hayırlı işte acele etmek gerkir. Baban haklı bırçlu da evlenirlir. biz de borçlu evlendik 2011 de 5 binlira paramız vardı iki yıl borç ödedik.çok şatafatlı olmadı ama oldu bize yetti.
sizin evlenmenizi istemiyor olabilirler mi ? 1.5 sene sonrasının garantisi yok ki neye güvenip o kadar süre sonra ev alacaklar? nisanlinizada bir güvensizlik söz konusu heralde ? Çok mu hovarda yetişmiş evi gecindiremez diye korkuları mi var? Yaşı da var diyorsunuZ kac yasinda bu adam?hanımefendi ben paragöz değilim kirayı da borçlu evlenmeyide sadece nikah kıyılmasını düğün olmamasınıda kabul ediyorum. ama nişanlımın ailesi kabul etmiyor. takılarıda verip borçlarımızın bi kısmını kaparız dedim. yettiremezsiniz diyolar
kulaklarımı tıkadım çok baskı yaptılar ailesine trip yapmam için ama yapmadım. canları sağolsun dedim geçtim. ben kiraya çıkmayıda kabul ediyorum borçlu evlenmeyide. ama ailesi sonra onlara muhtaç kalmamızı istemiyomuş. o nedenle ev de almak istiyolarmış. ama seneyede yapabileceklerinin garantisi yok. ben görebilmek için 1.5 yıl daha uzatmayı kabul ediyorum ailem etmiyor
madem aşılamayan konu nişanlı ailesi. Nisanlin halletmesi gerekiyor. Ikna etmeli çok borca batmayarak evi gecindirecegine ?hanımefendi ben paragöz değilim kirayı da borçlu evlenmeyide sadece nikah kıyılmasını düğün olmamasınıda kabul ediyorum. ama nişanlımın ailesi kabul etmiyor. takılarıda verip borçlarımızın bi kısmını kaparız dedim. yettiremezsiniz diyolar
Ohoooo siz daha atmadınız mı nişanı?
1) Nişanlınız hayata karşı çok toy! Borçla evlenmek istemiyorum ne demek? Borçsuz evlenen var mı, borçsuz evlenebilmek diye birşey var mı? Vehbi Koç'un torunu mu kendisi? Neden bu kadar dünyadan bîhaber? Bu kadar insan enayi mi kredi çekip evleniyor?
2) Neden ev alınmasını bekliyorsunuz? Kirada oturamıyor musunuz? Kirada oturmayı kabul etseniz yani ev alma derdi olmasa bu kadar alacak beklenmez. Makul ölçülerde düğününüz yapılır, gider oturursunuz kirada, yarın birgün de evinizi alırsınız. Neden illa şu an size ev alınıyor?
3) O alacağın gelip gelmeyeceği de belli değil. Hadi gelmedi, o zaman ne olacak? Bu sefer de marketin satılmasını bekleyeceksiniz. Satılığa çıkacak, satılacak, parası ele geçecek, yine kaç ayı bulur. Ha diyince oluyor mu bu işler? 1,5 yılın sonunda alacak gelmedi, bekleyin marketi satalım diyecekler, atıyorum 5-6 ay da marketin satılmasını bekleyecek misiniz?
yani ayranı yok içmeye hesabı olmasın hem para yok hem şatafatlı düğün istiyo bence müstakbel kocanın karaktrini de biraz irdeledoğru diyosunuz. ben evlenelim diyorum para gelince öderiz borçlarımızı evimizide alırız diyorum kavuşmak için. bana yetiyo ama nişanlıma yetmiyo sanırım bu durum
Eşimin ailesine kalsak 5 yıl beklerdik, inat ettiler paramız yok dediler düğün yapmadım nikah yaptım, pek çok eşyamı babam aldı, eşimin alamadığı eşyaları evlendikten aylar sonra aldık, mutlu muyuz mutluyuz. Nişan uzasa atardım kimseyi oyalamaya hakları yok. Market ana geçim kaynakları değilse satıp bu yaz yapsınlar düğünü, yok market ana geçim kaynakları ise sizi kandırıyolar kimse düğün için ekmek teknesini satmaz.
yani ayranı yok içmeye hesabı olmasın hem para yok hem şatafatlı düğün istiyo bence müstakbel kocanın karaktrini de biraz irdele
uff valla sizde bir ayrılamadınız. yahu ne ailen varmış. kızımı erken gitsin diye borclu harclı seni vermeyi bile göz aldılar.Kabaca anlatayım, 1,5 yıldır nişanlıyım nişanlımın ailesi bir alacaklarını bekledikleri için düğünü henüz yapmadılar. Düğüne dair hiçbi hazırlıkda yapılmadı bu süreçte. Belli bi süre için söz verilmişti. Bu sürelerde bayramlarda atlattık, bir iki parça üst yolladılar. Üstüme bile olmadı. Çevrem bana değer verilmediğini söyledi, tutucu bi çevredeyim ama olsun dedim. Evlenince eşim alır dedim. Az beklenti çok mutluluk dedim. Sorun çıkarmadım. Şimdi 1.5 yılımızı doldurduk. Söz verilen sürenin 2 katı vakit beklendi ve 1.5 sene daha nişanı uzatmak istiyolar. Alacak gelmezse marketlerini satacaklarmış. Alacağın gelmeme ihtimalide yarı yarıya. Ben nişanı attım ama nişanlım bırakmadı geri döndü. Söz verilen tarihte yapıcam elimden ne gelirse dedi.Ama borçlu evlenmekten korkuyomuş. Bende korkuyorum ama ailemde artık bu iş çocuk oyuncağı değil diyo. Bize salon tutturup kısa süre sonra uzatmak istediler çünkü. Bizde uzun nişanlılık sürecide olmadığı için ailem bunu karşı tarafa iletti ama bi kap yemeğimi çok görüyosunuz dediler. Ailem bu lafada karşılık söz verilen tarihte yapılmazsa nişanı atacak.
Borçluda evlenilir diyo babam. Seni istiyosa napar eder yapar diyor. 1.5 yıldır nerdeler hiçbi hazırlıkları yok diyor. Nişanlımında birikimi çok az. Yaşıda var küçükde değil.
Ben 1 sene daha uzatmaya sıcak bakmaya başladım ev alacaklar çünkü dediklerine göre alacak gelirse. Gelmezse marketi satıp alcaklarmış. Ama ailem seneye de yapabileceklerini düşünmüyo. Sizce? Yorumlarınıza ihtiyacım var teşekkürler
Ek bilgi: ben kirayıda borçlu evlenmeyide sadece nikahtan gitmeyide kabul ediyorum çünkü yapamıyolar bu sene. ama ailesi seneye yapıp herşeyin en iyisi olmasını istiyor.
neden değişmiş nişanlınin düşüncesi ?hah işte durum tamda bu. rahat rahat düğün dernek kuracaklarına niye stres çekeceklermiş öyle söylüyolar. bekleyin diyolar. nişanlım başta beklemem dediği halde şimdi beklemem için iknaya uğraşıyo beni
Cazgır kız olup evelnseniz bile eşinizin gözünden düşmek istemiyorsunuz değil mi... Başkasını ikna edemezsiniz nişanlınızla konuşun onu ikna edin aileler kararınıza uysun. Nişanlınız ailesinin sözüne bakan biriyse aşkınızdan ölseniz de nişan atmak hayırlısı çünkü ben bu konuda çok zorlandım hem de evlilik için ailesine rest çeken adamla yani o kadaraynı durum bizde aynı. durumumuz yok diyolar ama rahat yaşıyolar gördüğüm üzere. benim gidemediğim kafelere gidiyolar ki ben bile çeyizimi hazırladım 1 liraya çay içiyorum ben dışarda. tuttum paramı herşeyimi yaptım ailem borca girdi herşeyimizi yaptık. nişanlım şimdi bekle beni diyor. ama ailem dedikleri tarihte yapmazsa atacak. bu arada market geçim kaynakları değil, ekstradan bi mülkleriydi
sizin evlenmenizi istemiyor olabilirler mi ? 1.5 sene sonrasının garantisi yok ki neye güvenip o kadar süre sonra ev alacaklar? nisanlinizada bir güvensizlik söz konusu heralde ? Çok mu hovarda yetişmiş evi gecindiremez diye korkuları mi var? Yaşı da var diyorsunuZ kac yasinda bu adam?
madem aşılamayan konu nişanlı ailesi. Nisanlin halletmesi gerekiyor. Ikna etmeli çok borca batmayarak evi gecindirecegine ?
Bizde evlendik borçlada evlendik kiradada oturduk. Esya borclarida uzerimizeydi. Ailemiz de kanatlarini germemisti. Borctan kurtulmak icin ailelere de yuklenmedik degil tek kirus almadik. Bence sizi istemiyorlar oğullarına. .. bir düşünün
neden değişmiş nişanlınin düşüncesi ?
Anlattığına bakılacak olursa senin tüm olumlu yaklaşımlarına rağmen bunlar önüne set koyuyorlar. Ailen haklı. Ya sözlerinde dursunlar ya gölge etmesinler .
Cazgır kız olup evelnseniz bile eşinizin gözünden düşmek istemiyorsunuz değil mi... Başkasını ikna edemezsiniz nişanlınızla konuşun onu ikna edin aileler kararınıza uysun. Nişanlınız ailesinin sözüne bakan biriyse aşkınızdan ölseniz de nişan atmak hayırlısı çünkü ben bu konuda çok zorlandım hem de evlilik için ailesine rest çeken adamla yani o kadar
Babaniz cok dogru söylemiş eger isteseler her halukarda o düğün yapilirdi biraz bahane gibi geldi bana yada ne seni ne ailebi onemsemiyorlar . 1 kat yatak 1ev yetmezmiydi size cokmu yuksekteki gozunuz kendilerini bu denli zorunlu hissediyolar hayir yani araniin bozulmasindan cokmu daha onemli ev almak harika hir.düğün yapmak ..
alelade bi dugun yapani dovuyorlarmiymis ??
Bilemedim dogrusu nisanlinizla konuşun ciddiyetinizi anlasin lutfen
sizin iş yaş gibi biraz. Hem pastan dursun önem karnım doysun istiyorlar. Gösteriş merakı var biraz da sanırım. O olsun, bu olsun ,aman bir şey eksik kalmasın... evlenseniz bile evin içine de çok karışırlar gibi. 1.5 yildir nisanlinin hic bir birikim yapmamış mi gerçekten ?çok hovarda yetişmiş parasının hesabını daha yeni yapmaya başladı, nişanlandık nişanlanalı. hem kira ödeyip hem evi geçindirebileceğini düşünmüyolar. 30 yaşında. bi ara bende bu endişemi dile getirmiştim ailesine, evini bakamayacağını düşünsek seni hayatta istemezdik demişlerdi. bana karşı çok sevgiyle davranıyolar. erteleme isteğinide bu şekilde söylediler, nişanlım rahat yaşadığı için yapamıcağını düşünüyolarmış. kız kardeşinin durumu çok iyi. buna rağmen zorluk çektiğini söyledi siz daha çok zorlanırsınız dedi. bi de herşeyi iyisinden yapalım istiyoruz dediler. gelinliğim ucuz olsun istemiyolarmış.
bu söyledikleri. ama belkide benimi istemiyolar diyede düşünmüyo değilim
hah işte durum tamda bu. rahat rahat düğün dernek kuracaklarına niye stres çekeceklermiş öyle söylüyolar. bekleyin diyolar. nişanlım başta beklemem dediği halde şimdi beklemem için iknaya uğraşıyo beni
Düğün yapmayın nikah yapın. Cüzi bir miktar da kredi çekip eşya alın sadece en önemlilerini. Beyaz eşya, oturma grubu ve yatak odası yeter. İkiniz de ailelerinizi çok karıştırmışsınız sizin bir ilişkiniz bir görüşünüz duruşunuz yok mu çift olarak? Biz beklemek istemiyoruz evleneceğiz eşyalarımızı da evlendikten sonra yavaş yavaş tamamlayacağız dersiniz olur biter. Şu milletten beklentiye girenleri de takmayın artık ya adet madet mi kaldı bu devirde
sizin iş yaş gibi biraz. Hem pastan dursun önem karnım doysun istiyorlar. Gösteriş merakı var biraz da sanırım. O olsun, bu olsun ,aman bir şey eksik kalmasın... evlenseniz bile evin içine de çok karışırlar gibi. 1.5 yildir nisanlinin hic bir birikim yapmamış mi gerçekten ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?