- 21 Aralık 2014
- 2.103
- 1.697
- 83
kız kardeşi var dememismiydin ? Nasıl tek cocuknişanı attım bundan dolayı, takıları gelip almalarını söyledik ailesi gelip almadı, nişanlımda arayıp nolursa olsun söz verilen tarihe yetiştireceğini söyledi. ama yine borçtan korkuyo. ertelesek daha iyi olur diyo. aileside seni kaybetmek istemiyoruz diyo. ama çevrelerinde düşmanları çokmuş gülerlermiş şatafatlı olmazsa. evin tek çocuğuymuş niye yapamasınlarmış. dedikleri bunlar
Allah Allaaaah, ne stresmiş yahu. Sanki fezaya roket fırlatıyorlar! Ne kadar abartıyorlar ya! Siz ve aileniz söylemiyor musunuz ben kirada oturmak istiyorum, dört başı mamur düğün istemiyorum, gücünüz neyse onu yapın, kendinizi bu kadar paralamayın diye? Bu kadar varını yoğunu satıp düğün yapmak nedir Allahaşkına ya??? Gerekirse kuru ekmek yeriz yine de size ev alırız diyorlar resmen! Böyle saçmalık olur mu! Yani bu kadar kendini paralamak niye? Nişanlınız niye bu kadar korkak? Borçlanmamak için hiçbir şeye elini sürmeyecek mi bu adam? Araba alırken de borçlanacaksınız, bebek olunca da borçlanacaksınız. Herşeye bir market mi satacaklar? Durun bebek yapmayın, borçla doğmasın çocuk, alacağımız gelecek bekleyin mi diyecekler? Hep böyle mi yaşayacaksınız?
az da ne kadar az ? 18 ay ayda 1000 koysa 18bin yapar. pek çok şeyi karşılarsınız bununla. tutumlu mu bu adam müsrif mi ? Musrifse bas tekmeyi sşehir dışında çalıştı haliyle pek birikimi olamadı, az şu an. banada durum yaş gibi geliyor.
ah canim geçmiş olsun sana o zamn şimdi borçlansinlar.bir yil sonra ödesinler evini gene alirlar bir yil kirada kal sen aynen böyle de.düğün borcundanda kimse ölmez bahane.
Şimdi nişanlınız ne kadar kazanıyor ayda çok mu düşük maaşı ?mesleği ne bu adamın?
Asgari ücret falan mı alıyor da geçiremeyecek diye korkuyorlar ?
kız kardeşi var dememismiydin ? Nasıl tek cocuk
az da ne kadar az ? 18 ay ayda 1000 koysa 18bin yapar. pek çok şeyi karşılarsınız bununla. tutumlu mu bu adam müsrif mi ? Musrifse bas tekmeyi s
galiba duruşumuz yok evet. aslında aynen böyle konuşmuştuk. nişanlım herşeyi kendim yapıcam dedi. ailemi dinlemicem beklemicem dedi. ama ailesi baskın çıkınca benim de ailem karışmak durumunda kaldı. şimdi bana ailemi ikna etmemi söylüyo. ailemde haklı olarak kesinlikle vazgeçmicek denilen tarihten
kaynana istemior herhalde seni zamanla ayrilirlar filan mi amacinda acaba.ya canim olumlu düşünemiyorum ailen hakli bir kiz bu kadar bekletilmez.sen karişma nişanlmnla kotu olma hiç bi zamn .ailelr ne yaparlarsa yapsnlar.nişanlin seni istiosa zaten bi yolunu bulur onada mesji ver ailem sknti yapio falanda işler kopmadan cekinerek konuşuomuş görüşüomş gbi yap ama soguk davranma kaynanin istegi olmasn.yani nişanlin anlasn o tarhe kadar ipler kopmadan bişeyler yapmasi gerektgni ama arani açma bunu yaparken anca böyle idare edebilirsin alttan mesji ver.ipler kopunca sennki istesede çok skntya duser ama kabul etmior ailen etmesnlerde en fazla bi kaç ay nişanli kalnr bizim oralarda çünkü eve girip çklio ya laf olur burda sen öenmlisin canm.borcuda kabul etmiyolarmış, beklemeliymişiz. beklesek nolurmuş denilen aynı bu. şu an aralar bozuk ama harıl harıl paylaşımlarımı favlıyo annesi ve babası. öyle karışık bi duruma düştümki
İş mi buldunuz?nişanlım şu an asgari ücret. ben de ona yakın bişe kazanıyorum. iş kurmayıda düşünüyolarmış ama bilemiyorum
doğru diyosunuz. bi ton strese soktular bizi. ailem iletti hiçbişeyin lüksü olmak zorunda değil diye ama öyle olmalıymış. şimdi ben şunu düşündm son bi sene daha harcayıp yapıp yapamadıklarını görsem ev alsalar öylemi evlensem... evlerini kurup verelim sonra herkes dalgasına baksın dediler. ama nereye kadar sürecek o da var doğru diyosunuz.
O zaman ailesi haklı.Çocuklarını en iyi onlar tanırlar geçinemez diyorlarsa geçinemeyecek bir tip demek ki.nişanlım şu an asgari ücret. ben de ona yakın bişe kazanıyorum. iş kurmayıda düşünüyolarmış ama bilemiyorum
Bu aileleyle de bu adamlada ne köy olur ne kasaba der çekilirim ben. Onu sat bunu sat yap düğünü kur işini...vs . Türlü oyalama taktikleri. Insan evvela sözün eri olmalı. Bir ailenin karşısına çıkıyorsa yapamayacağı vaatlerde bulunmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?