Kesinlikle arkadaşım sana canı gönülden katılıyorumBelki 7ye falan çekilebilir ama ne olursa olsun ailen seni düşünüyo bunu bil öncelikle, zamanında benim de ailemle bu konuda kavgalarım oldu, şu an 1.5 yaşında oğlum var ailemin bana sağladığı özgürlüğün 10da birini sağlarsama dua etsin peşinde bile gezebilirim canım ciğerim o benim, dışarısı pislik dolu
Normal şartlarda düşünceniz güzel ama bu geri kafalılık değil bi savunma koruma içgüdüsü sapık tecavüzcü kaynıyo heryer emin ol evlerimize bile girip çıkıyodurbu insanlardan bilmiyoruzdurDuygularima tercuman olmussunuz. Ben de buradaki tutumlari gordukce biz nasil bu hale geldik diyorum. Bir cok kisi ben aksam 7 8 dedim mi evde olurum'u madalyalik is yapiyormus gibi yazmis. 25 yasimdayim bir kere bile ailem neredesin demedi. O yuzden karsilikli hep haberlestik, nerede ne yaptigimi bildiler. O yuzden aileme hic yalan soylemedim. Ama maalesef cok sıkan ailelerin cocuklari, serbest yetisen bireye oranla daha cok dogru ile yanlisi karistiriyor. Ve bunun su zamanda hala anlasilamamis olmasi cok aci. Biz bir kisir dongudeyiz donup duruyoruz, hala 22 yasindaki kizin kacta evde olacagini konusuyoruz. Cok uzucu gercekten. Sanirsiniz aksam 10 da filan ortam yamyam doluyor.
Merhaba herkese
Konu buraya uygunmu bilmiyorum öncelikle ama benim için bi dert sonuçta :)
Ben 22 yaşımdayım istanbulda ailemle yaşıyorum. Sorunum şu ki ailem akşam dışarı çıkmama izin vermiyor.
Akşam 5de evde olmam gerekiyor bi yere gittiğimde. Bu beni çok bunaltıyor. Sürekli planlarımı buna göre yapmak zorunda kalıyorum. Arada akşamda dışarı çıkmak istiyorum. Arkadaslarımda kalabilmek istiyorum. Kendi ayaklarımın üstünde durabilceğim bi yaştayım artık. Bu yıllara bidaha dönemicem ve hayatımda hatalarda yapsam bunlar benim hatalarım olmalı. İlerde keşke bunu da yapsaydım demek istemiyorum. Bu konu beni çok buınaltıyor. Sürekli saate baglı yaşamakdan sıkıldım. Ailemin güvenini sarscak hiç bir şey yapmadım şimdiye kadar. Güvenle ilgili olmadıgını söylüyorlar. Defalarca konusmaya çalıştım. Akşam ne işin var dışarda diyorlar. Aralarınızda çocukları olanlarda var benim yasımda olanlarda. Aileler neden bu duruma karsı ve ya bunu değiştirmek için ne yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim
Normal şartlarda düşünceniz güzel ama bu geri kafalılık değil bi savunma koruma içgüdüsü sapık tecavüzcü kaynıyo heryer emin ol evlerimize bile girip çıkıyodurbu insanlardan bilmiyoruzdur
Evet 5 çok erken ve baskıcı bir aile bende yorumumda en azından iki saat daha geç gelebilmelisin gibi bişey yazmıştım ama gerçekler acı baskıcı birbaile değiliz ama benimde iki kızım var ve korkuyorum bu geri kafalılık değil canım yazımıda yine bi annelik iç güdüsüyle yazdım konu sahibini rencide etmek yada yargılayıp suçlamak maksatlı değilHayir bu dusunce yapisina katilmiyorum, sizin yazdiginiza binaen yaziyorum. O zaman kimseyle gorusmelim, cocuklarimiz okula ya da is hayatina karismasin. Bunlar normal degil bence. Kimse cocugunu birak gece 3 4 te gelsin, arama sorma demiyor. Kotu seylerin basa nereden gelecegi bilinmez bir bakarsiniz Allah korusun en guvenli yerde, evinde basa gelmis. Bunlar cocuklari daha cok bunaltir ve toplum daha cok suca suruklenir. Aslinda hepsi o kadar baglantili ki. Ben bunu bizzat ailemde yasadim, ben son derece serbest buyurken, kuzenim tam tersi buyudu. Sonuc, ben hata yapmadim,okudum, iyi bir hayata sahibim. Kuzenim hatalar yapti, ortalama pek de matah olmayan bir hayati var. Bu neden biliyor musunuz? Ben lisede arkadaslarimla cafede oturdum,gezdim,dolastim, en basiti dershaneden 8.30 da cikiyorduk aksam, oyle dusunursek ben okuyamazdim. Kuzenim hicbir sey yasayamadi ve gordugu ilk adami adam sandi. Aslinda hata yapmayan ben degilim, ailem. Onlar dogru yetistirdigi icin ben hayati, egriyi dogruyu daha net goruyorum. Kuzenimde de hata yapan o degil, ailesi. Cunku hic insanlari, disariyi taniyamadi.
Velhasil kelam kimse 1 de 2 de sokakta gez kizim demiyor. Ama basarili cocuklar yetistirmek istiyorsak bir elimiz surekli uzerilerinde olmak kaydiyla hayati, insanlari tanimalarina izin vermek zorundayiz. 22 yasinda bir kiz bir aksam yemegine cikabilmeli. Ha 9 da evde ol kizim ya da 11 de evde ol kizim aileye baglidir ama eger 5 te evde olacaksin denirse sıkıntı.
Evet 5 çok erken ve baskıcı bir aile bende yorumumda en azından iki saat daha geç gelebilmelisin gibi bişey yazmıştım ama gerçekler acı baskıcı birbaile değiliz ama benimde iki kızım var ve korkuyorum bu geri kafalılık değil canım yazımıda yine bi annelik iç güdüsüyle yazdım konu sahibini rencide etmek yada yargılayıp suçlamak maksatlı değil
benimde öyleydi ailem bende gezmeyi çok severim bir başlayınca gezmeye saate hiçç bakmam. birgün baktım hava süper arkadaşlar devam edecek gezmelere havada kararmamış bende kıstım telin sesini attım annemlere mesaj devam ettim gezmeye eve gelince kızdılar biraz sonra yine aynı yine aynı derken gece 1de de gelsem haber verdiğim müddetçe sıkıntı olmadı ama arkadaşımda kalmaya benim ailemde hiç izin vermedi ne ablama ne bana ama ilginçtir ki şuan kız kardeşime izin veriyorlarBu arada benim Ailem normalde rahat insanlardır gıyınmeme arkadaşlarıma karısmazlar. Erkek arkadaşım olduğunda anneme rahatlıkla anlatırım. Babam çok sakin bı adamdır. Sadece bu konuda çok ıstıkrarlılar. Onlarla hiç tartısmadım bana izin vermiyorsunuz gezıcem tozucam diye. Konusmaya çalıştım karşı çıktılar. Ama inanın yazın insan güneş batınca sahilde yürümek temız hava almak denizi izleyip bı bardak çay içmek istiyor :)
aksam kizn disarda ne isi varmis olmaz ailen hakli disarda neler olup bitiyor benm hatalarm olmali falan demisin aksam disarda ne hatasi yapabilrsnki karanliktan kotuluk dogar aileni dinle hic evden cikamayn kizlarimiz var ailesiyle daha buyuk sorunu olanlarMerhaba herkese
Konu buraya uygunmu bilmiyorum öncelikle ama benim için bi dert sonuçta :)
Ben 22 yaşımdayım istanbulda ailemle yaşıyorum. Sorunum şu ki ailem akşam dışarı çıkmama izin vermiyor.
Akşam 5de evde olmam gerekiyor bi yere gittiğimde. Bu beni çok bunaltıyor. Sürekli planlarımı buna göre yapmak zorunda kalıyorum. Arada akşamda dışarı çıkmak istiyorum. Arkadaslarımda kalabilmek istiyorum. Kendi ayaklarımın üstünde durabilceğim bi yaştayım artık. Bu yıllara bidaha dönemicem ve hayatımda hatalarda yapsam bunlar benim hatalarım olmalı. İlerde keşke bunu da yapsaydım demek istemiyorum. Bu konu beni çok buınaltıyor. Sürekli saate baglı yaşamakdan sıkıldım. Ailemin güvenini sarscak hiç bir şey yapmadım şimdiye kadar. Güvenle ilgili olmadıgını söylüyorlar. Defalarca konusmaya çalıştım. Akşam ne işin var dışarda diyorlar. Aralarınızda çocukları olanlarda var benim yasımda olanlarda. Aileler neden bu duruma karsı ve ya bunu değiştirmek için ne yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim
Aileniz anlayışlı ve makul insanlara benziyorlar anlattığınız kadarıyla. Size güvenmemekten ziyade sizin güvenliğinizden endişe ettiklerini düşünuyorum.Bu arada benim Ailem normalde rahat insanlardır gıyınmeme arkadaşlarıma karısmazlar. Erkek arkadaşım olduğunda anneme rahatlıkla anlatırım. Babam çok sakin bı adamdır. Sadece bu konuda çok ıstıkrarlılar. Onlarla hiç tartısmadım bana izin vermiyorsunuz gezıcem tozucam diye. Konusmaya çalıştım karşı çıktılar. Ama inanın yazın insan güneş batınca sahilde yürümek temız hava almak denizi izleyip bı bardak çay içmek istiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?