• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem istediğim kişi ile evlenmeme izin vermiyor

Kendi hayatınızda her sey mantık cercevesındeymıs gıbı konusmak kolay klavye basında duygular da vardır. Bu dunyada boyle bır seyı yasayan ılk ben degılım.
Gayet mantık çerçevesinde ki aklı sen istiyorsun yazanlar değil , duygular yanında gerçekler de vardır uzaktan uzağa tanımakla öyle kültür farkı anlaşılmaz hatta aynı evde senelerce yaşa sonra evlen yine bir ton sorunla karşılaşabilirsin evlilik çok farklı bir şey ailen bunu çok iyi biliyor sen bilmiyorsun sen bayramda seyranda kocaman bi sülaleye hizmet etmekle zaman geçirmek istiyor olabilirsin ama ailen istemiyor senin böyle olmanı demek ki

Akrabadan biri hukuk okurken doğulu bir çocuk sevmiş. Baba yaşıyor muydu bilmiyorum annesini zor ikna ediyor istemeye gelmeleri için. Gelincede getirdiği çiçeğe, çiçeği nereye koyduğuna kadar her şeyde sorun çıkarmışlar. Büyük kavgalar neticesinde evlenemiyorlar.

Ben hep merak etmişimdir evlenseydi o aşk devam eder miydi? Biz annesiyle akrabaydık. Teyzenin baba tarafından dedesi paşaydı. Zannetmiyorum ki bir takım kültür engellerini tamamen aşabilsinler. Annemden büyüktü hiç evlenmedi. 50 yaşlarında kalp krizinden vefat etti. Allah rahmet etsin.

Sizin denkliğinizi bilemiyorum ama görünüşte birbirine denk iki farklı coğrafi uçtan insanın görgüsü, yemek kültürü, hayata ve evliliğe bakışı bile bambaşka olabiliyor.

İki farklı insanın anlaşabilmesinin ölçüsü ne kadar ortak noktaları olduğu değil, farklılıklarına tahammül seviyeleridir. Sevilecek bir yön bulmuşsunuz bu adamda ama herşeyi iyi ölçün biçin. Hayat sizin hayatınız ailenin sözüne kurban edilmez. Ama aklı başında insanlarsa da büsbütün arkaya atmayın.

Akrabadan biri hukuk okurken doğulu bir çocuk sevmiş. Baba yaşıyor muydu bilmiyorum annesini zor ikna ediyor istemeye gelmeleri için. Gelincede getirdiği çiçeğe, çiçeği nereye koyduğuna kadar her şeyde sorun çıkarmışlar. Büyük kavgalar neticesinde evlenemiyorlar.

Ben hep merak etmişimdir evlenseydi o aşk devam eder miydi? Biz annesiyle akrabaydık. Teyzenin baba tarafından dedesi paşaydı. Zannetmiyorum ki bir takım kültür engellerini tamamen aşabilsinler. Annemden büyüktü hiç evlenmedi. 50 yaşlarında kalp krizinden vefat etti. Allah rahmet etsin.

Sizin denkliğinizi bilemiyorum ama görünüşte birbirine denk iki farklı coğrafi uçtan insanın görgüsü, yemek kültürü, hayata ve evliliğe bakışı bile bambaşka olabiliyor.

İki farklı insanın anlaşabilmesinin ölçüsü ne kadar ortak noktaları olduğu değil, farklılıklarına tahammül seviyeleridir. Sevilecek bir yön bulmuşsunuz bu adamda ama herşeyi iyi ölçün biçin. Hayat sizin hayatınız ailenin sözüne kurban edilmez. Ama aklı başında insanlarsa da büsbütün arkaya atmayın.
Sürdürebilenlerin fazla olduğunu düşünmüyorum çok büyük esneklik istiyor erkek kadına uymayı becerirse mutluluk oluyor benim gördüğüm bu bizde sülale de uç evlilikler oldu farklı yetişme tarzı herşey farklı erkek uyum gösterdiği ve zamanla birbirlerine esneklik saygıyı koruyarak mutlu oldular fakat çok çok zorlanildi bitme noktasına geldi döndü her insana göre değil erkek çok dediğin dedik olursa mutluluk hayal o zaman mecburiyet olur

5 yıllık ilişkimiz annem basından beri istemedi bir sevgilim olması da onlar için büyük bir hayal kırıklığıymış nasıl yaparmışım falan . 3yıl önce söyledim babama biz karadenizliyz ilk önce memleketi doğu dedi nerden buldun dedi asla dedi kapattı konuyu bu yıl tekrar denedim şansımı şimdi de sen üniversite mezunusun o lise diyor denk değilsiniz diyor başka bir şey demiyor. ama ben biliyorum üniversite bitirse başka bir şey diyecek bu seferde. lise mezunu ama iyi bir işi maaşı var ve kendi düzenini kurabilmiş biri. onların hayalinde kendileri aile olrak beğenecek ve görücü usulu evlendirecekler diye vardı hep böyle olunca bana cok kızdılar. bizi tanıstıran arkadasıma bıle dusmanlar. ya o ya biz dıyorlar benı hemen silmeye. hazırlar. başka şekilde kimse anlaşmıyo ve benim yanıımda destekçim değil
Yani cidden pek uygun değilsiniz gibi duruyor

Ben karadenizliyim eşim doğulu ve bugünümüze çok şükür. Kayınpederim her ne kadar onların kültüründe akraba evliliği olsa da hiçbir çocuğunu akrabasıyla evlendirmeye zorlamamış öyle ki eltim ukraynalı. Diğer eltim başka bir millet :) Herneyse ailemle görüşmüyorum ama sebebi eşimin doğulu olması değil başka nedenler.. Bence aynı kültüre sahip iki kişininde anlaşamama ihtimali çok yüksek.

Bide ben farklı kültür deyince hep doğulu Egeli Karadenizli iç Anadolulu olarak bakmıyorum neteliyse nereli bundan çok dediğim dedik baskıcı çok misafir sever aileye bayılan bir tipse kadın farklıysa yada kadın böyle erkek farklıysa her ikisinin eğlence anlayışı çocuk yetiştirme tarzı bütçe yönetimi farklıysa yani hayata bakış tarzı bence bu fark ediyor illa memleket değil çünkü o memlekette de her insan aynı degilki .Ben damak tadı yok yöresel yemek diye basite indirgemiyorum onlar hallolur.Halledilemeyecek şeyler var parayı aileye verme kültürü aileye aşırı düşkün olma kültürü baskı kültürü yada bunun gibi şeyler .Sorunları konuşarak değil sen kadınsın sus diyerek çözen bir ailede yetişmiş ve bunu değiştirmemiş olmak .Nereli olursa olsun dar görüşte kalmak söz hakkı tanimanmak gibi

Bide ben farklı kültür deyince hep doğulu Egeli Karadenizli iç Anadolulu olarak bakmıyorum neteliyse nereli bundan çok dediğim dedik baskıcı çok misafir sever aileye bayılan bir tipse kadın farklıysa yada kadın böyle erkek farklıysa her ikisinin eğlence anlayışı çocuk yetiştirme tarzı bütçe yönetimi farklıysa yani hayata bakış tarzı bence bu fark ediyor illa memleket değil çünkü o memlekette de her insan aynı degilki .Ben damak tadı yok yöresel yemek diye basite indirgemiyorum onlar hallolur.Halledilemeyecek şeyler var parayı aileye verme kültürü aileye aşırı düşkün olma kültürü baskı kültürü yada bunun gibi şeyler .Sorunları konuşarak değil sen kadınsın sus diyerek çözen bir ailede yetişmiş ve bunu değiştirmemiş olmak .Nereli olursa olsun dar görüşte kalmak söz hakkı tanimanmak gibi
Sorunları konuşarak değil sen kadınsın sus diyerek çözen bir ailede yetişmiş ve bunu değiştirmemiş olmak .Nereli olursa olsun dar görüşte kalmak söz hakkı tanimanmak gibi
böyle bir ailede büyüdüm

5 yıllık ilişkimiz annem basından beri istemedi bir sevgilim olması da onlar için büyük bir hayal kırıklığıymış nasıl yaparmışım falan . 3yıl önce söyledim babama biz karadenizliyz ilk önce memleketi doğu dedi nerden buldun dedi asla dedi kapattı konuyu bu yıl tekrar denedim şansımı şimdi de sen üniversite mezunusun o lise diyor denk değilsiniz diyor başka bir şey demiyor. ama ben biliyorum üniversite bitirse başka bir şey diyecek bu seferde. lise mezunu ama iyi bir işi maaşı var ve kendi düzenini kurabilmiş biri. onların hayalinde kendileri aile olrak beğenecek ve görücü usulu evlendirecekler diye vardı hep böyle olunca bana cok kızdılar. bizi tanıstıran arkadasıma bıle dusmanlar. ya o ya biz dıyorlar benı hemen silmeye. hazırlar. başka şekilde kimse anlaşmıyo ve benim yanıımda destekçim değil
Bende aynı şeyleri yaşadım 10 sene konuştum ben üniversite mezunuydum o lise mezunuydu babam asla dedi yıllarca istediler beklediler neler yaşadığımı ben biliyorum sonunda babam benim artk pes ettiğim bi dönemde ikna oldu ve biz evlendik. Şu an bir buçuk aylık evliyim çok şükür. Allah yazdıysa eninde sonunda buluyo ben hep Rabbim kalbimize bu sevgiyi koydun bizi kavuştur diye dua ederdim. Tabi ki eşim benden daha çok sabretti uğraştı ve oldu. Lise mezunu ama işi gücü yerinde çok şükür önemli olan anlaşabilmek. İnşallah gönlünüzden geçirdiğiniz şekilde her şey güzel olur.

Sorunları konuşarak değil sen kadınsın sus diyerek çözen bir ailede yetişmiş ve bunu değiştirmemiş olmak .Nereli olursa olsun dar görüşte kalmak söz hakkı tanimanmak gibi
böyle bir ailede büyüdüm
Üzücü kendin olamamak hep görülmesi beklemek insansınız önce kadın değil oysaki .Bir insan fikirleri ile var yanlış bile olsa o fikirler .Dinlenmeli .Yoksa insan çok hata yapar kendi kişisel gelişimini tamamlamak manasında .Hayat o kadar değil kimsenin bildiği kadarcik değil

Merhabalar hanımlar kendimi çok yalnız hissediyorum uzun zamandır. Ailem öyle katı ve ser davranıyor ki onlar ailem değilde bana yabancı gibiler artık. onlara karşı hiçbir duygu hissetmiyorum hissedemiyorum. konuşmayı kestim1 aydır ama ust katlarında yasıyorum. ne zamana kadar böyle devam edecek bilmiyorum. bir çıkar yol çare bulamadım. her ne kadar onlara kızgın olsamda kendime de yakıştıramadığımdan onların onayı olmadan evlenmek ıstemıyourm. İkna da edemiyorum. Sıkıştım kaldım kendı hayatıma bıle yon veremıyorum daha 27 yasındayım. kararlarımı kendım alamıyorum. bosuna yasıyormusum gıbı hıssedıyorum
öncelikle sakin olmalısın, bu durumlarda aileler biraz önyargılı olabiliyor, mesela benim annem babam karşı çıkmazken abim olay yaratmıştı sevgilimin olduğundan bile haberi yok iken bir anda nişanımız var haberini alıp şok olmuştu sinirlenip gelmedi bile nişanıma ama bugüne baktığımda sevdiğim adamla evlendim ve en iyi de abim anlaşıyor:)

Yani örnek sadece bazen böyle oluyor engebeli yollardan geçmeden olmuyor bazı şeyler demek ki yaşanması gerekiyor.. ailen neden istemiyor tavırlı? Belki senin göremediğin bişeyi gördüler sevgilinde olabilir mi? Yada inanç din meselesi felan mı? Sakin ve güzelce konuşmakta fayda var.. aslında burda rol biraz anneye düşüyor babaları felan sakınleştiren genelde anneler oluyor mesela babamı da annem ikna etmişti🤭 hiç üzülme herşey olcağına varıyor sen üzülsende üzülmesende olacağına varacak..

Merhabalar hanımlar kendimi çok yalnız hissediyorum uzun zamandır. Ailem öyle katı ve ser davranıyor ki onlar ailem değilde bana yabancı gibiler artık. onlara karşı hiçbir duygu hissetmiyorum hissedemiyorum. konuşmayı kestim1 aydır ama ust katlarında yasıyorum. ne zamana kadar böyle devam edecek bilmiyorum. bir çıkar yol çare bulamadım. her ne kadar onlara kızgın olsamda kendime de yakıştıramadığımdan onların onayı olmadan evlenmek ıstemıyourm. İkna da edemiyorum. Sıkıştım kaldım kendı hayatıma bıle yon veremıyorum daha 27 yasındayım. kararlarımı kendım alamıyorum. bosuna yasıyormusum gıbı hıssedıyorum
Aileler genelde hakli çıkıyor finalde aileni dinle konu ne olursa olsun

Ailem istedigim kisiyle evlenmeme izin vermese benim goremedigim birseyi gormuslerdir deyip vazgecerdim. Fikirlerine saygi duyarim, simdiye kadar yanilmamislardir. Sizin ailenizinde kati oldugunu dusunmuyorum, her aile kizlarinin ayri evde yasamasina musade etmez. Demek ki onayladiklari seyler olmus. Evlilik konusunda katilarsa oturup dusunun derim.

Adam yanıla yanıla, pehlivan yenile yenile... Deneyin bakalım. İlla tecrübe edeceksiniz. Yüzde yüz değil ama yüzde doksan kültür farkı eğitim düzeyi gelenek görenek kıyafet bile zaman içinde sevginin önüne geçecek.

Bence ozellikler memleket konusunda hakli olabilirler. Bizde gocmeniz, esimin ailesi dogulu. Esim degilde amcalarindan birinin ogluyla evlenseydim sanirim ay sonunu goremeden bosanirdim. Size basit gelebilir, ailesiyle evlenmiyorum ki diyebilirsiniz ama o is oyle olmuyor. Yasam tarzlarimiz, kulturlerimiz okadar zit ki. Sadece dugun ve cenazelerde biraraya gelmeme ragmen biryerde fikirlerini zikretseler sinir krizi gecirmeme neden olabiliyor.

5 yıllık ilişkimiz annem basından beri istemedi bir sevgilim olması da onlar için büyük bir hayal kırıklığıymış nasıl yaparmışım falan . 3yıl önce söyledim babama biz karadenizliyz ilk önce memleketi doğu dedi nerden buldun dedi asla dedi kapattı konuyu
Sanki sizin memleket çok mu iyi bence daha kötü

Çok iyi düşün bence.Ve ne olursa olsun ailenle bağlarını koparma derim.Evlilik çok farklı bekarken düşündüğümüz gibi değil.Büyük sorumluluk.Sadece eş ile degil ailesiyle de evlenmis gibi oluyorsun maalesef.Ailen de bi yönden haklı hukuk okumuş kizlarini lise mezunu farklı kültürden biriyle evlendirmek istemiyorlar.Bir de ileride sevgiliniz de bu durumu sorun edebilir.Üniversite mezunu avukat olmus eşi olacak. Onunda işinde belli unvanı yoksa eziklenebilir sizin yaninizda.Sizin ortamlarınıza ayak uydurabilecek mi sevgiliniz bu da önemli.Ayrica sevgilinizin ailesi kadınlar çalışmaz kafasinda baskıcı birbirine çok bağlı surekli toplanmayi seven gelinden hizmet bekleyen bir aile mi.Bu da asiri önemli.Bayramlarda tatillerde ömrünüz mutfakta eş ailesine hizmetle geçebilir haberiniz olsun.Evlenince nerede yaşayacaksınız mesela.Eş ailesine yakin mi olacaksınız?Bir de mesleğinizi yapıp duzen kurmadan evlilik yoluna girmenizi tavsiye etmem.

Bak canım benim daha yaşın anne babanı anlayacak yaşta değil
O yüzden fevri davranıyorsun
Zamana bırak işin olsun aşın olsun biraz daha gez gör ondan sonra Evlilik de
Ben daha anne baba onayı almayıp mutlu olanı görmedim
Daha geçen hafta anne babasının onay vermediği için sevdiğine kaçan sonra 3 çocukla boşanıp eski kocası tarafından hem kendisi hem annesi bıçaklanan kadın yoğun bakımda
Ve bunları tanıyorum bana yakın insanlar
Çocuklar devlet korumasına alındı
Tam bir yıkım
Sende böyle olursun demiyorum lakin aile onayı önemli
Ve benim gözlemim doğulu kız batılı erkekle ilişkiyi sürdürebiliyor lakin doğu erkeği Batı kızını mutlu edemiyor
Bak evlensen yarın ailenden biri bişey dese bu adam kaldıramaz
Problem yaşarsın yapma hem kendine hemde çocuğa yazık

Dogulu dıyorsunuz da neresı şırnak mı kars mı nere? Dogu dedıgınız her yerdekı her ılde baskın kulturler yok. Egıtım farkınız var evet ama her egıtımlı de felsefe, sanat konusamıyor. Kıtap okumuyor, tıyatroya gıtmıyor. sız bunları yapmıyorsanız uyusabılırsınız

Back
X