Aileler Çok Sorun Oluyor Mu?

anlatılnı anlayıp konusursanız sevınırım. al bırıktırdıgını yedır dıyen yok kimseye buna bende karsıyım ama yukarda sunu demıs aıleler uyusurmu ?..sımdıde para yedırırmı dıo hangısı sorun onu soluorum . kımse aptal deıl calısıp cabalayıp ona buna yedırıcek kadar. hadı babası rahatsız yaslıda calısmıo dıelım 26 yasındakı kız nıe calısmıo bu banada sacma geldı . ama anlatım tarzı yanlıs . benım tekpı verdıgım aılem soyle bole dıe ego yapıp adamın ailesini kucumser gıbı tavır takınması.

ben aileler uyuşur mu diye bir soru sormadım , böyle bir cümlem yok burda..

babasında da yaslılık falan yok, hiç mi çalışmamış bu zamana kadar diye sordum , inşaatlarda gidip çalışmış dedi..Yani kim ne olursa olsun gençliğinde çalışır sigortasını falan öder bu zamana kadar emekli olurdu, emekli maaşları bile yok.. Bu çocuk atanıncaya kadar da dedesinin parasıyla gecinmişler..

Ayrıca kızkardes konusuna gelince şunu aklım almıyor zaten.Kesinlikle küçümsemiyorum ama Günümüzde hangi kız ilk okuldan sonra okula gitmez ki. .Hadi gitmedi diyelim mutlaka okumayan bir kız 26 yasına kadar evlenmiş olmalı..Bunlar ilerde bana cok sorun cıkarır diye düşünüyorum .lütfen yanlış anlaşılmasın kimseyi küçümsediğim yok benim...(

anlatılnı anlayıp konusursanız sevınırım. al bırıktırdıgını yedır dıyen yok kimseye buna bende karsıyım ama yukarda sunu demıs aıleler uyusurmu ?..sımdıde para yedırırmı dıo hangısı sorun onu soluorum . kımse aptal deıl calısıp cabalayıp ona buna yedırıcek kadar. hadı babası rahatsız yaslıda calısmıo dıelım 26 yasındakı kız nıe calısmıo bu banada sacma geldı . ama anlatım tarzı yanlıs . benım tekpı verdıgım aılem soyle bole dıe ego yapıp adamın ailesini kucumser gıbı tavır takınması.

kaz yanalı çok oldu,çevirmeye uğraşmayın.hiç de bahsettiğiniz gibi bir tavır içinde değil.

ve bence evet sorun olur.siz de bir ev olacaksınız evlenirseniz,herkes kend, geçimini ancak yapıyor,başka bir evin geçimi büyük problemlere yol açar.

babasında da yaslılık falan yok, hiç mi çalışmamış bu zamana kadar diye sordum , inşaatlarda gidip çalışmış dedi..Yani kim ne olursa olsun gençliğinde çalışır sigortasını falan öder bu zamana kadar emekli olurdu, emekli maaşları bile yok.. Bu çocuk atanıncaya kadar da dedesinin parasıyla gecinmişler..

Ayrıca kızkardes konusuna gelince şunu aklım almıyor zaten.Kesinlikle küçümsemiyorum ama Günümüzde hangi kız ilk okuldan sonra okula gitmez ki. .Hadi gitmedi diyelim mutlaka okumayan bir kız 26 yasına kadar evlenmiş olmalı..Bunlar ilerde bana cok sorun cıkarır diye düşünüyorum .lütfen yanlış anlaşılmasın kimseyi küçümsediğim yok benim...(
okumamayı kendı tercıh etmıs olabılır ama bu zamana kadr calısmaması ne bılım yada evlenmemesı zaten yeterınce sacma ve garip. bu zamana kdr rkdsnın parasıyla gecınmısler ama belkı evlendıkten sonra tutumu farklı olabılır ama nereye kdr ailesi sıkıntı ıcındeyken buna kayıtsız kalmaz sonucta . bastakı uslubun hosuma gıtmedıgııcın sert tepkı verdım ben egıtım farkı dıe bısey olduguna ınanmıorum kendını gelırstırmıs cok ınsan tanıorum ılk okul mezunu olan. bılemıorum bu tamamen arkadasının tutumuna baglı ama maddı yonden sorun olacagı bellı.. ayrıca kaz yandı dıen arkadasda yazdıklarımı dıkkatlı okursa ne anlatmak ıstedıgımı anlar herkes ne cok bılıo. burda cevırıcek bısey yok bastakı anlatılan ıcın tepkım gene aynı ama calısmama parasını yeme mevzusunda zaten aynı fıkırde oldugumu soyluorum bılmem anlatabıldımmı....

çok sorun olur.
kuzenimin eşide çalışmayan ailesine para veriyordu, hatta enişteside çalışmıyordu ablasınada para veriyordu. düşünün adamcağız 2 hatta 3 ev bakıyor.
çok sorunlar çıktı, şimdi mahkemelikler boşanıyorlar.

okumamayı kendı tercıh etmıs olabılır ama bu zamana kadr calısmaması ne bılım yada evlenmemesı zaten yeterınce sacma ve garip. bu zamana kdr rkdsnın parasıyla gecınmısler ama belkı evlendıkten sonra tutumu farklı olabılır ama nereye kdr ailesi sıkıntı ıcındeyken buna kayıtsız kalmaz sonucta . bastakı uslubun hosuma gıtmedıgııcın sert tepkı verdım ben egıtım farkı dıe bısey olduguna ınanmıorum kendını gelırstırmıs cok ınsan tanıorum ılk okul mezunu olan. bılemıorum bu tamamen arkadasının tutumuna baglı ama maddı yonden sorun olacagı bellı.. ayrıca kaz yandı dıen arkadasda yazdıklarımı dıkkatlı okursa ne anlatmak ıstedıgımı anlar herkes ne cok bılıo. burda cevırıcek bısey yok bastakı anlatılan ıcın tepkım gene aynı ama calısmama parasını yeme mevzusunda zaten aynı fıkırde oldugumu soyluorum bılmem anlatabıldımmı....

Realist olalım, kesinlikle fark eder. Öyle "insan olsa yeteri gerisi mühim değil" olayı burada çalışmaz. Aklına gelebilecek bir çok konuda fikir ayrılığına düşme ihtimaliniz var, kaldı ki oğulları evlenip evine bakmaya başlayınca onlara kim bakacak?Kızları da evlenip gidecek, aç mı kalacak bu insanlar? Öbür yandan iki ev bakmak da olacak iş değil, insan ailesine yardım eder elbet ama tümden bir evin daha masraflarını üstlenmek başka.

kesinlikle sorun olacaktir

Bir kere calismak yerine yan gelip yatip oglunun parasini yiyen bir adamin ufku ne kadar olabilir ki?

Sonra diyelim ki evlendiniz

Esin yine onlara para gonderecektir. Kardesi evlenecegi zaman dugununu yapmak eksiklerini gormek isteyecektir.

Yapmasin mi? Yapsin tabi abisi

Ama neden baba yan gelip yatarken?

O zaman sen de yan gelip yatsaydin bak birikim yapmissin.

Adam hasta mi yatalak mi niye calismiyor?

Universitelisi ilkokul mezunu fark etmez hayata bakis kendini gelistirmek onemlidir ama koy hayatiyla sehir hayati bambaskadir

Oraya gittiginde muhtemelen ttuvaletinden banyosuna alisik olmadigin bir duzen olacaktir. Buna da hazirlikli olman lazim

farklı olduğumuz aslında belliydi ama tabi yüzyüze görüşünce daha iyi anlıyor insan..
Zaten şöyle bir sorun var..bu çocuk başka bir yerde görev yapıyordu , annesi zorlamış bunu illede yakın bir yere tayin iste diye..Ve annesi için memleketine bir saaat uzaklıkta bir yere tayin istemiş..Ama hiç mutlu değilmiş, bana da laf aralarında zaten sürekli tayin istemeyi düşünür müsün diye sordu, bende okulumdan ve görev yerimden memnunum şuan için düşünmüyorum dedim...Yani ilerde ciddi duruma gelinse bile , mutlaka görev yaptıgı köye tayin istemem için inatlaşabilir...

bana kalirsada cok cok zorlanirsin...evlenecek olsan hic birsey yapmayacaklar cunku birikimleri yokmus, hatta sonrasinda butun herseyi kiz tarafi olarak siz yapmak zorunda kalacaksiniz, kisaca somuruleceksiniz..cunku bence iki tarafta esit seyler yapmali kiz erkek evlat farketmez...hatta evlendikten sonrada sizin sirtinizdan gecinecekler :34: bu da hemen olmasada zamanla kesin sorunlar cikarak.

Tabikide sorun olur.
Fiziksel bir engeli yoksa böyle yan gelip yatıp hazır para bekleyen ailelerden uzak durmalısınız.
Eş adayıda ilerde işten çıkıp size sırtını dayamayacağı ne malum:26:

Ben de sorun olacagını düşünüyorum.

Ailelere maddi anlamda yardım elbette yapılabilir,
ama bu süreklilik arz eden bir durum oluşturursa ,
sıkıntı olur...

Yol yakınken vazgeçin,
ya da direkt sorun bakalım erkek arkadaşınıza,
ne cevap verecek?

canım benim ailemle, eşimin ailesi arasında eğitim ve kültür açısından çok fark var. ama k.pederim alnının teriyle ekmeğini kazanmış bir adam. eşim de ailenin tek okumuş çocuğu. şu ana kadar maddi açıdan bizden hiç bir talepleri olmadı. kendi yağlarında kendileri kavruluyorlar. aileler aynı şehirde olmalarına rağmen vıcık vıcık bir ilişkileri yok. olmasını da istemem. eşim de ben de ailelerimiz konusunda dengeyi iyi koruduğumuzu düşünüyoruz. k.v ve k.p çok iyi insanlar. ama güldükleri şeyler, üzüldükleri şeyler, önem verdikleri şeyler farklı. bana batmıyor, aileme de batmıyor. birbirimize saygımız var. geçinip gidiyoruz işte :)

Okumus Uni mezunlari is bulamazken okuyamamis ( belkide imkanlari el vermemistir) insanlarin is bulmasi dahada bir zor, hem iki ailelenin anlasmasina bagli belki cok sicak kanli insanlardir.. ama su sorun oldu bende benim esimde hic bir sekilde birikim yapmamisti kazandiigni hep ailesine vermisti aileside birikim yapmamisti bu sorun oldu bende hemde ciddi ciddi cok buyuk sorunlar yasadik bu yuzden defalarca ayrildik cunku bu resmen ilerisini dusunemden yasamakti ama sonuc oalrak esimin ailesi kredi cekip dugunumuzu yaptilar ve bu krediyi biz odemiyoruz cunku babasi calisiyor anneside kafani bulandirmak istemem ama ileriye yonelik planlar yapiyorsaniz bence bu konuyu konusmaniz lagzim mesela dugunu nasil yapmayi dusunuyor krediylemi? o borcumu sizmi oduyceksiniz? ozaman kendi dugununuzu kendiniz yapmis olucaksiniz :/ bence bunlar onemli konular ve bastan is ciddiye binmeden konusursaniz sorna siz uzulmezsiniz...

Maddiyat evliliklerde tabiki sorun yaratıyor..
Babası çalışmadığına göre emeklilik vs gibi bişiyde yok tabiki sigortasıda yoktur.
Babasının sigortası olmadığından annede ev hanımı olduğu için annede de yok ssk yararlanamıyoda..

Büyüklerinden 3 vakte kadar miras kalma ihtimali yoksa bu iş olmaz derim..

üzülürsünüz , sıkılırsınız, sıkıntı çekeriniz başınız bolca ağrır..
Umarım doğrıyu siz detaylı düşünüp bulursunuz..

yol yakınken arkana bakmadan kaç derim..

maddi manevi çok baskı oluşacaktır üzerinde. isteyen eleştirebilir ama davul bile gerçekten dengi dengine..

Burdaki konuları okuduysan bir çoğu maddiyattan kaynaklı sıkıntılar.
daha arkadaşının babası çalışmıyormuş bile.bu yaşına kadar iş tutmamış.
bu yaştan sonrada düzenli çalışmak zor gelir insana.önce dededen şimdi oğlandan geçiniyor.
kesinlikle sıkıntı yaşarsın.sen şimdi iyi huyluluğuna da inanma,iş ciddileşince senin tayininide aldırır yanına,
yardım etmessen de kötü olursun.sonradan çıkar huyları.evliyken ayrılmakta zordur,daha iş ciddiye binmeden
yollarını ayır.

Ailesi sevgilinizi bankamatik olarak goruyor belli ki.

Evlenseniz de taleplerinin degisecegini sanmiyorum. Hele sizin durumunuz iyiyse kesinlikle beklentileri artmaya devam edecektir.

Is, es adayinizda bitiyor ama o da muhtemelen ailesine kiyamayacaktir!

ben sana olacakları soyleyım peşin peşin..
babası calısmamaya devam edecek..oglu da ona yardım etmeye..
sen sevgiline sorumluluk aşılamaya calısacaksın..
artık kendi ailemizi kuralım..ve kendi kuracagımız ailemizi dusunelim diyeceksin..
ona akıl verip duracaksın..o uzulmesın diye bir muddet sonra susacaksın..
hep onu dusunur hale geleceksın..
eee sonra bır bakmışsın??
kendini unutuvermişsin...
hırpalanmıssın..yıpranmıssın..
ayrılmaya kalksan ilişkin ilerledigi için zor olacak atlatması...
en ıyısı cok tazeyken yap bunu..
çunku sorumsuz insanlarla ugrasmak zordur...
onları egitmeye çalışmaktan bahsetmeyım bile...

bu tabiki sorun olur...
annesine eyvallah tamam çalışmayabilir..
ama babasının ve 26 yaşındaki kızkardeşinin çalışmaması çok garip...

Back
X