- 12 Ocak 2014
- 9
- 2
- 6
- Konu Sahibi Umursamazkumral
-
teşekkür ederim..konunuzu ilgili bölüme taşıyorum. bilginize
Evet haklısınız, zaten şu yaz tatilinde kafayı taktım derslere.. Kendimi derslere vereceğim bu sene ve üniversiteyi yurt dışı ve ya yurt içinde farklı bir şehirde okuyup kendimi kurtarmalıyım...Açıkcası ben hatayı sende buldum.
16 yaşında koskoca kızsın eminim söylediklerimi doğru anlayacaksın.
Şimdi babanın sürekli aşağıladığını varsayarsak ki öyle söylüyorsun senin bukadar kızmak yerine onu utandırman gerekiyordu.
Malesef öyle her zorlukta intihar edeceğim deme gibi bi'lüksümüz yok, dünyaya gelme amacımız zoru görünce kaçmak olmamalı.
16 yaşında taptaze bir beyne sahipsin. Arkadaşlarından da bi'farkın yok. Geriye tek seçenek kalıyor ki sen ipleri salmışsın haliyle hatalısın.
Babana cevap vermek istiyorsan derslerine çalış ve güzel bi'üniversite kazan. Böyle sınıfta kalıp, intihar edicem demekle kimsenin karakterini sarsamazsın.
Amcam da aynı baban gibiydi. Kendi çocukları lise terkti ama benim önlisansıma o da okul mu diye laf ederdi. Ben de bu tür gazlarla okuldan soğumak yerine dgs ile İstanbul'daki çok iyi bi'üniversiteye girdim. Şimdi oradan mezun olduğumu birine söylerken şişerek söylüyor.
Bak canım ben bir anne olarak söylüyorum biz de İnsanız duygularimiz sıkıntilarimiz endişelerimiz oluyor kızım. Size yansıtmak istemesek de bazen canımız sıkkın olabiliyor.baban da böyle bir dönemde olabilir annen iç sıkıntısı yaşıyor olabilir.sen onları anlamaya çalış yavrum.yumusak davran annecim babacim birsey istermisiniz de sizi seviyorum de hiçbirşey kaybetmezsin yavrum kazanırsın.uc kişilik kahve yap götür için beraber.babacim Üzgünüm de derslerim için. Telafi etmeye calisacagini söyle. Sen böyle içten yaklasinca onlar da değişecek bak göreceksin.
Ben buna hic katilmiyorum. Canin sikildi diye hirsini evladindan almak yalnistir. Kizinin özgüvenini yer ile bir etmeye hakki yok! Bu olay 1 günlük bir olay degil, konu sahibin kücüklügünden beri birikmislik var. Hayat her zaman öyle "annecigim,babacigim" demek ile gecmiyor. Cok kötü ebeveynler var, yani her anne, baba cocugun iyiligini istemiyor. Bircok bencil, cocuk ve ergen psikolojisinden bir haberolan anne babalar var.
Konu sahibine tek tavsiyem: oku, oku ve oku!! Kendini derslerine ver. Yazdiklarindan cok zeki ve duygusal bir kiz oldugun belli oluyor. Nice senden büyük olanlar bile en basit kendini bu kadar iyi ifade edemiyor, düzgün cümle kuramiyor. Yani eminim sen derslerine calisirsan, kötü not almanin yerine cok iyi yerlere gelirsin ve bu özelikle babana karsi cok güzel bir intikam olur, kendi özgüvenini de toparlar.
Sakin aklina intihar felan gelmesin. Sen daha üniversiteye gideceksin, güzel arkadasliklar kuracaksin, asik olacaksin,sacmalyacaksin, cok mutlu olacaksin, ask acilarini cekeceksin.... Kisacasi hayati yasayacaksin. Sen ömür boyu o odanda tikanip kalmayacaksin, inan bana. O oda'dan cikmak icin tek yapacagin sey hirslanip, mücadele ederek kendini derslerine vermektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?