Aileler Çok Sorun Oluyor Mu?

zerenteacher

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
1.382
4.759
333
İzmir
Merhaba kızlar, sizlerle paylaşmak istediğim bir şey var.

Yaklaşık 2 aydır 5 yıldır hiç görüşmediğim üniversite arkadaşımla internet üzerinden görüşüyoruz.Farklı illerde görev yapıyoruz, 2 aydır gayet hoş muhabbet ediyoruz hem telde hem de internet üzerinde.

Bu zamana kadar ben hep ailemle ilgili bilgileri anlatmıstım ama o hiç bahsetmemişti.Dün benim bulundugum ile geldi oturduk konustuk, ben gene yaşam tarzımdan , ailemden bahsettim .Bizimkiler üniversite mezunu , çok şükür maddi durumumuz da çok iyi..

Ona ailesiyle ilgili sorular sordum ne iş yapıyorlar diye..Çalışmıyorlar dedi, nasıl yani dedim ..Babamın işi yok , annemde ev hanımı , 26 yasında kız kardesim var o da calışmıyor dedi..baban nasıl calışmaz ya dedim , inşaatlarda iş cıkarsa gidip çalışır dedi..

Bu muhabbetten sonra acıkcası kafamda cok soru işaretleri oluştu..2 ay boyunca gayet güzel muhabbet ederken ve bu şekilde aileler arasındaki fark olması cok canımı sıktı..

Ayrıca bu zamana kadar hiç birikim bile yapmamıs, aldıgı bütün parayı ailesine vermiş , onlarda gidip köye ev yaptırmıslar, esya falan almıslar evlerini düzeltmişler..

Sizce bu büyük bir sorun olabilir mi?

Evet olur. Ailesi para akışının sekteye uğraması sonucu seninle aranı bozmaya uğraşabilir. Ya da eşin senden gizli bir biçimde göndermeye çalışabilir. Bunlar en kötü senaryolar elbette. Sen eve giren paranın belli bir miktarı gözden çıkarabilirim sorun olmaz dersen problem çıkmaz. Tahmin ettiğim kadarıyla paylaşmak istemiyorsun çünkü daha ortada ciddi bir şey yokken buna aklın takılmış.

seninkiler unv. mzunuysa nolmus yani sonucta ailen insan mı ? neyin kucumsemesı sınıf ayrımı cozemedım ben ? eger ailende ego ve kompleks mevcut deılse sorun olmaz ama bız zengınız yok unv. mezunuyuz die kasım kasım kasılarak gezınıolarsa hiçç o ınsanları rahatsız etmeyin . sunuda bi anlasınlar artık okumak cehaleti alır esseklık baki kalır .. onemli olan okumak deil insan olabilmek aile ilişkileri okul muabbetleriyle dönmüyo ne saçmaya olaya bak sorun olurmuymuş peh.:ssz:

bence buraya yazma geregi duyduysan demekki bu farkliliklari ailenden once sen sorun olarak goruyorsun ve sorgulamaktanda haklisin aslinda...siz egitim durumunda esitsiniz sorun olmayabilir eger evlilik olursa fakat ailelerin birbirine karsi tavrida onemli zaten ilk tanismada belli olur.eger aileler fazla mudahale etmezse cok buyuk sorun olmayabilirde...yani iyi dusunmen gerekir

Sorun olur. Maddi olarak hiç birşey yapamazlar. Hadi onlardan beklemediniz, ömür boyu ailesine yardım edecek. Kolay kolay birikim yapamayacaksınız. Elinize az bir toplu para geçsin hemen ailesinde ani bir ihtiyaç olur ve harcanır. (Kendimden biliyorum.) Zengin aile fakir aile uyuşur ama çalışmayan aileyle biraz zor.

eğitim durumu değil ama ailesinin çalışmayıp oğlunun maaşına el koymasından dolayı sorun çıkar

o yüzden boşver bence

8 yıllık evli bir insan olarak şunu söyleyebilirim sadece eşimizle değil onun ailesi ile de evleniyoruz aslında..o da aynı şekilde...birden hayatta hiç tanımadığımız birileri anne-babamız,kardeşimiz oluveriyor..bu kolay değil..hele de hiç çalışmayan aile fertleri ve onlara bakan bir kişi varsa çok zor..hazıra alışmışlar çünkü..

evet evlat tabii ki anne-babaya yardım edecek ama burada durum çok farklı..bence zorlanırsınız.

seninkiler unv. mzunuysa nolmus yani sonucta ailen insan mı ? neyin kucumsemesı sınıf ayrımı cozemedım ben ? eger ailende ego ve kompleks mevcut deılse sorun olmaz ama bız zengınız yok unv. mezunuyuz die kasım kasım kasılarak gezınıolarsa hiçç o ınsanları rahatsız etmeyin . sunuda bi anlasınlar artık okumak cehaleti alır esseklık baki kalır .. onemli olan okumak deil insan olabilmek aile ilişkileri okul muabbetleriyle dönmüyo ne saçmaya olaya bak sorun olurmuymuş peh.:ssz:

neden bu kadar gergin bir cevap yazıyorsunuz ki, ben sadece burada tecrübeli arkadaslara sormak istedim.Mutlaka vardır eşinin ailesinin durumu düşük olup ta sorun yaşayanlar.

Ayrıca ben kimseyi küçümsemiyorum ailem ünv mezunu ancak gayet de insan ilişkileri kuvvetli olan kişiler kesinlikle böyle durumda eşimin ailesini küçümseyeceklerini sanmıyorum ama maddi imkanları beni düşündürüyor..Ben yıllardır birikim yapıyorum ve ilerde düzgün bir hayatım olsun istiyorum.

Yıllardır çalışmamış yan gelip yatmış cocugunun parasını yemiş birisine kendi paramı yedirmek istemiyorum..

Kültür farkı çok önemli..
Küçümsemek için anlatmadığının gayet farkındayım, cümlelerinden. Ama bak o halde bile sanki sen küçümsemişsin gibi bir algı oluşacak. Çünkü bu böyledir. Kültür farkı gerçekten çok önemlidir. Kişinin insan olup olmamasıyla da ilintili değil ne yazık ki.. Ortak müştereklerin paylaşımı, konuşulacak konu yelpazesi, kişilerin olaylara bakış açısı hep bu kültürel farklardan ileri gelir. Cehaletten bahsetmiyorum. Kimi insan vardır, altı dil bilir, iki üniversite devirir ama körkütük cahildir... Kimisi vardır, okul yüzü görmez ama cebinden genel kültür çıkarır, hayranlıkla izleriz... Cehalet ayrı...
Aile kurulacaksa kültürel uyum önemli.. Çünkü annen ve babanın bilgi birikimleri ve karşılıklı aile etkileşimleri hep belli bir seviyede olmuştur. İkisi de "Okumuş" olma etiketinin verdiği ağırlıkla eminim çocuk yetiştirme konusunda bile farklı adımlar atmıştır, pek çoklarından. Bu konunun anlatımı zor ama anlaması zor değil.
Aile hayatları sizin alıştığınızdan farklı olabilir, hatta yüksek ihtimal öyledir. Siz de daha özgürlükçü bir ortam olabilir mesela... Ve hatta çoğu kararınızı aileniz size bırakmış da olabilir. Ancak eşinizin ailesi ataerkil düzeye daha farklı bir yaklaşımla bakıyor olabilir. Nihayetinde ev hanımı bir kayınvalide ve çalışmayan bir kayınpeder söz konusu.. Bakın üstüne basarak söylüyorum, niyetim asla küçümsemek değil. Sadece toplumsal ilişkinin nerede olduğunu anlatabilmek... Benim annem de şu an ev hanımı..
Yani, kuracağınız aile için çehizinizin bir kısmı sizin ailenizden gelirken, büyük bir kısmı "gelin gittiğiniz" aileden gelecek... Bahsettiğim çehiz de, evliliğin asıl temelini oluşturan birey davranışları... Siz bilirsiniz...
Kişiler eş seçerler ancak ailelerle evlenirler...

Yine de siz en iyisini bilirsiniz,
Selamlar

neden bu kadar gergin bir cevap yazıyorsunuz ki, ben sadece burada tecrübeli arkadaslara sormak istedim.Mutlaka vardır eşinin ailesinin durumu düşük olup ta sorun yaşayanlar.

Ayrıca ben kimseyi küçümsemiyorum ailem ünv mezunu ancak gayet de insan ilişkileri kuvvetli olan kişiler kesinlikle böyle durumda eşimin ailesini küçümseyeceklerini sanmıyorum ama maddi imkanları beni düşündürüyor..Ben yıllardır birikim yapıyorum ve ilerde düzgün bir hayatım olsun istiyorum.

Yıllardır çalışmamış yan gelip yatmış cocugunun parasını yemiş birisine kendi paramı yedirmek istemiyorum..
bunu bu sekılde anlatıcaksın o zaman anlatıs tarzın cok yanlıs sen orda ailem uyusurmu dıosun burda paramı yedırmek ıstemıorum dıosun sorununun ne oldugu bellı deıl aılesıyle aılenın uyusmaması dıe bısey yokbunu dusundugunde kucumsedıgını dusunurum . ama maddı konuda bızle ılgılı sorun olurmu dersen o ortada esın sureklı ailesıne yardım eder boyle bı durumda. sorunun hngısı ona karar ver bence hangısı onemlı senın ıcın ?

ne alaka su yazdıklarınız

asalaklık edenlerle çocuğunun maaşına el koyanla çalışıp ekmeğini kazanan bir mi ?

bunu bu sekılde anlatıcaksın o zaman anlatıs tarzın cok yanlıs sen orda ailem uyusurmu dıosun burda paramı yedırmek ıstemıorum dıosun sorununun ne oldugu bellı deıl aılesıyle aılenın uyusmaması dıe bısey yokbunu dusundugunde kucumsedıgını dusunurum . ama maddı konuda bızle ılgılı sorun olurmu dersen o ortada esın sureklı ailesıne yardım eder boyle bı durumda. sorunun hngısı ona karar ver bence hangısı onemlı senın ıcın ?

İnsanlar yıllarca yaptıkları birikimi başkalarına yedirmek istemeyebilirler. Bundan daha doğal birşey olabilir mi?

emin olun ailelerin uyuşması da çok öenmli..ben bunu en yakından yaşamış bir kişi olarak kültür farkının da çok önemli olduğunu düşünüyorum..sonuçta akraba olacaklar..evlatları bir yuva kuracak.

Ne alaka? Arkadaş durumu iyce anlayalım diye açıkca dile getirmiş. Ki hangimizin ailesinde geçmiyor bu muhabbet? Bu insan ayırmaktan ziyade "rahata alışmış, gözümüz gibi baktığımız evladımızın evlenince de zorluk çekmemesi" bakış açısı, insan ayırmak değil yani.

Benim ailem de üni.okumamış ama beni okuttukları için evleneceğim adamında eşit eğitim görmesini diliyorlar.

İnsanlar yıllarca yaptıkları birikimi başkalarına yedirmek istemeyebilirler. Bundan daha doğal birşey olabilir mi?
anlatılnı anlayıp konusursanız sevınırım. al bırıktırdıgını yedır dıyen yok kimseye buna bende karsıyım ama yukarda sunu demıs aıleler uyusurmu ?..sımdıde para yedırırmı dıo hangısı sorun onu soluorum . kımse aptal deıl calısıp cabalayıp ona buna yedırıcek kadar. hadı babası rahatsız yaslıda calısmıo dıelım 26 yasındakı kız nıe calısmıo bu banada sacma geldı . ama anlatım tarzı yanlıs . benım tekpı verdıgım aılem soyle bole dıe ego yapıp adamın ailesini kucumser gıbı tavır takınması.

Merhaba kızlar, sizlerle paylaşmak istediğim bir şey var.

Yaklaşık 2 aydır 5 yıldır hiç görüşmediğim üniversite arkadaşımla internet üzerinden görüşüyoruz.Farklı illerde görev yapıyoruz, 2 aydır gayet hoş muhabbet ediyoruz hem telde hem de internet üzerinde.

Bu zamana kadar ben hep ailemle ilgili bilgileri anlatmıstım ama o hiç bahsetmemişti.Dün benim bulundugum ile geldi oturduk konustuk, ben gene yaşam tarzımdan , ailemden bahsettim .Bizimkiler üniversite mezunu , çok şükür maddi durumumuz da çok iyi..

Ona ailesiyle ilgili sorular sordum ne iş yapıyorlar diye..Çalışmıyorlar dedi, nasıl yani dedim ..Babamın işi yok , annemde ev hanımı , 26 yasında kız kardesim var o da calışmıyor dedi..baban nasıl calışmaz ya dedim , inşaatlarda iş cıkarsa gidip çalışır dedi..

Bu muhabbetten sonra acıkcası kafamda cok soru işaretleri oluştu..2 ay boyunca gayet güzel muhabbet ederken ve bu şekilde aileler arasındaki fark olması cok canımı sıktı..

Ayrıca bu zamana kadar hiç birikim bile yapmamıs, aldıgı bütün parayı ailesine vermiş , onlarda gidip köye ev yaptırmıslar, esya falan almıslar evlerini düzeltmişler..

Sizce bu büyük bir sorun olabilir mi?

Çok büyük sorun olur.
Ailesinin bir gelir kaynağı yoksa evlendiğinizde mutlaka yardım etmek isteyecektir erkek arkadaşınız.
Eğer onu böyle kabul etmeyecekseniz yol yakınken ayrılın.

emin olun ailelerin uyuşması da çok öenmli..ben bunu en yakından yaşamış bir kişi olarak kültür farkının da çok önemli olduğunu düşünüyorum..sonuçta akraba olacaklar..evlatları bir yuva kuracak.

evet hak veriyorum sana aileler çok önemli ( de sen gitmeyecek miydin :37: )

anlatılnı anlayıp konusursanız sevınırım. al bırıktırdıgını yedır dıyen yok kimseye buna bende karsıyım ama yukarda sunu demıs aıleler uyusurmu ?..sımdıde para yedırırmı dıo hangısı sorun onu soluorum . kımse aptal deıl calısıp cabalayıp ona buna yedırıcek kadar. hadı babası rahatsız yaslıda calısmıo dıelım 26 yasındakı kız nıe calısmıo bu banada sacma geldı . ama anlatım tarzı yanlıs . benım tekpı verdıgım aılem soyle bole dıe ego yapıp adamın ailesini kucumser gıbı tavır takınması.

Ailesinin okumamış insanlar olduğunu başka nasıl anlatacaktı ki?

Back
X