Babam hiç utanmadan benim gibi öksüzden para istemişti, aynı şekilde araba istemişti. Sonra kazık kadar halam asgari ücretle çalıştığım maaşımda 1000 lira istemişti. Sana daha çok destek olacaklarına elin ekmek tuttuğunda sömürmeye kalkarlar. Hiç yüzüne bakma o babanın abinin. Annene falan da para gönderme. Paranın hesabını da kimseye verme. Ne biliyor ek ders ücretlerini? Aldığın maaştan kimseye annene bile bahsetme. Çok sıkışırsan ev eşyası aldım çeyiz yapıyorum kendime taksite girdim de. Aileler çocuklarını gelir kapısı yapmışlar maşallah.
İşte bunu anlayamıyorum. Başta kendimi de suçladım kalbim çok kırılmasına rağmen. Acaba ben evlat olarak yapabileceğim bir şeyi beni bugünlere getiren insanlardan mı esirgedim diye de sorguladım. Bence anne babalar ebeveynliğini gerçekten sorgulayıp öyle çocuk yapmalı. "Sizi bugünlere getirdim haydi şimdi sıra sizde." Mantığıyla çocuğundan lüks isteklerde bulunmak ona şiddet uygulamaktan farksız. Ayrıca öğretmen olamasaydım ne olucaktı onu da merak ediyorum.