Ailem nişanı atacak. Haksızlar mı?

zeylen09

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2017
205
42
13
35
Kabaca anlatayım, 1,5 yıldır nişanlıyım nişanlımın ailesi bir alacaklarını bekledikleri için düğünü henüz yapmadılar. Düğüne dair hiçbi hazırlıkda yapılmadı bu süreçte. Belli bi süre için söz verilmişti. Bu sürelerde bayramlarda atlattık, bir iki parça üst yolladılar. Üstüme bile olmadı. Çevrem bana değer verilmediğini söyledi, tutucu bi çevredeyim ama olsun dedim. Evlenince eşim alır dedim. Az beklenti çok mutluluk dedim. Sorun çıkarmadım. Şimdi 1.5 yılımızı doldurduk. Söz verilen sürenin 2 katı vakit beklendi ve 1.5 sene daha nişanı uzatmak istiyolar. Alacak gelmezse marketlerini satacaklarmış. Alacağın gelmeme ihtimalide yarı yarıya. Ben nişanı attım ama nişanlım bırakmadı geri döndü. Söz verilen tarihte yapıcam elimden ne gelirse dedi.Ama borçlu evlenmekten korkuyomuş. Bende korkuyorum ama ailemde artık bu iş çocuk oyuncağı değil diyo. Bize salon tutturup kısa süre sonra uzatmak istediler çünkü. Bizde uzun nişanlılık sürecide olmadığı için ailem bunu karşı tarafa iletti ama bi kap yemeğimi çok görüyosunuz dediler. Ailem bu lafada karşılık söz verilen tarihte yapılmazsa nişanı atacak.

Borçluda evlenilir diyo babam. Seni istiyosa napar eder yapar diyor. 1.5 yıldır nerdeler hiçbi hazırlıkları yok diyor. Nişanlımında birikimi çok az. Yaşıda var küçükde değil.

Ben 1 sene daha uzatmaya sıcak bakmaya başladım ev alacaklar çünkü dediklerine göre alacak gelirse. Gelmezse marketi satıp alcaklarmış. Ama ailem seneye de yapabileceklerini düşünmüyo. Sizce? Yorumlarınıza ihtiyacım var teşekkürler

Ek bilgi: ben kirayıda borçlu evlenmeyide sadece nikahtan gitmeyide kabul ediyorum çünkü yapamıyolar bu sene. ama ailesi seneye yapıp herşeyin en iyisi olmasını istiyor.

Son düzenleme:
ev alınacağı için mi 1 yıl daha uzamasını mı istiyorlar yoksa düğün masraflarını karşılayacak durumları olmadığı için mi?

Üstbaş yollamak zorunda değiller içlerinden gelmiş almışlar .

Marketi satıp düğün mü yapıcaklar ev mi alıcaklar eşya mı düzüceklerbtakı mı yapıcaklar ?

Hergeçen gün ev giyatları artıyo seneyede satsalarda yetmeyebilir eve neyapıcaksınız ?

Çalışsanız kredi çekip almış şindi borcunuzun büyük kısmı bitmişti.

ev alınacağı için mi 1 yıl daha uzamasını mı istiyorlar yoksa düğün masraflarını karşılayacak durumları olmadığı için mi?

hem ev almak istiyolar hem de şatafatlı bi düğün istiyolar. nişanlımla ucuza salon tuttuk beğenmediler

bizim adetlere göre alınması gerekti ama ben ona takılmadım hiç. belki adetlerimizi bilmiyolardır dedim sustum. o sorun değil de. marketi satıp hem evi alıp eşyaları düzüp hem de iyi bi yerde düğün yapmak istiyolar. seneyede yetmezse işte ya da o market seneye de satılmazsa. o alacak gelmezse... varsayımlara göre gidiliyo hep ailemde bundan rahatsız. borçlu da olalım istemiyo ailesi. yanlarında oturmamıda teklif ettiler ama kabul etmedim.

ev almayı onlar mı vaat etti siz mi istediniz? üst baş konusuna gelince çevreye kulağınızı tıkayın çok biliyor o çevre sırf onların yüzünden 2 çaput parçası için huzursuzluklar yaşanıyor.

yahu aileden neden bekliyorsunuz onu anlamarim? ust bas neden yollasinlar size? sene olmus 2017. bekleyecegine esin ya da sen kredi cekin yapin dugununuzu. sonra calisip ödeyin. benim kvlerinde durumu yoktu. dugunde takilan takilarin hepsini verdim odesinler diye. yeter ki mutluluk olsun paragöz olmayin bu kadar..

Ohoo ev almak düğün yapmak için market satmayı düşünüyolar ama aynı evde oturmayı teklif ediyolar.

Açıkçası ben ev olayına inanmadım bu tekliften sonra kaç yıl geçicek sonunda tamam diyeceksiniz bunun için uğraşıyolar gibi .

kulaklarımı tıkadım çok baskı yaptılar ailesine trip yapmam için ama yapmadım. canları sağolsun dedim geçtim. ben kiraya çıkmayıda kabul ediyorum borçlu evlenmeyide. ama ailesi sonra onlara muhtaç kalmamızı istemiyomuş. o nedenle ev de almak istiyolarmış. ama seneyede yapabileceklerinin garantisi yok. ben görebilmek için 1.5 yıl daha uzatmayı kabul ediyorum ailem etmiyor

hanımefendi ben paragöz değilim kirayı da borçlu evlenmeyide sadece nikah kıyılmasını düğün olmamasınıda kabul ediyorum. ama nişanlımın ailesi kabul etmiyor. takılarıda verip borçlarımızın bi kısmını kaparız dedim. yettiremezsiniz diyolar

yok onu ev alana kadar teklif ettiler. bu sene yapılmasını istiyosam aynı evde oturursak bu sene yapabilcekler. ama kabul etmediğim için ev almak istiyolarmış. ama babası bi kere ben vefat edince annenle yaşarmısınız diye sormuştu. kafam karışık

öyleyse ailen haklı canım. sizin iş tabiri caizse 'ölme eşşeğim ölme yaz gelsin sana yonca ekeceğim'e dönmüş. hayırlı iş bu kadar uzatılmaz kervan yolda dizilir nişanlınında kendine pek güveni yok sanırım ailesine muhtaç olma varsayımına da ses etmeyip bunca zaman ertelenmesine göz yumduğuna göre

hayırlı işte acele etmek gerkir. Baban haklı bırçlu da evlenirlir. biz de borçlu evlendik 2011 de 5 binlira paramız vardı iki yıl borç ödedik.çok şatafatlı olmadı ama oldu bize yetti.

aynı cümleyi babamda kurdu ölme eşeğim yaz gelsin dedi. nişanlımda evet borç harç stresi çekersek mutsuz olacağımızı düşünüyo. fakir bi evlilik istemiyormuş öyle söyledi. he ama bi ara eğer bizi bu sene de evlendirmezlerse basarım nikahı sna sonra da ailemle görüşmem demişti. şimdi fikir değiştirdi

Ohoooo siz daha atmadınız mı nişanı?

1) Nişanlınız hayata karşı çok toy! Borçla evlenmek istemiyorum ne demek? Borçsuz evlenen var mı, borçsuz evlenebilmek diye birşey var mı? Vehbi Koç'un torunu mu kendisi? Neden bu kadar dünyadan bîhaber? Bu kadar insan enayi mi kredi çekip evleniyor?

2) Neden ev alınmasını bekliyorsunuz? Kirada oturamıyor musunuz? Kirada oturmayı kabul etseniz yani ev alma derdi olmasa bu kadar alacak beklenmez. Makul ölçülerde düğününüz yapılır, gider oturursunuz kirada, yarın birgün de evinizi alırsınız. Neden illa şu an size ev alınıyor?

3) O alacağın gelip gelmeyeceği de belli değil. Hadi gelmedi, o zaman ne olacak? Bu sefer de marketin satılmasını bekleyeceksiniz. Satılığa çıkacak, satılacak, parası ele geçecek, yine kaç ayı bulur. Ha diyince oluyor mu bu işler? 1,5 yılın sonunda alacak gelmedi, bekleyin marketi satalım diyecekler, atıyorum 5-6 ay da marketin satılmasını bekleyecek misiniz?

Eşimin ailesine kalsak 5 yıl beklerdik, inat ettiler paramız yok dediler düğün yapmadım nikah yaptım, pek çok eşyamı babam aldı, eşimin alamadığı eşyaları evlendikten aylar sonra aldık, mutlu muyuz mutluyuz. Nişan uzasa atardım kimseyi oyalamaya hakları yok. Market ana geçim kaynakları değilse satıp bu yaz yapsınlar düğünü, yok market ana geçim kaynakları ise sizi kandırıyolar kimse düğün için ekmek teknesini satmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…