Ailem baskıcı kıyafetlerime karısıyorlar?

Ben bir gün bir parkın içinde WC ye gidiyordum, önümde bir kız arkada ben,kizin kot şortu vardı hani şu yırtık pırtık olanlardan.WC ye girdim o benden önce girdi bekle bekle çıkmıyor.Cikinca da bir baktım uzun kot ile çıktı,kıyafet değişmiş, şaşırmıstum.O da aileden gizli giyip eve dönüşte çıkarıyor demek WC de

NOT:Sadece aklıma geldiği için yazdım,yorum yapmıyorum.

Benim hiç açık giyme hevesim olmadı, vücudum kötü de değildi oysaki. Hep dozundaydım. Ama İstanbul’da okurken istersem jartiyer giyeyim, ailemin ruhu duymazdı agsjshsj. Sonra da zaten koca kız oldum, öğretmen oldum. Evlendim. Karışacakları ortam olmadı.

Aile de bu şekilde kızını kötülüklerden koruduğunu (!) düşünüyor. Oysa sıkmasa, baskı kurmasa kızı kendince bir yanlış yapsa dahi gözünün önünde olacağı için onu koruma fırsatı varken kendi eliyle çocuklarının gizli iş yapmasına sebep oluyorlar..

Aslında kıyafet kısa ya da uzun önemli olan onu taşıyabilmek.Mini etek giyip masaya doğru domalmayacaksin ya da aynı o etekle oturup bacak bacak üstüne atmayacaksin.Neden karıştıklarını anlamadım evde giyiyor dışarıda giyemiyor..Taşıyamaz birileri taciz eder diye mi bunu da yazsaydi iyi olurdu.

Şu yaşıma kadar baskıcı olan ailelerin; "o kıyafeti üstünde taşıyamazsın o yüzden dışarıda giyinmene izin vermiyoruz" dediklerine hiç şahit olmadım. Genelde hep başka sebepler olur. Ama dediğiniz gibi de olabilir.
Benim gördüğüm kadarıyla nerede baskı kurulmuş bir çocuk varsa acısı yıllar sonra çıkıyor. O çocuk bulduğu ilk fırsatta zamanında yasak olan şeyleri dibine kadar yapıyor. Halbuki aile bıraksa çocuğu baskılamasa çocuk yetişkin olduğunda bu kadar uçlarda yaşamaz ya da yaşayacaksa bile çocukken yaşar. Gidip yetişkinken uçlarda yaşamak daha kötü.

Aile baskısıyla kapanan kızlar mesela.. Başı kapalı popo açık geziyorlar vs..Ne kadar yasak koyarsalar o kadar cazip geliyor..Çok sikmak çok müdahale iyi olmuyor evet o bastırılmış duygular başka şekillerde ortaya çıkıyor sonra dediğiniz gibi malesef

Sevdigin şeyi illa sokakta yapmak zorunda degilsinki. Ben koyu abartili makyaji ve açik giymeyi dekolteyi aşiri çok seviyorum. Evde makyajlar yapiyorum, dekolteli mini elbiseler giyorum. Ama sokaga çikinca vallahi hiç orali olmuyorum. Aslinda herkesin şahsi fikri ama ben rahatsiz olurum ya. Bacaklarim, gogsum gorunurse. Evde tüm kurdumu olduruyorum bana yetiyor

Aynen dediğiniz gibi oluyor.
Hazır konu geçmişken küçük bir tavsiye isteyebilirim. Sadece bu konu bazında değil genel olarak da diyebilirim ama şuan ki konu bu giysi olduğu için bunu da baz alabiliriz. Çocuklukta ben de birtakım baskıya maruz kaldım. Ve yetişkinlik döneminde bunun etkisi kendisini gösterdi bende de bir dönem. Hâlâ bazen yaptığım şey ile aklımdaki şeyin tezat olmasından dolayı ikilem yaşıyorum ama bunu nasıl aşacağımı bilemiyorum.

Ben de baba baskısı ile büyüdüm.Hatta bu durum 36 yaşıma gelip evleninceye kadar sürdü.İstedigimi giyemezdim,ki çok açık giyinmeye özenen biri değildim çok sorun olmadı, tatillere asla gidemezdim şehir dışında yaşıyor olmama rağmen babam karneyi verdiğimin ertesi günü evde olmazsam kıyamet kopuyordu,ya bir yere gittiysem diye..
Ben üniversiteyi dışarıda okuma yoluyla uzaklaşıp biraz kurtuldum tatil durumu hariç.Uzak kaldikca aşılıyor sizin aileniz benimki kadar değildir eminim.
Ogrenci misiniz

Aslında demek istediğim biraz daha farklıydı. Artık o baskı üzerimde yok yani izin versem belki olur ama ben çocuk olmadığım için kimseyi karıştırmayınca haliyle baskı kuracakları bir durum da olmuyor. Ama şuanda da şöyle bir sorunum var; misal yaptığım bazı şeyleri aklımla doğru olmadığına kanaat getirsem dahi hem istediğim için hem o geçmişe öfkemden dolayı yaptığım oluyor kimi zaman. Hani bazen kalbimiz başka aklımız başka der ya öyle bir durum. Geçmişteki o baskıya öfkem olmasa aklımı dinleyip belki bazı şeyleri daha farklı yapacağım ama bu konuda öfkem de olduğu için kendime pek engel olamıyorum ya da engel olmak mı istemiyorum bilemedim. Herkesin okuyabileceği bir yerde yazdığım için çok açık yazamadım, yine anlaşılamamış olabilirim aslında..

Sizi anladım,kendinizle çelişiyorsunuz,bazı şeylerin doğrusunu biliyor olsanız da geçmişten intikam alircasina aksini yapıyorsunuz bundan da rahatsızsiniz.Aile yapınızı bilmiyorum ama bence en doğrusu onları içten içe affedip ruhunuzu özgür bırakmak.Onlar da öyle görmüş öğrenmiş, öğrendiğini uygulamis, akıllarınca doğru olanı yapmışlar diyelim.Dogru bildikleri yanlışlar var,kendiniz için onları affederek ruhunuzu özgür bırakın

Bence ders çalış .Şort kurtarmıcak senı .Guzel meslek kurtarıcak .

Ailenin evinde kaldıkça onların kuralları geçer maalesef. Gizli gizli giydiğini öğrenirlerse sonucu daha kötü olabilir. O yüzden şimdilik idare et. Ayrı yaşamaya başlarsan ne istersen yaparsın.

Ahlak ve namus bu çoğrafyada kadınlarla ilgilidir
O şortun giyilmesi yada giyilmemesi o evin erkekleri için ahlak ve namus meselesidir
Kime karşıdır bu önlemler
Başka erkeklerin nazarından kötü düşüncelerinden korunmak için
Sahip olduğunu kaybetmemek için
Erkeklerin kendilerine ait dişileri koruma eğilimidir bu
Ve hayvansal bir içgüdüdür
İlkel benliktir
Bu ilkelliği saklamanın en iyi örtüsüde ahlak ve namusdur
Kadın korunması gereken birey olmayan erkeğe ait bir varlıktır
Bunu nasıl aşarız bilmiyorum lakin önümüzde daha çok yol var gibi

Başka şehirde üniversite de kazansan, şortunu yanına alıp avm de değiştirsen de coğrafya kaderdir. Değişmeyecek.
Ya evlenince ki o zaman da eşin karışacak..
Sana tek söyleyeceğim şey mesleğini eline al, ekonomik özgürlüğün olsun, işe gir sonra ne yapıyorsan yaparsın.

Haklısın tabi ki yıl olmuş 2022 hala baskıcı aileler var maalesef. Valla ben çok şükür özgürüm karıştırmam da ha ailem çook modern bir aile mi hayır aksine akrabalarım onun bunun giyimine namusuna laf eden yobazlardır ama hepsiyle başa çıktım evellallah Tabi bu nokta da ya anneniz ya da babanızın bir nebze de olsa size desteği olmalı bana annem ilklerde karışmak istese de karışmıyordu benim huyumu da bildiği için ona dedim beni çevremize karşı savunmuyorsun bu beni çok kırıyor diye damardan girdim biraz oda laf ettirmiyor tabi ortaokuldan beri Özgürlük dediğimiz kavramında sınırı vardır tabi çok şükür ben nerede nasıl giyinmesi gerektiğini bilen biriyim köye gidip dekolte ya da mini etek giymem elbet ama şehrimde istediğim gibi giyerim kimlere savaş açtım ben bir bilsen ha kazanamasaydım ne olurdu evden kaçma düşüncesi benim için yanlıştır ama uzaklaşırdım mesafe koyardım onlarla yaşın kaç bilmiyorum tabi de 25 yaşındayım hala onlarla yaşıyorum karışsaydılar şuan uzakta olurdum gibi :) gizli giymek sizin elbet bi gün yakalanmanıza sebep olabilir bence alıştırmaya bakın
Yazi sadece sort giyerek mi yasayabiliyorsun?

Bak, bu çok doğru seneler önce dayım anlatmıştı bir eğlence merkezine gidiyor yengemle eğleniyorlar filan içeride minicik etekle büstiyerle dans eden kızlar çıkarken wc de çarşaf giyip çıkıyorlar
İşin aslı kimseye baskı uygulamayacaksın hııı doğru yanlış uyarıyı yaparsın evladındır tabiki koruyacaksın ama herşeyden kısarsan sonu daha da kötü oluyor maalesef

Onla alakasi yok dini baskılar yuzunden izin vermiyorlar

Ya evet sanki ne giyicem cıplakmi dolasayim diyorum kısıtlmalaro asırı sacma bunlar boyle yaptikca bana cok buyuk birseymis gibi geliyor suan izin vermeseler uni de daha cok acılacagim belki de , izin verseler zaten ocsuyguyu tatmıs olacagim ve basit birseymis gibi gelicek anlatmak istedigim o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…