- 6 Aralık 2015
- 929
- 6.491
- 138
Herkese teşekkür ediyorum yorumları için. Şöyle bı durum var ben gece dışarda gezmekten bahsetmiyorum. Sürekli akşam 5 eve giriş Saati kuralı beni boğuyor bana belki aksam 5 denmese saat verilmese ben 3-4de gırcem eve. Ama akşam 5 diye kural koyulunca kendimi o saate sartlıyorum. Arada akşam 9-10da cafede oturmak arkadaşlarımla kahve içmek yemeğe çıkmak istiyorum. Aranızda bazı arkadaşlar ekonomik özgürlükten bahsetmıs sanırım bu konuda haklılar. Benim ablam 24 yasinda öğretmen şehir dişinda yaşıyor. Evde kalıyor. Gecede gırıyor eve eğlenceyede gidiyor şehirleride geziyor. Hatta annem bı kere ona şu cümleyi kurdu "bizim yanımızda değilken gez toz hayatını yaşa burda olsan bu kadar rahat olamazdın. Oradayken yap en azından." ben bunu duyunca çok uzulmustum. Benimde üniversite için şehir dışına mı cıkmam gerekiyor acaba bilemiyorum.
Ben de uzakda olmak ıstemıyordum evden. İlk üniversitemı şehir dışında yazmamıstım. Ablamın başına bişi gelmesinden korkmuyorlar belki de :)daha 1. sayfadaki mesajım benim bu size.. şehir dışı yazın..
Sizce çalıştığım zaman kendi evime çıkmama izin verirler mi?
Merhaba herkese
Konu buraya uygunmu bilmiyorum öncelikle ama benim için bi dert sonuçta :)
Ben 22 yaşımdayım istanbulda ailemle yaşıyorum. Sorunum şu ki ailem akşam dışarı çıkmama izin vermiyor.
Akşam 5de evde olmam gerekiyor bi yere gittiğimde. Bu beni çok bunaltıyor. Sürekli planlarımı buna göre yapmak zorunda kalıyorum. Arada akşamda dışarı çıkmak istiyorum. Arkadaslarımda kalabilmek istiyorum. Kendi ayaklarımın üstünde durabilceğim bi yaştayım artık. Bu yıllara bidaha dönemicem ve hayatımda hatalarda yapsam bunlar benim hatalarım olmalı. İlerde keşke bunu da yapsaydım demek istemiyorum. Bu konu beni çok buınaltıyor. Sürekli saate baglı yaşamakdan sıkıldım. Ailemin güvenini sarscak hiç bir şey yapmadım şimdiye kadar. Güvenle ilgili olmadıgını söylüyorlar. Defalarca konusmaya çalıştım. Akşam ne işin var dışarda diyorlar. Aralarınızda çocukları olanlarda var benim yasımda olanlarda. Aileler neden bu duruma karsı ve ya bunu değiştirmek için ne yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim
13 sayfa yorumu tek tek okudum da cidden halimiz içler acısı. Nasıl bu kadar geri kafalı olunabiliyor anlamıyorum. Ananem yaşlı ve çok evhamlıdır, uzakta yaşıyor ama sürekli arardı, ama o bile 5'te evde ol kızım demezdi. Ama sorun kızın ailesinin böyle demesi değil, burdaki geneli genç insanların kızı anlamayı bi kenara bırakın, utanmasa kızı linç edecek olması. Bir sürü yorumda alttan alta laf sokma var. Sebebi kız gayet doğal bi istekte bulunuyor, her gece sabaha kadar o bar senin bu bar benim takılayım demiyor. Ben de istanbul'da büyüdüm. Ailem girdiğim saate karışmazdı ben de çok abartmazdım. Başta şakasına yorum yazdığım bu konuda başkalarının yorumlarını okuyunca çok şaşırdım. Bizim ülkemizin kurucu lideri kadınlara bu hakkı o çok gelişmiş ülkelerin kadınlarından önce verdi. Kızın ailesi tutucudur bişey diyemem ama genç kadınların bu tutumda olması ilginç. Cidden nasıl bu hale geldik.
Ailen tedirgin olmakta haklı geçen aylarda ÖZGECAN olayı yaşandı ve bunun gibi bilmediğimiz neler var kimbilir kızma onlara bende anneyim daha bu sabah kızımı okula gönderirken aklım çıktı aynı okuldan arkadaşım bırakıyo okula kapıda bekler normalde ama bu sabah onun evine gitmiş seslendim yok aklımı kaybettim sanki çıktım 7 aylık bebeğimi evde bırakıp onu aradım sokakta o anlarda aklımdan geçenleri hayal bile edemezsin geçen ay burda bi pastane sahibi akli dengesi yerinde olmayan 27 yaşındaki bir adamı evine götürmüş öpmüş karımsın demiş arkasınıda yağlamış adamcağız elinden zor kaçmış böyle olaylar varken annenlerin dışarı çıkmana izin vermemesi normal ama en azından konuşup 2 saat daha isteyebilirsin ama kızma onlara dışarısı tehlikelerle dolu ve anne baba piskolojisi hiç bildiğin düşündüğün gibi bişey değil anne olmadan anlayamazsın çok klişe bi laf farkındayım ama onları anlamaya çalış seni kaybederlerse senden birtane daha yapamazlar...Merhaba herkese
Konu buraya uygunmu bilmiyorum öncelikle ama benim için bi dert sonuçta :)
Ben 22 yaşımdayım istanbulda ailemle yaşıyorum. Sorunum şu ki ailem akşam dışarı çıkmama izin vermiyor.
Akşam 5de evde olmam gerekiyor bi yere gittiğimde. Bu beni çok bunaltıyor. Sürekli planlarımı buna göre yapmak zorunda kalıyorum. Arada akşamda dışarı çıkmak istiyorum. Arkadaslarımda kalabilmek istiyorum. Kendi ayaklarımın üstünde durabilceğim bi yaştayım artık. Bu yıllara bidaha dönemicem ve hayatımda hatalarda yapsam bunlar benim hatalarım olmalı. İlerde keşke bunu da yapsaydım demek istemiyorum. Bu konu beni çok buınaltıyor. Sürekli saate baglı yaşamakdan sıkıldım. Ailemin güvenini sarscak hiç bir şey yapmadım şimdiye kadar. Güvenle ilgili olmadıgını söylüyorlar. Defalarca konusmaya çalıştım. Akşam ne işin var dışarda diyorlar. Aralarınızda çocukları olanlarda var benim yasımda olanlarda. Aileler neden bu duruma karsı ve ya bunu değiştirmek için ne yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim
Size katılmıyorum aynı yaşlarda olduğunuz için haklı bulduğunuzu düşünüyorum sanırım bekarsınızda bu yüzden gezmeği gece gezmeleri buyüzden cazip geliyo akşam tabiki dışarı çıkılır tabiki yetişkin bir birey fakat gerçekleri göz ardı edemez kafasının uyduğu bi abi bi amca dayı yada babası akşam gezmelerine refakat edebilir benimde kızım var akşamları dışarı yalnız çıkmasına izin vermezdim heleki bi arkadaşında kalması söz konusu dahi olamaz geçen hafta daha dayısı tarafından defalarca tecavüze uğrayan üyelerin yazılarını okuduk sandığınız gibi hayat toz pembe değil bence yanlış düşünüyorsunuzAile merak ediyor olabilir fakat yetişkin ve kendini bilen bir bireyin de özgür olmaya hakkı var. Bence sen dışarı çıkmak istemekle haklısın. Hem zaten dışarı çıkmana izin verseler belki hergün çıkmayacaksın. Yasak olduğu için insanın daha çok çıkası geliyor ve özgürlüğü kısıtlanmış hissediyor. Bence sen de hem ufkunu genişletmek için hem de özgür hissetmek için diğer kızlar gibi bunu hakediyorsun. Konuşmayı denersen ve kararlı olduğunu belli edersen birşeyleri değiştirebilirsin. Kötü şeyler yapmak isteyen zaten yapar yasak vs dinlemez.O nedenle yasakları saçma buluyorum. Hele ki sağlıklı bir şekilde düşünüp kendi kararlarını verebilecek yaşa gelen insanlar için!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?