- 5 Ekim 2020
- 14.597
- 39.931
- 548
- 36
Herkes ekonomik özgürlükten bahsediyor ama o bizim aile için geçerli değil. Benim 30 yaşında abim var bizimle yaşıyor ama banka kredi kartı arabanın anahtarları vs. hepsi babamda duruyor. Babam şöyle diyor "Fazla para harcamanızı engelliyorum" ama ben buna inanmıyorum. Sonuçta işte çalışan o değil hem abimin banka kartını vermiyor hem de abim baba kartımdan para çeksene lazım dediğinde abime kızıyor. Bizim kendi paramıza bile karışıyor. Bende bana da aynısını yapar diye işe girip çalışmıyorum para harcayamayacak isem neden çalışayım ki?
Antalya demişsin orası da uzak trabZon Ordu Giresun şeklinde dusunebilirsinSamsun asla yazmam Samsuna o kadar yakınım ki oraya gitsem babam kafası esince "beni kontrol etmeye" gelebilir arabayla 1 saat bile sürmüyor arası
Pilotaj için ödemeyi euro şeklinde alıyorlar diye biliyorum. Az önce Özyeğin pilotaj ücretine baktım, Ayjet'le anlaşmalılarmış. 2.830.000₺ gibi bir ücreti var eğitimin yanlış bakmadıysam. Yurt ücreti de dahil değil. İstanbul'a gidecek, 4 yıl kalacak yer geçim vs derken sıkıntı biraz dediğiniz planı uygulaması. Üzerinde bu kadar para olduğunu sanmam. Kaldı ki hiçbir aile de 20 yaşındaki kızın o kadar yüklü parayı alıp elini kolunu sallayarak gitmesine müsaade etmez. Huzur vermezler.Çok saçma. Bankada paran varmış. Herhangi bir bölüm okuyup aynı zamanda da dışardan pilotaj yapabilirsin bankadaki paranla. Paranı da kimlik kartınla bankaya gidip çekebilirsin. İşletme bile okusan parasını verip pilotaj yapabiliyorsun.
Antalya, Adana gibi farklı birçok şehirde var pilotluk kursları. Ha yok parasını verip kursa gidemem dersen de havayollarının pilot yetiştirme programlarına başvurabiliyorsun. Yani pilot olmak için birden fazla yol var, 20 yaşında olan senin bunları araştırdığını düşünmüyorum detaylıca.
20 yaşındayken üniversite 3. Sınıftaydım. Sen kaç senede ne yaptın? Pek anlayamadım. Son olarak pilot yakını bir kadın olarak şunu net söyleyebilirim ki bu profilden pilotluk biraz zor.
Elinize, aklınıza sağlık gerçekten ya. 1 senede kim nasıl sayısala gitsin de tüm dersleri halledip kötü bir obp ile derece yapsın sonra da elinin tersiyle itsin. Mantıklı değil diyince de çemkiriyor herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz diye. Yorumun alnından öpüyorum20 yaşındaysan bu sınava 3.girişin. Önceden eşit ağırlıkçıydım geçen yıl sayısala döndüm diyorsun. Eşit ağırlıktan sayısala dönüp 1 senede 12k yapan adam önceki 2 girişinde de ea alanında en kötü ilk bindedir. Onda da zaten hukuk istemiyorsa en güzel ünilerde ybs işletme iktisatı yazmış olurdu şu vakte kadar. Boğaziçi GSÜ Koç vs gibi ünilerde.
Hadi önceki senelerde kötü yaptın mucizevi şekilde 1 yılda sayısala geçip 12k yaptın diyelim. Bahsettiğin tipteki bir aile senin fikrini bile sormadan tıpı ya da en güzel mühendislikleri yazar başa. Mutlak karar mercinin "baba" olduğu yerde hiç kimseye 3 sene sınava girip 12k yaptıktan sonra "ben bir sene daha gireceğim ya pilotaj istiyorum" deme hakkı vermezler.
Küçüksün, toysun. Ailen iyi veya kötü. Burada senin anlattığın kadarını biliyoruz. Detayı bilemem lakin çok kötü insanlar olsa sen şimdi emin ol böyle rahat rahat evde oturamazdın. Çoktaaan işe koyup paranı yerlerdi ya da kocaya verirlerdi. Mutsuzsun, parasızsın, gidecek yerin yok. Deniz, kum, güneş, şort bilmem ne mi sence şu an esas mesele? Ailenle bütün çatışmaların muhtemelen sınavı kazanamadığın için oluyor.
Kendine en büyük kötülüğü sen yapıyorsun. 4 sene yks için yazık değil mi? Yaşıtların 3.sınıfta. Şu durumda yapabileceğin tek şey oturup adamakıllı bir sıralama yapıp doğru düzgün bir bölüme gitmek. Daha sonra da atanıp ya da işe girip yolunu ayırmak. Abinin parasını vermesi onun seçimi. Belki de çok müsriftir vs bilemem. Neticede babaya kafa tutacak potansiyelde ve sesi çıkmıyorsa orada bir işler vardır. Ben bunu da inandırıcı bulmadım şahsen ya neyse.
İki çıngar çıkarıp resti çeksen kimse parana el koyamaz. İşi bırakıyorum de bakalım bir daha istiyorlar mı parayı. O kadar despotlarsa da belki bir miktar ellerine verirsin susarlar. Kız çocuğunun kaçıp gitmesinden korkulur, 3 kere sınava girmesine müsaade eden 4.ye de ses etmeyen aile o kız işe girsin, öpüp başına koyarlar. Hiç sanmıyorum paraya el koyacaklarını. Kaldı ki üniversiteye gitsen 4 sene o pinti dediğin aile karşılayacak masraflarını. Bu da tuhaf. Adamlar bu kadar paragözse senin okuma yolculuğunu bu kadar uzattırmazdı.
Senin üzerindeki paraya gelince de formalite icabı yapılmış o para. Üzerinde söz hakkının olmadığı, sana üzerinde tasarruf hakkı verilmemiş para senin paran değildir. Lakin çalışıp kazanacağın para senin olur. Ben bu üniversite sıralaması hikayesine inanmadım. Zaten doğru olup olmamasının da bir önemi yok. Bak yolun yol değil. Doğmamış çocuğa don biçilmez diye bir laf var. Meslekleri kötüleyen şeyleri çok izleme. Kimse kendine rakip istemiyor. Kendini geliştiren, çabalayana her zaman iş ve fırsat var. Her şey torpil değil.
Daha işe girmeden paramı alırlar bana kalmaz senaryoları kurma. Sınavı kazanmadan her bölüm için karamsar olma. Önce sınavı kazan. Tatilin gezmenin nasılsa sırası gelecek. En güzel yıllarını ailen değil sen kendine zehir ediyorsun. Aklını başına al. Ha şayet 12k sıralama olayı doğruysa -ki sanmıyorum- mezuna kalmak büyük hata olur. Yaz güzel bir mühendislik, üniversite keyfine bak.
Ne diyorsun sen ya ne otu ne ukraynası ne amerikası.... Ben üniversiteden bahsediyorum. Yani üniye gitmemeyi o kadar kafaya koymuş ki üniversite dışında her şeyi döşemiş. Sen önce nörolojiye git beyinde bir hasar var mı kontrol ettir canım. Gülüm emin ol Amerika'da uyuşturucu şeker gibi . Herkes kolayca erişiyor .Uff çok ge*izekalisin ya. Kullandığın het cümleye satır satır açıklama yapamam.Hocam siz Türkiye'yi Amerika gibi sandınız herhalde ben evden çıkıp gitsem arkadaşım yok akrabam yok dede amca teyze yok kime gideyim polis reşitsin deyip almaz beni gidip birisine güvensem yarın hayatta olmam en kötü beni kullanabilmek için ot bağımlısı yaparlar Ukraynadan Türkiye'ye savaş var diye kaçan kadınlar şuan bağımlılıktan hayatlarını yaşayamıyor bile Türkiye düşündüğün gibi bir yer değil
Ya ben anlamadım. Bu kız ea değil mi ? Tip mevzusu nerden çıktı. Pilotaj da sayısal değil mi ?Eşit ağırlıkta 8k yapan arkadaşımın sayısalı 200k civarındaydı tıp kazanabildiğinizden emin misiniz ?
Çalışan kazık kadar adamın elinden bile kartını alan adam seni başka şehre okumaya gönderecek mi peki? Diyelim gönderdi maddi destek olacak mı? Ayrıca üniversiteye gidip gelsem demişsin. Üniversiteye gitmene izin veriyorlarsa git ve gelme gittiğin yerde iş bul Allah aşkına o ne öyle nazi kampi gibiHerkes ekonomik özgürlükten bahsediyor ama o bizim aile için geçerli değil. Benim 30 yaşında abim var bizimle yaşıyor ama banka kredi kartı arabanın anahtarları vs. hepsi babamda duruyor. Babam şöyle diyor "Fazla para harcamanızı engelliyorum" ama ben buna inanmıyorum. Sonuçta işte çalışan o değil hem abimin banka kartını vermiyor hem de abim baba kartımdan para çeksene lazım dediğinde abime kızıyor. Bizim kendi paramıza bile karışıyor. Bende bana da aynısını yapar diye işe girip çalışmıyorum para harcayamayacak isem neden çalışayım ki?
Ben de anlayamadım işte. Ea olup sayısaldan tıp kazanabilen illa ki vardır ama ilk 10 bine giren ea maalesef ilk 10 bin de sayısal sıralaması yapmıyor. Nerden çıktı tıp ve pilotaj çok merak ettim.Ya ben anlamadım. Bu kız ea değil mi ? Tip mevzusu nerden çıktı. Pilotaj da sayısal değil mi ?
Ben naaaaallaaaakaa .vallahi ipin ucu dönüyor dolaşıyor gene bana dokunuyor .H heybenkimmmm , R reimsi vekivircik2005 hesaplarından aynı vibeyi alıyorum. Öğrenilmiş çaresizlik.
Yıllarca mezuna kalmalarına izin veren aileyi eğitim açısından kötüleyemezsiniz.
Yok şehir yakın yazamam bahanesi
Yok çalışamam paramı alırlar bahanesi
Yok şu bölümü istiyorum illa bahanesi
Okumamak ve çalışmamak için adeta herşeye bir bahane var.
Bankanın uygulamasında Qr kodu var atmye gidip çekebilir zaten.Abimin banka hesabında 1m yakın para var babam asla banka kartını vermediği için o da parayı çekemiyor baktığınızda benimde abiminde banka hesaplarında yüksek paralar var ama banka kartları bizde değil şifrelerini de bilmediğimiz için parayı alamıyoruz polise gittiğinizde sizin banka hesabınızda paranız var deyip geri yolluyorlar sığınma evine gitsen üstünde para gözüküyor ama aslında yok
E gelsin sen başka şehri gecelere akmak erkekli kizli yaşamak için mi istiyorsun.okulunu oku kafanda ne varSamsun asla yazmam Samsuna o kadar yakınım ki oraya gitsem babam kafası esince "beni kontrol etmeye" gelebilir arabayla 1 saat bile sürmüyor arası
Teşekkür ediyorum, çok zarifsinizElinize, aklınıza sağlık gerçekten ya. 1 senede kim nasıl sayısala gitsin de tüm dersleri halledip kötü bir obp ile derece yapsın sonra da elinin tersiyle itsin. Mantıklı değil diyince de çemkiriyor herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz diye. Yorumun alnından öpüyorum
O kadar mantıksız ki şu anlattıkların. Ya siz abi kardeş mağarada yaşıyosunuz ya da baya baya yalan atıyosun. Birinin kendi hesabındaki parasını banka kartı olmadan çekemeyeceğini mi sanıyosun cidden? Hayatınızda hiç bankaya da mı gitmediniz abi kardeş? Bankaya gidip kimlik gösterince vezne veriyor paranı. Hayır onu da geçtim telefondan QR koduyla da para çekiliyor artık. Bu kadar dünyadan bihaber olunmaz.Abimin banka hesabında 1m yakın para var babam asla banka kartını vermediği için o da parayı çekemiyor baktığınızda benimde abiminde banka hesaplarında yüksek paralar var ama banka kartları bizde değil şifrelerini de bilmediğimiz için parayı alamıyoruz polise gittiğinizde sizin banka hesabınızda paranız var deyip geri yolluyorlar sığınma evine gitsen üstünde para gözüküyor ama aslında yok
Abimin banka hesabında 1m yakın para var babam asla banka kartını vermediği için o da parayı çekemiyor baktığınızda benimde abiminde banka hesaplarında yüksek paralar var ama banka kartları bizde değil şifrelerini de bilmediğimiz için parayı alamıyoruz polise gittiğinizde sizin banka hesabınızda paranız var deyip geri yolluyorlar sığınma evine gitsen üstünde para gözüküyor ama aslında yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?