Ailem dağılmak üzere, fikrinize ihtiyacım var:(

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
Merhabalar
Biraz uzun oldu.Vaktinizi aldığım için özür dilerim ama gerçekten destek fikirlerinize ihtiyacım var. Şöyle anlatayım;

Ben çalışan bir anneyim. Bu sene ilkokula başlayan kızım ve henüz 5. ayını doldurmuş bir oğlum var. Annem mesafe olarak uzakta ve eşimle hiç anlaşamıyorlar. Bu sebeplerle midir nedir bilemiyorum ama kızım doğduğunda kayınvalidem ben bakamam dediği halde kızımı bu yaşına kadar büyüttü. Allah razı olsun yine de. Bu arada annemle evimiz vasıta ile 1,5 saat mesafede, kayınvalidemle evimiz 5-10 dk arası. Kızımın okulunu bile kendi evine yakın ayarladı. Getirip götürücem dedi.

Oğluma bakar mısın dedik. Asla dedi. O kadar uslu bir çocuk ki bebeğim.Mamasını verdinmi hiç huysuzluk yapmıyor.

Evine doğazgaz kombi döşetelim, bu çocuklar birlikte büyüsünler dedik. İstemedi. Kendi maddi durumu da fazla yok kombi falan döşetemez yani. Eşim vardiyalı çalışıyor. "Ben sana tamamen bırakmam çocuk bakımını gündüz evdeyken ben bakacağım, sen sadece ben işteyken annesi işten gelene kadar ilgileneceksin" dedi annesine. Zaten 2 yaşında kıreşe vereceğiz dedik. Kabul etmedi. Bakıcı ayarladık ama benim de eve gelmem akşam saat 7'yi geçiyor. Bakıcı geç diyor. Bu şartlarda kabul eder mi? Ne kadar devam eder bilemiyorum. Bakıcı hanımı tam tanımadığımdan ve önümüz kış hem de bebeğim çok küçük olduğundan bebeğimin kendi evimde bakılması taraftarıyım.

Bu arada kızımın okulu geçici olarak kayınvalideme yürüme mesafesinde biraz uzak. Bizim eve daha da uzak zaten. Kayınvalidem servise verseydiniz çocuğu diyor. Sanki biz keyfimizden yürütüyoruz çocuğu. Bakıcı tuttuk ya ona parayı zor yetiştiricez servise nasıl para bulalım dedik. Bebeğin bakımını tekrar gündeme getirdik. Bakıcıya vereceğimiz parayı sana verelim, evini kombi yaptıralım, çocuğu da servise veririz. Sende okula getirip götürmek zorunda kalmazsın dedik. Yok. Kadın Nuh diyor peygamber demiyor. Nasıl inatçıymış yaa. Ne biçim anneymiş ben anlamadım.

Benim annem bile kayınvalidemden 7 yaş yaşlı ve hasta olmasına rağmen, üstelik yalnız yaşamasına rağmen, getirin bebeği ben bakarım yavrum diyor. Üstelik maddi hiç bir beklentisi olmadan. Hatta kızımı da kendi evinin yakınındaki okula almaya razı. Okul anneme 1 alt sokak mesafesinde o kadar yakın yani. Kayınvalidem asladan vazgeçmiyor.

Kızım babaannesinde, oğlum bakıcının elinde ben işte, baba işte olacak darmadağın olduk. Kızımın dersleriyle kim ilgilenecek. Eşime götürelim çocukları anneme diyorum. Uzak getirip götüremeyiz diyor. Zaten anneme götürsek bile benim de annemde kalmam lazım. Kızım noolacak? Onu da alsak. Eşim noolacak. Annemle anlaşamıyorlar. Sürekli annemde kalamaz. Biz babadan ayrı gibi mi yaşayacağız babaları çocuklarından uzakta. Benim için hava hoş. Annemin yanında çocuklarımla kalırım. Bir süre katlanırım çocuklar için. Eşimde gelsin. Ama eşim buna asla müsade etmez.

Kayınvlidemin o domuz inadı yüzünden ailemiz parçalanma noktasına geldi.

Eşim bugün yine gitti konuşmaya çalıştı annesiyle. Ama kadın dinlemiyor ki. Bozuk plak gibi diline sarmış "ben bakamam" lafını tekrarlayıp duruyor. Eşim "sen bakmayacaksın ben yardımcı olacam" diyor. Ama anası dinlemiyor ki. alsanaalsanasmileTa sonunda kavga etmişler yine, alsanaalsanasmileeşimin sinirleri bozulmuş eve geldi.

Arkadaşlar ne yapacam ben ya bilmiyorumkismileişe başlamama sayılı günlerim kaldı, bakıcı bizi ortada bırakacakmış gibi görünüyor. Babaannemiz sırt çeviriyor. Annemin durumu belli zaten. Ne olur akıl verin:( Keşke çalışmak zorunda olmasaydım. :gitme::gitme::gitme::gitme::gitme:

eviniz kira ise iş durumunuz da müsait ise, evinizi annenizin oraya taşısanız. anneniz sizin evinizde bakıp gitse yine evine. (kız annleri kızı için herşeye katlanır işte)

yada işinize 2 yıl ara verme şansınız var ise iki çocuğunuza da siz bakın.

bence tavriniz cok yanlis.
hic kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil.
insanlar belli bir yastan sonra bebekmis cocukmus kaldiramiyorlar, ya da bakmak istemiyorlar...
cevremde de boyle yani...
babaanneler anneanneler ''cocuga ben bakamam artik rahat edecegim zaman, herkes kendi basinin caresine baksin'' diyor.
ayrica cocugunuzu yaparken kayinvalidenize mi guvendiniz de yaptiniz?
yani simdi ailenizin dagilmasinin sebebi olarak niye kayinvalidenizi gosteriyorsunuz ki, o zaman bebege kimin, nerde, nasil bakacagini planlayip yapsaydiniz 2. cocugu...
kizinizi o kadar buyutmus, bir de kalkip ona domuz inatli falan diyorsunuz ya pes dogrusu...
cok yanlis yoldasiniz...
umarim kayinvalidenizin kalbini kirmamissinizdir kendinizin hakli oldugunu dusunerek...

arkadaşım bencede 2. bebeği yaparken kayınvaldene mi danıştın sen bakarmısın diye bence en güzeli çalışma 2 sene sık dişini büyüt bebeğini kimseyede minnet etme belli bi yaştan sonra kafaları ses gürültü götürmüyor gezicek tozucak senin eşini bakmış büyütmüş kızını büyütmüş şimdi bide mecburmuş gibi oğlunuda büyütücek yazık yapmayın öyle kötü şeyler söylemeyin

eviniz kira ise iş durumunuz da müsait ise, evinizi annenizin oraya taşısanız. anneniz sizin evinizde bakıp gitse yine evine. (kız annleri kızı için herşeye katlanır işte)

yada işinize 2 yıl ara verme şansınız var ise iki çocuğunuza da siz bakın.

Maalesef evimiz kendi üzerimize. Maalesef diyorum çünkü daha 5 yıl bankaya konut kredi borcumuz var ev ipotekli. Kiracıdan gelecek gelire güvenip de evi kiraya verip, kiraya çıkamam. Kaldı ki annemin oturduğu muhitte kiralar çok yüksek.

Dedim ya, keşke çalışmak zorunda olmasaydım:(

bence tavriniz cok yanlis.
hic kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil.
insanlar belli bir yastan sonra bebekmis cocukmus kaldiramiyorlar, ya da bakmak istemiyorlar...
cevremde de boyle yani...
babaanneler anneanneler ''cocuga ben bakamam artik rahat edecegim zaman, herkes kendi basinin caresine baksin'' diyor.
ayrica cocugunuzu yaparken kayinvalidenize mi guvendiniz de yaptiniz?
yani simdi ailenizin dagilmasinin sebebi olarak niye kayinvalidenizi gosteriyorsunuz ki, o zaman bebege kimin, nerde, nasil bakacagini planlayip yapsaydiniz 2. cocugu...
kizinizi o kadar buyutmus, bir de kalkip ona domuz inatli falan diyorsunuz ya pes dogrusu...
cok yanlis yoldasiniz...
umarim kayinvalidenizin kalbini kirmamissinizdir kendinizin hakli oldugunu dusunerek...

Durumu nasıl da yanlış algılamışsınız. Kayınvalide falan mısınız yoksa. İhtiyacım olmasa zaten ona minnet etmezdim. Kalbini kırmam çünkü onunla muhatap bile olmam. Eşimin annesi eşim görüşür. Ayrıca kızım kaçtene doğurursa doğursun bütün çocuklarına bakarım seninkine bakmam diyor

Maalesef evimiz kendi üzerimize. Maalesef diyorum çünkü daha 5 yıl bankaya konut kredi borcumuz var ev ipotekli. Kiracıdan gelecek gelire güvenip de evi kiraya verip, kiraya çıkamam. Kaldı ki annemin oturduğu muhitte kiralar çok yüksek.

Dedim ya, keşke çalışmak zorunda olmasaydım:(

Zor bir durum ben her zaman kadınların çalışması ama çalışmak zorunda olmadan çalışması taraftarıyım hele birde çocuk var ise kadın için ev iş bebk koca inanılmaz zor oluyor. Kesşke çalışmak zorunda olmasanda yavrunu kendin büyütp kimseye minnet etmesen bende bebek istiyorum ama kim bakacak nasıl olacak bilmiyorum açıkcası düşünmek bile istemiyorum.

öncelikle allah yardımcın olsun diyorum ama şunu sölemek isterimki kayın valıden çocuğuna bakmak zorunda değil ki mesela ben anneme bazen diyorumki evlenince çocuğum olunca sana bırakıcam sen bakıcaksın kattiyen kabul etmiyo ben o yaştan sonra çekemem diyo ve çok haklı insna yaşlandıkça huysuz oluyo uykusu az oluyo sese gelemiyo yani inş bakmayı kabul eder ama bakmazsada ona kin gütmeyin en makulu annenizi yanınıza çağırmanız eşinizde artık biraz katlansın yani ne olur annesine yaşlı kadına bebeğini bak diyosa bu fedakarlığı istiyosa annenize katlanam fedakarlığını göstersin ..kaydirigubbakcemile

Benim çocuklarıma annemle kızkardeşim baktı. Allah milyon kere razı olsun. Ama açıkcası ben bakmazdım. Çocuk bakımı zor ve meşakkatli bir iş. Sıfatı ne olursa olsun kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda da değil.
Kayınvalideniz zaten ilk çocuğunuzda tavrını belli etmiş, buna rağmen genede bakmış kızınıza, durumu biliyormuşsunuz yani. Öyleyse ya ikinci çocuğu yapmayacaktınız, yada yaptıysanız ve maddi anlamda sizi bakıcı, servis olayı zorluyorsa yani sizin aldığınız maaş bile bu masraflara yetmiyorsa işten çıkıp çocuklarınıza bakacak ve bakıcı ve servis paralarınızı yanınıza kar bırakacaksınız.
Çocuklara bakmıyor diye kayınvalideye domuz inadı yakıştırmasını yapmanız hoş olmamış.
Kızının çocuklarına bakma olayına gelince, sonuçta siz gelinsiniz, anneler kızlarının çocuklarına özveriyle bakıyorlar genelde (tıpkı sizin annenizin size teklif ettiği gibi) ama iş oğluna gelince duruyorlar. Sebebi bence gelinlerden çekinmeleri.Annemde söyler hep, oğlumun çocuğuna seninkiler kadar rahat bakamam, gelin bir laf etse bana batar der daima.
Yani, kayınvalideniz sizin çocuk bakıcınız olmadığından sitem etmenize gerek yok. Çocuk sizin ve eşinizin çocuğu, eşinizi alacaksınız karşınıza ve konuşacaksınız. Madem bazı şeyler böyle zorlaşıyor öyleyse eşinizde biraz fedakarlık edecek ve anneniz (yalnız olduğu için) size gelip çocuklara bakacak. Eşiniz annenizi sevmiyor olabilir ama saymak zorunda. Yok ben sevmem, saymam, kayınvalidemle anlaşamam diyorsa öyleyse tutacak bakıcıyı yada siz işten çıkacaksınız.
Unutmayın bizde bir laf vardır, oyuna kalkan elini kolunu sallar derler.
Kimse sizlerin yaşantınıza göre hayatını değiştirmek veya yaşamını sizlere uydurmak zorunda değildir. Bütün iş eşinizde bitiyor, biraz özverili olacak.

canım kayınvaldenle sorunlarını daha önceden biliyorum anlatmıştın. düzelmediğine üzüldüm. kayınvaldeden size hayır yok anlaşılan bu durumda annenin size gelmesi daha iyi olur eşinin annenle arası iyi olmayabilir ama kendi annesinin yaptıklarından sonra anneni öpsün başına koysun. bence anneni ikna et. bak ben ta ankaradan mardine çağırdım ağladım sızladım anne yüreği dayanamadı geldi nisana kadar bakacak. hem senin annen aynı şehirde haftasonları evinede gidebilir.

Bencede aile büyükleri eğer çok zor durumda değillerse bakmak zorundalar torunlarına..Evlatlarının bütceleri o torunlarında aile bireyi sevgileriyle büyümeleri için..Ben bu şekilde düşünüyorum.
İlk bebeğime kayınvalidem bakamam dediğinde nasıl kırılmıştım dün gibi aklımdadır..:gitme:
Sakın işinizi bırakmayın,ben bıraktım şimdi deli divane iş arıyorum.Hem şartlarım,hem maaşım süperdi.Ne oldu kızım büyüdü ama işim yok.
Bakıcı bulsanız kızınızı servise verseniz,akşam saat 6dan sonra kayınvalideniz gelse bakıcınız gitse,1 saat kayınvalideniz sizin evinizde idare etmez mi?İki çocukda ayrılmamış olur hemde.
Hiç mi yaşlılığını düşünmüyor bu insanlar yahu anlamıyorum.:umursamaz:

Durumu nasıl da yanlış algılamışsınız. Kayınvalide falan mısınız yoksa. İhtiyacım olmasa zaten ona minnet etmezdim. Kalbini kırmam çünkü onunla muhatap bile olmam. Eşimin annesi eşim görüşür. Ayrıca kızım kaçtene doğurursa doğursun bütün çocuklarına bakarım seninkine bakmam diyor

ben hic bir seyi yanlis algilamadim.
yaa evet kayinvalideyim 7 damadim 5 gelinim var :1ninca: :bbo:
kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil, kaldi ki siz bi de kayinvalidem yuzunden yuvam dagilmak uzere diye sacma sapan seyler uyduruyorsunuz kafanizdan.
bakin kendi agzinizla soyluyorsunuz kayinvelideniz senin cocuklarina bakmam diyormus yani istemiyor.
koskoca kadini bak bak diye zorlayin sonra da kabul etmeyince yuvam dagiliyor deyin...
saka gibisiniz sempatiksalakcinni
ayrica muhatap olmayacak kadar deger vermedigin kadin senin cocuklarina niye baksin, niye sana iyilik etsin...
ben de etmezdim...

size olumlu yorum yazmak zorunda degilim.
ilk yazdigim mesajdaki elestirilerim de gayet yerinde ve dogru bir daha okuyun.
olumsuz elestirilere de biraz acik olun cunku bu konuda siz haksizsiniz.
bebek sizin mi? sizin...o zaman bebeginizden siz ve esiniz sorumlusunuz.
baskalarini da bakmiyor beni zor duruma sokuyor diye suclamak gibi bir hakkiniz yok cunku sizler ebeveynsiniz, baskalari degil.

kimse kimsenin evlâdına bakmak zorunda değil. bakarsa ihsan olur bakmazsa zalim olmaz.

niye kayınvalidenizden bekliyorsunuzki niye onu zorluyorsunuzki.anneniz yalnızmış,anneniz sizde kalsın hafta ortası hafta sonu evine geçer.eşimle anlaşamıyorlar diyorsunuz,o zamanda eşiniz biraz alttan alacak kayınvalidesini hoş tutacak ki annenizde memnuniyetle bebeğinize baksın.

padişah olan eşinize söyleyin ve korkutun gözünü ya işten çıkacağım böylelikle evin borcunu ödeyemiyeceğiz yada sen anneme tahammül edeceksin deyin annenizide bazı günler sizin evinizde kalması için ikna edin

ben hic bir seyi yanlis algilamadim.
yaa evet kayinvalideyim 7 damadim 5 gelinim var :1ninca: :bbo:
kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil, kaldi ki siz bi de kayinvalidem yuzunden yuvam dagilmak uzere diye sacma sapan seyler uyduruyorsunuz kafanizdan.
bakin kendi agzinizla soyluyorsunuz kayinvelideniz senin cocuklarina bakmam diyormus yani istemiyor.
koskoca kadini bak bak diye zorlayin sonra da kabul etmeyince yuvam dagiliyor deyin...
saka gibisiniz sempatiksalakcinni
ayrica muhatap olmayacak kadar deger vermedigin kadin senin cocuklarina niye baksin, niye sana iyilik etsin...
ben de etmezdim...

size olumlu yorum yazmak zorunda degilim.
ilk yazdigim mesajdaki elestirilerim de gayet yerinde ve dogru bir daha okuyun.
olumsuz elestirilere de biraz acik olun cunku bu konuda siz haksizsiniz.
bebek sizin mi? sizin...o zaman bebeginizden siz ve esiniz sorumlusunuz.
baskalarini da bakmiyor beni zor duruma sokuyor diye suclamak gibi bir hakkiniz yok cunku sizler ebeveynsiniz, baskalari degil.

Bu yorumun her cümlesine katılıyorum.

Kadın zaten ilk bebeğinizde bakamam demiş rengini belli etmiş ama şu veya bu şekilde bakmış. İkinciyi de ona güvenerek mi yaptınız?

Bazı anneler torunlarına bakmak için can atar, güzel bir şeydir ama neticede o sizin bebeğiniz, bazı şeyleri baştan düşünüp hareket etmeniz gerekirdi, kimseyi sizin bebeğinize bakmıyor diye suçlayamazsınız. "Domuz inadı yüzünden ailem parçalanma noktasına geldi." cümlesi de negatif yaklaşımınızın en güzel ifadesi. Kadın kendisine bu yakıştırmaları yapan birinin bebeğinin sorumluluğunu neden alsın ki. O sizin sorumluluğunuz.

2.bebek planlı bir bebekse eğer,kimin /nasıl/nerde bakacağını,kızınızın okulunu ve servisini,eşinizin ve sizin işiniizi ve mesai saatlerini,bakıcı bulup bulamayacağınızı veya bunu maddi olarak karşılayıp karşılamayacağınızı hepsini tek tek düşünmeliydiniz bence.

Eğer çocuğu yapmaya karar verip ,kayınvalidenizden''bakarım'' onayı aldıysanız ve şimdi eğer k.valide yan çiziyorsa haklısınız,ama kimse size böyle bir taahhütte bulunmadıysa o zaman haksızsınız ,sonuçta bakacak olan kişiyi k.valide olarak düşünüyosunuz ama onun onayını almıyorsanız kadın haklı bence.

uyuyyan guzel arkadasin yazdiklarina katiliyorum
kaynananiz siizn cocugunuza bakmak zorunda degil boyle emrivaki zorla inatla kendinizden sogutursunuz. calismayin 2 sene oturun bakin cocuklariniza yaparken kaynanana mi guvenerek yaptin o cocuklari.domuz inadi yakistirmasida cok cok ayip!!!

yine bayanlar bayanlara yüklenmiş asıl çözümlük yaratan eşidir beyefendi hem egoist hem şımarıklık yapıyor o çocuğa sahipsen kızın annesinede saygı duyacaksın çocuğunada bakmasına tahamül edeceksin hep böyle erkeklerin yüzünden kadınlar yıpranıyor

Back
X