Ailem guvenmıyor?

Bu kadar tepki vermelerinin sebebi dini gorusleri, asiri baglilar ben insncıma o kadar baglı degilim ki biliyorlar bunu , hatta benımde onlar gibi olmam icin ugrasiyorlar iste,

Bu ülkede kaç tane ailenin kızının cinsellik yaşamasını normal kabul eder? Aileniz amerikalı ya da alman değilse herhalde bunu normal karşılamalarını beklemiyordunuz. Eğer ailenize maddi manevi anlamda bağımlıysanız onlara göre yaşamanız beklenir. Anneniz telefonunuzun şifresini bilip, mesajlarınıza bakıyor, madem annenizin huyunu biliyorsunuz ne diye bunu düzgünce saklamıyorsunuz? Bu ülkede kadınlar, erkek arkadaşlarının aldığı çiçekleri bile aileleri ile yaşadıkları eve getiremiyorlar, saklayıp çöpe atıyorlar. Siz gelmiş bu durumu normal karşılamalarını bekliyorsunuz. İşiniz olur mesleğiniz olur "kendi hayatım var" vurgusu yaparsınız mesafeli yaşarsınız anlarım ama şimdi tavrınız garip geliyor. Ailenle konuş, yok öyle şey siz yanlış anladınız diyerek geçiştir konuyu.
 
leilani neden kızdın, çok merak ettim.
Cinsellik doğal bir süreç, kimse cinsellik yaşadığı için ailesini üzeceğini düşünüp hesap vermek zorunda değildir. Dediğiniz mantık yüzünden insanlar vajinismus olup evliliklerinde yıllarca problem yaşıyor. Anne babalar çocuklarının giderlerini karşıladıkları için cinsellikleri üzerinde söz sahibi olmazlar.
 
Gereksiz duyar kasmasak nasıl olur? Ne alaka vajinismus ile benim dediğim. Ayrıca ailesi bu kadar aşağılanmayı hakediyor mu? Parayı veren düdüğü çalar kusura bakmayın ama ailesinin de duruma bir miktar üzülmesi ve kendince yaptırımlar uygulaması bence normal. Şiddet yok hakaret yok. Bunlar olsa farklı düşünürdüm. İnsanların yaptığı tek şey yanında okula gidip gelmek. Onu da çocuklarının iyiliği için yaptığını düşünüyorum.
 
Madem seninle yattı.Nikahina da almayı bilsin.Ailen çok haklı.Tekrar bataklığa düşme diye yanında duruyorlar.
 
“Gereksiz, duyar ve kasmak” kelimeleriyle ifade ettiğiniz şey benim düşüncem hanımefendi. Etiketleyip sorduğunuz için söylediğim, bana ait olan düşüncem. Vajinismus ile ilgisini internetten araştırabilirsiniz konunun. “Parayı veren düdüğü çalar” derken düdük kızın bedeni ve cinselliği mi oluyor burada?
 
Adı Şımarıklıkmı terbiyesizlikmi bilemedim .
 
Bu konuda iki tarafında hatası ve haklı olduğu yerler var .1.aile reşit olan çocuğunun cinsel hayatına karismamali burada sizi haklı buldum.kadin veya erkek artık o bir yetişkin.2.Siz 29 yaşında hala ailenizin eline bakıp okuyorsanız onların evlerinin kurallarına uymak zorundasınız.Ne zaman kendinize düzen kurarsınız o zaman yaşam şekliniz kimseyi ilgilendirmez.
 
Budur.
 
Düdük ailesinin kültürüne ve düşüncelerine göre çocuğunu koruma biçimi oluyor. 30 yaşında hala ailesinin desteğiyle özel okulda okuyan birisinden bahsediyoruz. Ailesinin hayatında söz hakkına sahip olması bana garip gelmiyor bu konu özelinde. Netice de maddi manevi verilen bir emek var ve emeğin verildiği çocuğundan bir ailenin beklentisi olmasından doğal ne olabilir? Ne zaman ki konu sahibi kendi ayakları üzerinde durur o zaman kendi kuralları ve doğruları çerçevesinde yaşayabilir.

Düşüncelerinize saygı duyuyorum ama bunu direkt vajinismusa bağlamak bana doğru gelmiyor. Burda ben sadece evladını korumak için çabalayan bir aile görüyorum nitekim ne kadar baskıcı olursa olsun ailesi kızları vajinismusun kenarından bile geçmemiş. Demek ki o kadar korkutucu ve baskıcı şekilde büyümemiş.
 
Ailen nasıl öğrendi ilişkiye girdiğini çok merak ettim pervasızlığın bu kadarı…
 
Yaptiginizin arkasindaysiniz neden sizi kisitlamalarina izin veriyorsunuz ki. Yasinizda kücük degil farkindaysaniz
Maddi manevi ailesine bagımlı , aynı evde yaşıyor.Kısıtlamanıza izin vermiyorum dese ne olacak ve nasıl olacak? kendi hayatını bağımsız yaşayabilmek için maddi manevi kimseye bağımlı olmamak gerekir.
 
en son yapacağın haltı ilkönce yapmışsın.... ailene o güveni zamanla kazandirabilirsin evine davet edeceksin arkadaşlarinı önce tek tek kalabalık onlarda tanışsın . yavas yavaş kaçamak yaparsın belki
 
Elbette bu yaşa kadar kendi ayakları üzerinde durmamış olması ayrıca konuşulması gereken bir konu. Zaten konu sahibinin yüzde yüz haklı olduğunu söylemedim. İki tarafın da hataları var bence bu konuda. Aile evi dilediğimizi yapabildiğimiz bir yer değil. Ama inanın kız kendi ayakları üzerinde duran, ekonomik özgürlüğünü kazanmış biri olsa bile ayrı eve çıkma ya da cinselliğini yaşama konusunda yine aynı baskıyı görecekti. Takdir edersiniz ki bu aile “kızımız ekonomik özgürlüğünü kazandı, istediğiyle yatabilir” demeyecek.

Vajinismusla ilgili de aşağıya bir link ve görsel bıraktım, konu ile ilgisi hakkında faydalı olabilir. İyi akşamlar dilerim.

Vajinismusun Nedenleri
 

Eklentiler

  • 1378B609-147C-4603-B94E-6F35DB1254B0.webp
    46,3 KB · Görüntüleme: 47

Demek ki neymiş: yaşına ve durumuna göre hayat sürmen lazım. Ailenin güveni bir kere gitti. Geri kazanilmaz.
 
Mutlaka görecek. Ama ya ailesi bilmeyecek ya da öğrenirlerse bu kadar kontrol altına alamayacaklar. Yüz göz olunma durumu oluşmayacak. Veya en kötü durumda üye resti çekebilecek. Şimdi çekemiyor sırf bağımlı olduğu için. Bu maalesef bizim ülkemizin kanayan yarası ancak o ailenin de doğru bildiği bu. Bu yönde kızlarını yetiştirmek istemiş olmaları normal. O detay yok ailesi cinselliği kötüleyerek korkutarak mı yetiştirmiş yoksa zamanı geldiğinde mi yaşaması yönünde düşünüyormuş. Ailesinin davranışını vajinismus a bağlamak için bunu bilmemiz gerekiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…