- 30 Kasım 2019
- 12.577
- 40.345
- 598
- Konu Sahibi bizbozdukk
-
Cinselliğin bu kadar abuk karşılandığı bu ülkede şaşırmıyorum. İnsanlar çocukları evleninceye kadar rahibe kalacak diye umuyorlar sanırım.Ya olabilir, tek eşlidir. Tek kişiyle beraber olmayı uygun buluyordur kendisi için. Ama başka insanların cinsel eylemlerini bu kadar şahsi algılamak çok hastalıklı değil mi? Kadın üstümüze kusuyor burada
Peki aile çocuğun tercihlerini sonuna kadar kabul etmeliyse çocuğunda bazı aile isteklerini kabul etmesi ve orta yolda buluşmaları gerekmez mi? Çocuğu diye bu aile herşeyi tamamen kabul edip olmuş bir kere diyemeyebilir. İlişkiye girdi diye sözlü veya fiziksel şiddet uygulansaydı tüm dediklerinize katılır konu sahibini savunurdum. Ama şuanki haliyle tek taraflılık var gibi düşünüyorum ve bunu doğru bulamıyorum.Yapılması gerekenler zamanında yanlış yapılmış gibi görünüyor, bu saatten sonra okuldan alıp bıraksalar bile bu iki tarafı birden yıpratmak dışında ne işe yarayacak? Otuz yaşına gelmiş çocuğumu yine sevişmesin diye okula bırakıp okuldan almak beni utandırırdı. Eğer sorun gayrimeşru bir bebek olmasından korkmaları ise uygun bir doğum kontrol yöntemi uygulanabilir belki. Aklıma başka bir şey gelmedi.
Büyük bir şehirde kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir iş bulmak fazlasıyla zor.Yeni mezunlar iş konusunda standardını düşürebiliyor tecrübe olsun diye.Bu yaş demek istemiyorum zira kendim de bu yaştayım.ancak bir gerçek şu ki yaşımızda iş tecrübesi olmayan birinin işe alınması ,yeni mezun birinin işe alınmasından daha düşük bir oranda ihtimal.Yani hayatını kur, özel üniversitede kendi kendini okut ,iş bul gibi akıllar hiç vermeyin.Gerçekçi değilEvden mi ayrılacak nasıl bir kazanç sağlayacak da ev geçindirecek kiralardan habarınız var mı sizinfaturalar da cabası
Aile kabul etmeli demiyorum. Kabul etmekten başka artık yapacak bir şeyleri yok diyorum eğer evlatlatını tamamen kaybetmek istemiyorlarsa. Olan olmuş? Yetişkin bir birey, kendi iradesi ile bir seçim yapmış. Okula bıraksalar okuldan kaçıp sevişir sonra okula döner akşam da kendini aldırır okuldan hiçbir şey olmamış gibi. Çözüm değil yani. Baskı hiçbir zaman hiçbir şeyin çözümü olmuyor maalesef.Peki aile çocuğun tercihlerini sonuna kadar kabul etmeliyse çocuğunda bazı aile isteklerini kabul etmesi ve orta yolda buluşmaları gerekmez mi? Çocuğu diye bu aile herşeyi tamamen kabul edip olmuş bir kere diyemeyebilir. İlişkiye girdi diye sözlü veya fiziksel şiddet uygulansaydı tüm dediklerinize katılır konu sahibini savunurdum. Ama şuanki haliyle tek taraflılık var gibi düşünüyorum ve bunu doğru bulamıyorum.
Ksjsjs hep öyle olmuyor mu zatenAile kabul etmeli demiyorum. Kabul etmekten başka artık yapacak bir şeyleri yok diyorum eğer evlatlatını tamamen kaybetmek istemiyorlarsa. Olan olmuş? Yetişkin bir birey, kendi iradesi ile bir seçim yapmış. Okula bıraksalar okuldan kaçıp sevişir sonra okula döner akşam da kendini aldırır okuldan hiçbir şey olmamış gibi. Çözüm değil yani. Baskı hiçbir zaman hiçbir şeyin çözümü olmuyor maalesef.
Konu sahibi ortada yok zaten, fitili soktu kaçtı izliyor
Kendimizden bahsetmiyoruz evlattan bahsediyoruzHerkesin “hayatım boyunca tek bir kişiyle yatmalıyım” gibi bir düşüncesi olmayabilir. Kimin kiminle yattığı sizi neden midenizi bulandıracak kadar etkiliyor, kendinize baksanıza?
Evladınız da başka bir insan ya?Kendimizden bahsetmiyoruz evlattan bahsediyoruz
Başka bir insan mı komik olmayın sizinle daha fazla muhattap olamayacağım.Evladınız da başka bir insan ya?
Nesi komik anlamadım, çocuğunuz büyüyüp yetişkin bir insan olmayacak mı? Ultrasonda görmek için meraktan çıldırdığınız o pipi veya kuku niye yaratıldı, kullanılmadan toprak olsun diye miBaşka bir insan mı komik olmayın sizinle daha fazla muhattap olamayacağım.
Böyle düşünüyor ve saygı duyuyor olmamız konu sahibinin içinde bulunduğu durumdan çıkarmıyor maalesef.Ailesine maddi manevi bagımlı.Bu anlattıklarınızı yaşadığımız coğrafyadaki ailelere anlatsanız kaçı evet doğru söylüyorsun çocuğumun kendi bedeni kendi cinsel hayati diye cevap verecekyorumları hayretle okudum.. yetişkin bir bireyin özel hayatı sadece kendisini ilgilendirir. sırf ailesinden para alıyor diye kendi bedeni hakkındaki kararlarda ailesini dinlemek zorunda değil? bu ne saçmalık!
konu sahibi, bir an önce işe gir ve para biriktir bence, ayrıca özel hayatın hakkında anne babanda olsa bu şekilde detaya inip anlatmak zorunda değilsin, senin bedenin kendine gel.
Dediğinize bende katılıyorum ama o işler öyle olmuyor işte. Ailesine maddi olarak bağımlı olduğu sürece onların yaşam tarzına uymak zorunda ne yazık ki. Ben ailenin yaptığı doğru demiyorum ama ailesine bağımlı şu an maddi olarak ne yapabilir onların dediklerine uymayarak? Bir çözümünüz var mı? Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyecek malesef.Cinsellik doğal bir süreç, kimse cinsellik yaşadığı için ailesini üzeceğini düşünüp hesap vermek zorunda değildir. Dediğiniz mantık yüzünden insanlar vajinismus olup evliliklerinde yıllarca problem yaşıyor. Anne babalar çocuklarının giderlerini karşıladıkları için cinsellikleri üzerinde söz sahibi olmazlar.
İyi kafa buluyon he gece geceBaşka bir insan mı komik olmayın sizinle daha fazla muhattap olamayacağım.
Nasıl öğrendilerOncekı konuma denk gelmisseniz bilirsiniz yinede kisaca ozetleyeyim , ailem asiri dindar baskici ve sevgilimle iliskiye girdigimi ogrendi ,ozel universtede okuyordum almakla tehdit ediyorlardi , neyseki bu kararlarindan vazgeçtiler, sıkıntı su , artik uniden bile babam aliyor beni (okul cok yakin olmasina ragmen )hic bi sekil de arkadaslarimla aktiviteye izin verilmiyor , hatta bi kere kiz arkadasim cagirdi ders calşsalim kafede diye mesaji gostermeme ragmen inanmadi, dolayisiyla sevgilimle de gezemiyorum hicbi aktivitem de yok robot gibi okuldan eve geliyorum , sevgilimde anlayisli fakat icten ice caninin sıkıldıgını goruyorum sonucta benle vakit gecirmek istiyor , kisaca ailemin guvenını nasil kazanirim , is hayatina atilinca rahatlarsin demeyin bende biliyorum ama o zamana kadar rovot gibi yasayamamki
her büyük verdiği tepkide haklı değil malesef..Asla, kiminle nasıl yaşamak isterseniz o sizin tercihiniz. Doğrusu yanlışı yok bu gibi konuların. İnsan mutluysa gerisi önemli değil. Ama aileniz bu derece tepki veriyor ise vardır bir sebebi?
Ben bu konu özelinde sözlü veya psikolojik şiddet olmadığı için (olsa konu sahibini savunurdum) aileye hak veriyorum. Kendilerince çocuklarını koruyorlar gibi geliyor. Aile veya çocuk hep kendinden ödün verip bir tarafın dediği olamaz bazı konularda da ortak müşterekte buluşulmalı. Konu sahibi hala gezemiyorum, aktivite yapamıyorum diyor, derdi bu. Biraz ortalığın sakinleşmesini bekleyebilir. Ama sadece kendisini düşünüyor ve bu bana doğru gelmiyor.her büyük verdiği tepkide haklı değil malesef..
Evlat diye cinsel hayatına karışmak hak olmuyor. Ülkemizdeki anne ve babaların toksik olduğunun kanıtı gibisiniz resmen.Kendimizden bahsetmiyoruz evlattan bahsediyoruz
Siz inanmayın zorunda da kalmayın karışırız efenim
Yetiştirdiğimiz çocuğa da karışamayacaksak vay kine vay konu sahibinin ailesi çok iyi yapmış serbest bırakırlarsa gelir bi tane bebeyle kapıya ya da burada konu açar hamile miyim aa dostlar diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?