ev alınacağı için mi 1 yıl daha uzamasını mı istiyorlar yoksa düğün masraflarını karşılayacak durumları olmadığı için mi?
Üstbaş yollamak zorunda değiller içlerinden gelmiş almışlar .
Marketi satıp düğün mü yapıcaklar ev mi alıcaklar eşya mı düzüceklerbtakı mı yapıcaklar ?
Hergeçen gün ev giyatları artıyo seneyede satsalarda yetmeyebilir eve neyapıcaksınız ?
Çalışsanız kredi çekip almış şindi borcunuzun büyük kısmı bitmişti.
yahu aileden neden bekliyorsunuz onu anlamarim? ust bas neden yollasinlar size? sene olmus 2017. bekleyecegine esin ya da sen kredi cekin yapin dugununuzu. sonra calisip ödeyin. benim kvlerinde durumu yoktu. dugunde takilan takilarin hepsini verdim odesinler diye. yeter ki mutluluk olsun paragöz olmayin bu kadar..Kabaca anlatayım, 1,5 yıldır nişanlıyım nişanlımın ailesi bir alacaklarını bekledikleri için düğünü henüz yapmadılar. Düğüne dair hiçbi hazırlıkda yapılmadı bu süreçte. Belli bi süre için söz verilmişti. Bu sürelerde bayramlarda atlattık, bir iki parça üst yolladılar. Üstüme bile olmadı. Çevrem bana değer verilmediğini söyledi, tutucu bi çevredeyim ama olsun dedim. Evlenince eşim alır dedim. Az beklenti çok mutluluk dedim. Sorun çıkarmadım. Şimdi 1.5 yılımızı doldurduk. Söz verilen sürenin 2 katı vakit beklendi ve 1.5 sene daha nişanı uzatmak istiyolar. Alacak gelmezse marketlerini satacaklarmış. Alacağın gelmeme ihtimalide yarı yarıya. Ben nişanı attım ama nişanlım bırakmadı geri döndü. Söz verilen tarihte yapıcam elimden ne gelirse dedi.Ama borçlu evlenmekten korkuyomuş. Bende korkuyorum ama ailemde artık bu iş çocuk oyuncağı değil diyo. Bize salon tutturup kısa süre sonra uzatmak istediler çünkü. Bizde uzun nişanlılık sürecide olmadığı için ailem bunu karşı tarafa iletti ama bi kap yemeğimi çok görüyosunuz dediler. Ailem bu lafada karşılık söz verilen tarihte yapılmazsa nişanı atacak.
Borçluda evlenilir diyo babam. Seni istiyosa napar eder yapar diyor. 1.5 yıldır nerdeler hiçbi hazırlıkları yok diyor. Nişanlımında birikimi çok az. Yaşıda var küçükde değil.
Ben 1 sene daha uzatmaya sıcak bakmaya başladım ev alacaklar çünkü dediklerine göre alacak gelirse. Gelmezse marketi satıp alcaklarmış. Ama ailem seneye de yapabileceklerini düşünmüyo. Sizce? Yorumlarınıza ihtiyacım var teşekkürler
bizim adetlere göre alınması gerekti ama ben ona takılmadım hiç. belki adetlerimizi bilmiyolardır dedim sustum. o sorun değil de. marketi satıp hem evi alıp eşyaları düzüp hem de iyi bi yerde düğün yapmak istiyolar. seneyede yetmezse işte ya da o market seneye de satılmazsa. o alacak gelmezse... varsayımlara göre gidiliyo hep ailemde bundan rahatsız. borçlu da olalım istemiyo ailesi. yanlarında oturmamıda teklif ettiler ama kabul etmedim.
ev almayı onlar mı vaat etti siz mi istediniz? üst baş konusuna gelince çevreye kulağınızı tıkayın çok biliyor o çevre sırf onların yüzünden 2 çaput parçası için huzursuzluklar yaşanıyor.
Sırf sizi evlendirmek ve size ev almak için market satacaklarsa sonra ne ile gecinilecek ? Yok geçim kaynağı market değil mi yoksa
yahu aileden neden bekliyorsunuz onu anlamarim? ust bas neden yollasinlar size? sene olmus 2017. bekleyecegine esin ya da sen kredi cekin yapin dugununuzu. sonra calisip ödeyin. benim kvlerinde durumu yoktu. dugunde takilan takilarin hepsini verdim odesinler diye. yeter ki mutluluk olsun paragöz olmayin bu kadar..
Ohoo ev almak düğün yapmak için market satmayı düşünüyolar ama aynı evde oturmayı teklif ediyolar.
Açıkçası ben ev olayına inanmadım bu tekliften sonra kaç yıl geçicek sonunda tamam diyeceksiniz bunun için uğraşıyolar gibi .
öyleyse ailen haklı canım. sizin iş tabiri caizse 'ölme eşşeğim ölme yaz gelsin sana yonca ekeceğim'e dönmüş. hayırlı iş bu kadar uzatılmaz kervan yolda dizilir nişanlınında kendine pek güveni yok sanırım ailesine muhtaç olma varsayımına da ses etmeyip bunca zaman ertelenmesine göz yumduğuna göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?