uzulsunler diye dusunuyorum.. yani bazen bencil olmak gerekiyor..cunku yeri geldiginde evdeki huzurunu bile kaciriyorlar..sen uzulmesinler yok sunu duymasinlar bunu duymasinlar dedikce dahada salak yerine koyuyorlar..bende bundan sonra boyle davraniyorum..eskiden cokca konusurduk kv ile vs..simdi aramiyorum sormuyorum..bayramda filan oglu konusurken kv ile uzaktan bi kutlayip kaciyorum diger tarafa..cunku fazlasini hak etmediklerini gordum...birde derler ya..kizim gibisin diye...ayyy yalanini sevsinler. kimse durup dururken esinin ailesine dusman kesilmez.

Eh işte diyeyim
Yani ben mesafeli olmasam belki çoktan sülalecek tepemde biterlerdi ama hem işin gözünü seveyim çalışıyorum evde yokum hemde aramadan gelen kapıda kaldıkça öğrendi az çok yapımı
İşte kültürel fark olmasa bile nezaket kuralları, duruş vs. sorun oluyo yani

Bu kadarı da cidden çok abartıymış, umarım başıma benzeri bi şey gelmez...

Bahane aradiktan sonra Sorun cikarmak istedikten sonra gozun ustunde kaşı var der cikarirlar..
Ertesi gun dugun olacak gelin cikarmayada gitmedi kaynana ve o dugun gozyasiyla oldu bi sekilde ama hala aralar kotu...
aslinda kaynana kötü..

evet calisan insanin cogu zaman zaten vakti olmuyor helede birde bebegin var..yorulsanda yipransanda kendi hayatin icin yoruluyorsun. bunlarla ugrasmaktan cok daha iyi gercekten canim.

evet calisan insanin cogu zaman zaten vakti olmuyor helede birde bebegin var..yorulsanda yipransanda kendi hayatin icin yoruluyorsun. bunlarla ugrasmaktan cok daha iyi gercekten canim.

Aklın yolu bir
Böyle düşündüm ve işe geri döndüm
Kızıma da annem bakıyor sağ olsun

Aklın yolu bir
Böyle düşündüm ve işe geri döndüm
Kızıma da annem bakıyor sağ olsun
ahh o annelerin kiymeti bilinmeli, ellerinden ayaklarindan opulmeli..her biseye karisirlardi belki zaten evde olsaydin..nasilsa evde diyerekten..guzel karar vermissin canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…