Ailelerimiz anlasamiyor...

Şu aileler her şeyin içine girmiyor mu deli oluyorum. Bırakın aileleri kendinize bakın siz Mutlu musunuz aileler olmadan o Zaman aileler olmadan yaşamaya çalışın evet sadece siz değil aileler de evleniyor ama olmuyorsa zorlamanın mantığı yok. Mutluluğunuza bakın

Merhaba bayanlar. 10 aylik evliyim ve evliligim boyunca rahat bir nefes alamadim. Ailelerimiz kanli bicakli kusler. Esim benim ailemi ben esimin ailesini sevmiyoruz. Bu sebepten surekli tartisiyoruz dugunumuz bile tartismali gecti.. Dahasi esime hic guvenmiyorum. Soz konusu ailesi oldugunda yanlislarini gorse bile bana onlari savunuyor. Ailesinin tum terbiyesizliklerini bir kenara birakip benim aileme sayip saydiriyor. Isine gelmeyen durumlarda beni rahatlikla gozden cikarip harcayabilir bir hale geliyor. Bu sebepten oturu esimle ciddi hicbir karar almak istemiyorum. Ev alma planlari yapiyor dahil olmak istemiyorum. Bebek istememe ragmen esime olan guvensizligimden dolayi korunmayi surduruyorum. Ailelerimizden uzakta yasiyoruz, ailemin tek kiziyim. Annem surekli mutsuz ve umutsuz. Esimdende pek haz etmiyor. Hep arada kaliyorum. Ailemi bu durumlara soktugum icin kendimi suclu hissediyorum. Bu benim icin bir sinav ve ben kaliyormuyum yoksa ustesinden gelmem gereken bir durummu bilmiyorum. Karar alamiyorum cikmazdayim... Yorumlarinizi merak ediyorum. Okudugunuz icin cok tesekkurler..
bizim ailelerinden arasında sorun var sebepsiz yere tartırtışma oldu hep sudan sebepler eşimin ailesine karşı soğuk olsamda eşim benim aileme karşı öyle değil gayet iyidit ve ona güvenirim umarım en kötü sizin aranız düzelir dua edin başka yol yok gibi

Siz artık evlendiniz, birgün anne babanızı savunmayı bırakıp esinize sen haklısın demeyi deneyin.bakın o zaman eşiniz size nasıl tepki verecek..Önceliğiniz eşiniz olmalı, eğer ki ayrılmak aklınızdan geçiyor ise öncelikle bunu bir deneyin..sonrasında olmuyorsa en azından aklınız da acaba kalmaz

Eşini seviyorsan Eşinde seni seviyorsa aileleri dert etmeyin o onların sorunu ben şahsen takmazdım sanki herkes çok memnunda kv kp dünür vs......

Tabimi evli olan sizsiniz ama eşin de, sen de aileleri öylesine evliliğinize katmışsınız ki... Durumları düzeltebilir misiniz, Zamana ihtiyacınız var. Ama saygısızlık Nasıl affedilir, Nasıl unutulur bilmiyorum.

Anladığım kadarıyla eşiniz haklı haksız demeden körü körüne ailesini destekliyo hep ve bu da zamanla daha da büyük sorunlara sebep oluyo.. bi de eşinin ailesi dolduran bi aileyse işin daha da zor..

Zaman içinde çok yıpranıyosun eşinden soğuyosun..

Eşin inşallah laftan anlayan biridir de konuşup çözersiniz.. aileler de görüşmeyiversin..

Benim de ailem hep alttan almıştı ama en son lohusayken yaptıklarından sonra silip attılar.. yılda bikaç defa merhaba merhaba o kadar.. siz kendi geçiminize bakın.. senin ailen şöyle benim ailem böyle derken birbirinizden de nefret eder evliliğin bitmesine sebep olursunuz karşılıklı

1.5 yıl önce kadar saçma sapan sebeplerden tartışma çıktı soğukluk devam ediyor eşimin aile ile benim aramda ve aileler arasında. Ama herkes sorumluluğunu samimi olmayacak şekilde yerine getiriyor. Olayların hat safhada olduğu dönem aşık olduğum adam bile değişti ben ailemi savunuyorum o ailesini. Ben onun ailesine kızıyorum söyle yaptılar diye derkeen. ..eşimle oturup konuştuk hiç sorunumuz yokken 3.4. 10.sahislar yüzünden evimizin huzuru yok. Şimdi ne ben onlarla tlfla konuşuyorum ne konuları geçiyor he gidince mecbur konuşuyoruz bişey yok gibi ama var ama resmiyet var.ama artık eşimle hzuurluyuz. Olayların verdiği stresle bak ben bile eşime aileme savundum ama güzel arkadaşım daha yeni evlisin. Sorunlar olmasaydi bile daha bu yeni süreçte esin yine ailesinin tarafında olacaktı. Zaman ver birbiririnzie. Ve aileleri bırakıp gezin dolaşın..

Aileleri kapının dısında bırakmayı öğrenmek zorundasınız. Nereye kadar boyle olabılır ki.. Sız esınızın aılesı kendı aılenız bır butunsunuz. Sıze zarar verılıyorsa belli mesafeden bakmayı gormeyı öğrenmek lazım.

Ailelerden uzak yasiyorsaniz buna ragmen tam olarak hangi konu sorun oluyor? Detay verirseniz bir bakalim

aıleler yuzunden bıten nıce ılıskı, evlılık bılıyorum...
tek emın oldugum sey; aılelerı evlılıgınızın ıcıne sokmayın... ne guzel uzakta yasıyormussunuz zaten, bence bu buyuk avantaj.. gercı yapan telefondan da yapar derler ama durum oyle basıt degıl.
uzakta yasamanız bır avantaj bunu da degerlendırmek sızın elınızde.

aileler bu kadar anlaşamıyorsa evlilikleri düşünmek lazım ..
bir de bu kadar aileci olan insanlar evlenmesin kardeş..

Merhaba bayanlar. 10 aylik evliyim ve evliligim boyunca rahat bir nefes alamadim. Ailelerimiz kanli bicakli kusler. Esim benim ailemi ben esimin ailesini sevmiyoruz. Bu sebepten surekli tartisiyoruz dugunumuz bile tartismali gecti.. Dahasi esime hic guvenmiyorum. Soz konusu ailesi oldugunda yanlislarini gorse bile bana onlari savunuyor. Ailesinin tum terbiyesizliklerini bir kenara birakip benim aileme sayip saydiriyor. Isine gelmeyen durumlarda beni rahatlikla gozden cikarip harcayabilir bir hale geliyor. Bu sebepten oturu esimle ciddi hicbir karar almak istemiyorum. Ev alma planlari yapiyor dahil olmak istemiyorum. Bebek istememe ragmen esime olan guvensizligimden dolayi korunmayi surduruyorum. Ailelerimizden uzakta yasiyoruz, ailemin tek kiziyim. Annem surekli mutsuz ve umutsuz. Esimdende pek haz etmiyor. Hep arada kaliyorum. Ailemi bu durumlara soktugum icin kendimi suclu hissediyorum. Bu benim icin bir sinav ve ben kaliyormuyum yoksa ustesinden gelmem gereken bir durummu bilmiyorum. Karar alamiyorum cikmazdayim... Yorumlarinizi merak ediyorum. Okudugunuz icin cok tesekkurler..

Daha evliliğiniz çok yeni, fakat siz evlenmeden önce ne kadar süre görüştünüz?
Bu durumları hiç daha önce hissetmediniz mi?
Ailevi sorunlar elbet bir noktada baş göstermiştir. O ara bunun altını aramadınız mı?

Hadi diyelim herkes bir şekilde üzülmeyin diye sorun yaratmadı başlangıçta ve sonradan çıktı bunlar.
Bu noktada sizin yapacağınız tek şey eşinizi karşınıza alarak adam gibi konuşmak.
Eğer severek evlendiyseniz ve eşinizde sizi seviyorsa bu tarz durumların sizi yıpratmasına izin vermemeniz olacaktır.
Fevrilik ile bir yere varılmıyor ve yolun başında olduğunuz için "bu sınavı geçmekte kalmakta sizin elinizde (senin ve eşinin)".

Aileleri bir aradan çıkartarak bakın problem nedir? neden kaynaklanıyor bütün bunlar?
Annen mutsuz ve umutsuz ise niye seni evlendirdi? Eşinden haz etmiyorsa sen evlenmeden aklı nerdeydi?
Ben böyle annelere kızıyorum kusura bakma, ortada zaten gergin bir durum varken biraz aileler yapıcı olmak zorunda.
Biraz daha farklı yaklaşımda bulunabilirler, daha eğitici daha yardımcı şekilde.
Sonuçta büyüklerin yaşadığı tecrübeleri bizde aynı yollardan geçerek öğreniyoruz, illa çile çekmek gerekmiyor ya!

Arada kalmayın, arada kalacağınız bir durum yok.
Ailenize de her minik detayı anlatmayın.
İlerde gün gelir siz unutursunuz yaşananları, sevgi herşeyi örtebilir eşin ile senin aranda.
Fakat ailen unutmaz, kin tutar, hep bir yanları "kızımı üzdü, hor gördü, layık değil" mantığı oluşur.

siz artık eşiniz ve siz bir aile oldunuz iki taraf evlendikten sonra çocuk, düğün vs olmadığı sürece tekrar bir araya gelmek zorunda değil. Ailelerden de uzaktaymışsınız ne güzel işte.

sizin yerinizde olsam eşimi karşıma alıp, her iki tarafında ailelerin kendisi için özel ve değerli olduğunu sevmek zorunda olmadığınızı ama saygı duymak zorunda olduğunuzu ve bu nedenle her ikinizin de karşı taraf ile ilgili yorum yapmamanız gerektiğini konuşurdum. Yani ne siz onun ailesi hakkında kötü konusun ne de o konuşsun, ne siz saygısız davranın ne de eşiniz davransın.

ailenize her hangi bir olumsuzluktan bahsetmeyin siz iki gün sonra eşiniz ile ilgili sıkıntıyı problemi unutursunuz ama aileniz unutmaz.

evliliğinizi kurtarmak için bunu yapmalısınız, başka bir konu çocuk için daha çok erken bence bir kaç sene bekleyin yaşınız kaç bilmiyorum ama önce evliliğinizi oturtun sonra yolunuza bakarsınız

herkes hatalı bence ailende eşinin aileside, biraz rahat bırakmaları lazım aranız kötü oldu diyelim fiseklemek yerine yapıcı olmaları lazım kin tutmakla söle yaptı böle yaptı demekle sorun çözülmüyor sonuçta her evde tartışma veya olumsuz bi takım şeyler oluyor bunları ev içinde tutmalı kimseye yansıtmamalısınız yada iki ailenin arası kötüyse susup mesafeli olmaları lazım size yansımaması için.. belki evliliğe yeni adapte oluyorsunuz eşinizle empati yapmaya çalışın güven yoksa zaten hiç birşey olmaz ki bi kaç kere huyuna gidin benim ailem iyi haklı senin ki söle böle değilde yapıcı olun bakalım elinizden gelen çabayı göstermenize ragmen hala bişeyler kötü gidiyorsa bunu o zaman eşinizle ciddi ciddi konuşun hayatızı ailelerin yönetmesine izin vermeyin ayrılmak kavga etmek için sebep ararsan bi sürü bulursun ama evlilik bu değil ki inanıyorum ki bu sorunları aşacaksınız birbirinizi sevin güven bağlarınızı kuvvetlendirin daha mutlu güzel geçinmek varken başkaları yuzunden yuvanızı evliliğinizi heba etmeyin.

Sadece kocayla evlenilmiyor aileylede evlenildiginin bir ornegi bu .Cok zor bir durum .

Back
X