Ailem baskıcı kıyafetlerime karısıyorlar?

ee kötü tavsiye mi verilmiş sana. okuyup eline mesleğini almazsan nasıl bu aileden kurtulmayı düşünüyosun? instagramdan tanıştığın ipsiz sapsız adamın tekine kaçarak mı? yoksa ailenin uygun gördüğü muhtemelen sorunlu adamın tekiyle zorla evlendirilerek mi? sebep sonuç ilişkisi kur biraz her şeye itiraz etme

Enes Kara olayı yeni oldu ama hala baskıyı destekleyip ailenin sözünü dinle diyen yorumlar, yok ben de giydirmezdim diyenler... Çocuklarınızın sahibi değilsiniz, onlar ayrı bireyler ve ne kadar sıkarsanız sizden o kadar uzaklaşırlar .

Eee aynı yorumu yapmışız işte. Ders çalış okul kazan hayatını kazan istediğini yap diyoruz, siz de ben okudum kazandım istediğimi yapıyorum diyorsunuz. Demekki özgürce hareket etmenin en temel kuralı kendi hayatını kurabilmek. Şimdi şöyle böyle gizli giy dedik, aile yakaladı dövdü okuldan aldı daha mı iyi olacak? Çalışsın dersini alsın hayatının iplerini ellerine isterse çıplak gezsin kimse söz söyleyemez.

Kelimeler hanımefendi, kelimelerin sihri çok önemlidir. Kır dizini otur çalış ailenden gizli iş yapma demekle benim anlattıklarım arasında dağlar kadar fark var.

Aynı şeyi konuşuyor olabiliriz ama farklı şekillerde konuşuyoruz kesinlikle...

okuyamayan çocuklarına gayet sahip çıkan destek veren aileler gördüm ben.O kızların hepsi kötü evlilikler yapıp baskı içinde yaşamıyorlar.kızların okuması taraftarıyım meslek sahibi olması taraftarıyım ama hiç bir hemcinsimi de aa okumazsan seni kocaya verirlerr hayatın kayar şeklinde laflarla aşağılatmam.iyi akşamlar

SONUNDA BENİ ANLAYAN BİRİ YA GERCEKTEN COK TESEKKUR EDERİM , YA COGU KİSİ DERSLERİNİ CALİS FALAN DEMİS ZATEN CALİSİYORUM BEN DERS LE İLGİLİ BİRSEY SORMADİMKİ BENİ MDEMEK ŞSTEDİGİM TAM OLARAK BUYDU HERKES SACMA SAPAN SEYLER YAZMİS GERCEKTEN

Herkesin düşüncesi farklı bir insanı çok sıkarsan istemediğin ne varsa gider onu yapar

Konu sahibi senden 1 yaş küçük kızım var ve kışın kombini tayt sweat,,, yazın kombini kot şort salaş tişört

Kızıma söylüyorum elbise filan giyebilirsin diye üffff rahat edemem diyor kıyafet konusunda kısıtlamam nasıl istiyorsa giyinebilir aşırı aşırı açık giyinmediği müddetçe

Belki senin ailen bu kadar baskıcı olmasa inan sende nasıl giyerim diye düşünmemezsin
Ailenin düşünce yapısı değişmeyeceğini göree
Oku güzel kızım derslerine çalış üniversiteni kazan sonra giyersin
hııııı ama çok abartma etraf gerçekten çok kötü insan evladına birşey olacak diye gerçekten çok korkuyor

Rabbim korusun bütün evlatlarımızı

18 yaşına gel üniversiteye git istediğini giyinirsin.
şuanki hislerin çok normal yeni yeni kendini tanıyorsun üzerine yakıştırdığını giymek istiyorsun.
şöyle düşüneceksin:
şu kısacık ömründe bile kimsenin değiştiremediği fikirlerin var değil mi? ailenin senden çok daha uzun yaşadığını ve sabit fikirlerini değiştiremeyeceğini unutmamalısın. özgürlüğnü eline aldıktan sonra kendi hayatını yaşamalısın. gizliyle saklıyla yapma bunu.

şu mesajı beğenmeyen üye hangi kafayı yaşıyor çok merak ettim

Sen otur çok çalış üniversiteye gidince zaten rahat olacaksın istediğini giyersin sonra bunun çok da önemli bir şey olmadığını anlarsın. Biz de zamanında makyaja özendik şimdi sorsan güneş kremi sürmeye üşeniyorum. O düzleştirici ile saatlerce uğraşacak kadar zamanım da sabrım da yok zaten kurudu kırıldı saçlarım bıraktım doğal haline. Giydiğim topuklu ayakkabılarin yerini spor ayakkabı aldı oysaki zamanında çok ozenirdim nesi varsa rahatsız şeyler

ergenlik ilk gençlik olaylara başka bakıyor işte.bizlerde öyleydik ne giyeceğimizi düşünürdük sevgilimiz olmasa bile.saç yapmak oje rengi makyaj fön dersler dışında tek derdimizdi.o yaşları geçince anladık ne kadar boş şeyler olduğunu.bu kızımız da aynı yollardan geçecek.

Üniversiteye gidince ne olacak
Çocuk çalışmış tıba yerleşmiş genede özgür değil
Geçenlerde gördünüz
Çoğrafya kaderdir

Senin yerinde olsam ailemi dinlerdim.
Saçma geliyor sana fikirleri belki ama şort giymesen kaybın olmaz ne olacak sanki? Ama ailen öğrenirse üzülür ve güvenleri kırılır.

Benim ailem de tam tersi İstanbul'a geldiğimden beri kıyafetine dikkat et diye uyarıyorlar

Konu sahibi seni anlıyorum ama gizlice giymek gibi şeyler yapma lütfen, yani senin de dediğin gibi altı üstü şort bunun için bu kadar kasmaya değmez. Hem de eskisi gibi değil artık oversize modası var eğer ailen açık giyinmene izin vermiyorsa sen de o tarza uyarak çok şık olabilirsin Keşke istediğin gibi giyinebilsen ama şu anki mevcut durumun belli, üniversiteye gidene kadar beklemekten başka çaren yok gibi görünüyor.

Senin yerinde olsam ailemi dinlerdim.
Saçma geliyor sana fikirleri belki ama şort giymesen kaybın olmaz ne olacak sanki? Ama ailen öğrenirse üzülür ve güvenleri kırılır.
Katılmıyorum.Ailesi kırılacak diye bugün istediğini giyemeyen yarın öbür gün ailesi kırılmasın diye onların her istediğini yapar hale gelecek.İstemediği bir evlilik dahi yapabilir.Sonuçta gençleri dinlemek lazım yaptığı yanlış değilse onaylanmalı,geleneksellik bir kenara bırakılmalı.Burada olgunluk göstermesi gereken ailedir.

Kız ilk mesajda şunu yazan da benim;
Herkes ister empati sahibi, destekleyici, hapishane memuru değil de sevgi dolu bir aileye doğmak. Ama malesef senin şansına seni küçük yaşta zorla kapatan, vücudundan rahatsız olan, sana saygı duymayan bir aile düşmüş. Önce bu gerçekle yuzles ve biraz mantıklı ol. Çünkü bu yaşında yapacagin saa hatalar senin bütün geleceğini ailenin dizinin dibinde geçirmene sebep olur.
Dışarıda crop giyerek, şort giyerek, ailenle didiserek inan bir adım öteye gidemezsin. Senin kendini bireyden saydirabilmen için tek yapman gereken şey var, o da başka sehirde üniversite kazanmak. Çünkü ailen seni para verip uzaktaki bir özel okula göndermez (kendi şehrinde ozel okula gönderir bak, lisenden farksız gider akşam 7de eve gelirsin), ailen sana interrail bileti alıp 'kizim,bizim yapamadigimizi yap,dünyayı gör' de demez. Yarın bir gün öyle böyle bir işe girdiğinde aynı şehirde yasarken başka ev tutmana da izin vermez.
Ailen için tek açık kapı var, o da başka şehirde devlet üniversitesi ve güzel bir bölüm kazanman. Çünkü iki yıllık vs olursa senin ailen gibi aieler değmez diye çocuğunu göndermiyor. Onlardan kurtulmanın tek yolu iyi bir bölüm kazanmak.
Bunun da tek çaresi üniversite sınavında başarılı olmak.
Şöyle düşün, hayatının tamamen çalışmakla boşa gidecek 1-2 senesi sana uzun vadeli ozgurluk ve kendi hayatini yaşama gücü verecek.
Ve malesef eğitim sistemimiz rezalet. At yarışindan farksız ve güzel üniversiteleri kazananlar sadece herkesten daha cok çalışanlar.
Yani yapacağın şey çok belli. Dişini tırnağına tak, birkaç sene sonra crop ile gidecgin üniversiteni hayal et ve odana kapanıp ders çalış.
Yoksa bu ailenden ayrilamazsin, yaşın yirmilere de gelse, hala giydiginin saatinin hesabını verirsin

Bu gençkizin yaşadığı yeri muhiti bilmiyoruz. Ve bu akıllar veriliyor hadi uyguladı diyelim muhiti de buna uygun değil.. Ne olacak ? Her yer büyük sehirler gibi değil. Kimi yerlerde dedikodu cok olur adını bile cikartabilirler. Üniversite de kazanıp gidemediğini varsayin? Hadi diyelim muhiti herseyi uygun duruma . Bu kızın ailesi ve akrabaları da büyük ihtimal aynı fikirde. Bu hanimkizimizi biri görse babaya söylese evde şiddet belki başka durumlara bile sebebiyet verebilir.

Çevreye göre yaşayalım demiyorum ama 16 yaşındaki bir kızın ne ekonomik özgürlüğü ne mesleği var .

Herkesin verdiği akıllar "kendince" doğru . Ama en uygun olan ortamı yokken bu durum saçma ve riskli.

Benimde ailem ojeyi hiç sevmezdi ee sürmedim sevdiğim halde ne oldu eksikmi kaldım? Bi eşya için ailemi asla kırmam. Nedir yani?

Altıüstü istediğini giyecek.Bana göre çok masumane ve kabul edilebilir bir istek.Baskıcı bir ailede büyüseydim açıkçası dinlemezdim bu tür konularda onları.Bilirim ki tırnağıma oje sürmekle kötü yola düşmeyeceğim.Kaldı ki elaleleme göre de yaşayamazdım asla.Genç sonuçta özenecek,isteyecek bu tür masum şeyleri.Baskılamak daha kötü.Gizli gizli yapmasındansa ...Yanlışa sürükler insanı baskı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…