Ailem mi ,"O" mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tutu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
abisi askerden önce evlenmesini istemiyormuş abiside bizden sadece 2 yaş büyük..nişanlım abisinin lafını dinleyecek biri değildir abisinin söyledikleri kafasına yattığı için onu söylüyor...yani öyle bir konuşuyor ki herşey sırasıyla olacak o hiç sınıfta kalmadan okulunu bitirecek aynı zamanda ev alabilmek için para biriktecek okulu bitirdiği gün askere gidecek askerden geldiği gün benimle evlenecek...yani herşey bu doğrultuda gitse bile 2. sınıfa yeni geçti bunun 3 ü,4ü var 2 buçuk yıl hadi hemen askere gitti geldi 3 yıl ama bunun olması sizcede hayal değil mi? hadi sınıfta kalmadı diyelim hemen askere gidebilir mi ? hadi gitti diyelim gelir gelmez askerlik psikolojisiyle evlenebilir mi ki biz bu arada ev kurucaz bence ev kurmak bile bizim uzun zamanımızı alır...yani hadi ben nişanlıma güvenip bekledim diyelim sizce biz bu koşullarda en mantıklı kaç seneye evleniriz? bana 5-6 gibi geliyor sizce ?

Nisanlin süpermen galiba nede cok isi yapacak öyle masallah

Okuyacak, ev alacak, askerligini yapacak evlenecek ohhhh ohh vallaha...

Tatlim bunlar icin 4 - 5 sene degil 10 sene lazim...Bakkaldan ekmek peynir gibi ev alinmiyor...helede bu kriz ortaminda...

En basta konusulacak seyleri sonunda konusmussunuz cok yanlis....ne diye nisanlandinizki o zaman...ailen cok hakli...nisanlilik dönemi fazla uzatilmaz bunu büyüklerimiz hep söyler...
Simdi ailen hep zor durumda kalicak, herkes dügün ne zaman diye sorunca cevap veremicekler...benneyaptımki

Vallaha ne diyim hayirlisi olsun insallah güzelim zor bir durum, nisanlinla konus olacak islerin vaadlerini versin olmicak islerin degil...

aynen her yazdığına katılıyorum..herkes hayal kurar ama ben onun gördüğü hayalleri göremiyorum:1no2: ne zaman evleniceksiniz diye soranlara 4 yıl deyince herkes gülüyo bunu nişanlıma söyleyince de milletin sözlerine göre mi hareket ediceksin diyo....ben senin için çalışıyorum herşey senin için diyo ama ben çok şey istemiyorum ki anlatıyorum benim fikirlerim onu tatmin etmiyo tutturmuş bi 4 yıl anlıyorum askerlik ama bide okulu var bu işin bizim yaş 24 oldu senağlama 10 sene diyosun ya aynen ben ona hep o kelimeyi söylüyorum...

aileniz cok hakli ayrica nisanlilik icin cok uzunbi sure evlenince illa ev almasi sartmi ayrica abiside ayri bi sorun kesinlikle aileniz cok hakli...

nişanlınız işe girip kaç para maaş alacakki 1-2 sene içinde çalışıp biriktirdigi parayla ev alacak ben buraya takıldım en çok ev almak o kadar kolaymı

nişanlınız işe girip kaç para maaş alacakki 1-2 sene içinde çalışıp biriktirdigi parayla ev alacak ben buraya takıldım en çok ev almak o kadar kolaymı

nişanlım çalışıyo zaten çok güzel bir işi gayet güzel de bir maaşı var...ama ev almak kolay olmasa gerek

sizin iş en az 4 yıl(o da herşey yolunda giderse)olmadı 5 6 yıl sürer ki o kadar beklemek her iki tarafı da yıpratır bence çünkü işin içinde aileler var.bi de sen o zaman 30yaşında olacaksın.bunu göze alamazdım ben olsam nişanlını karşına al ciddi ciddi konuş bence..çocuk yapmaya bile vaktiniz olmaz valla yaşlanır gidersiniz=DDDDDDDDDDDDDDDDD

nişanlım çalışıyo zaten çok güzel bir işi gayet güzel de bir maaşı var...ama ev almak kolay olmasa gerek

çok güzel bir işi çokta güzel bir maaşı varsa evlenin askere gittiğindede 5 ay süre içerisinde sende o gelene kadar ailenin yanında durursun tatlım, döndüğündeyse çok işine ve çok güzel maaşına geri döner ve para biriktirir bu zaman zarfındada ev alırsınız ve evlide olmuş olursunuz...

evet bu zaten benim isteğim..olmayacak bişeyde değil ama o böyle bişey istemiyo...beni kimseye emanet etmek istemiyomuş

nişanlının ne yaptığını anlamadım canım... açıköğretimde okuyanlara askerliği 5 ayda yapma hakkı tanınıyormu emin değilim... son zamanlarda değiştiyse haberim yok ama değişmediyse açık öğretim askerlikten kaçış yada süreyi uzatma durumnu sağlamıyor.... üstelik aileni bırak sen bile o kadar sene onu beklersen inanılmaz yıpranırsın... ki beklenebilirde, yani o kadar büyük bi sevgin varsa bekle derim ama iyi düşün o kadar büyük değilse, gençsiniz gönlünz başkasına kayabilir, ya da o kadar sene sonra zaten bi çok şey paylaşacağınız için seni istemeyebilir... ailen sen ne karar alırsan al, önce karşında olsa bile sonra yanında olur... sana verebilceğim tek tavsiye, bu alacağın kararın iki adm ötesini düşün... ona göre kararını vermen... hakkında hayırlısı olmasını dilerim

evet bu zaten benim isteğim..olmayacak bişeyde değil ama o böyle bişey istemiyo...beni kimseye emanet etmek istemiyomuş

iide evlenseniz de evlenmeseniz de sen ailenin yanında kalıcaksın ki evlenince bişey değişmicek.o mu büyüttü seni..valla canım tuhaf geldi valla ne demek emanet etmek istemiyorum

şu an gerçekten çok büyük bir şoktayım..telefonla konuşuyoduk bana tekrar anlattı şöyle olucak böyle olucak herşey çok güzel olucak diye bende ona inanmadığımı söyledim zamanın çok uzun olduğunu sert bir dille söyledim..bana yarın geliyorum yüzükleri çıkartıyoruz buraya kadarmış bana güvenmeyen birine bişey anlatamam dedi...ölücek gibi oldum kendime gelemiyorum tamam dedim kapattım...asla bunu yapıcak bir insan değildi asla ayrılığı ağzına almazdı..çok kötüyüm

İlk önce yukarda yazdığın yoruma birşey demek istiyorum nişanlın sinirle böyle bir şey demiştir yoksa sırf bu konu yüzünden yüzük atmak mantıksız geliyor bana...
Neyse siz nişanlanmadan önce büyük ihtimal nasıl olucağını konuşmuşsunuzdur.
Nişan şu zaman askerlik şu zaman düğün şu zaman vs vs diye yüzeysel olsa bile bu konular geçmiştir yani...
Herşey bu doğrultuda gidiceği sırada araya nişanlının ailesi girmiştir hayır olum önce okulu bitir sonra ev al sonra evlilik bu konuda diretiyorlarsa nişanlın onlara sözünü geçiremiyordur.
Bu bi olasılık tabiki ama bunun doğruluk payı %50den fazla diye düşünüyorum çünkü kim isterki sevdiği insanla bir an önce yuva kurmak yerine yıllarca ertelemeyi?
Ve ayrıca buna benzer bir durum benim başımda da var ve tek sorun erkeğin ailesii...
Neyse fazla lafı uzatmayım hakkınızda ve hakkımızda hayırlısı olsun.a.s.

canım çocuk oyuncağı mı bu bu kadar kolay atmaz yüzüğü bence blöf yapıodur.keşke sert konuşmasaymışsınız sen canını sıkma yine de yarın geldiğinde onu sevdiğini söyle ayrılmak istemiyorum de ama mantıklı olan şeyleri de sakince anlat bana kalırsa..onun neden böyle istediğini illa neden kendi söylediğinde direttiğini de sor..sanmıyorum ama belki bi bildiği vardır.

canım benim.askerlik illa 5 ay olması mı lazım..2. sınıfta imiş..2 yılda bireceği ne malum..zaten 2 yılda bitse ,üstüne 5 ay askerlik 2,5 yıl olur...eee geldi iş bulabilecek mi hemen? nasıl para biriktirip ev alacak? ev mi alacak ,düğün masrafınımı çıkaracak...halbuki şimdi askerliğe başvuru yapsa ve hemen gitmek istiyorum diye dilekçe yazsa gider..hem askerlik yapar hemde okulunu bitirir...açıköğretim dediğin nedir ki çalışmadan da geçer sınıfını..yani sorular test..zorlanmaz..ikisi de bir arada çıkar..geldikten sonrada iş bakar..arada okulu bitmesede olur..askerlik bitsin de..askerlik sorun aslında..işe gidecen askerliğini yaptınmı diyorlar ,yapmamışsan almıyorlar..boşu boşuna zaman kaybediyorsunuz..onunda bencil olup,ben askerlik 5 ay yapacam,ben böyle planladım ,4 yıl bekle falan demesi de yanlış,bencillik

nişanlına şaşırdım doğrusu şimdiden sizinle ilgili kararları tek başına vermeye başlamış bile hemde sana ve ailene karşı olsa bile...nişanlının kısa süre askerlik yapmasının isteğe bağlı olmadığından haberi var mı acaba...bide istediği gibi kalmadan geçemezse uzun dönem askerlikte yaparsa... bide sana trip yapıyo bırak canım ya koy ağırlığını ne yani bulunmaz hint kumaşımı her istediği olsun istiyor o daha bende biz olmayada hazır değil bence...seni seviyorsa azıcık zora gelsinde kendini kaldırıp askerliğini yapsın gelincede evlilik olur istediği kadar da okur...şimdiden böyle burnunun dikine giderse işin var valla...

canım bence haklı çocuk..
daha okul bitmemiş,askerlik var
nasıl ev geçindircek bu çocuk
önceden bunları neden konuşmadın?
belli değil mi zaten bu şartlarda hemen düğün olmayacağı

canım bence haklı çocuk..
daha okul bitmemiş,askerlik var
nasıl ev geçindircek bu çocuk
önceden bunları neden konuşmadın?
belli değil mi zaten bu şartlarda hemen düğün olmayacağı

hakılısın hem önceden konuşmak hem de birlikte karar almak lazım... bizde böyle bir durum yaşadık..benim eşim 2 yıllık btirdi..askere gideyimmi gitmeyeyimmi derdi..neyse açıköğretime kayıt yaptırdı..3. sınıftan başladı..o arada askerlik için başvuru yaptı,hemen gitmek istiyorum dedi..hemen çağırdılar..15 ay askerlik yaptığı sırada açıköğretimde okudu...askerlik bitti ama 1 ders yada 2 ders yüzünden okulu uzattı..ama askerlk belasından kutuldu çünkü iş vermiyorlardı...ama okuldan sonra gideceğim dese idi , en az 2 yıl okul ,bakın birde uzattı okulu 3 yıl oldu ,arkasından askerlik 3,5 yıl..zaten askere gitmesi ,gelmesi yani hazırlıklar falan ,askerliğin beklenmesi 2-3 ayda öyle koy , 4yıla yakın bir zaman oluyor..o saatten sonrada iş bulacakta ,para biriktirecekte...okulu devam ederken de iş arayabilir pekala...valla biz böyle yaptık,iyikide böyle yapmışız..hiç pişman değilim

canım merhaba . . . bence nişanlının sinirleri bozulmş ve ağzından birdenbire istemeyerek böle bi kelime çıktığını düşünüyorum .sırf sen herşey daha çabuk olsun diosun die evlilikten vazgeçiosa şimdiden gerçk yüzünü anlaman isabet olur zaten sengözlerimebaksanab sen sakın sıkma canını . herşey olacağına varır derler hakkınızda hayırlısı neyse oolsun . ayrıca nişanlılık devresinin bende kesinlikle uzatılmaması taraftarıyım . ne kadar çok uzatılırsa aradaki saygı ve sevgi bağı o kadar çok gerilip can yakıo .bence ailen çok haklı .bi insan nişan ypmk istiyorsa zaten aklında belirlenmişltir şu zamn bu zamn düğün yaparım die .zaten sevgiliyken ailenin çok fazla karıştığını düşünmüorum .nişanlı olunca daha rahat ehareket ediceksnz diemi yüzük taktınız sadece .nişan zamanında senin ve damadn ailesi bi karar verip düğün tarihini belirmedilermi .bu sadece nişanlının isteğimi yoksa aileside aynı görüştemi ?? Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…