Aileler Çok Sorun Oluyor Mu?

bir tanıdığımdan bu durumu biliyorum
babası sigortsız filan çalışmış emekliliği yok
şimdi yaşlı çalışamıyo
oğlu evlendi karısıda çalışıyo
ama her ay arkadaşlarından borç alıyo oğlu
kirada oturuyolar ikiside çok iyi bir işte çalışmalarına rağmen
evleneli 3 yıl olacak halen borç ödüyolar.
kadınla bu konuları konuşacak kadar samimi değilim ama mutlaka sorun ediyodur..
yani siz eviniz için çalışacaksınız eşinizin maaşı ailesine gidecek..

Yorumları okumadım ama evet sorun olur,
7 senelik evliyim birebir yaşıyorum bu durumu, üstelik benim eşimin ailesinin durumu da iyi, ama benim ailemle aralarında çok ciddi dünya görüşü farkı var.
dünürler olarak oturup iki çift laf edemezler çünkü kayınvalidemin hayatı komşu dedikodularından ibarettir, annem emekli öğretmen, dedikodudan nefret eder, sürekli okur, sinemaya tiyatroya gider, ortak noktaları sıfır.
kayınperedimle babam da öyle, ortak hiçbir noktaları yok...
evleneceğim zaman uyarmıştı ailem ben, sen bu insanlarla yapamazsın dediler, ama ben dinlemedim tabi, eşimle evleniyorum ailesiyle mi dedim, ama o işler öyle olmuyormuş...
eşimle evlendiğime pişman mıyım? hayır, ama ailesiyle hiçbir zaman anlamaşamadım...
en basitinden temizlik ve sofra adabı anlayışlarımız bile farklı, onlar ortada bir tasa koydukları cacığı kaşıklarlar, pilavı yemeği tek tabağa koyarlar, ben her seferinde sofradan aç kalkarım...
benim ailem hep çocuklarına verme derdindeyken onunkiler, ne koparabileceklerinin peşindeler...
olmuyor yani, anlaşılmıyor... hele de erkek, ailesini düşkünse hiç olmaz, Allahtan benimki 40 yıl görmese gidelim demez, senede bir görürüm yüzlerini de idare ediyorum, yoksa yürümezdi.

bence sıkıntı yaşarsın. sevgi ve saygı da bir yere kadar sürer birbirinizi yıpratırsınız.

yol yakınken bence vazgecin. :31::31:

Hadi aileler arası ilgi, yaşam, standart farkını bir yana bırakalım. Belki bunları
anlayışla falan çözebilirsiniz ama sağlık sorunu yokken, hiç çalışmadan önce
dedenin sonra da evladının geliri ile geçinmek çok farklı bir profil çiziyor insanın
gözünde... Dedem ilkokul mezunu, hiç ssk, bağkur gibi bir sosyal güvencesi
olmamış, zamanında akıl edememişler bunu ama bir ay bile boş kalmamış,
çalışmadığı an olmamış. Şu an neredeyse 80 yaşında ve hala evlatlarından
1 kuruş talep etmemek için çalışıyor. Kendi sebzesini, meyvesini yetiştiriyor.
Ürünlerini satıyor. Hayvan yetiştiriyor, satıyor. Bu yaşında tüm evlatları ona
bakabilecekken ve bakmak için ısrar ederken yapıyor bunu. Eğer çalışmazsak
ölürüz diyor. Demek istediğim önemli olan zihniyet...

Peki babasının bir sağlık sorunu falan mı var acaba? Neden çalışmadığını söyledi mi?

Olurr hemde çoookkk sorun olur kültür anlayış farkı ve oğullarında geçinmeye alışmış bir aile...Ben yaşadım sorun...kesinlikle küçümseme deği şimdiye kadar kesinlikle paraya laf demediğim halde hatta görümcemin durumu kötü ve çocukları güzel okuyor diye elimden geldiği kadar eğitim konusunda destek olduğum halde...eşimle yaşadığım ve yüzde yüz haklı olduğum bir konuda(para ile hiiiiççç ilgisi yok) kayınpeder telde bana sorununuz ne niye haldemiyorsunuz oğlumuuuunnn parasına karışamazsıııınnnn diye bağırmıştı...konu parayla hiiiççç alakalı değildi...ama bakış tek korkusu oğlunun parasına benim karışma ihtimalim...kendi kaynım der babamın mantığı ''benim yetiştiğim ağacın meyvasını elin kızlarımı yiyecek''...para ile ilgili bir şüpesi olduğu an çirkefleşir ağzı iğrenç bozulur...kaldıki bende çalışıyorum...artık sağlık dışında keyfi para istemelere bende karışıyorum...kendi istedi...üstelik benim kayınpederin emeklisi ve evide var...ama öğlen ve akşam ayrı yemek yiyecek...bir gün önce kalan yemek asla yenmez çöpe gider...etsiz yemek yemez ...üstelik yasak olmasına rağmen...yani bunlar bir kısmı kültür farkıda maddi sorunlarda sorun olur...üstelik benim kadar maddiyata takılmayan bir insan için bile keyfiyeti görünce sorun oldu...

Kesinlikle bu durum çok büyük sorun teşkil eder evlendiğiniz zaman.
Çünkü eşler evlenirken aslında aileler de evlenir birbiriyle.
Ben bunu der bunu bilirim.
Davul bile dengi dengine çalar derler.
Sorun sizin ailenizin üniversite mezun olması ya da
onun ailesinin okumamış olması değil.
Sorun gerçekten cahillik var mı yok mu?
Önemli olan bu.

Üstelik eş adayı evde çalışan tek birey ve aileye sürekli maddi-manevi
anlamda yardımcı olan birisi.
Bu durum siz evlendiğinizde de sorun olacak.
Bence bir kez daha düşünün bu evlilik konusunu.

egıtım konusunu bılemem ama calısmamaları parayı ogullarından beklemelerı en buyuk sorununuz olur zaten evlılıklerde sorunlar genelde bu ve bunun gıbı seylerden cıkar mutsuzlugu cagırma bılerek omurden omur gıdıyo bu dertler yuzunden

cevaplarınız için teşekkürler kızlar..

Benimde artık içime sinmiyor zaten..6 yıldır köyde öğretmenlik yapan bir insan nasıl olur da birikim yapmaz hala aklım almıyor.Ben bile büyükşehirde tek başıma kira vererek birikim yapmaya çalışıyorum sırf gelecegim düzgün olsun diye , bir erkek en azından arabaya merak eder de araba alır değil mi?

Zaten sürekli benim evim olsun , arabam olsun diye hayallerim yok diyordu ..Deemekki adamın içinde yok bazı şeyler..ya da biz bayanlar çok ince düşünüyoruz:))

seninkiler unv. mzunuysa nolmus yani sonucta ailen insan mı ? neyin kucumsemesı sınıf ayrımı cozemedım ben ? eger ailende ego ve kompleks mevcut deılse sorun olmaz ama bız zengınız yok unv. mezunuyuz die kasım kasım kasılarak gezınıolarsa hiçç o ınsanları rahatsız etmeyin . sunuda bi anlasınlar artık okumak cehaleti alır esseklık baki kalır .. onemli olan okumak deil insan olabilmek aile ilişkileri okul muabbetleriyle dönmüyo ne saçmaya olaya bak sorun olurmuymuş peh.:ssz:

Eşek de demişsiniz tam olmuş! Siz doğru düzgün soru soran birine niye abuk sabuk konuşma ihtiyacı hissettiğiniz, anlam veremedim.

Küçümseme falan yok ortalıkta. Düzenli çalışmayan bir ailesi varsa doğal olarak ömrünüz onlara bakmakla geçecek, kaldı ki henüz eşiniz bile olmamış birinin ailesine bakmak zorunda değilsiniz. Ancak bir yola girersiniz, ailesinin umulmadık sıkıntıları olur, o aşamada yardımcı elbet olunur ama daha ortada fol yok yumurta yokken henüz sevgiliniz olmamış birinin ailesine bakma hayalleri kurmayın bence. Çünkü geçici bir durum değil bu, oldukça kalıcı. Görüştüğünüz kişi bence çalışmayan biriyle birlikte olmalı. Başka türlü bir kadın kaldıramaz. En azından kendi başlarının çaresine baksalar neyse ama oh oğlan çalışsın ekmek elden su gölden. Başka ana babalar da üç kuruşa çalışır çocuklarına gelecek yapmak isterler. Zor. Bence yol yakınken ayrıl.

seninkiler unv. mzunuysa nolmus yani sonucta ailen insan mı ? neyin kucumsemesı sınıf ayrımı cozemedım ben ? eger ailende ego ve kompleks mevcut deılse sorun olmaz ama bız zengınız yok unv. mezunuyuz die kasım kasım kasılarak gezınıolarsa hiçç o ınsanları rahatsız etmeyin . sunuda bi anlasınlar artık okumak cehaleti alır esseklık baki kalır .. onemli olan okumak deil insan olabilmek aile ilişkileri okul muabbetleriyle dönmüyo ne saçmaya olaya bak sorun olurmuymuş peh.:ssz:

uslubunuz kaba olmuş zaten diğer yorumlardan da anlamışsınızdır..

neden bu kadar gergin bir cevap yazıyorsunuz ki, ben sadece burada tecrübeli arkadaslara sormak istedim.Mutlaka vardır eşinin ailesinin durumu düşük olup ta sorun yaşayanlar.

Ayrıca ben kimseyi küçümsemiyorum ailem ünv mezunu ancak gayet de insan ilişkileri kuvvetli olan kişiler kesinlikle böyle durumda eşimin ailesini küçümseyeceklerini sanmıyorum ama maddi imkanları beni düşündürüyor..Ben yıllardır birikim yapıyorum ve ilerde düzgün bir hayatım olsun istiyorum.

Yıllardır çalışmamış yan gelip yatmış cocugunun parasını yemiş birisine kendi paramı yedirmek istemiyorum..

cevabı gayet açıkça kendin vermişsin canım.
düşünecek bişey yok.

aileler insan olsun yeter ki önemli olan o. eğitim seviyesi maddi durum hiç de önemli değil, ama alışmışlar oğullarının parasını yemeye, vazgecmek kolay olmaz, muhtemelen de hiç vazgecmeyecekler, bu yüzden çoook büyük sorun olur
eğer deseydin ki bizim durumumuz hep iyi oldu, onun ailesi düşük gelir tabakasından, zar zor gecinen insanlar, ne olacak derdim. ama burda ailenin kimden nasıl insanlardan oluştugundan çok çok daha farklı bir sorun var.
evlenince de mi siz bakacaksınız onlara?

Hadi aileler arası ilgi, yaşam, standart farkını bir yana bırakalım. Belki bunları
anlayışla falan çözebilirsiniz ama sağlık sorunu yokken, hiç çalışmadan önce
dedenin sonra da evladının geliri ile geçinmek çok farklı bir profil çiziyor insanın
gözünde... Dedem ilkokul mezunu, hiç ssk, bağkur gibi bir sosyal güvencesi
olmamış, zamanında akıl edememişler bunu ama bir ay bile boş kalmamış,
çalışmadığı an olmamış. Şu an neredeyse 80 yaşında ve hala evlatlarından
1 kuruş talep etmemek için çalışıyor. Kendi sebzesini, meyvesini yetiştiriyor.
Ürünlerini satıyor. Hayvan yetiştiriyor, satıyor. Bu yaşında tüm evlatları ona
bakabilecekken ve bakmak için ısrar ederken yapıyor bunu. Eğer çalışmazsak
ölürüz diyor. Demek istediğim önemli olan zihniyet...

Peki babasının bir sağlık sorunu falan mı var acaba? Neden çalışmadığını söyledi mi?

ayy kıyamam ben o dedeye yaaa:43:
(dedemi kaybetmiştim yaklasık 1 sene once..sanırım duygusala bagladım)

Konundan anlamadım ama 2 aydır görüşüyoruz telefonda internette demişsin sadece.
Ortada ciddi birşeyler mi var yoksa sen mi hoşlanıyorsun kafam karıştı :26:

Soruna gelince de, elbette sorun olur. Eğer ailesi onu kendilerine güvence olarak görüp de hiçbirşey yapmıyorsa, bir süre sonra ailesine yaptığı yardımlar gözüne batacak.
Kültür konusuna gelince de, üniversite okumuş ilkokul mezunu hiç farketmez insanı okul insan yapmıyor...

şunu da soyleyım..benim babam emekli..53 yaşında ..
adam emekli oldum dinleneyim diyebilir..
ama demiyor işte..
markette calısıyor..ustelik tek eleman..(kucuk bir market)
mal geliyor onu da cekiyor..kasaya da bakıyor..reyona da..
diytecegım gunde 13 saat calısıyor..zorunda mı?
emekli maası varken bence degıl..
ama sırf biz kendi yagımızda kavrulabılelım diye ve bizden bişey talep etmemek için çalışıyor..
ben de kendi maasımla ceyız hazırlıklarımı yapıyorum...
diyecegım...insanın eli ayagı tutsun yeter ki..
her işi yapar kaç yasında olursa olsun..
ustte bır yorumda 80 yasında dedenın neler yaptıgını okumussunuzdur..
cok hosuma gıttı gozlerim doldu..
ama rahatlıga alıstıysa ALIŞTIRILDIYSA ona yapacak hiçbir sey yok maalesef..

Back
X