ailem mi sevdiğim mi ?

Ben zamaninda sevdigimi secmistim.
Pisman olmadim.
Benim soyle bir artim vardi, tek cocugum pasa pasa dedigime gelecekler derdim hep. Hakli ciktim.

katılıyorum..bence bu tespiti şiddetle dikkate almalısınız..genelde aileler haklı oluyor..onların temiz yüreklerine mi doğuyor bilinmez artık..

ailen ya da sevdiğin diye bir seçenek olmasaydı keşke.biraz zamana bırak ailen sevgilini tanımaya çalışsa belki kabul ederler. Benim bir arkadaşım trabzonlu zevgiliside gaziantepli ailesi kabul etmedi gaziantep li diye. Sonra çok üstlerine gitmedi. Önce annesine onu bir tanıyın diye söyledi. Annesini tanışırdı annesi çok sevdi. Sonra babasıda önce tanıdı. Onlara söylediği tek cümle. Lütfen bir tanıyın eğer hala istemezsiniz söz veriyorum evlenmeyeceğim sizi asla kıramam dedi. Onlarda kızlarını kırmadılar tanıdılar. Abileri hatta ailesini ikna etti. Şimdi damatlarını çok seviyorlar. Cumartesi düğünleri var.

Aile karşı çıkıyorsa bir sebebi vardır.Zorlamayın bence.İşi gücü yerindeyse çalışkansa ailen eğitim durumuna bakmaz,trilyonluk müteahhitlerin hepsi üniversite mezunu değil.Adamda hoş olmayan bizim asla göremediğimiz bir şey görmüşlerdir.

aynı meslekten olsanız bile..ailenin kültür yapıları birbirine uymayınca maalesef olmuyor..sevdiğin kişiyi o anne baba yetiştiriyor ve onların huy ve karakterlerini alıyor..bakışlarını falan beğenmedilerse çok acı olacak ama unut derim.erkekler oskarlık oynayabiliyorlar çünkü.biz anlayamayız ama aileler çok güzel hisseder.buradaki herkes aileyi bulamazsın demiş..çok çok da haklılar..

eğitim büyük sorun demişler ama ben öyle düşünmüyorum belki ilkokul mezunudur fakaet kendini geliştirmiştir. sonuçta sen onca yıldır tanıyorsun çevresini ve karakterini biliyorsun yanında rahatsız olmuyorsan sevgin için sonuna kadar diren bence.aileler her zaman haklı çıkıyor sonuç kötü oluyor diye bişeyde yok kimin başına ne geleceği belli olmaz hayat bu.aile rızası ile evlenmeyen kötü mü?
sen aileni ikna etmeye bak biraz daha zaman geçsin illaki ikna olacaklar

Ahhh bi anne babada bende var böyle o ne der bu ne der aman o öyle mi düşünür . Annemin babamın isteklerine göre yasasam onada amennna ama baskalari nasıl düşünüyorsa ona göre yaşıyorum ailem böyle istiyo çünkü çok kötü bir şey

Bence de isteksiz olma sebepleri sadece diploma değil bence, elemanda bir şeyi beğenmemişler ya da elemanın ailesinde... Tahsili de bahane olmuş...

Kültür etkeni önemli bir şey evlilik de, kendini geliştirip bir yerlere attıysa çalışkansa durmayın derim. Ama okuldan kaçıp herp kolay yoldan bi yerlere gelmiş biriyse bilemedim... Liseyi bitireymiş bari, ortaokul ne ilkokul yaw... Hırslı biri değil anlaşılan, dışardan bile bitiren var kısa sürede...

Tahsil değil burda problem, kişinin kendi hayatına bi şeyler katmak istememesi, sizden az bildiği şeylerden rahatsız olmaması... Anlaşmanızda sıkıntı yoksa, ailesi iyiyse eleman da iyiyse aileniz niye istemesin zaten, kötülüğünüzü istemez aile HİÇBİR ZAMAN...

dediklerinin hepsine katiliyorum. ailen istemediyse zorlama. benimkilerde istememisti ben israr ettim simdi ne kadar hakli olduklari kriz geçirene kadar agladigimda goruyorum.

Ailen kesinlikle...evlendikten sonra sen bu adamın ailesi icin elinkızı olucaksn belkio zaman ailesinin yaninda olucak ..

seni tasiyabilecegini dusunmuyolar belkide yada baska bi istememe sebebi vardir muhakkak ve onlar bizim gormedigimiz ne varsa onu goruyolar emin ol. benimde aynisi oldu simdi aileme siz cok hakliymissiniz demekten baska bisey yapamiyorum. kalbinle degil aklinla karar ver.

Şu an sana eğitim seviyesi sorun gibi gözükmese bile ilerde oluyor inan. Belli bir süre sonra erkek kendini kötü hissediyor.
Bunu yaşayan 3-4 arkadaşım var.

Aileni hiç bir şeye değişme bence... 3 yıldır ikna edememissin zaten. Bilmiyorum edebilir misin ama genelde aileler haklı çıkıyor...

İşi gücü düzgün değilse aileniz belki o yüzden istememiştir. Tahsilden ziyade... Benim babamı zamanında anneannem istememiş işi dengesiz, kazancı falan çok dengesiz diye. Onaylamamış ama baskı da yapmamış. Gerçekten de haklı çıktı, bizimkilerin en büyük sorunu işin gücün kötü, dengesiz gitmesiydi. Boşandılar 15 seneden sonra yani. Anneannem zamanında "kişiliği çok düzgün ama işi kötü, siz çok maddi sıkıntı çekersiniz" demiş. Ve dediği de çıktı.

Ailen canım ikna etmeye çalış rızalarını al kaçarsan hiçbir zaman değerin olmaz nekadar mutluda olsan değersiz kendi ayağınla gitmiş olursun

Mey biter sâki kalır,

Her renk solar hâki kalır.

Diploma insanın cehlini alsa da,

Mayasında varsa eşşeklik bâki kalır.

Sizin fikirleriniz tam mı ?
Beni mutlu edebilirden çok anlayışla karşılar diyebiliyor musunuz ?
Maddi durumu iyi mi ? Sizin baba evinizde ki ihtiyaçlarınızı karşılayabilicek biri mi ?
Yani kendiniz en başta inanıyorsanız o kişiyle bir son görebiliyorsanız ona göre ailenizi ikna edebilirsiniz
Hayat şimdi sizin gördüğünüz gibi değil inanın. Aileler bilhassa kız çocuklarının aileleri bu konuda çok tutumlu , iyi bir aile çıksın kızımızın karşılarına diye düşünüyor.
o yüzden iyi düşünmelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…