Ailem erkek arkadaşımla evlenmeme razı değil

Adam anne babanıza hiç çekinmeden laf söylüyor, ama siz sırf onunla evlenebilmek için hem onun hemde o şuursuz annesinin her sözünü altan almışsınız. Buradan bakınca maalesef hiç iyi bir izlenim vermiyorsunuz.
Adam terk etmese devam edeceksiniz. Geri dönerse de evlenmek için altan alma azminizle her şeyi yaparsınız muhtemelen.

Yarisindan sonrasını okumak istemedim, ya senin ailen senin kötülüğünü mu istiyor seni kiskaniyorlar mi, niye inadına seviyorum da seviyorum diye yapismişsin, böyle tabii saygı duyulmazsin. Aileni de rezil etmişsin.

Her zaman anne baba sözünü dinlemek gerektiğine inanmışımdır. Ancak sizin aileniz elle tutulur bir sebep göstermiyor yani reddetmenin mantıklı bir sebebi yok.
Ayrıca hak helal etmemeler, göz yaşı dökmeler, hazırlıklara el sürmemeler sizin mıtluluğunuzu ndeğil kendi sözlerinin peşindeymişler düşüncesini getirdi aklıma.
Kayınvalideye bakma noktasında da evet tek çocuk olunca sorumluluk sadece o çocukta oluyor ancak hayat bu. Kim kimin eline düşecek biliyor muyuz?
Allah korusun belki siz ihtiyaç duyarsınız da o size bakar belli mi olur?
Karar elbette size ait ama ailenizi mantıklı bulmadım ben.

Hayır ayrı ev aldı. İleride bakıma muhtaç kalırsa sen bakarsın diye dediler onu. Çünkü tek çocuk, erkek arkadaşım.
ya sen veya ailen bakıma muhtaç olursanız damadın böyle düşünmesi hoşunuza gidermi gitmezdi o zaman şimdiden bunun pazarlığı hoş bişey değil zaman ne gösterir kimse bilemez ki daha evlenmeden bunları düşünmek veya konuşmak bana mantıklı gelmiyor

Konu sahibi konuya güncelleme yaptı ileriki sayfalarda. Ailesi haklı çıkmış. Kayınvalidesi aşırı sorunlu ve dramatik bir kadın, sevgilisi de anneci. Ailesi yumuşamış ancak aileler görüşmeye başladıktan sonra kayınvalidesi saçma sapan sebeplerle sorun çıkarıp kız istemeye gelmeyeceğini söylemiş ve konu sahibine aileni sileceksin demiş. Sonuç ayrılmışlar.

Boşanmış tek oğlu olan kaynana zaten red flag ama omun dışında sizin anneniz de gıcıkmış. Sarmadan bir tane yemiş, onun dışında surati asık oturmuş. Gerçi bir taraftan bu tavırları kaynananin gerçek kişiliğini göstermiş ama oğlan tarafı olsaydım annenizden pek hoşlanmazdım.

Bu arada konu sahibi ben sana çok kızdım yorumlarını okuyunca Yüz kere benim ailem de hatalı diyip durmuşsun, belli ki bunu karşı tarafa da çok söylemişsin onlar da yüz bulup ‘baban anneni dövmeli’ gibi ruh hastasıca sözler bile edebilmişler. Ailen suçludur veya değildir karşı tarafa asla ailem suçlu, ailem şöyle kötü böyle kötü dememelisin. Sen bir söylersen onlar yüz söyler ailene. Ailem istemiyor diye diye kendi sevgilini ve kayınvalideni doldurmuşsun. Kadın zaten normal bir insan değil, bir de ailenin zor ikna olduğunu bilince hepten b.kunu çıkarmış.

Onun dışında ailen, kızları kendisinden 10 yaş büyük bir adamla evlenmek istediği gibi temkinli yaklaşmış ancak bu temkinlilik süreci de çok uzun sürmemiş zaten. Konuyu açtığında daha 2 aydır biliyolarmış sevgilini. Konuyu açtıktan bir süre sonra da yumuşamışlar zaten.

Yani ailenin karşı tarafa yaptıkları elle tutulur bir şey yok. Klasik bir kız ailesi olarak temkinli durmuşlar. Ex kayınvalidenin davranışları çoook terbiyesizce ve abartılı olmasına ve sevgilin annesine toz kondurmamasına rağmen hala sevgiline tamam benimkiler de hatalı deyip durmuşsun. Çok yüz bulmuşlar. Neyse ders olsun sana. Kimseye aran kötü olsa da aileni kötüleme. Hakkında hayırlısı olsun.

Tek dertleri severek evlen değil gibi , yaş farkı da görücü usulü olsa da olabilirdi. Maaşından yardım ediyor musun onlara ?

Adam 10 yaş büyük, memleket uzak, anası var başında, e insanlar tabi tereddüt edecek, güle oynaya kim kız veriyor? Bunun için el insanına dert yanılmaz. Böyle de kullanırlar.

Bu süreçte tek hatam oldu zaten onu da iki üç aydır halletmeye çalışıyorum. Erkek arkadaşıma sınırı sonradan çizmeye başladım,. Ailemi suçlayıp durma bunun çözümü bu değil senin de annenin hatası var kabul et diyerek ama olmadı o çizgiyi başta çekmek lazım bu dersi aldım. Ama benim amacım ailemi kötülemek değildi, ailem beni çok fena sıkıştırmıştı köşeye o yüzden derdim anlaşılmaktı, dert yanmıştım karşı taraf aileme doldu ellerine fırsat vermiş oldum yani. Yoksa ne olursa olsun onlar senin ailen de diyebilirlerdi ama hep ilişkinin suçunu aileme yıktılar kolay geldi onlara. Bir yandan da iyi oldu diye düşünüyorum. Eğer ailem böyle yapmasaydı belki karşı tarafın yüzünü anca evlenince görecektim ve o zaman da iş işten geçmiş olacaktı. Egolu kibirli bir kv ile kimse yapamazdı zaten. Dilerim ki başka bir genç kızı üzmezler. Halen kendimi çıkmazda hissediyorum bir işe emek verirsin ve istediğin gibi olmaz işte o durumdayım. Sanki bu aile konuları aşılabilirdi ama aşılamadı. Hep işi zora soktular biz de arada heba olduk diye hissetmekten kendimi alamıyorum.

Aileler istemeyince olmuyor malesef işi bir şekilde bozuyorlar.heleki erkek tarafı istemiyorsa asla ama asla olmuyor iş.ama suçu karşı tarafa fazlada atmayın sizin anneniz daha suçlu geldi bana.kadinin evine gidip yemek yememesi, cuzzamli gibi vedalasmadan çıkması kadının gururunu kırmış.

Herkes konu sahibinin ailesininde halatlı olduğunu söylüyor ama ben pek hata olabilecek bir şey yaptıklarını düşünmüyorum. Onlar kızları ile kendi aralarında tartışmıslar sadece. Burada asıl sorun konu sahibinin erkek arkadaşı. Adam annesine sinir çizemediği gibi birde konu sahibinin annesine 'ayılık' yaptı gibi kaba bir söz söyleyebiliyor. Ama annesi söz konusu olunca da annem sinirlenince her şeyi söyler diyip her şeyi yumuşatıyor.

Yani konu sahibi burda bile insanlar “ailenin haklı olduğu noktalar var, tek çocuklu bekar kv zor olabilir” dedikçe aileni daha çok kötülemişsin. Konuyla alakasız ayrıntılar vermişsin. Yani belki çok kötü birileridir bilmiyorum, 12 sayfa boyunca gömdüğüne göre vardır belki bir şeyler. Ama bunlar karşı tarafı ilgilendirmiyor, sizin ailenizle aranızda. Burda bile bunları anlattıysan karşı tarafa neler anlattığını hayal edemiyorum. Kendi ağzınla sevgilini ve kayınvalideni doldurmuş ve ellerine koz vermişsin. Bak ex sevgiline, annesinin yaptığı tüm terbiyesizlikleri nasıl savunuyor. Baban anneni dövmeli, aileni sileceksin bile diyebiliyor.

Kız tarafı elbet endişe eder. Anneme halen gülüyorum mesela ilk duyduğunda polise vermem seni götürür başka memleketlere, tek kızımsın vs. Rolüne öyle kaptırmış ki benim memur olduğumu unutmuş, hatta tayinim memlekette bile değilken enteresan tepki vermişti

Sonra kendisi bile güldü ama bu kez Polise vermem dedi. Yani kademe kademe değişti.

Tanışma esnasında bir sorun çıksaydı ailemin açığını vermezdim asla. Adamı günlük gibi kullanmışsınız ne var ne yok dökmüşsünüz. Ben bu durumu anlattım ama cidden komikti mesela.

Kim ne derse desin ailelerde evleniyor. Yani bence çok hayırlısı olmuş bu çocuktan bir halt olmaz. Bir daha ailenizin açığı varsa bile anlatmayın.

"Kırık cama herkes taş atar"

Ailene çuvalla laf etmişssin kızım ama varmış bir bildikleri içlerine doğdu herhalde, kV denen kadın manyağın teki bu işten acilen vazgeç. Onun dışında nişanlı dediğin de senden 10 yaş büyük kart bir herif, ona rağmen ana kuzusu yaşıyor bırak gitsin bu işi toptan zorla başını yakma.

Çok yıpranmış ilişkiniz, burdan dönse bile çok huzurlu sağlıklı bi ilişki olmaz gibi görünüyor. Sürekli geçmişi kurcalayıp senin ailen benim ailem kavgaları yaşanır, bu da çok yıpratır.
Ben karşı tarafı çok suçlayamadım, ben olsam ben de dünür olmak istemezdim sizinki gibi bi aileyle.
Zaten dolmuşlar, bi de üstüne özellikle annenin tavırları gurur kırıcı.
Burda da süreci yönetememiş, ailenin olumsuz söylemlerini iletip durmuşsun. Yansıtmamalıydın.
Ders olsun bunlar. Bi daha ilişki yaşarsan ailen ne derse desin yansıtma, kendin hallet.
Senin canındır kanındır unutur affedersin ama el unutmaz, ki unutmamışlar da adamın anası fena gurur yapmış fırsat kollamış resmen. He, kadın fettan mı fettan, belki de dediğin gibi böylelikle tamamen içlerini görmüş oldun.
Olana üzülme, başka türlü nasıl olurdu deme, farkına sonradan varıyoruz ama her şey aslında olması gerektiği gibi oluyor, böyle işler kader kısmet ben buna inanıyorum.

Eğer 2 ay hayır dediler diye ailem izin vermiyor ailem kötü diyerek ortalığa düştüyseniz hiçkimseyi suçlamayın hakikaten tek suçlu sizsiniz. Kim 2 aydır bildiği bir kaç bilgi ile kızını kendinden 10 yaş büyük başka şehirde yaşayan bir herife verir? Hiç mi yaşınızın olgunluğu yoktu sizde de ailenizin konuyu sindirmesi için zaman veremediniz. Sonradan kabullendiler diyorsunuz da sorunlu bir aile değilse zaten zamanla karşı tarafa güvenirse ya da kızına söz geçiremeyeceğini anlarsa kabullenecekler. Ailenizi yerin dibine soka soka bu duruma gelmişsiniz hala ailemin hatası vardı diyorsunuz. İyi ki başta temkinli yaklaşmışlar. Bir laf vardır erkek evi alana kadar kız evi ölene kadar çeker diye. Sizinkiler alana kadar bile çekmemiş. Büyümeden evlenmeye kalkmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…