- 14 Ağustos 2018
- 21.131
- En iyi cevaplar
- 2
- 80.001
- 598
ee kötü tavsiye mi verilmiş sana. okuyup eline mesleğini almazsan nasıl bu aileden kurtulmayı düşünüyosun? instagramdan tanıştığın ipsiz sapsız adamın tekine kaçarak mı? yoksa ailenin uygun gördüğü muhtemelen sorunlu adamın tekiyle zorla evlendirilerek mi? sebep sonuç ilişkisi kur biraz her şeye itiraz etmeCokk tesekkurler bi duzgun yorum yapan sizssiniz gercekten , ilk baslarda ailem beni zorla basımı kapattırdı 1 seneye yakim kapaliydim fakat birakin dısarı cıkmayi , markete bile gitmezdim o zamanlar , sonra napip ne edip acildim cok sukur , tani bunada sukur fakat insan cevresinden gorup ister istemez kıskaniyor digerlerinin hayatini, elimde olan birsey deil yani , tavsiyeniz için cok tesekkur ederim
Eee aynı yorumu yapmışız işte. Ders çalış okul kazan hayatını kazan istediğini yap diyoruz, siz de ben okudum kazandım istediğimi yapıyorum diyorsunuz. Demekki özgürce hareket etmenin en temel kuralı kendi hayatını kurabilmek. Şimdi şöyle böyle gizli giy dedik, aile yakaladı dövdü okuldan aldı daha mı iyi olacak? Çalışsın dersini alsın hayatının iplerini ellerine isterse çıplak gezsin kimse söz söyleyemez.canım gelen yorumları okudukça şaşırıyorum kır dizini ders çalışlar falanlar filanlar. kız sizden nasıl ders çalışılır diye akıl almaya gelmemiş demek ki o konuda bir eksiği yok ki ailesinin baskısı üzerine fikir istemiş. bizim insanımız kızlarına böyle davrandığı sürece kızlar yanlış adamlarla yanlış yollarda yürümeye devam eder malesef ...
benden sana abla tavsiyesi; 16 yaşındayken bende ailemden çok baskı gördüm ve bu baskının şiddeti çok büyüktü. dar pantolon bile giymek benim için lükstü mesela. ama özgürlüğüm için savaşmayı asla bırakmadım ( saygı sevgi ve zekamla) şimdi harika bir işim, harika donanımın ve bana saygı duyan bir ailem var. çok değil 24 yaşındayım. biraz sabır biraz sakinlik.
ailenle dikleşmek sana zafer getirmez ya onları kaybedersin ya kendini... kendini geliştirmeye odaklan, ne kadar yükselirsen o baskıcı ailenin bile sana ne kadar saygı duyduğunu göreceksin. çok gerici olsalar seni okula göndermezlerdi o yüzden demek ki ailende bir umut var potansiyel var, onu kullan
Eee aynı yorumu yapmışız işte. Ders çalış okul kazan hayatını kazan istediğini yap diyoruz, siz de ben okudum kazandım istediğimi yapıyorum diyorsunuz. Demekki özgürce hareket etmenin en temel kuralı kendi hayatını kurabilmek. Şimdi şöyle böyle gizli giy dedik, aile yakaladı dövdü okuldan aldı daha mı iyi olacak? Çalışsın dersini alsın hayatının iplerini ellerine isterse çıplak gezsin kimse söz söyleyemez.
okuyamayan çocuklarına gayet sahip çıkan destek veren aileler gördüm ben.O kızların hepsi kötü evlilikler yapıp baskı içinde yaşamıyorlar.kızların okuması taraftarıyım meslek sahibi olması taraftarıyım ama hiç bir hemcinsimi de aa okumazsan seni kocaya verirlerr hayatın kayar şeklinde laflarla aşağılatmam.iyi akşamlarAilelerin baskı yapması yerine güzelce egitseydi böyle olmazdı. Sende gizlice nasıl giyerim diye kışın ortasında bunları dert etmezdin.
Güzel kardeşim aklını başına topla ve dersini çalış. Şort mort seni kurtarmaz. Okumazsın iki gün sonra ailen seni kocaya verir o da sana istediğin gibi giydirmezse ne olacak?
Ha ben şort bluz vs giyilmesine karşıyım. Karşı olduğum için bana herkes özgür falan filan da demeyin...
SONUNDA BENİ ANLAYAN BİRİ YA GERCEKTEN COK TESEKKUR EDERİM , YA COGU KİSİ DERSLERİNİ CALİS FALAN DEMİS ZATEN CALİSİYORUM BEN DERS LE İLGİLİ BİRSEY SORMADİMKİ BENİ MDEMEK ŞSTEDİGİM TAM OLARAK BUYDU HERKES SACMA SAPAN SEYLER YAZMİS GERCEKTENUmarım dikkate alır. Çünkü o ailenin yanında kalmaya devam ederse o şehirde okur, çalışır ya da boş boş evde oturursa baskılar aynı sekilde devam edecek...
Tek kurtuluşu sınava çalışıp başka şehir kazanmak.
Ben böyle ailelere de uyuz oluyorum..benim kuzenimin evinde saç boyaması bile büyük bir olaydi mezuna kaldığı sene. Bir gün saç boyuyor, beş gün surat cekiyor,laf yiyor. Oje sürüyor, kınaniyor. Lise yıllarında kapanip açılmıştı, ailesi devamlı açılmakla yanlış bir karar verdiğini yüzüne vuruyor...
Neyse,kiz başka şehirde üniversite kazandı, iki yilda 3 ayrı yerine dövme yaptı, saçlari bir gün mor,bir gün yeşil, barlardan içki ile 'xx şehri için iftar vakti' paylaşımları yapan biri haline geldi
Aslında kızı böyle uçlarda yaşar hale getiren tamamen ailesi, bu dövmeler falan filanlar da tamamen tepki (benim de dovmem var,uzun uzun düşündükten sonra gerçekten istediğime emin olup yaptırmistim 24 yaşında). Aile ne kadar bir çocuğu sıkarsa cocuğun patlamaya hazır hale gelmesi de o kadar kolay oluyor.
Konu sahibinin ailesi normal bir aile olsaydı bu kızcağız da Ocak ayından 'yazin nasıl şort giyeceğim' derdine düşmezdi. Böyle baskılarla büyüdüğü için şort crop giyinmek ona ekstra ekstra havalı bir şey gibi geliyor. Oysa normal ailelerin normal kızları için şort crop sadece bir kıyafet...
Hiç kıyafet baskısına maruz kalmadım, ama mahallemiz baskıcıydı. Babamın laf eden komşuları herkes kendi çocuğuna baksın, benim kızlarımın giydikleri kimseyi ilgilendirmez diye azarladığı çok oldu. Üniversite için şehir dışına gittiğimde lisedeyken sizin gibi baskıyla büyümüş çok arkadaşım oldu. Hepsi sıktım dişimi, kaçtım geldim diyordu. Maalesef özgürlüğünüz için çabalamak zorundasınız. Okumak, meslek sahibi olmak bunun en kesin ve güzel yolu. Sıkın dişinizi demekten başka tavsiyem yok maalesef.
tek doğru benim fikrim diyenlerden biri kim olacakşu mesajı beğenmeyen üye hangi kafayı yaşıyor çok merak ettim
ergenlik ilk gençlik olaylara başka bakıyor işte.bizlerde öyleydik ne giyeceğimizi düşünürdük sevgilimiz olmasa bile.saç yapmak oje rengi makyaj fön dersler dışında tek derdimizdi.o yaşları geçince anladık ne kadar boş şeyler olduğunu.bu kızımız da aynı yollardan geçecek.Sen otur çok çalış üniversiteye gidince zaten rahat olacaksın istediğini giyersin sonra bunun çok da önemli bir şey olmadığını anlarsın. Biz de zamanında makyaja özendik şimdi sorsan güneş kremi sürmeye üşeniyorum. O düzleştirici ile saatlerce uğraşacak kadar zamanım da sabrım da yok zaten kurudu kırıldı saçlarım bıraktım doğal haline. Giydiğim topuklu ayakkabılarin yerini spor ayakkabı aldı oysaki zamanında çok ozenirdim nesi varsa rahatsız şeyler
Benim ailem de tam tersi İstanbul'a geldiğimden beri kıyafetine dikkat et diye uyarıyorlarKışın ortasındaki derde bak. Ergenliğinin kokusu ta buraya kadar geldi. Büyüyünce geçer. Ancak büyüyene kadar bir şeyler yapman gerekiyor. Gizli saklı nasıl giyerim diye taktik sormak yerine kendini geliştir, ders çalış, İstanbul’da güzel bir üniversitede iyi bir bölüm kazan. Kendi hayatını kendin yönet.
Katılmıyorum.Ailesi kırılacak diye bugün istediğini giyemeyen yarın öbür gün ailesi kırılmasın diye onların her istediğini yapar hale gelecek.İstemediği bir evlilik dahi yapabilir.Sonuçta gençleri dinlemek lazım yaptığı yanlış değilse onaylanmalı,geleneksellik bir kenara bırakılmalı.Burada olgunluk göstermesi gereken ailedir.Senin yerinde olsam ailemi dinlerdim.
Saçma geliyor sana fikirleri belki ama şort giymesen kaybın olmaz ne olacak sanki? Ama ailen öğrenirse üzülür ve güvenleri kırılır.
Kız ilk mesajda şunu yazan da benim;SONUNDA BENİ ANLAYAN BİRİ YA GERCEKTEN COK TESEKKUR EDERİM , YA COGU KİSİ DERSLERİNİ CALİS FALAN DEMİS ZATEN CALİSİYORUM BEN DERS LE İLGİLİ BİRSEY SORMADİMKİ BENİ MDEMEK ŞSTEDİGİM TAM OLARAK BUYDU HERKES SACMA SAPAN SEYLER YAZMİS GERCEKTEN
Herkes ister empati sahibi, destekleyici, hapishane memuru değil de sevgi dolu bir aileye doğmak. Ama malesef senin şansına seni küçük yaşta zorla kapatan, vücudundan rahatsız olan, sana saygı duymayan bir aile düşmüş. Önce bu gerçekle yuzles ve biraz mantıklı ol. Çünkü bu yaşında yapacagin saa hatalar senin bütün geleceğini ailenin dizinin dibinde geçirmene sebep olur.16 yaşındasın. Benim tavsiyem gir odana üniversite sınavına çalış, yaşıtların gezsin sen Test çöz. Sınavda güzel bir sonuç yapıp İstanbul Ankara İzmir,ailen hangi şehirde yaşamıyorsa oradan bir okul kazan, gönlünce rahat rahat giyin,yaşa. Mezun olunca da orada kalır,geri donmezsin. Böylece sorunun uzun ömürlü olarak çözülür
Katılmıyorum.Ailesi kırılacak diye bugün istediğini giyemeyen yarın öbür gün ailesi kırılmasın diye onların her istediğini yapar hale gelecek.İstemediği bir evlilik dahi yapabilir.Sonuçta gençleri dinlemek lazım yaptığı yanlış değilse onaylanmalı,geleneksellik bir kenara bırakılmalı.Burada olgunluk göstermesi gereken ailedir.
Altıüstü istediğini giyecek.Bana göre çok masumane ve kabul edilebilir bir istek.Baskıcı bir ailede büyüseydim açıkçası dinlemezdim bu tür konularda onları.Bilirim ki tırnağıma oje sürmekle kötü yola düşmeyeceğim.Kaldı ki elaleleme göre de yaşayamazdım asla.Genç sonuçta özenecek,isteyecek bu tür masum şeyleri.Baskılamak daha kötü.Gizli gizli yapmasındansa ...Yanlışa sürükler insanı baskı.Bu gençkizin yaşadığı yeri muhiti bilmiyoruz. Ve bu akıllar veriliyor hadi uyguladı diyelim muhiti de buna uygun değil.. Ne olacak ? Her yer büyük sehirler gibi değil. Kimi yerlerde dedikodu cok olur adını bile cikartabilirler. Üniversite de kazanıp gidemediğini varsayin? Hadi diyelim muhiti herseyi uygun duruma . Bu kızın ailesi ve akrabaları da büyük ihtimal aynı fikirde. Bu hanimkizimizi biri görse babaya söylese evde şiddet belki başka durumlara bile sebebiyet verebilir.
Çevreye göre yaşayalım demiyorum ama 16 yaşındaki bir kızın ne ekonomik özgürlüğü ne mesleği var .
Herkesin verdiği akıllar "kendince" doğru . Ama en uygun olan ortamı yokken bu durum saçma ve riskli.
Benimde ailem ojeyi hiç sevmezdi ee sürmedim sevdiğim halde ne oldu eksikmi kaldım? Bi eşya için ailemi asla kırmam. Nedir yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?