Ailem akşam dışarı çıkmama izin vermiyor

Kesinlikle arkadaşım sana canı gönülden katılıyorum

Normal şartlarda düşünceniz güzel ama bu geri kafalılık değil bi savunma koruma içgüdüsü sapık tecavüzcü kaynıyo heryer emin ol evlerimize bile girip çıkıyodurbu insanlardan bilmiyoruzdur

Basiniza bisey gelecekse gunduz 3 de de gelir. Herkes ozgecani ornek vermis ama sanki o kizcagiz gece 2 de cluptan donuyordu...
Ailelerin bu tarz tutumlari nasil degistirilir bilemiyorum, belki saglam bir pazarlık yapmalisiniz. Mesela ayda 1 aksam cikmaniza izin versinler, sizin ve arkadaslarinizin telefonuna ulasabileceklerini garanti edin. Gideceginiz yeri soyleyin, ulasiminizi anlatin, bir sekilde emin olmalarini saglayin.

Ailen haklı. Tamam 5 belki çok erken bir saat ama en azından 6 7 olabilir. Ailen doğru demiş, güvenle ilgisi yok. Devir çok kötü. 26 yaşındayım 1 gün arkadaşımda kalmış değilim. Ama okul dolayısıyla başka ülkelere gittim aylarca kaldım, akşam dışarı çıkmama izin vermeyen ailem yurt dışında kalmama izin verdiler. Ailenin sözünü dinle. İlerde keşke bunu yapsaydım demezsin zaten yaşın daha çok genç.

Normal şartlarda düşünceniz güzel ama bu geri kafalılık değil bi savunma koruma içgüdüsü sapık tecavüzcü kaynıyo heryer emin ol evlerimize bile girip çıkıyodurbu insanlardan bilmiyoruzdur

Hayir bu dusunce yapisina katilmiyorum, sizin yazdiginiza binaen yaziyorum. O zaman kimseyle gorusmelim, cocuklarimiz okula ya da is hayatina karismasin. Bunlar normal degil bence. Kimse cocugunu birak gece 3 4 te gelsin, arama sorma demiyor. Kotu seylerin basa nereden gelecegi bilinmez bir bakarsiniz Allah korusun en guvenli yerde, evinde basa gelmis. Bunlar cocuklari daha cok bunaltir ve toplum daha cok suca suruklenir. Aslinda hepsi o kadar baglantili ki. Ben bunu bizzat ailemde yasadim, ben son derece serbest buyurken, kuzenim tam tersi buyudu. Sonuc, ben hata yapmadim,okudum, iyi bir hayata sahibim. Kuzenim hatalar yapti, ortalama pek de matah olmayan bir hayati var. Bu neden biliyor musunuz? Ben lisede arkadaslarimla cafede oturdum,gezdim,dolastim, en basiti dershaneden 8.30 da cikiyorduk aksam, oyle dusunursek ben okuyamazdim. Kuzenim hicbir sey yasayamadi ve gordugu ilk adami adam sandi. Aslinda hata yapmayan ben degilim, ailem. Onlar dogru yetistirdigi icin ben hayati, egriyi dogruyu daha net goruyorum. Kuzenimde de hata yapan o degil, ailesi. Cunku hic insanlari, disariyi taniyamadi.

Velhasil kelam kimse 1 de 2 de sokakta gez kizim demiyor. Ama basarili cocuklar yetistirmek istiyorsak bir elimiz surekli uzerilerinde olmak kaydiyla hayati, insanlari tanimalarina izin vermek zorundayiz. 22 yasinda bir kiz bir aksam yemegine cikabilmeli. Ha 9 da evde ol kizim ya da 11 de evde ol kizim aileye baglidir ama eger 5 te evde olacaksin denirse sıkıntı.

Evet 5 çok erken ve baskıcı bir aile bende yorumumda en azından iki saat daha geç gelebilmelisin gibi bişey yazmıştım ama gerçekler acı baskıcı birbaile değiliz ama benimde iki kızım var ve korkuyorum bu geri kafalılık değil canım yazımıda yine bi annelik iç güdüsüyle yazdım konu sahibini rencide etmek yada yargılayıp suçlamak maksatlı değil

Yok tabiki o anlamda yazmamissinizdir oyle anlamadim :) Ben sizi anliyorum cok zor zamanlar ama nereye kadar koruyabiliriz. Bir yerde mutlaka hayata karismak zorunda.

Bende 24 yaşındayım 4 ay önce evlendim. Ve evlenene kadar bende akşam çıkamazdım. Babam çok tedirgin oluyordu despot zaten baya :) Kursa falan gittiğimde 22.30da eve geliyordum ondan da rahatsız oluyordu ama mecbur yapacak bişey yoktu:) Şimdi evliyim istediğim gibi gezebilirim şimdi de benim çıkasım yok:) Herşeyin zamanı geliyor acele etme istanbulda yaşıyoruz bizde ve gerçekten tehlikeli aileni anlamaya çalış.

üniversiteyi gece okudum.
tabi bundan 18 yıl önce.
o zaman bile yurttaki kızlar çok saldırıya uğradı.
çok şükür ben yaşamadım.
ama şimdi ki türkiye de asla durakla yurt arasındaki yoldan geçmeyi göze alamazdım.
dağ başında,ıssız bir durak ve 200 metre ilerde yurt.
ben bu yaşımda akşam dışardayken korkuyorum.
çok işlek bir caddede otursam,ya eve geliş yolum çarşı vs. olsa o kadar korkmam ama herkes potansiyel sapık gibi gelebiliyor akşam.

ama saat konusunda daha esnek olunabilinir.
7 de geç değil.

ama asansörde bile tacize kalkan varlıklar insanı düşündürüyor.

üniversiteyi başka şehirde okusan çok geç olmasa da akşamları arkadaşlarınla olabilirdin.

Bu arada benim Ailem normalde rahat insanlardır gıyınmeme arkadaşlarıma karısmazlar. Erkek arkadaşım olduğunda anneme rahatlıkla anlatırım. Babam çok sakin bı adamdır. Sadece bu konuda çok ıstıkrarlılar. Onlarla hiç tartısmadım bana izin vermiyorsunuz gezıcem tozucam diye. Konusmaya çalıştım karşı çıktılar. Ama inanın yazın insan güneş batınca sahilde yürümek temız hava almak denizi izleyip bı bardak çay içmek istiyor :)

Sen yine iyiymişsin.
23 yaşındaki atama bekleyen öğretmen arkadaşımı ailesi hiç dışarı çıkarmıyor.

25 yaşıma kadar arkadaşıma gitmemiş bir insanın.
Ne akşam ne gündüz bu arada.
Beterin beteri var haline şükret dostum.

etraf kötü olabilir ama akşam 5te çok erken zaten trafiğe kalsan eve ulaşmak saatler sürüyor.

benimde öyleydi ailem bende gezmeyi çok severim bir başlayınca gezmeye saate hiçç bakmam. birgün baktım hava süper arkadaşlar devam edecek gezmelere havada kararmamış bende kıstım telin sesini attım annemlere mesaj devam ettim gezmeye eve gelince kızdılar biraz sonra yine aynı yine aynı derken gece 1de de gelsem haber verdiğim müddetçe sıkıntı olmadı ama arkadaşımda kalmaya benim ailemde hiç izin vermedi ne ablama ne bana ama ilginçtir ki şuan kız kardeşime izin veriyorlar evet ortalık çok kötü fakat dediğin gibi hayatı öğrenmemiz gerekiyor bu nedenle bazı risk ve tehlikelerden üstüne giderek kurtulabiliriz tabi çoktda riske girmemekte fayda var

Bencede ailen hakli
belkide izin vermiyorlar diye sana cazip geliyordur.
Bizimkiler izin veriyorlar ama ben kendiligimden artik cikmiyorum karanlik cökmeden eve geciyorum bu zamanda malum her yer tehlikeli

aksam kizn disarda ne isi varmis olmaz ailen hakli disarda neler olup bitiyor benm hatalarm olmali falan demisin aksam disarda ne hatasi yapabilrsnki karanliktan kotuluk dogar aileni dinle hic evden cikamayn kizlarimiz var ailesiyle daha buyuk sorunu olanlar

Sokakta oynayan çocukları bile aileler beşte çağırmıyor. Oturduğun yer neresi? Bir de üni okumuşsun hiç daha geç gelmek zorunda olduğun ders saatleri olmadı mı?

Aileniz anlayışlı ve makul insanlara benziyorlar anlattığınız kadarıyla. Size güvenmemekten ziyade sizin güvenliğinizden endişe ettiklerini düşünuyorum.

Bazı ailelerin havanın kararmasıyla tetiklenen evhamları var. Güneş battığı an ya minibüste tek kalırsa, karanlıkta ara sokaktan biri çıkarsa, gaspa ya da tacize ugrarsa, arkadaşları saçma sapan bi yere götürür de orada tehlikeli insanlarla karşılaşırsa şeklinde hem haklı hem de abartılı felaket senaryoları üretmeye başlıyorlar.

Madem ailenizle iletişiminiz kuvvetli gerekçelerinizi mantıklı bi şekilde anlatmayı deneyin ve kendi güvenliğinizi sağlayabildiginizi gösterin. Yani aksam 10 da döneceginiz bi yer icin ulasımı otobus olarak planlarsanız ben de tedirgin olurum mesela. (Tabi ki ailenizi ikna etmek icin degil kendiniz icin gerçekten güvende oldugunuzdan emin olun.)

Arkadaşlarınızı size davet edin. Hatta ayarlayabilirseniz kalsınlar bi gece. Siz bi yerde kalmak istediginizde size kredi saglar bu durum.

Planlarınızı detaylı bicimde anlatın. Hatta baslangıcta duruma alışmaları icin sms le rapor verin yarım saatte bir çok gerekiyorsa. Böylece hem ortamdakiler anlamaz hem de aileniz sürekli bu kız nerede napıyo diye düsünüp durmaz.

Not: Saat 5 gerçekten çok erken bu arada, eklemeden geçemedim. İstanbul trafiginde yarım saat uzaklıktaki avm ye sinemaya bile gidemezsiniz bu şekilde. İstanbul trafigi diye bi gerçeklik var ne yazık ki ömrümüzü yollarda çürüten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…