Ailem mi ,"O" mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tutu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tutu

●๋: TüLayLayLom●๋: ●
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
284
0
96
39
Antalya
arkadaşlar benim sorunum da nişanlımla ilgili...14 aralık 2008 de nişanlandık ,nişanlandık nişanlanmasına ama nişanlım açık öğretimde okuyor 2. sınıfta ve sırf okumasının sebebi askerliği 5 ay yapmak yani sizin alayacağınız daha askerliği var...geçenlerde babam nişanlıma ne yapmayı planladığını sordu o da : okulu bitirdikten sonra askere gideceğini bu süre zarfında para biriktirip ev alacağını evlenmek için daha 4 yılımız olduğunu söyledi..ailem bu sürenin çok fazla olduğunu bu kadar uzun süre nişanlı kalmanın doğru olmadığını söylüyorlar...ne kadar konuştuysam ikna edemedim...kendi çapında hayalleri var, bana ev almak istediğini 4 yıl para biriktireceğini okulu bitirmesi gerektiğini,askerliği 5 ay yapması gerektiğini söylüyor ama bende o kadar uzun yıl nişanlı kalmak istemiyorum yaşımız 24 oldu okulu bitirip askere gitmesi minimum 4 yıl, e tabi sınıfta kalmazsa....birde bugün konuştuk ben 4 yıldan önce evlenemem bunu bil ,abim askerden önce evlenirsen beni abilikten sil diyo dedi...yani kızlar okuluydu,ev almasıydı,askerliğiydi derken birde başıma abisi çıktı,çok sinirlendim bana evlilikten bahsetme pazarlık yapıyor gibi hissediyorum kendimi 5 yıl sonra da seninle evlenmek istemiyorum dedim...ailemle yaşadığım sürece onların kuralları geçerli 4 yıl 5 yıl belkide 6 yıl ( sınıfta kalabilir , herşey planladığı gibi gitmeyebilir ) nişanlı durmamızı istemiyorlar diye onları nasıl karşıma alabilirim sizce kim haklı ?

Hayırlısı olsun inşallah..:Saruboceq:
Nişanlanmadan önce evlilik tarihini konuşmadınız galiba..
İnşallah orta yol bulursunuz..

Bu nişanlılık niye olduki....
Daha çok engeliniz var mış....
Keşke bu süreyi resmileştirmeden bekleyebilseydiniz...
Hayırlısı olsun...

Gercekten cok zor bir durum..
4 yil cok uzun bir süre, hatta bu 4 yilin sonunda gercekten evlilik olurmu onu dahi düsünürdüm...
Keske nisanlanmadan önce evlilik tarihini belirleseydiniz...
Hakkinda hayirlisi olsun, insallah hersey istedigin gibi gelisir

önceden sen bunları bılmıyormuydun kı :S

çok zor bir durum evet,keşke evlenmeden önce konuşsaydınız.bence ailen ve sen haklısınız.konuşup bir orta yol bulun.4 yıl çok uzun.

4 yıl okumak, 15 aylık askerlikten kurtulmak için mi.
Bu oldukça anlamsız. Askerliğini gitsin paşa paşa yapsın. Ardından evlenirsiniz. Sonra isterse hem öğrenimine devam eder, hem de çalışıp evini alır. Arkasından kovalayan mı var.
Ailen son derece haklı... Bu kadar nişanlılık dönemi çok fazla... Bu süreyi lastik gibi uzatmanın ne anlamı var...

nişanlanmadan önce askere gitmeden evlenebileceğimizi konuşmuştuk.bu kadar uzun süreceğini tahmin edemedim...sadece 5 aylık askerlik evliliği etkilermi sizce?

nişanlanmadan önce askere gitmeden evlenebileceğimizi konuşmuştuk.bu kadar uzun süreceğini tahmin edemedim...sadece 5 aylık askerlik evliliği etkilermi sizce?

5 ay çok uzun bir süre değil aslında ama askerliğini başından yapması daha iyi
evet 4-5 yılda kısa bir zaman değil
Genelde ailelerin tutumu budur
arası uzamasın derler doğruda derler
1-2 sene olsa tamam ama 4 sene fazla
zaten 4 sene olayıda hayallerinizde kalıp 5-6 seneye uzayabilir
Allah yardımcınız olsun zor bir karar sürecici sizi bekliyor:1hug:

canım siz bu konuları nişanlanmadan önce düşünmedinniz,konuşmadınızmı peygamber efendimizin bir hadisi şerifi var 'hayırlı işlerinizde acele ediniz!'.bencede ailen haklı nişanlı kız beklemez bu kadar uzun sürede

nişanlandıktan sonra ne değiştide şimdi okulu biripte evlenmeye karar veriyor.bence nişanlıklık için çok uzun bir süre.ailenin sonuna kadar yanındayım çok haklılar.en fazla 1-2 yıl olur nişanlılık bence.hem okumak ev almak falan bilmiyorum kurulan planlar her zaman istenildiği gibi anında olamayabilri.bu süre dahada uzayacaktır muhtemelen.hem abisine ne oluyorki o mu evlendirecek kardeşini?

sevgilin 2. sınıftaysa geriye kalmış 2 yıl....
bu 4 sene hesaplaması nasıl oldu anlamadım...okulu bitirip 2 yıl tecil hakkını kullanıp sonra da 5 ay gitmeyi mi düşünüyor?
kaldı ki üniversite bitirmek kesin kısa dönem askerlik yapacak demek değil...15 ay er olarak yapmaz belki ama 12 ay asteğmen olarak yapma ihtimali de var..
keşke nişan sırasında evlilik tarihini kararlaştırsaydınız, aileniz bu kadar uzun süre bekletmeyiz kızımızı deselerdi bir süre daha sevgili olarak kalır evliliğe yakın nişanlanırdınız...

çok zor bir durum gerçekten.keşke en başından konuşsaydınız herşeyi.ama ben her zaman mantık çerçevesi dahilinde ailenin sözünün dinlenmesi taraftarıyım ve şuan mantıklı taraf ailen gibi duruyor canım...1-2 sene nişan neyse de 4 sene çok uzun.sevgili olunca bir şekilde 4 sene geçiyor.aileye falan karışılmadığı için pek problem yaşanmıyor ama araya aileler girdiği zaman işin cılkı çıkıyor ve 4 sene işin cılkını çıkarmak için yeter de artar bir süre...

arkadaşım okudukça kendi hayatımı okuyor gibi oldum resmen. tek fark bendeki biz nişanlı değiliz. beraberiz şu an. ne yapacağımızı bizde bilmiyoruz. bende 24 yaşındayım sevgilim 2 sınıfta açık öğretim okuyor o da senin sevgilin gibi askerliğinin 5 ay olması için okuyor. ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.birbirimiz çok seviyoruz anlaşıyoruz arada ufak sıkıntılar olsada. Fakat gelgelelim bu askerlik olayı bütün hayallerimizin yönünü değiştirio. ben sevgilimle direk evlilik olursa okulu bitince askerliğini beklemek istemiyorum. evliyken asker yolu beklemek daha zor olucak alışacağız birbirimize birde ailesiyle otumamı onların gözetimi altında olmamı istiyor, bizde de böle bişi var. lütfen bana da bi akıl verin arkadaşlar. biz okul biter btmez hesaplamalarımıza göre 2010 haziranda 4 sınıf bitecek kalmazsa sınıfta ve üstüne ekleyelim 5ay kasım ayına denk gelio bu süre çok uzun biz de nişanlansakmı beklesekmi bilemedik ben beklemekten yanaayım ama sevgilim evlenmekten yana hemen..

Bence aileniz haklı, bende olsam kızımın 4 sene nişanlı kalmasına müsade etmezdim.
En iyisi nişanlınız gitsin paşa paşa 15 ay askerliğini yapsın.

fulyaa ben akıl ararken akıl vermiş gibi olmıyım ama bence nişanlanma çünkü araya aileler girince işin boyutu çok değişiyor...

sürekli arıyo bunları size yazarken süreklide tel. den onunla konuşuyorum...her şekilde arkamda ol benden vazgeçme bana güven diyo...ben karımı kimseye emanet edip askere gidemem bekle herşey çok güzel olacak diyor...ama bana hayal gibi geliyo herşey tıkır tıkır işleyebilir mi ? askerden gelir gelmez ev kurulmaz ki tekrar işe girip kendini toparlaması da gerekmez mi? bu süre benim söylediğim gibi 5- 6 yıla uzamaz mı? babası 6 yaşındayken öldüğü için annesinin sorumluluğu da abisiyle kendisinde kafam allak bullak....

Yaa arkadaşlar çocuk açık öğretim de olsa bir üniv. okuyor, ne demek okulu bıraksın askerliğini yapsın evlenin hemen... Tamam belki nişanlılık 4 yıl sürmez ama sonuçta bu konular nişanlanmadan önce konuşulmuş olmalıydı... Nişanlanmak için keşke bu kadar acele etmeseydiniz....
Okulu dondurup askere gittimi döndükten sonra o okul başlamaz başlasa bie bitmez... Araya zaman girecek, evlemniş olacaksınız iş güç, evlikik derken olmaz o iş... e o zaman da 2.yıl boşuna mı okumuş olacak bu çocuk.. Ayrıca askerlik dönüşü bir üniv. mezununun bulacağı işle lise mezununun bulacağı iş de aynı olmaz dimi ama....
Keşke acele etmeseydiniz diyorum.... Ama olmuş artık bi kere... Ailen de keşke nişan sırasında söyleselerdi bu konuları, o zaman daha iyi olurdu....

abisi ne alaka onu anlayamadım??benneyaptımkişu sıralamayada hastayım zaten.kimin kısmeti varsa o evlenir,bu ne saçma şey böyle?sen geliceksin 30 yaşına,o diycekki 'abim daha evlenmedi.evlenirsem beni mahvedeceğini söyledi':sm_confused:
bende nişanlanamıyorum üstte msj yazan arkadaş gibi.6 ay oldu,hala bekliyorum nişanlanıcaz diye.aslında artık beklemiyorumda.sanki ikimizde alıştık bu duruma.ben her telefon konuşmamızın sonunda 'biz ne zaman nişanlanıcaz bi'tanem?annen aramadı mı hala?gelmiycekler mi beni istemeye?' diye soruyorum,o her seferinde aynı cvpları veriyo.3. senemize bu soruyla giricez gibi geliyo.6 ay içinde o kadar çok kavga ettik,birbirimizi o kadar çok üzdükki,annesinin umrunda olduğunu hiiiç sanmıyorum.bana o mezun olunca nişanlanacağımızı söylemişti,yüzüklerimizi yaptırdık.ailesi beni tanıdıkları halde,ailemi bildikleri halde gelmiyolar hala.üsteğmen oluncada evlenicez dedi.hesabımıza göre 2011 oluyo.ama daha nişanlanamazken 2011de evleneceğimizi düşünmek beni sinirden gülme krizine sokuyokaydirigubbakcemile3 bir başka ihtimalse ist.da tek yaşayan ablasının halaaaa bekar olması.onlardada bu tarz bi adet var galiba.ablası evlenmezse biz mahşere dek evlenemiycez yani.ablasının evlenmesini beklersek zaten,ikimizinde ömrü yetmez buna:bbo: ömrümüz sevdiğimiz insanların bi anlamda keyfini beklemekle geçicek gibiiisenağlama

bence artik bunu daha once dusunmedinizmi sorusuna bi son verilmeli..
goruluyorki dusunulmemis..şakkıdı
bari simdi ne istedigini nisanlinla konuski ilerdede evlenmeden once dusunmedinmi denilmesin
ben suna takildim
abisinin bu tutumuda ne..sevmek sevilmek cok fedakarlik isteyen konular fakat ailende hakli..
o kadar yil beklemek nisanli olmak iliskinin albenisinide kaybettirebilir..bide sorunlar simdeden baslamis
nisanlinla herseyi bastan konus ailenin soylediklerinide.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…