Ailem dağılmak üzere, fikrinize ihtiyacım var:(

ya çok saçma ,çocuğu sen yap ,babaanne anneanne baksın ,madem bakacak kimseniz yok ,çalışmak zorundasınız yapmayın çocuk hemde 2 tane ,önce belinizi doğrultun ondan sonra yapın ,kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil ,yeri geliyor ben sıkılıyorum kendi çocuğumdan ,biraz rahat dursa da nefes alsam diyorum ,o yaştaki kadın rahat etmek ister bu saaten sonra ,bide sizin çocuğunuza bakmıyo diye domuz inatlı oldu ,çok yalnış ,hiç tasvip etmedim sizi..

bi çocuğunuz vae ve sizde bile kalmıyor anladığım kadarıyla,yani kızınız..bu şartlar altında bi de 2. çocuk..annenize nasıl vereceksiniz onu da anlamadım,çocuklar orda yaşayacak siz de kendi evinizde mi?benim kafam çok karıştı ve mantığım da almadı bu olayı,Allah yardımcınız olsun.

kayınvalıdenıze guvenerek mı bu bebegı yaptınız

bakmak zorunda da degıl kı kadın :sinifsinif:

Benim annem şuan ablamın bebeğine bakıyor... Ablam ile eniştem öncesinde annelme oturup konuştular. Bir bakıcı tutalım başlarında dur. Sana yük olmayalım dediler. Ama annem "Ben torunuma bakmayıp gezip tozsam mutlu mu olacağım? Evlatlarımın bütçeleri zorlanırken mutlu mu olacağım ? " dedi ve büyük bir aşkla gidiyor her sabah torunua...Her sabah 30 dka yol yürüyor ve inanın buna 1 dk oturmadan, sürekli onunla oyunlar oynayarak, onun gelişimi için tv bile açmayarak.. 1 fincan çayını dahi 3 saatte oda mutfağa giidp gelip içiyor..vs Canla başla,itinayla ve olağan üstü bir sevgiyle bakıyor torununa... Ki bunu sadece aileyiz. Ve o muhtaç bebeği kendi eli ayağı tutarken bir yabancıya bırakmak istemediği için yapıyor....

Bir aileysek eğer, onların çocuğu, onun annesi, onun kardeşi.. gibi ayrımlar yapamayız..Herkes bir gün o başkasına muthaç olabiliyor...O bakmak istemediği torunlarına bile muhtaç olabiliyorlar....

Buzdevri öncelikle annenizin ellerinden öpüyorum, rabbim annenize sağlıklı uzun ömür versin, başınızdan eksik etmesin inşallah..

Anneniz bu iyiliği yapıyorsa eminim ki tek taraflı değildir,
annenizi tebrik ediyorum fedakarlığı için, aynı zamanda da ablanızı ve eniştenizi de tebrik ediyorum çünkü onlar bu fedakarlığa layıklar öyleyse,
annenizden sevgilerini-saygılarını, ilgilerini eksik etmiyorlar demek ki anneniz bu fedakarlığı yapıyor, yoksa mecbur değil bakmaya.

Kırmızıyla vurguladığım cümleniz çok doğru, çok da içimi ısıttı.

Ancak konu sahibine ve eşine gelince, onlar annelerine sadece muhtaç oldukları için minnet ediyorlarmış,
eğer zor durumda kalmasalar minnet dahi etmezlermiş.
Oğlu, annesiyle 2. torununa bakmıyor diye kavga edip eve gidiyor,
gelin ise kayınvalidesinin arkasından ne kadar çirkin sözler söylüyor.
Aile olmak bu mudur peki?
Herkimse o teyze ellerinden öpüyorum, çok da iyi ediyor bakmamakla.
Kendiyle kavga eden bir oğul ve kendine domuz tabirini kulanan gelini varken ne diye baksın ki onların çocuklarına, bu fedakarlığı hakediyorlar mı ki baksın, zaten bakmam diye diretiyorsa vardır bi bildiği o teyzemin?

Dünden beri canım sıkıldı bu konuya, kanım dondu resmen,
bir anneye bu şekilde ağır sözler söylenmesi çok üzdü beni.

bi çocuğunuz vae ve sizde bile kalmıyor anladığım kadarıyla,yani kızınız..bu şartlar altında bi de 2. çocuk..annenize nasıl vereceksiniz onu da anlamadım,çocuklar orda yaşayacak siz de kendi evinizde mi?benim kafam çok karıştı ve mantığım da almadı bu olayı,Allah yardımcınız olsun.

dikkatli okumadıysan anlamaman normal arkadaşım. Bütün mesajlarımı tekrar gözden geçir istersen

beni tanımayanlar atıp tutuyorlar . Asla lafını etmek istemem ve dışarıda etmem. Ben kayınvalideme ve kayınpederime bu güne dek sonsuz saygı göstermiş bir insanım. Yeri geldiğinde kendi kızından ve oğlundan daha yakın olmuş bir insanım. Kendisi de bunu inkar etmez sağolsun. Sadece bu torun ile bakıcı bulunana kadar ilgilenme konusunda anlaşamadık.Fakat kensdine asla kötü bir söz etmedim, etmem de. Herkes beni yanlış anladı.Eleştiriler normal ama tek taraflı düşünüldü. Çalışmama ramak kala anlaştığımız bakıcının vazgeçmesi bizi çok üzdü ve yıprattı. Üzüntümü sizlerle paylaşmak istemiştim. Ama anladığım kadarıyla hata etmişim. Burada ne saçma sapan konular okuyorum ben. Bu konu da burada kapansın lütfen

beni tanımayanlar atıp tutuyorlar . Asla lafını etmek istemem ve dışarıda etmem. Ben kayınvalideme ve kayınpederime bu güne dek sonsuz saygı göstermiş bir insanım. Yeri geldiğinde kendi kızından ve oğlundan daha yakın olmuş bir insanım. Kendisi de bunu inkar etmez sağolsun. Sadece bu torun ile bakıcı bulunana kadar ilgilenme konusunda anlaşamadık.Fakat kensdine asla kötü bir söz etmedim, etmem de. Herkes beni yanlış anladı.Eleştiriler normal ama tek taraflı düşünüldü. Çalışmama ramak kala anlaştığımız bakıcının vazgeçmesi bizi çok üzdü ve yıprattı. Üzüntümü sizlerle paylaşmak istemiştim. Ama anladığım kadarıyla hata etmişim. Burada ne saçma sapan konular okuyorum ben. Bu konu da burada kapansın lütfen

Güzelim aslında kimse yargılamak istemiyor seni, ama kurduğun cümleler bir çoğumuza (ki biride benim) ters geldiği için biraz üstüne gittik. Yani domuz inadı, kayınvalidemle hiç muhatap olmam gibi sözlerin hoş kaçmadığı için olay bu kadar uzadı.
Sen şimdi onu bunu bırak kendi sorununu çözmeye bak. Daha öncede söylemiştim annem gelecek ve sizde kalıp çocuklara bakacak. Eşinde ağzını tutacak ve kendine düşen görevini yerine getirecek. Bence en güzel çözüm yolu budur.
Şimdiden kolay gelsin. Ayrıca kendini fazlada üzme. Her şey olacağına varır.

ya yorum yapmicaktımda beni resmen zorladınız uzun zamandır yorumları izlip kapatıyordum ama çalışan bayan olarak bu arkadaşımıza yüklenmeniz dayanamdım tabi bazı arkadaşlara sitemim
tabi biz çalışan bayanlar kayınvalidemiz yada annemiz baksın die yapmadık ki çalışmak zorundayız kayınvalide yada anne baksa elinemi yapışır sonuçta oda kendi canından
NEDEN BU KADAR ÜSTÜNE GELİYORKİ BENCE ANNEYE KAYINVALİDEYE ÇOK GÖREV DÜŞÜYOR BENİM ŞAHSEN TORUM OLSA ELLERE BIRAKMAM BÜYÜK KONUŞMİMDA TABİ
ŞUNUDA SÖYLİ M BENİM KAYINVALİDEM SEN ÇALIŞ KIZIM DİYOR BEN BAKARI M DİYOR ALLAH BİN KAT RAZI OLSUN ELİNEMİ YAPIŞIYOR

Akadaşım canını sıkma anlaşılan sende benim gibi çalışmaya mecbursun rabbim bir çıkış yolu gösterir elbet dua et yavrumuzu bırakıp çalışmak bize sanki kolay ben neyse maraştayım maraş pahalı bi şehir degil ama istanbul çok pahalı bi şehir allah yardımcın olsun

bence burada sorunu çözecek olan kişi eşiniz

annenizle arasında ne oldu bilmiyorum ama gerekirse gidip annenizden eğer kırıcı bişiler olduysa özür dileyecek elini öpecek ve alıp size getirecek sonra da madem vardiyalı çalışıyor çocuğun bakımında annenize yardımcı olacak ya da kendi annesini razı edecek gidip kendi annesine yardım edecek

bence kayınvalideniz yorulmuş eşinizin çocuk bakımına yardım edeceği konusunda eşine güvenmediği için huysuzluk yapıyor olabilir bence de bakmak zorunda değil ama madem bir çözüm gerekiyor fedakarlığı bu sefer eşiniz yapacak başka çare yok

ya yorum yapmicaktımda beni resmen zorladınız uzun zamandır yorumları izlip kapatıyordum ama çalışan bayan olarak bu arkadaşımıza yüklenmeniz dayanamdım tabi bazı arkadaşlara sitemim
tabi biz çalışan bayanlar kayınvalidemiz yada annemiz baksın die yapmadık ki çalışmak zorundayız kayınvalide yada anne baksa elinemi yapışır sonuçta oda kendi canından
NEDEN BU KADAR ÜSTÜNE GELİYORKİ BENCE ANNEYE KAYINVALİDEYE ÇOK GÖREV DÜŞÜYOR BENİM ŞAHSEN TORUM OLSA ELLERE BIRAKMAM BÜYÜK KONUŞMİMDA TABİ
ŞUNUDA SÖYLİ M BENİM KAYINVALİDEM SEN ÇALIŞ KIZIM DİYOR BEN BAKARI M DİYOR ALLAH BİN KAT RAZI OLSUN ELİNEMİ YAPIŞIYOR

Akadaşım canını sıkma anlaşılan sende benim gibi çalışmaya mecbursun rabbim bir çıkış yolu gösterir elbet dua et yavrumuzu bırakıp çalışmak bize sanki kolay ben neyse maraştayım maraş pahalı bi şehir degil ama istanbul çok pahalı bi şehir allah yardımcın olsun

Kusura bakmayın da kayınvalide de, annede toruna bakmak zorunda değil. Zaten belli bir yaşa gelmişler, en rahat edecek zamanlarında çocuklara bakmak zorunda değiller. Ben ısrarla bunu savunuyorum.
Bende 25 yıldır çalışıyorum, benimde 2 çocuğuma annem baktı. Allah razı olsun ama bakamam dese sitem etme hakkım yoktu. Mecburen başka bir yolunu bulacaktık. Kimseyi buna zorlayamayız.
Benim torunum olsa o yaştan sonra ben bakmam vallahi.

Dayanamadım bende yazayım dedim...
Evet kayınvalidesi sağlıklıysa ve ayağına dolanan başka engelleri yoksa bakmalı...
Kimse kimseye yardım etmesse,herkes bir köşeye çekilip mecburmuyum!!! gibi saçma ifadeler kullanırsa aile kavramının anlamı neye yarar??

Eminim ki kayınvaliden senden hizmet,saygı bekliyordur,öle değil mi? Ama iş torununa gelince bakamam...
Bana ters,bu arada domuz inatlı felan yakışmamış yinede...
Madem sen her yolu sundun ve çözüm bulamadın,eşi halletsin.
Anlaşamadığın annenin eline düşecek gibi duruyor.....

Bende kızımı evlendirdim kayınvalideyim yani...46 yaşındayım çocuklarımı çok özenli ve titiz bir şekilde baktım,torunumu da çok seveceğimden eminim...Ama sürekli olarak bakamam ne kızımın bebeğine nede oğlumun bebeğine büyük konuşmak istemem ama bakmak bana çok zor gelir...Sevip,oynamak,onlar gezmeye gittiğinde bakmak tamam ama 46 yaşında bir kadının, bebeğin yemesi,içmesi,altının temizliği,ağlaması... valla düşüncesi bile zor...Ben keyifli yaşamayı,eşimle tatiller yapmayı,kurslara gitmeyi,arkadaşlarımla sohbetler etmeyi seviyorum..Herşeyin zamanı var gençken bebek bakılır,çocuk eğitilir...Bana güvenerek kimse bebek yapmasın henüz torunum yok olursa zaman zaman tabii ki bakarım ama sürekli olarak bu yaşta bebek bakamam aynen bu şekilde kızıma da oğluma da söylüyorum...Kimse kusura bakmasın...

Bende kızımı evlendirdim kayınvalideyim yani...46 yaşındayım çocuklarımı çok özenli ve titiz bir şekilde baktım,torunumu da çok seveceğimden eminim...Ama sürekli olarak bakamam ne kızımın bebeğine nede oğlumun bebeğine büyük konuşmak istemem ama bakmak bana çok zor gelir...Sevip,oynamak,onlar gezmeye gittiğinde bakmak tamam ama 46 yaşında bir kadının, bebeğin yemesi,içmesi,altının temizliği,ağlaması... valla düşüncesi bile zor...Ben keyifli yaşamayı,eşimle tatiller yapmayı,kurslara gitmeyi,arkadaşlarımla sohbetler etmeyi seviyorum..Herşeyin zamanı var gençken bebek bakılır,çocuk eğitilir...Bana güvenerek kimse bebek yapmasın henüz torunum yok olursa zaman zaman tabii ki bakarım ama sürekli olarak bu yaşta bebek bakamam aynen bu şekilde kızıma da oğluma da söylüyorum...Kimse kusura bakmasın...

İşte bende bunu söylemek istiyorum. Belli bir yaştan sonra çocuk bakmak zor. Zaten insan çoluğunu çocuğunu büyüttükten sonra biraz ohhh demek istiyor. Size sonuna kadar katılıyorum. Bende aynı fikirdeyim.

Buna ben de katılıyorum. Torun sevgisi başkadır, yaşını başını almış bir kadının yerinde durmayan bir bebeğin peşinde dolanması başkadır.

Torun sahibi olacak yaşa gelmiş, belki emekli olmuş, ama her halükarda hayat yorgunu bir kadını rahat ettirmek gerekir artık, evlatlar güçleri yettiğince bunu yapmalıdırlar bence, bırak çocuk yapıp yapıp "sen ne biçim annesin, bakman lazım" demeyi. Çocuk sorumluluğu 30lu yaşlarda zor gelirken 50'li 60'lı yaşlardaki insanları buna zorlamak acımasızlık bence. Ayrıca "şimdi torununa baksın, ilerde ona muhtaç olacak" düşüncesi bence iyi niyet değil ikiyüzlülük. Gerçek sevgi böyle iç hesaplar yaptırmaz insana.

Konu dışı sayılabilir belki ama şunu da söylemek istiyorum, bence çocuklar kendi anne-babasının vereceği terbiye ile büyümeli, başkasının yetiştirmesi ile değil. Ama çoğu aile için gerçekçi değil bu ne yazık ki.

canım bakıcıya güveniyorsan eve gelmesi sorunsa evinde baksın belki eşi o zaman kabu eder çalışma sati uzun geliyordur belki:ecrin_bebek:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Olay budur işte.
Yaşınız ve kendi yaşım gereği size abla diye hitap etmem uygun olur.
Konu sahibine karşı çıkanlar olarak; yani bu gurubun içerisinde ben de varım,
demek istediğimiz aynen söylediklerinizdir ablacım.
Siz misler gibi iki evlat yetiştirmişiniz, kız gelin etmişiniz...
Bu yaştan sonra evlatlarınızın gününü, torunlarınızın sevgisini görme zamanınız.

Ben çok anneci bir insanım ondan mı bilmiyorum ama,
annelerin torun bakmalarına asla kıyamıyorum.
Canım anneme; "ne var eline mi yapışacak, sağlığı yerinde baksın çocuğuma, aile olmak budur" gibi bir söz asla edemem. de etmem de.
Beni misler gibi büyüttüler, okuttular, evlendirdiler...daha bi de çocuğuma mı baksın,
ben çalışıyorum diye,
oy kurban olurum kıyamam ben anneme bu yaştan sonra bebekle felan uğraşsın.
O yaştaki kadınlar eğer çocuk bakabilecek fiziksel ve ruhsal güce sahip olsalardı;
rabbim menopoz diye bir dönem vermezdi kadınlara ve doğurganlıkları ömür boyu sürerdi.

Anneler, kayınvalideler torun büyütücez diye o yaşta ağır sıkıntı, strese giriyorlar,
sonra aniden hastalanıp, çöküp kalıyorlar.
Sonra da o çocuklarına baktığı gelinleri, damatları veya öz evlatları annelerini başlarından atacak yer arıyorlar.

Aile kavramına gerçekten saygı gösteren bir evlat;
ne var gücü varsa baksın eline mi yapışacak demez,
tam tersine o yaştaki annelere her türlü hizmet, hürmet etme yoluna gider.

Ben bunu bilir bunu söylerim, annem de başımın tacıdır, ne çocuğuma baktırırım ne de baksın diye beklerim

Kayınvalide çocuklarınıza bakmak zorunda değil tabi.
Çocuk bakımı hele de o yaşta gerçekten zor.
Ama kayınvalidenizin kendi şartlarından değil de, kızımın 10 tane olsa bakarım,
ama seninkine bakmam demesini doğru bulmadım.
O zaman işin içinde inat var ve başka sıkıntılar var demek ki.
Sürekli bakmasa da, çok zor durumda kaldığınızda, yeni bir bakıcı bulana kadar,
idare edebilirdide.
Bakmak zorunda değil evet ama babanne olarak idare etmeyide bilmeli aslında.
Bu işler gönül işi, bakmıyorsa da yapacak ve hesap soracak bir durum yok.
Ben bakamam , kaldıramam, diye güzel bir dille anlatsa diyecek bir şey yok,
zorla değil ama , size karşı sırf gıcıklık olsun diye sizin zor durumunuzdan yararlanmasını anlayamam.

Ben de anlayamadım kızımın çocuklarına bakarım seninkine bakmam demesini, tabii ki kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama böyle demesi garip.
Yani dese ki kızım ben bakamıyorum zor bu yaşta bebek bakmak, zorlanıyorum dese neyse.
Belki de kayınvalideniz sizden memnun değil, ilk çocuğunuza bakmış sonuçta istese ona da bakmazdı.
Belki ilk çocuğa bakarken sizden birşeyler bekledi, olmayınca pişman oldu ikinciye bakmam diyor.
Maddi anlamda demiyorum, sonuçta anne baba bile bazen kendi çocuğunun bakımında zorlanıyor, kayınvalideniz bebeğe bakarken belki birkaç güzel söz, teşekkür, belki evine gittiğinizde yardım, hizmet bekliyordu.
Bunları yapmadınız demiyorum yapmadıysanız uyarmak için söylüyorum.
Çünkü benim ablamın çocuğuna da annem baktı, ablam işten gelir yemeğini çayını önüne ister, evi toplamadan çeker gider, gereksiz yere annemi kırar.
Tamam annedir fedakardır ama bir insanı bu kadar kullanmak doğru değil.
Tekrar ediyorum aynısınız demiyorum.
Çözüm olarak ta benim aklıma, iyi bir bakıcı tutup kayınvalidenizde kalması çocukların, hem bakıcı kayınvalidenize de yardım eder, çayını kahvesini getirir, ortalığı toplar.
Kayınvalideniz de işi falan olduğunda dışarı çıkabilir, eve çocuklara bağlı yaşamaz.
Hem bakıcının gelmediği günlerde sorun yaşamazsınız.
Siz de kayınvalidenizin gönlünü alın, eşinizi göndererek değil bizzat gidip rica edin.
Ben de olsam gelinim minnet edip gelmiyorsa, muhatap olmuyorsa bakmazdım çocuğuna.
İkinci bir seçenek te annenizin gelip sizde kalması, ya da sizin yakınınıza taşınması.
Eşinizle taşınmasına yardımcı olun, bir ev bulun yakınınıza gelsin.
Hem kadın da yanlız kalmamış olur.

Kayınvalide çocuklarınıza bakmak zorunda değil tabi.
Çocuk bakımı hele de o yaşta gerçekten zor.
Ama kayınvalidenizin kendi şartlarından değil de, kızımın 10 tane olsa bakarım,
ama seninkine bakmam
demesini doğru bulmadım.
O zaman işin içinde inat var ve başka sıkıntılar var demek ki.
Sürekli bakmasa da, çok zor durumda kaldığınızda, yeni bir bakıcı bulana kadar,
idare edebilirdide.
Bakmak zorunda değil evet ama babanne olarak idare etmeyide bilmeli aslında.
Bu işler gönül işi, bakmıyorsa da yapacak ve hesap soracak bir durum yok.
Ben bakamam , kaldıramam, diye güzel bir dille anlatsa diyecek bir şey yok,
zorla değil ama , size karşı sırf gıcıklık olsun diye sizin zor durumunuzdan yararlanmasını anlayamam.

Canım haklısın tabi ki, babaanne olarak idare edebilirdi,kızımın veya oğlumun çocuğu diye ayırım yapmaması gerekirdi...
Zaman zaman çalışsın veya çalışmasın her anne 1 saatliğine bile olsa çocuğunu bırakacak birine ihtiyaç duyabilir o zaman büyüklerimizden yardım isteyeceğiz tabi ki, onlardan da bizleri reddetmemelerini bekleriz.

Ancak ben yine hakveriyorum bu babaanneye, kızımınkilere bakarım, oğlumunkine bakmam diyorsa mutlaka vardır bi bildiği,
eğer art niyeti olsaydı oğlunun kızına 7 yaşına gelinceye kadar bakmaz, büyütmezdi.
Bu süre zarfında kimbilir neler yaşandı, neler gördü teyze de bu sözü söylüyor, teyzenin kırgınlıkları var gibi geldi bana gıcıklık değil de.
Çevremde o kadar çok kişi varki, çocuğunu kayınvalidesine baktırıyor ama ne saygı var ne minnet ne de bir eline sağlık....malesef...

Zaten konu sahibinin kayınvalidesine sözleri; teyzenin neden bakmak istemediğini yeterince açıklıyor gibi geldi bana, belki teyzenin yüzüne söylemiyor bu sözleri ama arkasından söylemesi de aynı şey benim nazarımda.

Back
X