Ailem evliliğime karşı :(

Bende ayni sorunlari yaşadim maalesef bi türlü ısınamadılar zorla nîşan yaptılar halbuki elle tutulur bi sebeb yokki bahaneleri ise aile olarak bize uymuyolar dediler kirsalda yasadiklari icin. Nişanlimin bi isi var zihin eng ögretmeni illa devlet kadrosu olsun dediler . Kayinvalidemgil dügün tarihini ne zaman açsalar babam esip gürledi kendinden büyük insanlara atamasi olsun once diye bu arada yaşlar 27. Bayramda yine gelecekler yine konu acilacak babam yine bagiracak gunlerim zehir zindan. Ayni seninkiler gibi bizimkilerde benle konusmuyor. Dua etmekten baska yapacagimiz bisey yok insallah Allah bu konuda ailelerimize biraz anlayis verir

Peki bütün bunlardan önce annenle aranız nasıldı sana karsı özel ve genel tavırlarından bahsediyorum

ya nefret ediyorum şöyle takı vs mevzularından.sonuçta gelin ve damat ev kuruyorlar, onlara lazım olacak, ne takıldıysa alıp kullansınlar işte.nişanlınızla mutlu olacağınıza inanıyorsanız dişinizi sıkın, evlenin derim.ailelerin anlaşamaması evliliği etkiler tabi ama nişanlınıza güveniyorsanız ve dediğim gibi onunla mutlu olacağınıza inanıyorsanız bunlar katlanmaya değer.ayrıca kusura bakmayın ama ailenize sinir oldum; annenizin durumu kolaylaştırmak yerine zorlaştırması, abiniz ve babanızın sırf aşkınızın arkasında duruyorsunuz diye baskıcı tavırları...halbuki ilk önce düşünmeleri gereken şey sizin mutluluğunuz, daha anlayışlı olmaları gerekir.inşallah ben evleneceğim zaman(hiç düşünmüyorum evlenmeyi ama mesela yani) böyle saçma sapan ve önemsiz konular yüzünden tatsızlık çıkmaz.

Zamansız fevri hareketler hep rezillik getirmiştir, nişan günü abinin masaya vurması falan ilk o dikkatimi çekti, biraz tolere edebilmeli insanlar bu işler böyle yürüyor. Sizin yapacak bişeyiniz yok sanırım. son kararlar verilmiş.

Peki bütün bunlardan önce annenle aranız nasıldı sana karsı özel ve genel tavırlarından bahsediyorum

Annemle pek anlasamiyoruz evde hersey benim ustumde donuyo bi tanede kiz kardesim var ona cok yuklenmezler.köye gideriz mesela her yaz annenemin evini temzleriz kendi evimizi temzleriz felan bi isi aksatsam hemen bagirir cagirirdi.evde de öyle dedigi isi buqun yapmazsam butun gun tersler beni.laf sokar.ama abimle kardesime biraz daha düşkün.ben simdiye kadr anneme sesini yukseltmis insan degilimdir ama kardesim tam tersi cok fevri davranir bagirir ona hic sözünü geciremez ben simdiye kadar hep onun pesinde onun sozlerinn altinda durdugum icin bu yaptigim ona cok buyuk geliyo.hep pesinde bi duvar oldum onun icin herseyinde ama o simdi benim mutlulugum icin olaylari duzeltmek yerine daha da körüklüyo ondan bekledigim biraz olgunluk ama olmuyo gelinin arkasndan cok atip tuttu ama simdi benden samimiler oyle davranmam gerekiyo oglum icin dedi ama benm nisanlimin cok sukur elestircekleri biseyide yok namazli abdestli cocuk ama benim icin ayni seyi yapamiyo isde.

Iste benden bundan bu kadar kararliyim.boyle basit seylerle sevgimi yok etmek istemiyorum.ne insanlar var nelerle karsilasiyolar dunuru ayyas diye damadinin arkasinda cinar gibi duran babalarda gördüm yakin cevremde.cok büyük meseleler olsa belki bu kadar üzülmem ama incir cekirdegini doldurmayan seylerle sevgimi hice saymalari da benim zoruma gidiyo.kan davasi yokki arada daha aileler birbirini yeni tanidi zaten hemen düşman oldular.biseyleri alttan alip kizimin mutlulugu icin ön ayak olalim demiyolar hemen kestirip atiyolar.bende ailemi karsima almak istemezdim o yapida bir insanda degildim zaten agizlarina icine bakardim hep ama baska carem kalmadi.konustum olmadi sustum olmadi.simdi cok mu iyi oldu tabiki hayir.ama en azindan kararli oldugumu biliyolar.

Hele bi damat olsun onada kızı için öyle davranır sıkma canını belli ki özü bu yapısı bu değişmez. Zor günler olacak ama sık dişini annen sağlam egolarının kurbanı olduğu sürece siz daha çok çekersiniz.kulak arkası yap ve mutluluğuna bak.
allah pişman etmesin

Abim orda o hareketi yapmasa nisanlima gelip soylese yada sessizce halletmis olsa hicbisey böyle olmiycakti zaten.evet elimden bisey gelmiyo aileler gorusmuyo artik ortada nisanlimla biz kaldik.ve artik çözüm yolu bulamiyorum.onumuzde bir sene var ve nasil gecicek hic bi fikrim yok

Simdiden basladi zaten ben senin evine gelsem sigamam duramam gelirim ama rahat edemem.kizinin evine gelmeyi bile bu hale getirdi simdiden.sebep..nisanlimin ona soyledigi söz.tamam benimde hatalarim olmus olabilir diyo sonra hemen vazgeciyo ben bisey yapmadim diye.soyledigi söze bile guvenemiyorum ki.kolay olmiycak biliyorum.ama dua ve sabirdan baska biseyde yok elimde..

Hep aileler bahane ediliyo nedense.Bizlerde evliya deiliz ki.sadece karşı tarafi suclu yada hakir görmek pireyi deve yapmak cok sacma.sonucta ortada cocuklarin mutlulugu var ailenin nerde yasadiginin ne onemi varki.insaniz hepimiz sonucta oturup konusulunca hersey yoluna giriyo onyargilari kalkiyo ama oda cok mümkün olmuyo bazen sabit fikirli olabiliyolar.Rabbim sanada yardim etsin ins.sanada sabir diliyorum.

O degilde tutup nisanda boyle problemler cikti diye evde intihar gosterilerine kalkistigini gorsem yerden yere calar cok merakliysan yuru git kapisina derdim sana o bitokatla iyi yirtmissin.. Millet ne cekiyor ya senide cok saglikli gormuyorum akli yerinde insan intihara kalkismaz

Siz rahatlatıcı yorumlar istediğiniz için şöyle yapsaydınız böyle etseydiniz demeyeceğim. Nişanlınız kasımda askere gidecekmiş. Askerlik rahat bir yerde yapılsa bile çok zordur, nişanlınız gittiği yerde siz de baba evinde askerlik yapıyormuşsunuz gibi düşünün. Eninde sonunda ikinizin askerliği de bitecek, biraz zaman ve sabır gerekiyor sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…