arkadaşlar benim sorunum da nişanlımla ilgili...14 aralık 2008 de nişanlandık ,nişanlandık nişanlanmasına ama nişanlım açık öğretimde okuyor 2. sınıfta ve sırf okumasının sebebi askerliği 5 ay yapmak yani sizin alayacağınız daha askerliği var...geçenlerde babam nişanlıma ne yapmayı planladığını sordu o da : okulu bitirdikten sonra askere gideceğini bu süre zarfında para biriktirip ev alacağını evlenmek için daha 4 yılımız olduğunu söyledi..ailem bu sürenin çok fazla olduğunu bu kadar uzun süre nişanlı kalmanın doğru olmadığını söylüyorlar...ne kadar konuştuysam ikna edemedim...kendi çapında hayalleri var, bana ev almak istediğini 4 yıl para biriktireceğini okulu bitirmesi gerektiğini,askerliği 5 ay yapması gerektiğini söylüyor ama bende o kadar uzun yıl nişanlı kalmak istemiyorum yaşımız 24 oldu okulu bitirip askere gitmesi minimum 4 yıl, e tabi sınıfta kalmazsa....birde bugün konuştuk ben 4 yıldan önce evlenemem bunu bil ,abim askerden önce evlenirsen beni abilikten sil diyo dedi...yani kızlar okuluydu,ev almasıydı,askerliğiydi derken birde başıma abisi çıktı,çok sinirlendim bana evlilikten bahsetme pazarlık yapıyor gibi hissediyorum kendimi 5 yıl sonra da seninle evlenmek istemiyorum dedim...ailemle yaşadığım sürece onların kuralları geçerli 4 yıl 5 yıl belkide 6 yıl ( sınıfta kalabilir , herşey planladığı gibi gitmeyebilir ) nişanlı durmamızı istemiyorlar diye onları nasıl karşıma alabilirim sizce kim haklı ?