Okul kazanmak mesele değil de kalıcı bir iş bulmak bu kadar zor olmasaydı16 yaşındasın. Benim tavsiyem gir odana üniversite sınavına çalış, yaşıtların gezsin sen Test çöz. Sınavda güzel bir sonuç yapıp İstanbul Ankara İzmir,ailen hangi şehirde yaşamıyorsa oradan bir okul kazan, gönlünce rahat rahat giyin,yaşa. Mezun olunca da orada kalır,geri donmezsin. Böylece sorunun uzun ömürlü olarak çözülür
Bağımsızlığını kazanınca giyersin. Böyle ergenlikte aileyle inatlaşmak sadece ilişkilerinizi bozar. Kazan üniversiteyi git ne istersen giyersinYa yaz mevsimini asırı cok seviyorum ama yasayamıyorum . Ailem asırı baskıcı sort vb seyleri giymeme kızıyorlar , sadece evde giyebilirim o da zorla giyiyorum . Ya kac defa denedim asla ikna olmuyorlar kızıyorlar , bende gizlice giymeyi planlıyorum niye yaptigimi sormayın tum arkadaslarım istedigi seyleri giyerken benim asırı moralim bozuluyor , neyse konumuza gelirsek nasıl gizlice giyebilirim? crop falan giyerken sorun olmuyor gizlice giymesi , fakat şort nasıl giyebilirim sizce , az tavsiye verirmisinizz
Büyü, iş güç sahibi ol, evini ayır o zaman istediğin gibi yaşayabilirsinYa yaz mevsimini asırı cok seviyorum ama yasayamıyorum . Ailem asırı baskıcı sort vb seyleri giymeme kızıyorlar , sadece evde giyebilirim o da zorla giyiyorum . Ya kac defa denedim asla ikna olmuyorlar kızıyorlar , bende gizlice giymeyi planlıyorum niye yaptigimi sormayın tum arkadaslarım istedigi seyleri giyerken benim asırı moralim bozuluyor , neyse konumuza gelirsek nasıl gizlice giyebilirim? crop falan giyerken sorun olmuyor gizlice giymesi , fakat şort nasıl giyebilirim sizce , az tavsiye verirmisinizz
şu yeni yetmelerin ARKADAŞLARIM diyen cümlelerinden midem bulanıyor artık. aynı modelden bı tane de bende var. kırın dizinizi dibinize de oturup ders çalışın. gizli saklı nasıl onu bunu yaparım diye düşüneceğinize. Allah bu yeni jenerasyona akıl fikir versin.Ya yaz mevsimini asırı cok seviyorum ama yasayamıyorum . Ailem asırı baskıcı sort vb seyleri giymeme kızıyorlar , sadece evde giyebilirim o da zorla giyiyorum . Ya kac defa denedim asla ikna olmuyorlar kızıyorlar , bende gizlice giymeyi planlıyorum niye yaptigimi sormayın tum arkadaslarım istedigi seyleri giyerken benim asırı moralim bozuluyor , neyse konumuza gelirsek nasıl gizlice giyebilirim? crop falan giyerken sorun olmuyor gizlice giymesi , fakat şort nasıl giyebilirim sizce , az tavsiye verirmisinizz
saka mısın. babanın sapık olduğunu söylüyorsun farkında mısın.aman ben koca kız oldum hala müdahale ediyorlar. Yaşla alakası yok bence. Yazın mayomun üstüne giydiğim bir elbiseye bile babam laf söyledi. Yıllardır da onu kullanırım bu yaz nedense olay oldu. Bunaltıyorlar. Özellikle babamın rahatsız olması zoruma gitti. Bir de anneme söyle ikaz et gibisinden konuştuğunu duydum. Bakmayı biliyosun da uyarmaya mı çekiniyosun? Vücuduma bakmasa görmez. Türkiye'deki ensest ilişkilerin ne kadar ciddi olduğunu bildiğimden bu durum beni rahatsız etmişti. Bu söylediğim sadece bir örnek.
yoo ciddiyim. Yıllar önce de başka bir şey oldu anlatmak istemiyorum. O günden beri huy geldi.saka mısın. babanın sapık olduğunu söylüyorsun farkında mısın.
Oyle birsey dememisim farkindaysan , her kıyafetime karısıyorlar sadece sort olsa keskeYazi sadece sort giyerek mi yasayabiliyorsun?
Boyle yaparak bizi daha cok yoldan çıkarıyorsunuz haberiniz yok , altı ustu bir sort hem dersle ne alakasi var anlayamadim.şu yeni yetmelerin ARKADAŞLARIM diyen cümlelerinden midem bulanıyor artık. aynı modelden bı tane de bende var. kırın dizinizi dibinize de oturup ders çalışın. gizli saklı nasıl onu bunu yaparım diye düşüneceğinize. Allah bu yeni jenerasyona akıl fikir versin.
Cok tesekkurlergüzelim seni çok iyi anlıyorum bende aynı baskılara maruz kaldım oje sürmem bile yasaktı kavgayla sürüyordum. üniversiteyi ailemin yanında kazandım ama üniversiteye giderken bir tık daha rahat ettim çünkü yetişkin gibi davranıp istediklerimi kabul ettiriyordum. öğrenciyken yurt dışına gittim projeye da daha özgüvenli oldum ve ne istediğini bilen.
şimdi 24 yaşındayım en az 2 senelik yurt dışına gideceğim... 16 yaşındayken oje bile süremeyen kız şimdi kendi hayatını kuruyor. şunu demek istiyorum aileni değiştiremezsin ama kendini yetiştirip onlara kendini kabul ettirebilirsin. liseli bir kızı kimse ciddiye almaz özellikle aile parası yerken...
herkes eşit şartlarda değil, bazılarımız özgürlüğü içinde savaşmak zorunda kalıyor
Ya tabiki oyle zaten benim amscim aoyle asiri mini sort giyim cropla geziym hergun gibisinden deil , normali gectim tatilde bile kızıyorlar , denizde babam bikiniyi gec denizlik sort giymeme bile kızıyor anlatmak istedigim buYani şehir içinde ben de minicik şortlar giymem, şehirlik kıyafetlerim ile tatillik/gezmelik kıyafetlerim ayrıdır. Sana önerim ise ders çalışıp iyi bir bölüm kazanıp hayatını kurman. Ben ailesi karışan çocukların serbest giyinme özgürlüğü olan çocuklara göre daha çok b.kunu çıkarma eğiliminin olduğunu düşünüyorum.
Cokk tesekkurler bi duzgun yorum yapan sizssiniz gercekten , ilk baslarda ailem beni zorla basımı kapattırdı 1 seneye yakim kapaliydim fakat birakin dısarı cıkmayi , markete bile gitmezdim o zamanlar , sonra napip ne edip acildim cok sukur , tani bunada sukur fakat insan cevresinden gorup ister istemez kıskaniyor digerlerinin hayatini, elimde olan birsey deil yani , tavsiyeniz için cok tesekkur ederimcanım gelen yorumları okudukça şaşırıyorum kır dizini ders çalışlar falanlar filanlar. kız sizden nasıl ders çalışılır diye akıl almaya gelmemiş demek ki o konuda bir eksiği yok ki ailesinin baskısı üzerine fikir istemiş. bizim insanımız kızlarına böyle davrandığı sürece kızlar yanlış adamlarla yanlış yollarda yürümeye devam eder malesef ...
benden sana abla tavsiyesi; 16 yaşındayken bende ailemden çok baskı gördüm ve bu baskının şiddeti çok büyüktü. dar pantolon bile giymek benim için lükstü mesela. ama özgürlüğüm için savaşmayı asla bırakmadım ( saygı sevgi ve zekamla) şimdi harika bir işim, harika donanımın ve bana saygı duyan bir ailem var. çok değil 24 yaşındayım. biraz sabır biraz sakinlik.
ailenle dikleşmek sana zafer getirmez ya onları kaybedersin ya kendini... kendini geliştirmeye odaklan, ne kadar yükselirsen o baskıcı ailenin bile sana ne kadar saygı duyduğunu göreceksin. çok gerici olsalar seni okula göndermezlerdi o yüzden demek ki ailende bir umut var potansiyel var, onu kullan
Eski jenerasyonunda çok defosu vardı Seher hanımşu yeni yetmelerin ARKADAŞLARIM diyen cümlelerinden midem bulanıyor artık. aynı modelden bı tane de bende var. kırın dizinizi dibinize de oturup ders çalışın. gizli saklı nasıl onu bunu yaparım diye düşüneceğinize. Allah bu yeni jenerasyona akıl fikir versin.
Boyle yaparak bizi daha cok yoldan çıkarıyorsunuz haberiniz yok , altı ustu bir sort hem dersle ne alakasi var anlayamadim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?