Ailem beni ayirmaya calisiyor.

Bu iliskiye baslama kararını alan sendin bitirme kararinida ancak sen verirsin....tabikide hic bir anne baba evladı kötü olsun istemez.ama hayat senin hayatın,iyi düşün iyi karar ver.ileride pismanlık duyma verdigin kararlardan.

bence aılenı dınle maddı sorunlar ve kv sorunları evlılıgın bas dusmanı onları dınle ama dınlemeyeceksın bellı kv hayatına mudahıl olunca anlıycaksın ne demek ıstedıklerını

Sadece nişanlının annesiyse mesele bence devam etmelisin.
Evet aileler genelde haklı çıkar ama ya çıkmazlarsa?
Ailelerini karşısını alıp evlenenler arasında mutsuzlar olduğu gibi mutlular da var.
Bu tamamen senin ve nişanlının elinde
Her şey gönlünüzce olsun.

Aynı sebepten ötürü benim ailem de evlenmeme karşı çıktı. Çok direndim, neredeyse babamdan dayak yiyecektim. Cici (!) annenin dolduruslariyla eşimi babama bir turlu kabul ettiremedim.kv mi onlar da begenmedi. Başı kapali diye bagnaz dediler. Maddi durumlari yok mutsuz olursun dediler. Sonuc: sevdigim insanla evliyim ve bi bebisim var.
Sadece kalbinin sesini dinle. Kendi kararlarinin arkasinda dur. Onlar bugun var yarin yok. Ergen degilsin ki yanlis kararlar veresin. Nisanlini gercekten seviyorsan ailene karsi dik dur.

Tamamen zıt şeyler yaşamışız. Kızın kafası karışacak :)

Anneni dinle. Öngörüsü yüksek oluyor. Simdi hayat tatli ama evlenince oyle olmuyor. Keza kv olayin seni cok yoracak. Evlen bi bak nisanlin nasil anaci olacak.

Tamamen zıt şeyler yaşamışız. Kızın kafası karışacak :)

ama burada kayınvalide de problemli görünüyor. sorun sadece kendi ailesi değil yani. tabi ki herkesin tecrübesi farklıdır ama ben aile sağduyulu insanlarsa onların söylediklerine kulak verilmesi gerektiğini düşünüyorum. siz şanslı azınlıktasınız bence. Allah bozmasın ama boşanmaların çoğu aile faktöründen kaynaklanıyor.

Oncelikle bu adama aşık misin en önemli soru bu onun için herşeyi göze alabilir misin...
2.cisi tamamiyle ona güveniyor musun ilerde problem olursa her şekilde arkamda olacağına bunlara ewet diyorsan bazı şeyleri duymamaya calusacaksin
Ancak söyle bi durum var bazen bizim gormediklerimizi ailelerimize görebilir çünkü bizim gözümüz kör oluyo nedense ben böyle bi durumda ailemi dinledim ve su an çok mutluyum tabi herkes için sonuç aynı olur mu bilemeyiz

insanın maddi durumunun ileride ne olacağı hiç belli bile olmuyor. Bi bakmışsın zengin, bir de bakmışın fakir. Bence bu kızma hiç takılma, sorumluluk sahibi biriyse ve annesi konusunda da yanındaysa yeter zaten.

Evlendikten sonra değişir o nişanlı.. Benden söylemesi..
Anne "benim dediğim olacak" inadını yapabiliyorsa, oğlundan falan çekineceği bir şey yok.. Hatta ve hatta oğlu aslında anasının sözünü çoğu yerde dinleyen bir tip ancak sizi henüz evlilik bağı ile kendine bağlamadığı için, sadece sizle ilgili konularda anneye ayak diriyor olabilir.. İhtimal.. Çünkü kayınvalide umarsızca "Beni dinleyeceksiniz" diyor.. Anne baba sizin göremeyeceğiniz şeyleri sezme kabiliyetine sahip radardır..
Bazı anneler, misal benim kayınvalidem, istediğini yaptıramadığı ilk zamanlar "şekerim yükseldi, tansiyonum çıktı, midemde ülser var" diyerek manevi yönlerden markaja almıştı bizi.. Şükür taş gibi bu arada.. Sizin de sinirleriniz sağlamsa, güveniyorsanız geçecek senelerin galibi olacağınıza, evlenin..

İşte ailenizi neden dinlemeniz gerek, size canlı örnek . Ve hepyazolsun çoook haklı.

Bence sakın bi şekilde dışardan 3.göz olarak bakmaya çalışın ve öyle karar verin aileniz haklı mi değil mi? Bazen yaşadığımız olayları sanki başkası yaşıyormuş gibi dusunup akıl yürütmek daha mantıklı sonuçlar verebiliyor daha objektif olma adına. Hayırlısı olsun hakkımızda ama tek sorun aileyse ve nisanlınıza güveniyorsanız ilişkinize sahip çıkın derim

Bende yıllar evvel bu durum ile karşılaştım. Bizi ayırmak istemelerinin sebebi mezhep farklılığıydı iki ailede kesin şekilde hayır dediler. Ailemi tercih ettim günlerce düşündüm ağlaya zırlaya son verdik. Aylarca sokağa çıkmadım ailem dışında insan yüzü görmedim . Şuan evliyim 2.çocuğuma hamileyim. Şükürler olsun ki eşimle evlenmişim. Bi söz var ya hani.. olsun diye dua ettiğin bir şeye gün gelir iyikide olmadı dersin.. bana düşmez ama ailen senin kötülüğünü istemez. Senin göremediğin şeyleri farketmişlerdir belkide.. hakkinda hayırlısı..

tek sorun aileyse kısmına katılmıyorum. çok çok önemli bir sorun aile. kızın kayınvalidesi de sorunluymuş. nişanlısına güvenebilir ama evlenince erkekler için aileleri daha önemli hale geliyor. bunda kayınvalide faktörü çok etkili. boşanmaların çoğu bu yüzden. yani tek kriter eş adayına güven olmamalı. sadece kendi deneyimimde değil bunu etrafımda boşanan çiftlerde de gözlemliyorum. dediğiniz gibi hayırlısı olur inşallah.

Annen haklı şimdiden çekeceğini biliyor sen daha çok toysun , kim evladının üzülmesini ister , anladığım kadar şartların iyi değil
evlenince erkek hep 'annem haklı' demeye başlıyor , herşey köprüyü geçene kadar

bende senin gibiydim annem evlilk bi kere yaşanir hayatında bi kere evlencekseniz mutlu olucaksa orda yaşiycaksin derdi...
ayırmaya çalışmadi.. mutluluğu için cabaladi...
eşimin ailesi maddi yönden iyi degildi..
ben ise memurdum.. annem duymuş bu işleri sen onlara muhtaç olmak için mi evleniyorsun diye..
eşimin ailesi hiç para istemedi benden.. asla istediğini de duymadim eşimden de istemedi..
iki katlı güzel eve sahip.. düğün-ev borcu ödeyen bir aileye gelin gittim bi kerecik bizden yardim istemezdi..
eşim ederdi.. bende evimi geçindirirdim... bölelikle bi aile olmuştuk çoktann... sanki gerçek annem babam gibi hissediyorum onlara karşı..
çok mutluyum... herşey zamanla oturuyosun bu işlere..
evlilk para degil.. evllilik geçim kaynagidir...

ailen at diyorsa at burda sorma ne diyorlarsa yap senin göremediklerini onlşar allah vergisi x ray cihazları ile görüyolar.akıllıymış ailen

Ölç biç. Evlilik toz pembe bir hayat değil. Eşinin ailesi çook önemli. Bak bir sürü insan ne konular açıyor her gün. Maddiyat önemli değil diyenler de var ama bence önemli. Hiçbir ev sahibi , özel hastane yada restoran işletmecisi aaa ne tatlı çift bunlardan para almayalım demez. Yarın öbür gün çocuğun olacak ve çocuğunun geleceği için endiseleneceksin. Keşke tüm bunları biri benimle konuşsaydı diyorum bazen. Eşimin işleri yüzünden bir buçuk aydır evinden ayrıyım ve memlekette kalıyorum. Eşim kötü biri mi hayır çok iyi. Ama insan bazen keşke demiyor değil. İyi düşün canım Abla tavsiyesi.

Anlıyorum, haklısınız. Ben orda aslında biraz olumlu düşünmeye çalıştım. Hanı bazı aileler vardır ya hep kendi istedikleri olsun isterler, ciddi bi mesele olmasa da çok abartirlar v.s. klasik türk filmlerinde olan olay gibi bir şeyse bunun için var olan ilişkiyi yikmamak gerek diye dusundum. Aileler tabiki çocuklarının iyiliğini isterler ama takdir edersiniz ki istisnalar olabiliyor... Ben sevgilisinin ailesi üniversite mezunu degil diye kızını ayırmak isteyen de gördüm ne yaziikii

Ay cok zor bak herkes basindan geceni anlatmis oku kararini sen kendin ver..Bende esimden once sevgilim vardi baya uzun surdu ilk ask tabi annemlerle tanistirdim..Annem ilk gunden karsi cikti onun anneside beni istemedi ama biz cok ugrastik.Annem bana hep yalvardi aglayincada hayirlisini iste bu senin kismetin deil yakma kendini diye nitekim adam beni aldatti ayrildik aradan zaman gecti esimle tanistim annem acele etme oburunu unut dedi reddettim esimi 6 ay daha gecti artik oburune dair hicbise kalmamisti esimle tekrar karsilastik bi yil icinde evlendik darisi sana mutlu ol isallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…