21 yasindaki bir kizin hayat tecrubesiyle 31 yasindaki bir erkegin hayat tecrubesi bir olmaz. normalde yas farki onemli degildir ama sizin durumunuzda onemli cunku cok kucuksunuz. kendi yasinizda biriyle evlenmek icin bile kucuksunuz acikcasi. ustelik okuyorsunuz. hangi akli selim adam sevgilisi okurken evlenmek ister. okurken derslerden sinavlardan yemekmis ev isiymis nasil yapicaksin? ya beni de bu sebeple bosarsa diye okulu kenara atip mecbur evle ilgilenmek zorundasin- ki ben sevgilinin bosanma sebebine de inanmadim.
bir de cocuk var ortada. tabi ki atmasin satmasin cocugunu ama siz hic cocuk sahibi olmamis bir insan olarak o cocuga gosterilen ilgiyi, ayrilan zamani kiskanmayacak misiniz? sizin zaten bir haftasonunuz olcak birlikte gezip tozmak icin. neredeyse adim gibi eminim siz ilk bir ay buna zor dayanirsiniz. cunku cok sevdiginiz belli. yalniz kalip keyif yaptiginiz haftasonlari sayili olacak, ve cocugun sorumlulugu tek haftasonu almakla da bitmior. hasta olur hastaneye gitmek zorundadir, dogumgunu olur babam da gelsin ister. tabiki siz gidemezsiniz boyle olaylarda. bunlari kaldirabilcek misiniz?
yanlis bir yargida bulunmak istemem, zaten kimseyi elestirmem bu konularda hicbir zaman, ama benim aklima gelen artik sizin cift olarak cinsel anlamda yakinlasmak isteginiz. bu yuzden daha fazla beklemek istemiyor gibisiniz biraz da sanki. cunku bu adam 31 yasinda tabiki cinsel yonden sizi arzuluyordur ve onceki aktifligi dolayisiyla da sizden daha isteklidir. bu da bir etken gibi geldi bana bu kadar erken evlenmek istemenizde. ya da coktan birseyler yasandi artik risk almak istemiyorsunuz. ama ikisi icin de kendinizi evliligin belirsizligine atmaniz gerekmez. bakin olan kadina oluyor hep. erkekler citir citir kizlari buluveriyorlar iki dakkada. kadinlar arkada cocukla vs kaliyor.
sizin durumunuz o kadar karisik ki, ailenize hak vermemek elde degil. yani okulunuzu bari bitirmis olsaniz, insanlar "okumus etmis tartmistir karsindaki insani" derler. sizin boyle bir sorumluluga okulunuz bitmeden girmeniz artik kendinizi cok fazla dusunmediginiz, mantigi elden biraktiginiz mesaji veriyor. oyledir demiyorum ama oyle gorunuyor disardan. boylesi bir riske girmeden insan milyon kere dusunmeli normalde. ama siz bu soru isaretlerinden hicbirine takilmiyorsunuz. demekki bu iste birsey var. ya sevgiliniz mukemmel otesi bir insan ve herseyi kontrol altinda tutabilecek biri , yada siz fena halde asiksiniz artik gozunuz hicbirsey gormuyor. ki malesef birinci ihtimal pek olasi degil cunku bu planda catlak noktalar var. yurumeyecegi cok acik malesef.
siz ailenizi ikna etmeyi bosverin. once kendinizi inandirin bu isin yuruyecegine (okul, ev, uvey evlat, eski es vs)... bunlarin hepsini 1 senede sindirmeniz, kafanizda bir cozume ulasmaniz imkansiz. koru korune gidiyor gibisiniz. yazik etmeyin kendinize.