Ailem beni hiç tanımadığım biriyle evlendirmek istiyor üstelik o kişi için türkiyeden Almanyaya gitmemi?

Evet telefonunu alıp bir şekilde iletişime geçebilirdi görüntülü görüşebilirdiniZ
Evet ama tenezzül etmiyor ailesinin beni alıp kendisine getirmemi bekliyor duyduğuma göre çok kiloluymus galiba belkide bu yüzden 200 kilo felanmis

Avrupada senin gibi kadınlar dolu dil öğrenip işe girip eğer sevemedilerse eşlerine tekmeyi basıp hayatlarına devam ediyorlar. Sende okul ve meslek yok, ailen evden gitmeni istiyor Türkiye şartlarında asgari ücretle yaşayıp didineceğine Almanyada dil öğrenip çalışsan daha rahat edersin, eşin iyi çıkarsa da sana bonus olur.

Ben sizi anladım ve çok haklısınız. Ailenizden kaçıp başka bir sıkıntıyla karşılaşma olasılığınız var. Görücüyü kabul etseniz sonra hayır diyemeyeceğinizden korkuyorsunuz çünkü aileniz çok ısrarcı. Allah yardımcınız olsun.

Bunlar baskıcı insan onlar beni dışarı çıkarmaz diyelim çocuk oldu nasıl yapacam senin dediğini orda 2 asgari ücret maasmi veriyorlar sanki

Bunlar baskıcı insan onlar beni dışarı çıkarmaz diyelim çocuk oldu nasıl yapacam senin dediğini orda 2 asgari ücret maasmi veriyorlar sanki
Kendin hap ile korunabilirsin ama baskıcı bir adamsa hiç bu işe girme. Tanışmak için telefonda konuşurken orda dil kursuna gidecek miyim çok zor mu dil falan diye sohbet aç bakalım tutumu ne olacak. 2 asgari ücret değil ama tam zamanlı çalıştığında aldığın maaşla küçük bir evde yaşayabilirsin en azından.

Ha kendi evinizde oturmuşsunuz ha Almanya'ya gelin gidip oturmuşsunuz. Hayata karışamadıktan, dili bilmedikten ya da tanımadığınız bir adama ve ailesine gelin gittikten sonra Almanya'nın hiçbir anlamı yok. Almanya kimsenin hayatını kurtarmıyor. Ben de Almanya'da yaşıyorum, Almanca hiç de kolay bir dil değil, azim istiyor. Almanlar çok sokulgan değil hemen çevre yapayım diye bir durumunuz da zor olur. Oraya gelin gidip ev işi, yemek ve adamın ailesine hizmet ettiğinizde ha Almanya'ya gelin gitmişsiniz ha Hollanda'ya ya da dünyanın öbür ucu Japonya'ya fark yok. Adamı da eğer sevmiyorsanız ki daha tanımıyorsanız bile buna asla değmez. Ben sizin yerinizde olsam kendime bir iş bulup, kendim kısmetimi arardım. Ya da en azından yüzyüze bir süre görüşebileceğim bir görücü adayını değerlendirirdim.

Almanca bilmeden bulacağı iş ile ev tutup geçinmesi çok zor, realistik olalım. Diyelim Almanca da B1-B2 öğrendi ki bunun için de bence en az 1.5-2 yıl lazım. Kursa gidip bitirmekten bahsetmiyorum çünkü ben de 6 ay aralıksız kursa gittim ama konuşmaya gelince sudan çıkmış balık gibi oluyorum. Sevmediği, hiç tanımadığı bir aileye bambaşka bir ülkeye gitmek çok zor. Benim burada önceden Türkiye'de de sık görüştüğüm arkadaşlarım var. Kaç yıllık eşimle birlikte geldik, maddi durumumuz ortalama üstü. Çok iyi İngilizcem var, doktora ya da başka konuşma gereken şeylere tek başıma gidebiliyorum. Bunlara rağmen çok zorlandım.

Aynılarını yaşadım. Ama bu kızın Türkiyedeki hayatı da çok zor o yüzden bunu yazıyoruz. Eğitim seviyesi düşük iş güç yok bir de belli ki sıkıntılı bir bölgede yaşıyor. Ben Avusturyada çok fazla kadın tanıdım evlilikle gelmiş vize için eşleri mecbur kursa yollamış a2 ile veya daha azı ile temizlik işi vs seçmeden girip boşanmışlar. 1800-2000 euro maaş ile kolay olmasa da Avusturya’da yaşıyorlar. En azından karışan edenleri yok artık özgür bir hayatları var.
Kendimizle kıyaslamak doğru olmaz ben de mühendisim dilde çok zorlandım ve kısa sürede hallolmayacağını kabullendim ama bizlerin meslekleri için profesyonel konuşma seviyesi gerekiyor o yüzden bu durumumuzu baz almadım yorum yazarken.

Ama konu sahibinde bence o kadar azim yok, şimdiden çocuk olursa diyor. Saydıklarınız için hem cesur olmak lazım hem de hırs lazım. Ha konu sahibi bende de var diyorsa hakkını yemişimdir kusura bakmasın. Ama ben şu durumda olsam gene de hiç tanımadığım, beni aylarca aramaya tenezzül etmeyen biriyle başka bir ülkeye evlenmektense Türkiye'deki mutsuzluğu tercih ederdim. Ailesi kabul etmese de annane olur, babane olur, bir hala/teyze akraba olur kendi başına kaçıp gelebileceği bir yeri var. Almanya'da sadece adam ve ailesi olacak.

Napiyim onlardan kurtulayım diye hiç tanımadığım bi adama kendimi kullandirayimmi bu kurtuluş mu olacak benim için
Sonradan yazdığın şeyleri başta yazsaydın yorumumuz bu şekilde olmazdı. İlk yazdığın konuya göre cevap verdik. Tanımadan evlen demek istemedik zaten. Çocuk hiç Türkiye’ye gelmeden olmaz o iş zaten

Evet, telefonda bile görüşmek istemeyen bir adam varmış halbuki.. belli ki adam da istemiyor bu evliliği, yapılacak bir şey yokmuş zaten.

Problemli biri olmasa sizinle görismek isterdi zaten
Aman uzak durun

Ha konu sahibi bende de var diyorsa hakkını yemişimdir kusura bakmasın. Ne demek istediniz

Ha konu sahibi bende de var diyorsa hakkını yemişimdir kusura bakmasın. Ne demek istediniz
Alıntıladığım üye Avusturya'da kadınların kalifiye olmayan işler bulup eşlerinden ayrıldığını ve kendi ayakları üstünde durduklarını söylemiş. Ben de bunun için hem cesaret, hem hırs, hem de Almanca için ekstra çaba harcanması gerektiğini Almanya'da yaşayan biri olarak belirttim. Siz kendinize hiç bilmediğiniz bir ülkede yeterli dili öğrenip, iş bulup, adamı bırakıp kendinizi geçindirecek kadar güveniyor musunuz? Soru bu. Yorumları tekrar sıra ile okursanız daha da netleşir açıklamam.

Yani o kadar güvenemiyorum yabancı dil zor almanca da yok yani yapamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…