- 18 Nisan 2025
- 78
- 219
- 8
- 36
O yasa yüksek öğrenimi olan( Üniversite veya master), Kendi parasını yasalara göre koyulan en alt sinirin üstünde kazanan ve B1 seviye almancasi olanlar için geçerliydi.İsteyen biri 3 senede vatandaşlık alabilir artık kolaylaştırdılar son yasaya göre
Neden çalışmıyorsunuz ve bu konuya eğilmiyorsunuz demek istiyorum. Bir iş bulup çalışma isteğiniz yok mu?Lise mezunuyum ne demek istediniz tam anlamadım
zorla evlendirildin dönersem öldürürler derse kalamaz mıBen orada bir süre konu sahibi gibi kadınlara gönüllü yardım ettim. Evden dışarı çıkartılmıyorlar bırakın okulu kursu. Hele git hayatın kurtulsun anlaşamazsan boşanırsın iş kurarsın diyenleri okuyunca gülümsedim. Gittiğinin ertesi günü kaybedersin diyip pasaportunu alacaklar. İş görsün hizmet etsin diye buralara kadar gelip gelin arıyorlar. Oradaki kız mı yok? Geleneğimiz kültürümüz deseler Almanya'da Türk kızı mı bulamadılar? O kızlar ağzının payını verir çünkü bunların. Hemen çocuk yapıp ayaklarını bağlıyorlar, çocuğu götüremezsin diyip sindiriyorlar. En az 3 sene orada yaşaması lazım. Adamlar devamlı seni gönderirim benim sayemde buradasın diyip tehdit ediyorlar. Bir kere bile görmediğin tanımadığın adamla bu yola çıkılmaz.
Az da olsa lisan bilmeyen, mesleği olmayan genç kızlar sakın bu maceraya atılmasınlar. Bunlar varsa en azından devlet gerisini tamamlıyor.
o niyeti olsa şimdiye elli kere yapardıNeden çalışmıyorsunuz ve bu konuya eğilmiyorsunuz demek istiyorum. Bir iş bulup çalışma isteğiniz yok mu?
Bu evde kalma ne demek ya!!!Lise mezunuyum kabul etmiyorsan da bu evde kalma diyorlar beni zorluyorlar yani bi yandan karşılarına çıkmazsan millet senin hakkında kötü düşünür diyorlar her türlü zorluyorlar yani hiç tanımadığım insanların karşısına dünden raziymis gibi çıkmak bana doğru gelmiyor.
Bence hala böyle yaşayan bölgeler var, Kk da buna benzer çok konu var, ailesinin eşinin, okutmadığı, çalıştırmadığı, sokağa bile kendi başına çıkamayan, markete bile gidemeyen bi kadın vardı geçen. Kaynanasından izin alıp bakkala gitmiş, üç çocukla evde hapis, parka bile götüremeden yaşayan bi kadın.Mesajınızı okurken bir an kendimi 2000'lerin başında hissettim. Yani sizin bebek olduğunuz dönem. İnsan gençken düşünüyor ki ben büyüdükçe artık bu tür fikirler kalmaz ama nerde... Evde kalmak, yaşıtlarının 2-3 çocuğu olması vs derken bir an aklıma evde oturup çeyizini yapsın diye okuldan alınan kızlar geldi. Belki onların bunu düşünüp öngörecek bilinçleri yoktu çünkü o dönem hep öyleydi, eğitimli bir aileye doğmadıysanız size biçilen rol buydu. Fakat bu kadar yıl sonra sizin kadar genç kadınların böyle konuşması çok garibime gidiyor. Aileniz ve çevreniz yirmi beş yıl öncesinde yaşıyor belli ama sizde öyle yaşıyorsunuz. Aileniz siz mutsuz olduğunda sizinle dert etmeyen tiplerse eninde sonunda "evlenmeseydin." der işin içinden çıkarlar. Kararlarınızı başkalarını değil kendinizi mutlu etmeye yönelik alın.
Aslında kendi ayaklarım üstünde durcak kadar gücüm var birikmiş param var biraz ama cesaretsizimEvet geç kalmışsınız.
Ama evliliğe değil hayatınıza sahip çıkmaya, kendi ayaklariniz üzerinde durabilmeye.
Ailenizle ya da yalnız yaşamanız sizin tercihiniz o hiç farketmez ama istediğiniz an gidip kendi hayatinizi yaşayabilecek şekilde kendinize sahip çıkmalısiniz.
Hemen bir meslek edinip kendi paranizi kazanmaya başlamalısınız. Hayat her an insanı yalnız birakmaya gebe. Böyle bir evliliği falan zaten hiç konuşmaya gerek yok.
Siz lütfen daha da geç kalmadan hemen kendi elinizi tutun.
Ailem sen kabul et tanırsın diyor o orda ben burda nasıl taniycam 3 5 ay içinde evlilik yapmamı istiyorlarO saydıklarınıza erişim aşamasına bile gelmiyorlar. Kadını her şeyle korkutuyorlar. O suç bu suç polis çağırırım hapse atarlar... sana mı inanırlar bana mı, ben buranın vatandaşıyım... Ben bunlara şahit oldum. Türkiye'de kendi ülkesinde kendi lisanında emin olun daha emniyette. Hiç bir şey olmazsa sığınma evine gider, bakıcı temizlik işi yapar parasını kazanır. Lisan yoksa sertifika yok, sertifika yoksa iş yok. Bunlar kursa falan göndermeyen kafalar. Öyle olsa oradan kız bulurlar.
Mülteciden göçmenden bıkmışlar artık, eskisi gibi oturum vatandaşlık kolay değil. Kızın mesleği bile yok. Az da olsa lisanı işi geliri mesleği olan kadınlarımız kızlarımız istediği ülkeye gitsin ama konu sahibi gibi olanlar gençliğini yakar.
30 yaşında evlendim ben 23te evlenseydim bir sürü hata yapar mutsuz bir evliliğim olurdu muhtemelen. 23 bana göre çok erken bir yaş24 yaşındayım ailem beni görücü usulü evlendirmek istiyor yaşın geldi senin yaşındakiler evli 2 3 çocuğu var deyip baskı yapıyorlar ailemle zaten anlaşamıyoruz beni istemiyorlar uygun gördükleri kişi benimle aynı yaşta Almanya'da yaşıyor yani ailemden Sevgi görmemiş biri olarak bide hiç tanımadığım insanla evlenip ülke değiştireceğim tanıma şansım da yok telefonla görüşüp arayıp tanııyabileceğime de inanmıyorum ve en kötüsü 2 3 gün sonra evimize gelicek bu kişiler ailem karşılarına çıkmamı istiyor bide hizmet etmemi benim tanımadığım insanların karşına çıkıp birde hizmet yapmaya cesaretim yok annem de görücü usulü zorla evlendirildi ama mutsuz sizce nasıl bi yol izlemem lazım ailemden Sevgi görmemiş biri olarak benim adına düşündükleri kararın doğru olmadığını savunuyorum zorbalık gibi bişey bide sanki o kişilerin gelmesini bekliyormuş gibi karşılarına çıkamam dünden meraklıymış düşüncesini sokmaz mi akıllarına evlilik için yaş olarak geç mi kaldım sizcede
Bence hala böyle yaşayan bölgeler var, Kk da buna benzer çok konu var, ailesinin eşinin, okutmadığı, çalıştırmadığı, sokağa bile kendi başına çıkamayan, markete bile gidemeyen bi kadın vardı geçen. Kaynanasından izin alıp bakkala gitmiş, üç çocukla evde hapis, parka bile götüremeden yaşayan bi kadın.
7 ay düzenli çalıştım şuan 15 20 gündür boşumNeden çalışmıyorsunuz ve bu konuya eğilmiyorsunuz demek istiyorum. Bir iş bulup çalışma isteğiniz yok mu?
Ama burnumdan çıkardılar 15 20 günde hemen evliliğe teşvikÖyle bi kisitlamam yok markete dışarı çıkabiliyorum çalışamıyorum da 7 ay dir çalışıyordum şuan boşum 15 gündür çok yorulduğum ixin
7 ay düzenli çalıştım şuan 15 20 gündür boşum
Beğenirsen Evlen git ne ya benim içi tipi önemli deil karakter adamlığı bana sahip çıkması vs. Önemli hiç tanımadığım bi insanla nasıl evleneyim sadece bir ilişki için geceleri kullanılmak için mi38 yalındayım ağustosta evleniyorum ne var yani kime göre geç? Benim dogru zamanım bu zamanmış buna kim karar veriyor herkeste vi çok bilmişlik. B* k gibi bi ailen var malesef buda senin sınavın evlenmesen darlıcak baskılıcaklar seni. Dünyaya gelme sebebimiz sadece evlenmek sanki!! Valla adamı begenırsen evlen git derim ama Almanyaya gitme işini artık zorlaştırdılar Almanca kursuna gidip biraz dil öğrenmen lazım eskisi gibi hemen evlen git olmuyor diye biliyorum artık onu bi araştır bakalım
Çalışıyorum normalde 15 20 gündür boşum kendi paramı kazanacak gücüm var kimseye muhtaç değilimOkuyor musunuz çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız hemen iş arayın, evlenmek istemiyorum deyip karşı çıkın, hem evlenmek için gençsiniz hem de hiç tanımadığınız biriyle zorla evlilik olmaz.
Evden koyuyorlar beni kabul etmediğim içinÖyle tanımak mümkün değil . Ayrıca 24 yaş evlilik için geç değil. Bunun geçi olmaz zaten. Ben 29 yaşındayım bekarım çocuğum yok. Senin yaşında herkes evli 2-3 çocuklu diyen aileniz çok saçmalıyor. Artık insanlar kariyerine, kendine odaklanıp birikim yapıp gezerek hayatını yaşıyor. 30lu yaşlara doğru evleniyor. Ailenize evlenmek istemediğinizi söyleyin. Eğer ısrar etmeye devam ederseler polis çağırın. Okuyun ya da çalışın.
Ne yapacan namusunu sanki turşusunu mu kuracaksın? Evlen git kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?