Ailem baskıcı kıyafetlerime karısıyorlar?

Hiç kıyafet baskısına maruz kalmadım, ama mahallemiz baskıcıydı. Babamın laf eden komşuları herkes kendi çocuğuna baksın, benim kızlarımın giydikleri kimseyi ilgilendirmez diye azarladığı çok oldu. Üniversite için şehir dışına gittiğimde lisedeyken sizin gibi baskıyla büyümüş çok arkadaşım oldu. Hepsi sıktım dişimi, kaçtım geldim diyordu. Maalesef özgürlüğünüz için çabalamak zorundasınız. Okumak, meslek sahibi olmak bunun en kesin ve güzel yolu. Sıkın dişinizi demekten başka tavsiyem yok maalesef.

Okul kazanmak mesele değil de kalıcı bir iş bulmak bu kadar zor olmasaydı

Bağımsızlığını kazanınca giyersin. Böyle ergenlikte aileyle inatlaşmak sadece ilişkilerinizi bozar. Kazan üniversiteyi git ne istersen giyersin

Büyü, iş güç sahibi ol, evini ayır o zaman istediğin gibi yaşayabilirsin

şu yeni yetmelerin ARKADAŞLARIM diyen cümlelerinden midem bulanıyor artık. aynı modelden bı tane de bende var. kırın dizinizi dibinize de oturup ders çalışın. gizli saklı nasıl onu bunu yaparım diye düşüneceğinize. Allah bu yeni jenerasyona akıl fikir versin.

saka mısın. babanın sapık olduğunu söylüyorsun farkında mısın.

Boyle yaparak bizi daha cok yoldan çıkarıyorsunuz haberiniz yok , altı ustu bir sort hem dersle ne alakasi var anlayamadim.

Cok tesekkurler

Ya tabiki oyle zaten benim amscim aoyle asiri mini sort giyim cropla geziym hergun gibisinden deil , normali gectim tatilde bile kızıyorlar , denizde babam bikiniyi gec denizlik sort giymeme bile kızıyor anlatmak istedigim bu

canım gelen yorumları okudukça şaşırıyorum kır dizini ders çalışlar falanlar filanlar. kız sizden nasıl ders çalışılır diye akıl almaya gelmemiş demek ki o konuda bir eksiği yok ki ailesinin baskısı üzerine fikir istemiş. bizim insanımız kızlarına böyle davrandığı sürece kızlar yanlış adamlarla yanlış yollarda yürümeye devam eder malesef ...

benden sana abla tavsiyesi; 16 yaşındayken bende ailemden çok baskı gördüm ve bu baskının şiddeti çok büyüktü. dar pantolon bile giymek benim için lükstü mesela. ama özgürlüğüm için savaşmayı asla bırakmadım ( saygı sevgi ve zekamla) şimdi harika bir işim, harika donanımın ve bana saygı duyan bir ailem var. çok değil 24 yaşındayım. biraz sabır biraz sakinlik.

ailenle dikleşmek sana zafer getirmez ya onları kaybedersin ya kendini... kendini geliştirmeye odaklan, ne kadar yükselirsen o baskıcı ailenin bile sana ne kadar saygı duyduğunu göreceksin. çok gerici olsalar seni okula göndermezlerdi o yüzden demek ki ailende bir umut var potansiyel var, onu kullan

Cokk tesekkurler bi duzgun yorum yapan sizssiniz gercekten , ilk baslarda ailem beni zorla basımı kapattırdı 1 seneye yakim kapaliydim fakat birakin dısarı cıkmayi , markete bile gitmezdim o zamanlar , sonra napip ne edip acildim cok sukur , tani bunada sukur fakat insan cevresinden gorup ister istemez kıskaniyor digerlerinin hayatini, elimde olan birsey deil yani , tavsiyeniz için cok tesekkur ederim

Uzun eteğin altına giyin evden çıkınca eteği çıkarıp çantaya atın
Yapmayın tabi bence universite kazanip baska sehire gidin,olmadı mı meslek sahibi olup kendi hayatınızı kurun.
Anneniz neden istemiyor bu da var.Atıyorum kızımın aracı yoksa, mahallevari bir yerde ya da güvenli bir yerde yaşamıyorsak bende istemezdim sanırım.onu korumak için

Ailenden gizli şöyle şöyle yap diye yönlendirme mi yapacağız şimdi genç bir kıza?

Ben anne olsam aşırı mini ve dekolteli şeyler giydirmek istemezdim çünkü dışarısı gerçekten pis düşüncelerle dolu. Aklım çıkar ona zarar verir biri diye ama bunu baskıyla yapmazdım tabi ki aileler bu konuda çok yanlış yapıyorlar. Ailem de baskıcıydı ama sonra alıştırlar zaten aman aman açık da olmadım hiç hep ölçülüydü etek boyum, crop kazaklarım hep ölçülü açıktım. Tatil beldelerinde benden açığı yoktur ama şehir merkezlerinde gerçekten dikkat ederim. Her şey senin bahsettiğin gibi giyimden kuşamdan ibaret değil ki. Dolu dolu yaşamayı öğren, negatif düşüncelerden arın, başkalarına özenerek yaşama hayatını kendi kimliğini oluştur. zaten zamanında kapalıymışsın onların zoruyla, sonra açılmışsın başarmışsın gerisini de halledersin. Düşünme bu kadar.

Eski jenerasyonunda çok defosu vardı Seher hanım sadece bu kadar ulu orta değildi. O zamanlarda böyle imkanlar olsa nelere şahit olurduk kim bilir.

Boyle yaparak bizi daha cok yoldan çıkarıyorsunuz haberiniz yok , altı ustu bir sort hem dersle ne alakasi var anlayamadim.

Alti ustu bir sort diyorsun, ama ayni anda bunun icin ailenle inatlasip gizlice nasil is cevirim diye akil istiyorsun. Bunu burdakiler yapmaz. Farkindaysan burda herkes sana senin henüz büyük resimi göremedigin icin fikir veriyor.

Kışın ortasındaki derde bak. Ergenliğinin kokusu ta buraya kadar geldi. Büyüyünce geçer. Ancak büyüyene kadar bir şeyler yapman gerekiyor. Gizli saklı nasıl giyerim diye taktik sormak yerine kendini geliştir, ders çalış, İstanbul’da güzel bir üniversitede iyi bir bölüm kazan. Kendi hayatını kendin yönet.

Malesef ailenle yasadigin sürece istedigin gibi giyinemezsin. Kendimden biliyorum. Giydiklerimde en ufak bir abartı olmamasına rağmen evleninceye kadar istediğimi asla giyemedim. Hatta evlendikten sonra da giydiklerim hakkında yorum yapsalar da eşim gereken cevabı verdi.

Yani diyecegim şu ki ailenin himayesinde oldugun sürece ne giydiğine karisilacak. Yapabileceğin bir şey yok maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…