Ailem beni özgür bırakmıyor?

reimsi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2025
13
-11
1
20
Kızlar ben 20 yaşına geldim, benim yaşadığım yerde deniz yok şuana kadar hayatımda 1 kez deniz gördüm onda da uzaktan izlemek zorunda kaldım girmeme izin vermediler. Şort, etek giymek istiyorum izin vermiyorlar. YKS hazırlanıyorum ama kazanamadım bu sene tekrar hazırlanıyorum. Acaba üniversiteye gidip gelsem bu hareketlerinde değişiklik olur mu?

Bunu biz bilemeyiz. Ekonomik özgürlüğünüz olunca ,kendi ayaklarınız üstünde durunca izne bile gerek kalmaz.Okurken her istediğimi yaparım derseniz bunu öğrenen aileniz baskı yoluyla okuldan alır benden söylemesi.....

Herkes ekonomik özgürlükten bahsediyor ama o bizim aile için geçerli değil. Benim 30 yaşında abim var bizimle yaşıyor ama banka kredi kartı arabanın anahtarları vs. hepsi babamda duruyor. Babam şöyle diyor "Fazla para harcamanızı engelliyorum" ama ben buna inanmıyorum. Sonuçta işte çalışan o değil hem abimin banka kartını vermiyor hem de abim baba kartımdan para çeksene lazım dediğinde abime kızıyor. Bizim kendi paramıza bile karışıyor. Bende bana da aynısını yapar diye işe girip çalışmıyorum para harcayamayacak isem neden çalışayım ki?

Tek çaren Üniverste , herşey değişecek emin ol.

20 yaşında artık okul okuyup çalışman lazım senelerce mezuna kalmak akıl işi değil

Ben 20 yaşında üniversite 3.sınıfa geçmiştim. Siz şortu denizi boşverin. Önceliğiniz eğitiminiz olsun.

özür dilerim ama oha
inanma zaten

kazanamadım derken istediğin bölümü kazanamadığın için tercih mi yapmadın?

Ben 20 yaşında üniversite 3.sınıfa geçmiştim. Siz şortu denizi boşverin. Önceliğiniz eğitiminiz olsun.
Okusamda boşa okuyanın kazandığı paraya bile el konuluyorken ben niye boşuna kendimi yırtayım istediğim gibi para harcayamayacak en kötü arkadaşlarımla denize gidip bir güzel gün geçiremeyecek isem?

kazanamadım derken istediğin bölümü kazanamadığın için tercih mi yapmadın?
İstediğim bölüm yok aile evine en uzak illerde hangi bölümler daha iyiyse veya üniversiteler onları seçmiştim kafamdan (İstanbul falan değil Eskişehir Antalya gibi yerler) aslında mersin eskişehir gibi yerlerde güzel bölümler bu sene gelmişti ama canım babam çok uzak olduğu için gidemezsin dedi ve tekrardan hazırlanıyorum yani sanırım

Abinizi zincirleyip zorla parasını almıyorlar ya? Abiniz isterse, yeterli geliri varsa pılını pırtını toplar, ayrı eve çıkar, bir daha da yüzünüze bakmaz.
Seneye 3. Ya da 4. Girişiniz olacak sınava galiba. Hiçbir şey yapmanıza izin verilmiyorsa zaten yapabileceğiniz tek şey dersinizi düzgün çalışıp o aileden kurtulmak. Daha fazla uzatmadan bu sene çabalayın, gidin başka bir şehirde güzel bir bölüm okuyun. Siz yeterli parayı kazandıktan, evden çıkabilecek güce sahip olduktan sonra kimse size karışamaz.

Kızım kafayı mı yedin çık git. Bende 20 yaşındayım gideyim diye gün sayıyorum. Benim annem gözüme kalem cektigin zaman bile çirkin olmuşsun sil şunu der. Bırak anayı babayı ya onlar istediği kadar konuşsunlar. Napcak eve mi bağlayacak... mezuna kalmak akıl işi değil. Sistem zorlaşıyor , insanların hayatlarıyla oynanıyor. Bence beni dinle

Ne gelmişti bölüm olarak?

Samsun da güzel ordanda yazabilirsin ama onu açık bir meslek şart. Bir de acile bir kadın geldi. Evli. Nişanlısıyla mi ne kaçarak evlenmiş babası 9 yıldır küs. O gün cenaze vesilesiyle yine özür dilemiş affetmemisler. O da sinir krizi geçirmiş. Yani küslükte asilabilen bir şey değil. O duygu da zarar veriyor. Ben bir de aile baskısından dolayı yolunu kaybeden çok kız gördüm fütursuzca hayata karıştılar. Birinin başına olaylar geldi intihar etti. Hayatı yasayacagim derken insan kendini kaybetmemeli. Okurken ben denize hiç gitmedim aklıma da gelmedi. Yeni yeni Mersin'de Karadeniz'de girmeye başladım . Yani heves ettiğim her şeyi hemen deneyen birisi değilim öyle beklerim biraz ozumsemeye calisirim tartarim vs

Okusamda boşa okuyanın kazandığı paraya bile el konuluyorken ben niye boşuna kendimi yırtayım istediğim gibi para harcayamayacak en kötü arkadaşlarımla denize gidip bir güzel gün geçiremeyecek isem?
Okuyup iş meslek sahibi olup çalışınca resti çeker abin gibi parayı vermez hayatına sahip çıkarsın. Neden baştan engel koydun hayatına. Nasıl bir bakış açısı. Toparla kendini hemen. Benim de kızım var babası herseye kızıyor. Şort açık giyim herseyi gizli yapiyor ve okusun diye uğraşıyorum. Hayatını eline alsın neden eve kapatsın kendini. Toparla. Kendini.

Eh böyle düşünüyorsanız zaten yapacak bir şey yok.

Abimin banka hesabında 1m yakın para var babam asla banka kartını vermediği için o da parayı çekemiyor baktığınızda benimde abiminde banka hesaplarında yüksek paralar var ama banka kartları bizde değil şifrelerini de bilmediğimiz için parayı alamıyoruz polise gittiğinizde sizin banka hesabınızda paranız var deyip geri yolluyorlar sığınma evine gitsen üstünde para gözüküyor ama aslında yok

Hocam siz Türkiye'yi Amerika gibi sandınız herhalde ben evden çıkıp gitsem arkadaşım yok akrabam yok dede amca teyze yok kime gideyim polis reşitsin deyip almaz beni gidip birisine güvensem yarın hayatta olmam en kötü beni kullanabilmek için ot bağımlısı yaparlar Ukraynadan Türkiye'ye savaş var diye kaçan kadınlar şuan bağımlılıktan hayatlarını yaşayamıyor bile Türkiye düşündüğün gibi bir yer değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…