ailem dul biriyle evlenmeme izin vermiyor kafayı yemek üzereyim

ben gayet uygun biriyle nşanlandım ailem uzak die pek gönüllü değil di istiyorum die verdilr.... bu durumda bile ben onları bırakıp gidiyorum hastalıklarında sağlıklarnda istediğim zaman yanlarında olamıcam ölümlü dünya onları ne kadar çok görürsem o kadar fayda die düşünüyorum içim içimi yiyor nasıl gidicem ben die..............Anne baba bambaşka gölge gibiler her zaman yanımızda en kötü anne baba bile düşünür çocuğunu bence onların başını öne eğmemek lazım...Benim ailem insanlara neden mahçup olsun ki onlar sizin geleceğinizi düşünüyo bence bu gününüzü değil.....en azından evlilik fkrinizi erteleyin hala ilk günki sevecek misiniz bi kaç sene sonra ona bakın

eşini tanıyorum ama bu konuda hiç onunla konuşmadım pek sıcak bi bayan değil neden ayrıldıklarını sorarsam başka yerlere çekebilir diye düşünüyorum

hiç bir erkek ben şu haltı yedimde karım ayrılmak zorunda kaldı demez..ve erkeğin boşanmışını 10 kere düşün derim..hepsi aynı yalanı söyler..yemek yapmadı,surat yaptı,tartışıyodu vs...

Ailen sonuna kadar hakli guzelim.
Daha universite ogrencisi kiz, dul cocuklu bir adama takiliyor, okul mokul beklemeden evlencem diye tutturuyor. E herhalde karsi cikacak aile. Daha ayaklarin yere basmiyor, kimin parasiyla okuyacaksin? Kocanin. O da okulu artik bitirebilir misin, yok birakmak zorunda mi kalirsin mechul. Aklini basina almalisin. Benim de kizim olsa bu durumda, ben de siddetle karsi cikarim boyle bir seye. Biraz islerin sonunu dusunerek hareket et, sadece sevmekle olmaz bu isler.

Bu gibi durumlarda aileler zaman içinde genellikle haklı oluyorlar canım, senin iyiliğini düşündükleri için bu şekilde tepki veriyorlar onları otur bir dinle anlamaya çalış dikbaşlılık etme, zamana bırak yaşın çok genç acele etme lütfen evlenmek için belki zamanla aileni ikna eder en azından söz nişan yaparsınız ama lütfen onları karşına alma...

okulu bitirmeden neden evleniyorsun ki.
21 yaşındansın.
bitir üniversiteyi.
al eline ekmeğini,evlen.
nedir bu acele.....

seni de boşamayacağı ne malum evliyken okuyacağım diyorsun o zman eve çokta zaman harcayamayacaksın senide iş yapmıyor diye boşarsa ne olacak ha diyeceksinki beni çok seviyor peki karısıyla zorlamı evlendi karısınıda sevdi de evlendi büyük ihtimal zorla koynuna vermediler ya üstelik çocukta var demekki bu adamın sevgisi karısı yemek yapmadı diye bitebiliyor bu kadar basit...mantıklı olmak lazım...detaylıca düşünmeden acele verilen bi evlilik kararı sizinkisi .....ailen sonuna kadAR HAKLI

yemek yapmıyo,güler yüz göstermiyo diye çocuklu bir evlilik kolay kolay bitmez sen heyecanla ilk düğün hazırlığını yaparken o ikinciyi yapacak yani seninle hiçbirşeyin ilkini yaşamayacak evlilik her ne kadar sevgi aşkla olsada mantıkta olmalı mutlaka mantıklı düşün sen daha 21 yaşındasın deli dolu gezeceğin zamanlar o ise olgun çocuklu bir adam anne ve babanı asla üzme derim kendine yeni bir anne baba bulamazsın ama eş bulursun

bayramın ilk günü eşimin dayı oğlunun nişanı oldu boşanalı 1 sene falan oldu çocuğu yok kendiside öğretmen nişanlısı hemşire ve kız hiç evlenmemiş cahil insanlar değil ilk bakışta boşanma sebebi eski karısıda öğretmendi sürekli dövermiş yaptığı hiç birşeyi beğenmezmiş parasını saklarmış sürekli annesinin dediğini yapar kızın maaşını bile vermezmiş harçlıklarını da çok kısıtlı verirmiş sadece yol parası gibi şimdiki nişanlısı da boşanma sebebini eşi ailesine bundan gizli para gönderdi evde yemek yapmadı ailesine saygısızlık yaptı diye biliyomuş al sana sıcak örnek anlatılan bir türlü yaşananlar başka

kendi cocuguna kiziyosun yeri geldiginde bagiriyosun onu yapma bunu yap diyosun
ama onun cocuklarina öyle en ufak bir davranista kötü olucaksin düsman olucaklar sana
zor 21 yasindasin sevgi ask gelip gecici önce bir okulunu bitir en iyisi aceleye gerek yok
hem 10 yas az degil canim ayni seyleri düsünmeyeceksiniz yasamayacaksiniz
21 yasla 31 yas ayni olamaz

çocuklu bırıyle evlenmenın zorluklarını cok yakın bır tanıdıgımdan gordum
bence yapma
Allah bılırde en guzelını
cok pısman olursun

21 yasindaki bir kizin hayat tecrubesiyle 31 yasindaki bir erkegin hayat tecrubesi bir olmaz. normalde yas farki onemli degildir ama sizin durumunuzda onemli cunku cok kucuksunuz. kendi yasinizda biriyle evlenmek icin bile kucuksunuz acikcasi. ustelik okuyorsunuz. hangi akli selim adam sevgilisi okurken evlenmek ister. okurken derslerden sinavlardan yemekmis ev isiymis nasil yapicaksin? ya beni de bu sebeple bosarsa diye okulu kenara atip mecbur evle ilgilenmek zorundasin- ki ben sevgilinin bosanma sebebine de inanmadim.

bir de cocuk var ortada. tabi ki atmasin satmasin cocugunu ama siz hic cocuk sahibi olmamis bir insan olarak o cocuga gosterilen ilgiyi, ayrilan zamani kiskanmayacak misiniz? sizin zaten bir haftasonunuz olcak birlikte gezip tozmak icin. neredeyse adim gibi eminim siz ilk bir ay buna zor dayanirsiniz. cunku cok sevdiginiz belli. yalniz kalip keyif yaptiginiz haftasonlari sayili olacak, ve cocugun sorumlulugu tek haftasonu almakla da bitmior. hasta olur hastaneye gitmek zorundadir, dogumgunu olur babam da gelsin ister. tabiki siz gidemezsiniz boyle olaylarda. bunlari kaldirabilcek misiniz?

yanlis bir yargida bulunmak istemem, zaten kimseyi elestirmem bu konularda hicbir zaman, ama benim aklima gelen artik sizin cift olarak cinsel anlamda yakinlasmak isteginiz. bu yuzden daha fazla beklemek istemiyor gibisiniz biraz da sanki. cunku bu adam 31 yasinda tabiki cinsel yonden sizi arzuluyordur ve onceki aktifligi dolayisiyla da sizden daha isteklidir. bu da bir etken gibi geldi bana bu kadar erken evlenmek istemenizde. ya da coktan birseyler yasandi artik risk almak istemiyorsunuz. ama ikisi icin de kendinizi evliligin belirsizligine atmaniz gerekmez. bakin olan kadina oluyor hep. erkekler citir citir kizlari buluveriyorlar iki dakkada. kadinlar arkada cocukla vs kaliyor.

sizin durumunuz o kadar karisik ki, ailenize hak vermemek elde degil. yani okulunuzu bari bitirmis olsaniz, insanlar "okumus etmis tartmistir karsindaki insani" derler. sizin boyle bir sorumluluga okulunuz bitmeden girmeniz artik kendinizi cok fazla dusunmediginiz, mantigi elden biraktiginiz mesaji veriyor. oyledir demiyorum ama oyle gorunuyor disardan. boylesi bir riske girmeden insan milyon kere dusunmeli normalde. ama siz bu soru isaretlerinden hicbirine takilmiyorsunuz. demekki bu iste birsey var. ya sevgiliniz mukemmel otesi bir insan ve herseyi kontrol altinda tutabilecek biri , yada siz fena halde asiksiniz artik gozunuz hicbirsey gormuyor. ki malesef birinci ihtimal pek olasi degil cunku bu planda catlak noktalar var. yurumeyecegi cok acik malesef.

siz ailenizi ikna etmeyi bosverin. once kendinizi inandirin bu isin yuruyecegine (okul, ev, uvey evlat, eski es vs)... bunlarin hepsini 1 senede sindirmeniz, kafanizda bir cozume ulasmaniz imkansiz. koru korune gidiyor gibisiniz. yazik etmeyin kendinize.

Ailen haklı,ben olsam bende kesinlikle izin vermezdim lmaz:
Henüz ayakların yere basmıyor ve toz pembe bakıyorsun hayata.
Ömrünün en güzel yıllarına gençlik ateşiyle yazık etme

mnla 'nın söylediklerine de baştan sona kadar katılıyorum.
alkisalkisalkis

Benim kuzenin eşinin çocuğu vardı ama çocukları hiç görmediği halde sorun oldu ki o 31 yaşında evlendi eşide o yaştaydı.Onlardaki klasik gerekçede buydu benim kuzen 4x4 lük ama bu kezde kıskançlık sorunu oldu ve ayrıldılar.Bu yaştaki birinin dul ve çocuklu bir erkekle neden hayat geçirmek istediğini anlamadım ben.Tv programlarında görüyorum da çok anlamsız geliyor.Hani yaşınız 40-50 olur ama hiç evlenmemiş olursunuz o zaman artık bekar gelmez diye düşünürsünüz daha bu yaşta böyle bir şey.1 yılda adamın neyine güvendiniz ev yaşantısından da haberiniz yok ayrıca gidin eşiyle konuşun ne anlarsa anlasın.Sonradan pişman olmaktansa bu daha mantıklı

insan sevince gözü birşy görmüyor arkadaşım haklısın sana katılıyorum ama bence aileni dinle çünkü anne baba ileriyi gerçkten gören kişilr senn mutlu olmanı istiyolar ben anne baba sözü dinlemedim başıma çok şey gldi bence sen dinle ve kendini yakma hem neden kendi kanından canından bir varlığa senin parçana annelik yapmayasında başka birine yapasın snin en doğal hakkındır kendi dnginde biriyle evlenmen daha doğru.umarım sorunun kısa zamanda hallolur ve herşeyin hayırlısını dilerm senin için.

bu kadar kişi bu evliliğin doğru olmayacağını söylüyor konu sahibine soruyorum sizce doğru tarafı ne???

Bir anne olarak kızım böyle bir istekle karşıma çıksa bende şiddetle karşı gelirdim.
Burada eşinin ilk evliliğinden olan çocukları yüzünden sorun yaşayan o kadar çok kişi vardı ki konularından biliyorum.
Bu evlilik sorunlarla dolar taşar. Ayrıca karısını yemek yapan, kendisine her daim güler yüz gösteren biri olarak gören bir adamla evlenmemen daha hayırlı olur. Kaldı ki, gerçek sebebin bu olduğunu sanmıyorum. Bir araştır bakalım altından neler çıkacak.

Hayır birde aileyi karşılarına almaya ne kadar meraklı insanlar yahu. Burada okuyoruz ailesi arkasında olmayan insanların yaşadıklarını.. Aklınızı kullanın,koca kıtlığı mı var ortalıkta,ne gerek var aceleye?

başta ailen sonra da burada yazan arkadaşlar yerden göğe haklı arkadaşım
ben de senin yaşalarında, öğrenciyken, kendimden 10 yaş büyük, seninki gibi silahlı bürokrasiden ve ailemin şiddetle karşı çıktığı biriyle aileme rağmen nikah yaptım-4 yıl sürdü-2 yıl önce bitti.
belki okulumu bitirdim ama asla en güzel yıllarımı normal bir üniversite öğrencisi gibi yaşayamadım.
diğer arkadaşlarım gibi öğrenciyken kendimi geliştirmedim tabir-i caiz ise girdiğim gibi çıktım.
okul bitti. evliliğim bitti. ailemin onaylamadığı ve onlardan gizleyerek yaptığım nikah bitince onların dırdırı başladı. yüksek lisansa başlamam beni biraz rehabilite ettiyse de öğrencilik yıllarımda diğer arkadaşlarım gibi stajlar yapıp,dilimi geliştirip, sertifika biriktirmek yerine ceyiz biriktirdiğim için işsizlik bunalımı başladı. ben kabul etmesem, benimsemesem de toplumun gözünde "dul" oldum gencecik yaşımda. en yakınımda durduğunu sandığım sözüm ona arkadaşlarımın "belki eşinin bekar arkadaşlarını da bize yapar" umuduyla yanımda durmuş olduklarını boşanmamı müteakip ortadan kayboluşlarıyla kavradım,acı ile... daha ne anlatayım ki sana "bu toplumda pek çok kadının yaşadığı trajediyi gör ve kafanı toparla" diye
ve şimdi KEŞKE diyorum aiilemi dinleseydim EN BAŞTAN!!!
hayatım bambaşka olacaktı.
sırf ibret olsun diye anlattım, ailenin rehberliği olmadan mutfağa su almaya bile gitme derim ben
sevgilerimle

hem 10 yaş büyük,çocuklu ve ayrılmış sende taze gencecik bi bekar sence bu yakışık kalıyormu ailen çok haklı yani tepkisinde önce okulunu bitir dengi dengine birini bul evlen şimdi bana kızacaksın belki ama görünende bu yakma kendini

önce okulunu bitir.. sonra işe başla. o zaman da ilişkiniz devam ediyorsa evlilik o zaman gündeme gelsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…