Aileler Tanışacak. Çok korkuyorum. :(:(:(

beste07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2010
193
0
46
İzmir
Arkadaşlar merhaba. Direkt konuya giriyorum. Yarın erkek arkadaşımın ailesi beni ve annemi yemeğe davet etti. İlk kez tanışacaklar. Ve ben çok korkuyorum. Sevgilimin annesi ve babası gerçekten iyi insanlar. Ben daha önceden tanışmıştım. Klasik bir Türk ailesi. İşte benim için korku bu noktada başlıyor. Çünkü annem klasik bir Türk kadını değil. O yüzden yarın annemin orada sıkılıp surat asmasından korkuyorum Ya da sevgilimin annesi ve babasıyla anlaşamamasından korkuyorum. Çok stresliyim arkadaşlar

Son düzenleme:
Canım cok fazla düşünüp stres yapma , hersey olacağına varıyor.Bence güzel bir aksam olacak.Zaten ciddi bir yola giriyorsunuz ve daha cook birlikte toplanacaksınız.Bırak herkes birbirini en doğal hali ile görsün tanısın.Ben anneninde elinden geleni yapacağına eminim.Onunda tarzı bu ama en nihayetinde değişmeyen tek şey annelik duygularıdır ve en güzel şekilde davranacaktır.İçini ferah tut canım.

sanırım bu akşam gideceksiniz yemeğe,bizlere de nasıl geçtiği konusunda yazmayı unutma
Arkadaşın dediği gibi,insanların yaşayız tarzları,dış görünüşleri nekadar farklı olursa olsun
sonuçta ''Anne'' sıfatıyla bulunacak orda ve anneninde elinden geleni yapacağını umuyorum
Herşeyin güzel geçmesini diliyorum,hakkında hayırlısı olsun...

Reklamlarda bile kadınların yaratacağı mucizelerin mutfakla sınırlı olduğu mesajı verildikçe börek açmayan, mantılar yapmayan kadınlara hayranlığım artıyor. Mantı yapan börek açanların erkek çocukları eşlerinden de aynı şeyleri talep ediyor. kadınlar birer mutfak perisine dönüşüyor. Helal olsun annene merak etme gayet anlaşırlar. İlla mantı börek yapmasına gerek yok.

Ne güzel işte farklı oldukları için birbirlerine ilginç gelebilirler, bakma sen annen öyle der de seni üzecek bişey yapacağını sanmıyorum. Anneler biraz öyle çok istiyorum havasına girmezler, süründürürler kızlarını, adettendir :)

Ben o kadar ılımlı düşünmüyorum.
Annen açısından değil sorun bana göre, sevgilin açısından...
Çok sorun olabilir şimdi değil ama evlenince ya da nişan aşamasında...
Annenle kendi annesini kıyaslayıp üzebilir ileride seni...
Bunları düşündün mü?
Kültürel fark çok önemli bir ayrıntıdır...

Arkadaşlar şimdi geldik evee. Öğle yemeğine gitmiştik. Ama göndermediler. Birsürü şey hazırlamışlar. :) Korktuğum kadar gerginlik olmadı. Sadece ilk esnada tanıma aşamasında fln biraz durağan geçti. Ondan sonrası gayet sıcak bir havadaydı.

Hayyalcim aslında haklı olabilirsin. Ama farklı olan aslında benim annem. Yani benim hayatımda başkası olsa onun ailesi de klasik bir Türk ailesi olacaktı. Yani her durumda böyle zıtlık olacak aslında.

erkek tarafı size hiç gelmeden mi sizi çağırdılar :26: neyse iyi gecmiş sevindim bu duruma

erkek tarafı size hiç gelmeden mi sizi çağırdılar :26: neyse iyi gecmiş sevindim bu duruma

canım onlar annenle tanışalım dediler. sadece normal bir tanışma yemeğiydi. zaten biz daha çk yeniyiz sevgilimle 9 ay oldu. önce erkek tarafı mı gelirmiş bilmiyorum ki.

yani tamam tanısmada olsa bence onlar gelmeliydi neyse annen sorun etmemiş iyi olmus tedirgin olma sende anlastılarsa tamam işte

Annenizi niye farklı diye değerlendiriyorsunuz.
Ona bakarsanız o zaman annenize göre de,
erkek arkadaşınızın ailesi farklı, anneniz ne yapsın o zaman.
Zaten kimsenin ailesinin benzer olması beklenemez,
hatta yakında olmayabilir.
Gençler evlenecekse, önce aileler evlatlarımızın mutluluğu önemli derlerse,
bu farklılıkların hiç bir önemi yok, aileler birbirine bayılmak zorunda değil,
yeter ki her iki tarafta birbirine saygı duysun, kimse kimse gibi yaşamak zorunda değil.
O yüzden annem farklı biri demeniz bana tuhaf geldi,
annenize göre de onlar farklı o zaman.

cok sevindim gerginlik yasanmadigina insallah hersey sizin istediginiz gibi gönlünüzce olur

Kötü niyetle demedimki farklı diye. Klasik değil anlamında dedim. Açıkçası annemin sıkılabileceğini düşündüm. O açıdan yani.

iyi gectiginde sevindim bak bosuanu stress yapmistim.
Benim ve sevgilimin aileside tamamen kulturel acilardan zittir, bende senin gibi coook korkmustum ilk tanisma olacaginda, ama hafif bi gerginlik disinda okadar guzel ve dolu dolu gectiki, sonucta senin anne baban senin mutlulugunu isterler ve bunun icin bir takim seyleri goz ardi ederler. Umarim bundan sonrasida guzel gecer.

Ben sana söylemiştim güzel gecicek stres olma diye

sevindim cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…