insan sevdiğinde ha dul olmuş ha bekar ne farkeder dıyor fakat anne babalar cıdden yasadıkları hayat tecrubesı sayesınde bızlerın goremedıklerını gorebılıyorlar kabul etmek lazım en evvel bu vazıyetı..
sımdı anne baba olarak ılıskınıze bı kalemde onay vermelerını beklemek bıraz hayal kurmak gıbı olur.. karsınızda cocuklu bır adam var,sımdı cok ıı anlasıyor olabılırsınız ve o cocugun sıze hıc yuk olmayacagını hatta annesı varken ben nıye ılgıleneyım gıbı dusuncelere dalacagınızı dusunebılırsınız..fakat bu boyle degıl..o cocuk evlenecegınız adamın cocuguysa ılelebet onunla gıdecek ,insan kendı cocuguyla anlasamıyorkı degılkı baskasının cocugu...(ıstısnalar var)hadı bunu gectık,adam sızden 10 yas buyuk hayattan beklentılerınız,zevk aldıgınız seyler zamanla yasla dogru orantılı bu (kabul etmek lazım)degıstıkce mutlu olma oranınız dusucek hep boyle mutlu olmıcaksınız,sızın olaylara verdıgınız tepkıler belkı daha cocuksu olucakken o daha baska bır acıdan davranacak...10 ya cıddı bır fark bence..
ve evlenmıs olması,esınden neden ayrıldıgından gercekten emınmısnız?esınden ne ummus da bulamamıs ve ayrılmıs hemde cocuk varken? bunlar ve benzerlerı bırck soruyu kendınızle sadece kendınızle ıyıce ıstısare ettınızmı evet demeden evvel?yoksa sadece sevgınızın ardına mı sıgındınız?
anne babanız basta hayır demekle haklılar ama iyice arastırılıp ıçe sindirebiliyorlrasa neden olmasın..
insan sevdiğinde ha dul olmuş ha bekar ne farkeder dıyor fakat anne babalar cıdden yasadıkları hayat tecrubesı sayesınde bızlerın goremedıklerını gorebılıyorlar kabul etmek lazım en evvel bu vazıyetı..
sımdı anne baba olarak ılıskınıze bı kalemde onay vermelerını beklemek bıraz hayal kurmak gıbı olur.. karsınızda cocuklu bır adam var,sımdı cok ıı anlasıyor olabılırsınız ve o cocugun sıze hıc yuk olmayacagını hatta annesı varken ben nıye ılgıleneyım gıbı dusuncelere dalacagınızı dusunebılırsınız..fakat bu boyle degıl..o cocuk evlenecegınız adamın cocuguysa ılelebet onunla gıdecek ,insan kendı cocuguyla anlasamıyorkı degılkı baskasının cocugu...(ıstısnalar var)hadı bunu gectık,adam sızden 10 yas buyuk hayattan beklentılerınız,zevk aldıgınız seyler zamanla yasla dogru orantılı bu (kabul etmek lazım)degıstıkce mutlu olma oranınız dusucek hep boyle mutlu olmıcaksınız,sızın olaylara verdıgınız tepkıler belkı daha cocuksu olucakken o daha baska bır acıdan davranacak...10 ya cıddı bır fark bence..
ve evlenmıs olması,esınden neden ayrıldıgından gercekten emınmısnız?esınden ne ummus da bulamamıs ve ayrılmıs hemde cocuk varken? bunlar ve benzerlerı bırck soruyu kendınızle sadece kendınızle ıyıce ıstısare ettınızmı evet demeden evvel?yoksa sadece sevgınızın ardına mı sıgındınız?
anne babanız basta hayır demekle haklılar ama iyice arastırılıp ıçe sindirebiliyorlrasa neden olmasın..
bence çoçuk sorun olabilir,çoçuğunu görebilmek için eski eşi ile hiç bir zaman kontağını kesmiyecektir,sonra kıskanmalar başlıcak derken,huzursuzluklar çıkcak en son boşanmaya kadar gider kanımca,benimde kızım var asla çoçuklu bir erkeğe vermem, ailen haklı yavrum, onlar senin hiç bir zaman kötülüğünü istemezler, bence vazgeç daha nice erkekler çıkar karşına,okulunuda yarım bırakma derim.
Ailen sonuna kadar hakli guzelim.
Daha universite ogrencisi kiz, dul cocuklu bir adama takiliyor, okul mokul beklemeden evlencem diye tutturuyor. E herhalde karsi cikacak aile. Daha ayaklarin yere basmiyor, kimin parasiyla okuyacaksin? Kocanin. O da okulu artik bitirebilir misin, yok birakmak zorunda mi kalirsin mechul. Aklini basina almalisin. Benim de kizim olsa bu durumda, ben de siddetle karsi cikarim boyle bir seye. Biraz islerin sonunu dusunerek hareket et, sadece sevmekle olmaz bu isler.
yemek yapmıyo,güler yüz göstermiyo diye çocuklu bir evlilik kolay kolay bitmez sen heyecanla ilk düğün hazırlığını yaparken o ikinciyi yapacak yani seninle hiçbirşeyin ilkini yaşamayacak evlilik her ne kadar sevgi aşkla olsada mantıkta olmalı mutlaka mantıklı düşün sen daha 21 yaşındasın deli dolu gezeceğin zamanlar o ise olgun çocuklu bir adam anne ve babanı asla üzme derim kendine yeni bir anne baba bulamazsın ama eş bulursun
bayramın ilk günü eşimin dayı oğlunun nişanı oldu boşanalı 1 sene falan oldu çocuğu yok kendiside öğretmen nişanlısı hemşire ve kız hiç evlenmemiş cahil insanlar değil ilk bakışta boşanma sebebi eski karısıda öğretmendi sürekli dövermiş yaptığı hiç birşeyi beğenmezmiş parasını saklarmış sürekli annesinin dediğini yapar kızın maaşını bile vermezmiş harçlıklarını da çok kısıtlı verirmiş sadece yol parası gibi şimdiki nişanlısı da boşanma sebebini eşi ailesine bundan gizli para gönderdi evde yemek yapmadı ailesine saygısızlık yaptı diye biliyomuş al sana sıcak örnek anlatılan bir türlü yaşananlar başka
kendi cocuguna kiziyosun yeri geldiginde bagiriyosun onu yapma bunu yap diyosun
ama onun cocuklarina öyle en ufak bir davranista kötü olucaksin düsman olucaklar sana
zor 21 yasindasin sevgi ask gelip gecici önce bir okulunu bitir en iyisi aceleye gerek yok
hem 10 yas az degil canim ayni seyleri düsünmeyeceksiniz yasamayacaksiniz
21 yasla 31 yas ayni olamaz
21 yasindaki bir kizin hayat tecrubesiyle 31 yasindaki bir erkegin hayat tecrubesi bir olmaz. normalde yas farki onemli degildir ama sizin durumunuzda onemli cunku cok kucuksunuz. kendi yasinizda biriyle evlenmek icin bile kucuksunuz acikcasi. ustelik okuyorsunuz. hangi akli selim adam sevgilisi okurken evlenmek ister. okurken derslerden sinavlardan yemekmis ev isiymis nasil yapicaksin? ya beni de bu sebeple bosarsa diye okulu kenara atip mecbur evle ilgilenmek zorundasin- ki ben sevgilinin bosanma sebebine de inanmadim.
bir de cocuk var ortada. tabi ki atmasin satmasin cocugunu ama siz hic cocuk sahibi olmamis bir insan olarak o cocuga gosterilen ilgiyi, ayrilan zamani kiskanmayacak misiniz? sizin zaten bir haftasonunuz olcak birlikte gezip tozmak icin. neredeyse adim gibi eminim siz ilk bir ay buna zor dayanirsiniz. cunku cok sevdiginiz belli. yalniz kalip keyif yaptiginiz haftasonlari sayili olacak, ve cocugun sorumlulugu tek haftasonu almakla da bitmior. hasta olur hastaneye gitmek zorundadir, dogumgunu olur babam da gelsin ister. tabiki siz gidemezsiniz boyle olaylarda. bunlari kaldirabilcek misiniz?
yanlis bir yargida bulunmak istemem, zaten kimseyi elestirmem bu konularda hicbir zaman, ama benim aklima gelen artik sizin cift olarak cinsel anlamda yakinlasmak isteginiz. bu yuzden daha fazla beklemek istemiyor gibisiniz biraz da sanki. cunku bu adam 31 yasinda tabiki cinsel yonden sizi arzuluyordur ve onceki aktifligi dolayisiyla da sizden daha isteklidir. bu da bir etken gibi geldi bana bu kadar erken evlenmek istemenizde. ya da coktan birseyler yasandi artik risk almak istemiyorsunuz. ama ikisi icin de kendinizi evliligin belirsizligine atmaniz gerekmez. bakin olan kadina oluyor hep. erkekler citir citir kizlari buluveriyorlar iki dakkada. kadinlar arkada cocukla vs kaliyor.
sizin durumunuz o kadar karisik ki, ailenize hak vermemek elde degil. yani okulunuzu bari bitirmis olsaniz, insanlar "okumus etmis tartmistir karsindaki insani" derler. sizin boyle bir sorumluluga okulunuz bitmeden girmeniz artik kendinizi cok fazla dusunmediginiz, mantigi elden biraktiginiz mesaji veriyor. oyledir demiyorum ama oyle gorunuyor disardan. boylesi bir riske girmeden insan milyon kere dusunmeli normalde. ama siz bu soru isaretlerinden hicbirine takilmiyorsunuz. demekki bu iste birsey var. ya sevgiliniz mukemmel otesi bir insan ve herseyi kontrol altinda tutabilecek biri , yada siz fena halde asiksiniz artik gozunuz hicbirsey gormuyor. ki malesef birinci ihtimal pek olasi degil cunku bu planda catlak noktalar var. yurumeyecegi cok acik malesef.
siz ailenizi ikna etmeyi bosverin. once kendinizi inandirin bu isin yuruyecegine (okul, ev, uvey evlat, eski es vs)... bunlarin hepsini 1 senede sindirmeniz, kafanizda bir cozume ulasmaniz imkansiz. koru korune gidiyor gibisiniz. yazik etmeyin kendinize.
başta ailen sonra da burada yazan arkadaşlar yerden göğe haklı arkadaşım
ben de senin yaşalarında, öğrenciyken, kendimden 10 yaş büyük, seninki gibi silahlı bürokrasiden ve ailemin şiddetle karşı çıktığı biriyle aileme rağmen nikah yaptım-4 yıl sürdü-2 yıl önce bitti.
belki okulumu bitirdim ama asla en güzel yıllarımı normal bir üniversite öğrencisi gibi yaşayamadım.
diğer arkadaşlarım gibi öğrenciyken kendimi geliştirmedim tabir-i caiz ise girdiğim gibi çıktım.
okul bitti. evliliğim bitti. ailemin onaylamadığı ve onlardan gizleyerek yaptığım nikah bitince onların dırdırı başladı. yüksek lisansa başlamam beni biraz rehabilite ettiyse de öğrencilik yıllarımda diğer arkadaşlarım gibi stajlar yapıp,dilimi geliştirip, sertifika biriktirmek yerine ceyiz biriktirdiğim için işsizlik bunalımı başladı. ben kabul etmesem, benimsemesem de toplumun gözünde "dul" oldum gencecik yaşımda. en yakınımda durduğunu sandığım sözüm ona arkadaşlarımın "belki eşinin bekar arkadaşlarını da bize yapar" umuduyla yanımda durmuş olduklarını boşanmamı müteakip ortadan kayboluşlarıyla kavradım,acı ile... daha ne anlatayım ki sana "bu toplumda pek çok kadının yaşadığı trajediyi gör ve kafanı toparla" diye
ve şimdi KEŞKE diyorum aiilemi dinleseydim EN BAŞTAN!!!
hayatım bambaşka olacaktı.
sırf ibret olsun diye anlattım, ailenin rehberliği olmadan mutfağa su almaya bile gitme derim ben
sevgilerimle
arkadaşlar 1 yıldır düzenli bir ilişkim var 2 gün önce evlenme teklifi aldım ve kabul ettim ama ailem evlenmek istediğim insan dul,çocuklu ve benden 10 yaş büyük diye kabul etmiyo 2 gündür evde fırtınalar kopuyo kendimi şimdi camdan dışarı atacam ben üniversite öğrencisiyim evlenmek istediğim insan emniyet mensubu ailem biz seni üniversiteye koca bulmya mı yolladık hemde dul birini başımın etini yiyo ya anlamıyorum ha dul ha bekar ne farkeder insan sevdikten sonra hem ben evliyken de eğitimime devam edecem kendimi çok kötü hissedediyorum ailemi karşıma alacağım artık biri bana bi akıl versin ne yapmalıyım yanlış mı düşünüyorum sevdiğim insandan vazgeçmek istemiyorum
ikimizi benim bir arkadaşım tanıştırmıştı eşiyle ayrılmaları nedeni ise akşam eve geldiğinde yiyecek doğru düzgün bi yemek bulamayan güler yüzle karşılanmayan bi erkek olduğunu söylerdi hep ben ona inanıyorum bi de ailemi ikna edebilsem
eşini tanıyorum ama bu konuda hiç onunla konuşmadım pek sıcak bi bayan değil neden ayrıldıklarını sorarsam başka yerlere çekebilir diye düşünüyorum
[QUOTE=daisy87;15107403]senden Bende, benim evlilik merakım yok senin gibileri anlamıyorum yorumları anlamıyorum,belki arkadaş eş seçimini yanlış yada doğru yaptı biz bunu bilemeyiz ama evliliğe hazır hissediyor ki kendini evlenmek istiyor her evlenmek isteyen koca meraklısımı oluyor,bana görede 21 yaş ideal bir yaş kaydirigubbakcemile2
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?