- 9 Ekim 2015
- 15
- 5
- 1
- 30
- Konu Sahibi acevintokkedisi
-
İçimi rahatlattınız teşekkür ederim, erkek arkadaşımla anlaşabileceğimi düşünüyorum:)Aileler ayrı şehirlerde yaşıyosa problem olmaz bence. Bizim öyle oldu en azından. Bizim eşimle mezhep ve kültür farkımız var (doğu-batı olarak) her iki düğün de iki ailenin memleketinde kendi kültürlerine göre yapıldı. Eşimin ailesi bizimkilere saygı duyarak kendi memleketlerindeki düğünden 1 gün önce eğlence yaptılar yemek verip alkol ikram ettiler kendi çevrelerine. Bizimkiler düğünde öyle bi ortamla karşılaşmadılar dolayısıyla. Her iki aile de evlatlarının huzuru için birbirlerine birer adım atarsa sorun çıkmıyo şuanda da maşallah araları çok iyiBu durum ailelerin esnekliğiyle alakalı zorlaşır yada kolaylaşır. Eşinle anlaşabilceğinizi düşünüyosan korkma bence.
Eş adayına aynıyız diye güvenme. Karpuzun kabuğundan içini göremiyoruz malesef ki.
Ben babamla oturup içki mi içerim siyasi ticari konularda da tartışırım ama yanında yatmam bacak bacak üstüne atmam çünkü bu saygısızlık olarak görülüyo bizde.
Eşim babasının yanında sigara içmez oturur tartışır ama karşısında yatarda küfrederde bende bön bön bakarım.
Fazla açık bi insanım ama asla babamın Abi'min yanında sütyensiz oturmam, eşimin ailesi muhafazakar ama görümcem de kayınvalidem de evde babasının abisinin yanında sütyensiz oturuyolar hatta kp kızına gel memişlerini sıkıyım diyo ( 26 yaşında kız )
Düğünde içkiye gelince ben içkisiz düğün yaptım eşimin ailesi için değil kendi düğünümün bozulmaması için.
Sapıtan Beleş diye durmadan içen kavga çıkaran çok. Düğünden sonra içmeye gittik.
Babamla henüz konusu açılmadı ama annem de arkadaşınızın ailesi gibi tepki verdi, "sana baskı yapmadıkları sürece benim için sorun yok sonuçta seviyorsun" tarzındaailenizle konuştunuz mu bu konuyu.
Mesela benzer çekinceleri olan bir arkadaşım vardı. Kendi ailesi muhafazar değildi, hatta muhafazakarlığa karşıydı :)
Eşinin tarafı ise hem muhafazakardı hem de farklı kültürdelerdi.
Hatta erkek tarafı kız tarafı bizi beğenmez diye bile düşünmüş, arkadaşım demişti.
Ama arkadaşımın ailesi bunu duyunca çok kızmış. Ne demek biz öyle farklı kültürde diye anlaşamaz mıyız, biz önyargılı mıyız falan diye.
Sonra tanıştı aileler. Arkadaşım bir mutlu anlattı o günü şaşırırsınız. Çok güzel geçti diye. Tabi öyle sorun yaratacak konulara pek girmemişler :)
canim valla ben oyle dusunmuyorum. uzaktaysan neysede..yakindaysan o zaman gorusmek gerekiyor..hatta uzakta olunca bile arayip sormazlarsa bile ya da yasanan bir tatsizlik vs varsa esler arasinda gerginlik yasatabiliyor.Çok muhafazakarlarsa düğündeki içkiye sıcak bakmazlar
Onun dışında benzer şeyler sorun olabilir ama düğünden sonra zaten dünürler kaç kez görüşecek ki, saygı korunsun yeter
Önemli olan senin onların ailesine ayak uydurman , onlarında sana anlayışlı olması gibi
Nerede oturacaksınız mesela, hangi aile ile aynı şehirdesiniz bu da önemli
Babamla henüz konusu açılmadı ama annem de arkadaşınızın ailesi gibi tepki verdi, "sana baskı yapmadıkları sürece benim için sorun yok sonuçta seviyorsun" tarzında
Biz aynı şehirlerdeyizcanim valla ben oyle dusunmuyorum. uzaktaysan neysede..yakindaysan o zaman gorusmek gerekiyor..hatta uzakta olunca bile arayip sormazlarsa bile ya da yasanan bir tatsizlik vs varsa esler arasinda gerginlik yasatabiliyor.
anne dediğin böyle panter gibi olmalı yeri geldiğinde ,kutluyorum siziBenim kızımında k.validesi kapalı,evlerine ziyarete gittiğimizde açıkca kadını tehdit ettim,eğer bluzunun kol boyu uzarsa çeker alır tırnaklarımı gösteririm dedim..
Annende kadınla konuşma imkanı varsa,şayet baskı yaparsanız bu iş olmaz desin..
Biz aynı şehirlerdeyiz
Düğüne kadar sık gelip gidildi ama düğünden sonra herkes kendi telaşında sanırım
Ailelerimiz bayramdan bayrama görüşürler
Herkesin böyle sanırdım, değil mi
Arada kültürel anlamda çok uçurumda yok ama birbirine hitap etmez sohbet muhabbetler kişisel olarak
bu da abarti manyak gercekten..kina zaten bayanlar arasi degil mi? ne fark ederHic sevmediğim uzaktan bi yakinim! Kina da calgi var diye kendi oglunun kinasina gitmedi!!!Yani gelininin kinasina gitmedi gelen erkek tarafini da gondertmedi!!! Boyle manyak insanlar var yani malesef!!!
anne dediğin böyle panter gibi olmalı yeri geldiğinde ,kutluyorum sizi
herkes oyle degil canim..tabiiki gunluk rutine kaptiriyor millet az gorusebiliyor. Dedigin gibi sohbetler farkli, kisilikler farkli..
bizde uzagiz kv gillerde, neysekide oyle..uzaktan bile beni huzursuz ediyorlarsa yakinda olsalar ne halt ederdik bilemiyorum
ama su varki mesela benim ailem cok duyarlidir, insanlari onemser.hani kimin yardima ihtiyaci varsa yardim etmeye hazir..kisaca sosyal mi demeliyim…mesela ozel gunlerde ararlardi dunurlerini vs..ama karsidaki ayni duyarlilikta degilse bi yere kadar gidiyor…esimin ailesi tam tersi 40 yil birsey olmamis gibi dururlar..hani bi arayalim edelim yok..hic kimsenin hatri yoksa oglunuzun torunlarinizin hatri olmali..tabii bu normal insanlar icin gecerli. ben boyle seylere onem veriyorum acikcasi..bazi insanlar mesela yogunluktan aksatirlar boyle seyleri ama samimiyetine inanirsin..ama bunlar oyle degil dunya yansa umurlarinda degil. Zaten muhabbetlerde sarmaz. Surekli para pul kp in borclari kv yi aldatma hikayeleri..eskiden saskinlikla dinlerdim artik hic birseye sasirmiyorum nedense.
Bu kadarı da cidden çok abartıymış, umarım başıma benzeri bi şey gelmez...Hic sevmediğim uzaktan bi yakinim! Kina da calgi var diye kendi oglunun kinasina gitmedi!!!Yani gelininin kinasina gitmedi gelen erkek tarafini da gondertmedi!!! Boyle manyak insanlar var yani malesef!!!
sanslisin o zaman..esinlede iyiysen bu konuda sorun yok..sunu anladimki ne olursa olsun eslerin arasina aileler girmemeli..Bende birbirine hitap etmedikleri için az görüşmelerine seviniyorum aslında
sanslisin o zaman..esinlede iyiysen bu konuda sorun yok..sunu anladimki ne olursa olsun eslerin arasina aileler girmemeli..
hani ben bastan onyargisiz basladim bu ise..kendi anneme nasilsam oyle davrandim..her konuda...ama karsiligini goremeyince bende vazgectim. eskiden uzulmesin iki tarafta diye dusunurdum artik uzulurlerse uzulsunler diye dusunuyorum.. yani bazen bencil olmak gerekiyor..cunku yeri geldiginde evdeki huzurunu bile kaciriyorlar..sen uzulmesinler yok sunu duymasinlar bunu duymasinlar dedikce dahada salak yerine koyuyorlar..bende bundan sonra boyle davraniyorum..eskiden cokca konusurduk kv ile vs..simdi aramiyorum sormuyorum..bayramda filan oglu konusurken kv ile uzaktan bi kutlayip kaciyorum diger tarafa..cunku fazlasini hak etmediklerini gordum...birde derler ya..kizim gibisin diye...ayyy yalanini sevsinler.
Bu kadarı da cidden çok abartıymış, umarım başıma benzeri bi şey gelmez...
evet calisan insanin cogu zaman zaten vakti olmuyor helede birde bebegin var..yorulsanda yipransanda kendi hayatin icin yoruluyorsun. bunlarla ugrasmaktan cok daha iyi gercekten canim.Eh işte diyeyim
Yani ben mesafeli olmasam belki çoktan sülalecek tepemde biterlerdi ama hem işin gözünü seveyim çalışıyorum evde yokum hemde aramadan gelen kapıda kaldıkça öğrendi az çok yapımı
İşte kültürel fark olmasa bile nezaket kuralları, duruş vs. sorun oluyo yani
evet calisan insanin cogu zaman zaten vakti olmuyor helede birde bebegin var..yorulsanda yipransanda kendi hayatin icin yoruluyorsun. bunlarla ugrasmaktan cok daha iyi gercekten canim.
ahh o annelerin kiymeti bilinmeli, ellerinden ayaklarindan opulmeli..her biseye karisirlardi belki zaten evde olsaydin..nasilsa evde diyerekten..guzel karar vermissin canim.Aklın yolu bir
Böyle düşündüm ve işe geri döndüm
Kızıma da annem bakıyor sağ olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?