• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem istediğim kişi ile evlenmeme izin vermiyor

Daha mezun değilmiş galiba sınavı kaçırmış kıl payı öyle yazdı
Avukatlık yaparken ara verdiğini de yazmış. Muhtemelen hakimlik savcilik sınavına hazırlanıyor ve dediği gibi sınava az kaldı.

Konu sahibi arkadaşım hukuk mezunu hayatında ki kişi lise mezunu çok uzun yıllardır beraber yaşıyorlar arada bir tek resmi nikah yok ve çok mutlular.
Bunun dışında eşim karadenizli ailesi görücü usulü, kendi istedikleri gibi biri ile evlenmesi dışında kabul etmeyip onu bile reddedecekleri için biz zamanında 2 yıl ayrıldık ve hiç görüşmedik. En son eşim benimle evlenmeye başkası ile evlenmeyecegini söyleyince ve gerçekten mutsuz olduğunu gördükleri için kabul ettiler. Şuan çok mutluyuz, ailesi ile de çok iyi anlaşıyoruz ama bunların hiç biri senin ilişkin için garanti olamaz. Kendin düşünüp iyi karar vermen lazım. Umarım doğru seçimi yaparsın. Eş seçimi biraz beyaz eşya almak gibi en iyisi bile eve gelince arızalı olabiliyor 🤷‍♀️

Avukatlık yaparken ara verdiğini de yazmış. Muhtemelen hakimlik savcilik sınavına hazırlanıyor ve dediği gibi sınava az kaldı.

Konu sahibi arkadaşım hukuk mezunu hayatında ki kişi lise mezunu çok uzun yıllardır beraber yaşıyorlar arada bir tek resmi nikah yok ve çok mutlular.
Bunun dışında eşim karadenizli ailesi görücü usulü, kendi istedikleri gibi biri ile evlenmesi dışında kabul etmeyip onu bile reddedecekleri için biz zamanında 2 yıl ayrıldık ve hiç görüşmedik. En son eşim benimle evlenmeye başkası ile evlenmeyecegini söyleyince ve gerçekten mutsuz olduğunu gördükleri için kabul ettiler. Şuan çok mutluyuz, ailesi ile de çok iyi anlaşıyoruz ama bunların hiç biri senin ilişkin için garanti olamaz. Kendin düşünüp iyi karar vermen lazım. Umarım doğru seçimi yaparsın. Eş seçimi biraz beyaz eşya almak gibi en iyisi bile eve gelince arızalı olabiliyor 🤷‍♀️
Her yazdiginiza katılırım eş seçimi beyaz eşya benzetmesi hariç çoğu insan bile bile değiştiririm diyerek evleniyor kendini kandırmayan insan mutlu olur evlilikte bile bile lades olanlar değil

Merhabalar hanımlar kendimi çok yalnız hissediyorum uzun zamandır. Ailem öyle katı ve ser davranıyor ki onlar ailem değilde bana yabancı gibiler artık. onlara karşı hiçbir duygu hissetmiyorum hissedemiyorum. konuşmayı kestim1 aydır ama ust katlarında yasıyorum. ne zamana kadar böyle devam edecek bilmiyorum. bir çıkar yol çare bulamadım. her ne kadar onlara kızgın olsamda kendime de yakıştıramadığımdan onların onayı olmadan evlenmek ıstemıyourm. İkna da edemiyorum. Sıkıştım kaldım kendı hayatıma bıle yon veremıyorum daha 27 yasındayım. kararlarımı kendım alamıyorum. bosuna yasıyormusum gıbı hıssedıyorum
Ailesinin razı olmadığıyla evlenen ne kadar tanıdığım varsa hepsi de mutsuzlar, aklı başına bir aileniz varsa kulak verin, bir bildikleri olabilir..

Her yazdiginiza katılırım eş seçimi beyaz eşya benzetmesi hariç çoğu insan bile bile değiştiririm diyerek evleniyor kendini kandırmayan insan mutlu olur evlilikte bile bile lades olanlar değil
Haklısınız çoğu insan bile bile lades yapıyor, nadiren karşıdaki insan kendini çok iyi saklıyor 🤷‍♀️

Avukatım diyorsun, yas 27 ama su etiket nedir #sevdigimekacmakcozummu ? Ne kaçması ergen misiniz? Adamın ailesi ile tanıştın mı? Erkeklerde bu eğitim meslek işleri başta sorun olmasa da sonradan aşağılık kompleksi baş gösterebiliyor. Kalabalık aile hizmet vs sevdalısı çoğu doğulu aile, bunlara hazır mısın?

Arada kültür farkı fazlasıyla var bide üstüne eğitim durumu olarak da denk değilsiniz. Yol yakınken vazgeç bence aileler bizim göremediğimiz şeyleri en başından görüyor

Kendi hayatınızda her sey mantık cercevesındeymıs gıbı konusmak kolay klavye basında duygular da vardır. Bu dunyada boyle bır seyı yasayan ılk ben degılım.
Bende çok benzerini yaşadım biliyorum insan duyguları da olunca çok kolay kestirip atamıyor ama ben yol yakınken ailemin haklı olduğunu gördüm döndüm çok şükür. Sende sevgilinin ailesini tanı bi bak gözlemle nasıllar bizimkiler taban tabana zıttı mesela urfadan çıkmamış annesi Türkçe bilmiyordu çok zıtlık vardı

Merhabalar hanımlar kendimi çok yalnız hissediyorum uzun zamandır. Ailem öyle katı ve ser davranıyor ki onlar ailem değilde bana yabancı gibiler artık. onlara karşı hiçbir duygu hissetmiyorum hissedemiyorum. konuşmayı kestim1 aydır ama ust katlarında yasıyorum. ne zamana kadar böyle devam edecek bilmiyorum. bir çıkar yol çare bulamadım. her ne kadar onlara kızgın olsamda kendime de yakıştıramadığımdan onların onayı olmadan evlenmek ıstemıyourm. İkna da edemiyorum. Sıkıştım kaldım kendı hayatıma bıle yon veremıyorum daha 27 yasındayım. kararlarımı kendım alamıyorum. bosuna yasıyormusum gıbı hıssedıyorum
Bak kardeşim dün eski eşimi kaybettim. Deli gibi seviyordum. Aileler biraraya gelmedi. Eski eşim yaşadıkları acidan kansere yenik düştü. Eğer gerçekten seviyorsan ne anneni babanı uz
Çünkü ben anne acısı da yaşadım.Bir tek babam kaldı hayatımda.Suan eski eşim toprağa veriliyor. Ben cenazesine dahi gidemedim hem uzakta hemde annesinden dolayı babam gitmek istemedi.

Back
X