• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailelerin ayrı şehirlerde olması

Arkadaşlar ya çok zor durumda kaldım ne yapacağımı hiç bilmiyorum ikisi arasında kaldım.
şimdi eylülde evleniyoruz allah izin verirse. Ama aileler o kadar uyumsuz ki özellikle benm annem orta yol bulmada hiç yardımcı olmuyor. Evin bekar en son kızıyım beni yollamak istemiyo heralde ki hep problem çıkarıyo :) neyse bir türlü anlaşamadılar şimdi de olay nikaha geldi. Bizim bütün akraba ve yakınlarımız istanbulda. Eşimin bütün yakınları boluda. Eşim ailede tek erkek çocuk. Kayın validem de benm tek oğlum. Ben nikahı boluda yapmak istiyorum diyor. Ama benm annemde kına gecesi burda olsun diğer gün nikah olsun istanbulda. Diğer günde boluya gidilip düğün olsun diyor. Bunuda kaynanam nasıl olcak diye bilemedi. şimdi biz nası yapcaz kaynanam öyle olmaz kına gecesi orda olsun burda düğün salonunda nikah olsun sonrada yemek dağıtılcak düğün salonu tutuyorum ama oynamalı olmuycak sadece yemekli olcak diyor.nikah olmadan düğün salonuna götürüp direk yemekmi dağıtcam diyor. düğün salonunu tutarım boluda önce nikah kıyılır salonda sonra yemek dağıtılır diyo. Otobüs tutarız boluya diyor. Annemde benm kızım gelinliğiyle çıksın evden ne demek istanbuldan boluya gelip ordamı giyincek gelinliğini diyo.hem benm konum var komşum var hepsini nası getiriyim boluya. herkes gelemez boluya diye konuşma oldu kapandı konu. şimdi muallakta kaldı herkes eşimle ben orta yol bulmaya çalışıyoruz ama biz yıpranıyoruz bunu yaparkende. aslında kayın validem o kadar iyi bi insan ki ama oda istiyoki tek oğlu boluda olsun tek oğlum benm diye onada hak veriyorum ama anneme de hak veriyorum gelin çıkartma olunca ben evimden çıkamıycakmıyım gelinliğimle. baba evinden gelinliğimle çıkmam gerekmiyomu. Ya ben ne yapcam allahım iki tarafta kırılsın istemiyorum. böyle uzak ailelerde bu işler nasıl oluyo başına böyle şeyler gelenler nasıl yapıyo bu törenleri. Onlar böyle atışırken ben nişanlımla tartışıyorum. Dün az daha büyük bir tartışma çıkıyodu. Senin taraf benm taraf gibi algılandı. Ama ben ayrımcılık yapmıyorum. o tarafta istediği olsun derken annemi kırıyorum. Annemin istediği olsun derken o taraf kabul etmiyo. Ya ben ne yapcam kızlar. Bir orta yol bulmam lazımmm ::

düğünüm esnasında ben de aynı sorunu yaşamaıştım.benım annem de evden gelınlıkle cıkmamı ıstemıstı.ben de kendi memeleketımde kına gecesini ve nikahı yaptım.ama bizim nikah törenli olmadı yanı bi odada kıyıldı bıttı.sadece görümcem teyzesi ve eşim geldi.ertesi gün kına gecesi oldu ama ben kına gecesınde kınalık yerıne gelinlik gıydım.ordakı akrabalrımda gelınlıklı görsün dıye ve şimdi kınayı düğün gibi yapıyolar yanı kına da hem pasta kestık eşimde yanımda oldu aynı düğün gibi yani artı ikimize de aynı anda kına yakıldı.biz aravermedik çünkü şehirler arasında 4 saat vardı bana kalsa 1 gün ara versek ıı olurdu ama vermedik ben gelınlığımle baska sehıre gıttım güzel de oldu.ertesı gun öğlen de kır düğünü yaptık gündüz orda da gelınlık gıydım ve düğün de yemeklı oldu yanı asıl düğün eşimin memleketınde oldu.nikah törenini nasık yapacaksınız sade mi tören mi

düğünüm esnasında ben de aynı sorunu yaşamaıştım.benım annem de evden gelınlıkle cıkmamı ıstemıstı.ben de kendi memeleketımde kına gecesini ve nikahı yaptım.ama bizim nikah törenli olmadı yanı bi odada kıyıldı bıttı.sadece görümcem teyzesi ve eşim geldi.ertesi gün kına gecesi oldu ama ben kına gecesınde kınalık yerıne gelinlik gıydım.ordakı akrabalrımda gelınlıklı görsün dıye ve şimdi kınayı düğün gibi yapıyolar yanı kına da hem pasta kestık eşimde yanımda oldu aynı düğün gibi yani artı ikimize de aynı anda kına yakıldı.biz aravermedik çünkü şehirler arasında 4 saat vardı bana kalsa 1 gün ara versek ıı olurdu ama vermedik ben gelınlığımle baska sehıre gıttım güzel de oldu.ertesı gun öğlen de kır düğünü yaptık gündüz orda da gelınlık gıydım ve düğün de yemeklı oldu yanı asıl düğün eşimin memleketınde oldu.nikah törenini nasık yapacaksınız sade mi tören mi

yok işte bizde öyle çok düşündük kınada gelinlik giymek de bizimkiler kabul etmedi kına ayrı nikah ayrı kına da gelinlik giyilirmi diye olay çıktı. ama sonra anlaştık konuştuk. kına gecesi olcak diğer gün gelinliğimi giyicem evlendirme nikah dairesine gidicez nikah kıyılcak. sonra herkes evlere dağılcak belki nikahdan sonra gençler sahilde bi yerde yada çamlıca tepesinde çay içmeye gidilebilir.sonra diğer günün sabahı yola çıkılıcak boluya gidilicek ordada bi düğün olucak ordan da balayına gidicez :) yani inşallah bir problem çıkmaz ise bu şekilde olucak :) başka şekilde olmuo bizim en iyisi böyle düşündük ama düğün salonu 25 inde tutulucak 25 ine kadar fikirleri değişmezse inşallah değişmez

Back