- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende kızımı evlendirdim kayınvalideyim yani...46 yaşındayım çocuklarımı çok özenli ve titiz bir şekilde baktım,torunumu da çok seveceğimden eminim...Ama sürekli olarak bakamam ne kızımın bebeğine nede oğlumun bebeğine büyük konuşmak istemem ama bakmak bana çok zor gelir...Sevip,oynamak,onlar gezmeye gittiğinde bakmak tamam ama 46 yaşında bir kadının, bebeğin yemesi,içmesi,altının temizliği,ağlaması... valla düşüncesi bile zor...Ben keyifli yaşamayı,eşimle tatiller yapmayı,kurslara gitmeyi,arkadaşlarımla sohbetler etmeyi seviyorum..Herşeyin zamanı var gençken bebek bakılır,çocuk eğitilir...Bana güvenerek kimse bebek yapmasın henüz torunum yok olursa zaman zaman tabii ki bakarım ama sürekli olarak bu yaşta bebek bakamam aynen bu şekilde kızıma da oğluma da söylüyorum...Kimse kusura bakmasın...
Buzdevri öncelikle annenizin ellerinden öpüyorum, rabbim annenize sağlıklı uzun ömür versin, başınızdan eksik etmesin inşallah..
Anneniz bu iyiliği yapıyorsa eminim ki tek taraflı değildir,
annenizi tebrik ediyorum fedakarlığı için, aynı zamanda da ablanızı ve eniştenizi de tebrik ediyorum çünkü onlar bu fedakarlığa layıklar öyleyse,
annenizden sevgilerini-saygılarını, ilgilerini eksik etmiyorlar demek ki anneniz bu fedakarlığı yapıyor, yoksa mecbur değil bakmaya.
Kırmızıyla vurguladığım cümleniz çok doğru, çok da içimi ısıttı.
Ancak konu sahibine ve eşine gelince, onlar annelerine sadece muhtaç oldukları için minnet ediyorlarmış,
eğer zor durumda kalmasalar minnet dahi etmezlermiş.
Oğlu, annesiyle 2. torununa bakmıyor diye kavga edip eve gidiyor,
gelin ise kayınvalidesinin arkasından ne kadar çirkin sözler söylüyor.
Aile olmak bu mudur peki?
Herkimse o teyze ellerinden öpüyorum, çok da iyi ediyor bakmamakla.
Kendiyle kavga eden bir oğul ve kendine domuz tabirini kulanan gelini varken ne diye baksın ki onların çocuklarına, bu fedakarlığı hakediyorlar mı ki baksın, zaten bakmam diye diretiyorsa vardır bi bildiği o teyzemin?
Dünden beri canım sıkıldı bu konuya, kanım dondu resmen,
bir anneye bu şekilde ağır sözler söylenmesi çok üzdü beni.
Canım benim yazdıklarım seni geriye götürüp üzdü bende üzüldüm.:gitme:..Ama bu da benim gerçeğim işte...Benim torun bakan arkadaşlarım var inanılmaz zorluklar yaşıyorlar...enerjileri yetmiyor,hiçbir sosyal hayatları yok,ve kendi çocuğun gibi olmadığını çok daha fazla sorumluluk hissettiklerini söylüyorlar...Bütün gün bebekle uğraşıp akşam bir de kızına damadına sofra hazırlayanlar da cabası... Ben nasıl yıpratıldıklarını,çok bencilce kullanıldıklarını görüyorum...Yani yapana karışmam hatta saygı duyarım ama benim için çok zor onun yerine bakıcı parasını karşılayabilirim fakat bu dünyaya da bir kere geliyoruz 2 çocuk benim için yeterli ben 3 üncüye eşim çok istediği halde cesaret edemedim bu yaştan sonra olacak iş değil diye düşünüyorum...Kızım yada oğlumda beni çok iyi tanırlar onlar için yaptığım fedakarlıkları bilirler bu sebepten dolayı darılacaklarını düşünmüyorum...Uygun dilde anlatılınca ve başka türlü yardımcı olmak istediğimi belirtince annelerini hoşgörürler sanıyorum::lepi:Kayınvalidem bana ilk bebeğimde bunu aynen söyledi,o an size yaşadıklarımı anlatamam.
Sürekli gelip giden,arayan soran ben o lafı duyduktan sonra başımdan aşağıya kaynar sular dökülerek çıktım o evden.1 ay hiç aramadım hiç gitmedim o aradı neden gelmiyorsunuz dediğinde yoğunum çalışıyorum dedim hep.Sonra zaten o evladımı kaybettim..O kadar pişmandı ki o laflarından,çok üzülmüştü.
Şimdi kızıma bakacağını söylüyor,ha bakmasada canı sağolsun ama ben çok fedakar bir gelinim..Dibine kadar gelinim saygımda hizmetimde hürmetimde.Yapılanlar söylenmez ama herşeyi yaparım onun için.Çok da severim onu.Ama bakmazsada bende mesafeli olur,koyarım duvarımı araya.Hepimiz hepimize muhtacız bu hayatta.Aile olarak söylüyorum.Ve malesef beni düşünmeyeni ben düşünmem.Şu anki ben'in %20sini ancak görür.Hayatta herşey karşılıklı.Bende insan evladıyım.
Bence bu şekilde konuşupda hiç yaralamayın evlatlarınızı..Naçizane tavsiyem.
bence tavriniz cok yanlis.
hic kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil.
insanlar belli bir yastan sonra bebekmis cocukmus kaldiramiyorlar, ya da bakmak istemiyorlar...
cevremde de boyle yani...
babaanneler anneanneler ''cocuga ben bakamam artik rahat edecegim zaman, herkes kendi basinin caresine baksin'' diyor.
ayrica cocugunuzu yaparken kayinvalidenize mi guvendiniz de yaptiniz?
yani simdi ailenizin dagilmasinin sebebi olarak niye kayinvalidenizi gosteriyorsunuz ki, o zaman bebege kimin, nerde, nasil bakacagini planlayip yapsaydiniz 2. cocugu...
kizinizi o kadar buyutmus, bir de kalkip ona domuz inatli falan diyorsunuz ya pes dogrusu...
cok yanlis yoldasiniz...
umarim kayinvalidenizin kalbini kirmamissinizdir kendinizin hakli oldugunu dusunerek...
Kayınvalidem bana ilk bebeğimde bunu aynen söyledi,o an size yaşadıklarımı anlatamam.
Sürekli gelip giden,arayan soran ben o lafı duyduktan sonra başımdan aşağıya kaynar sular dökülerek çıktım o evden.1 ay hiç aramadım hiç gitmedim o aradı neden gelmiyorsunuz dediğinde yoğunum çalışıyorum dedim hep.Sonra zaten o evladımı kaybettim..O kadar pişmandı ki o laflarından,çok üzülmüştü.
Şimdi kızıma bakacağını söylüyor,ha bakmasada canı sağolsun ama ben çok fedakar bir gelinim..Dibine kadar gelinim saygımda hizmetimde hürmetimde.Yapılanlar söylenmez ama herşeyi yaparım onun için.Çok da severim onu.Ama bakmazsada bende mesafeli olur,koyarım duvarımı araya.Hepimiz hepimize muhtacız bu hayatta.Aile olarak söylüyorum.Ve malesef beni düşünmeyeni ben düşünmem.Şu anki ben'in %20sini ancak görür.Hayatta herşey karşılıklı.Bende insan evladıyım.
Bence bu şekilde konuşupda hiç yaralamayın evlatlarınızı..Naçizane tavsiyem.
Sarıböcekcim bu yorumuna şaşırdım. Sen ki k.valideni bile annen gibi görüp hürmet ve saygı gösteren birisin. Çok ılımlı bir gelinsin. Bu tür olaylara hep ılımlı yaklaşırsın. Eşinin ailesini kendi ailenle bir sayarsın. Bir çocuğun sürekli bakımını üstlenmek çok büyük sorumluluk değil mi sence? bizden daha yaşlı annelerimizinde bu sorumluluğu almak istemeyişi normal geliyor bana. Kaldı ki şimdiki çocuklar eskiye nazaran daha hareketli ve aktifler. Ben çevremden gördüğüm kadarı ile de bizler kariyerimiz için biraz bencillik yapıyoruz gibi geliyor bana. Ben ki süper bi evlat süper bir gelin olmadığım halde anlayabiliyorum bakmamalarını. Ben o kadar zorlanıyorum ki oğlumu büyütürken ileride yaş kemale ermişken onun çocuğuyla da ilgilenmeyi bakmayı düşünemiyorum bile. Rahatlık bir tarafa o sorumluluğu alamam heralde. Sırf bu nedenden oğlum yada gelinim aramıza duvar örerse haksızlık etmiş olurlar. Hele oğluma müthiş kırılırdım. :1closedeyes:
Arkadaşlar, hararetli yorumlarınızla kendinizi yormayınız. Herşey tatlıya bağlandı:)olumunekankayizsmile
Çözüm üreten arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. Çocuğa kim bakacak, sen baksın, o baksın tartışmaları yapan arkadaşlar da tartışma yorumlarına devam etmek istiyorlarsa, benim üzerimden değil de ayrı bir konu açarak devam etsinler lütfen. Eşim, ben, anneler karşılıklı anlaşıldı, herkesin gönlü alındı. Herşey tatlıya bağlandığına göre konuyu kapatabilirsiniz (daha önce de yazmıştım) sayın forum yöneticileri