Ailem nişanı atacak. Haksızlar mı?

hayırlı işte acele etmek gerkir. Baban haklı bırçlu da evlenirlir. biz de borçlu evlendik 2011 de 5 binlira paramız vardı iki yıl borç ödedik.çok şatafatlı olmadı ama oldu bize yetti.

doğru diyosunuz. ben evlenelim diyorum para gelince öderiz borçlarımızı evimizide alırız diyorum kavuşmak için. bana yetiyo ama nişanlıma yetmiyo sanırım bu durum

sizin evlenmenizi istemiyor olabilirler mi ? 1.5 sene sonrasının garantisi yok ki neye güvenip o kadar süre sonra ev alacaklar? nisanlinizada bir güvensizlik söz konusu heralde ? Çok mu hovarda yetişmiş evi gecindiremez diye korkuları mi var? Yaşı da var diyorsunuZ kac yasinda bu adam?

madem aşılamayan konu nişanlı ailesi. Nisanlin halletmesi gerekiyor. Ikna etmeli çok borca batmayarak evi gecindirecegine ?

Bizde evlendik borçlada evlendik kiradada oturduk. Esya borclarida uzerimizeydi. Ailemiz de kanatlarini germemisti. Borctan kurtulmak icin ailelere de yuklenmedik degil tek kirus almadik. Bence sizi istemiyorlar oğullarına. .. bir düşünün

hah işte durum tamda bu. rahat rahat düğün dernek kuracaklarına niye stres çekeceklermiş öyle söylüyolar. bekleyin diyolar. nişanlım başta beklemem dediği halde şimdi beklemem için iknaya uğraşıyo beni

doğru diyosunuz. ben evlenelim diyorum para gelince öderiz borçlarımızı evimizide alırız diyorum kavuşmak için. bana yetiyo ama nişanlıma yetmiyo sanırım bu durum
yani ayranı yok içmeye hesabı olmasın hem para yok hem şatafatlı düğün istiyo bence müstakbel kocanın karaktrini de biraz irdele

aynı durum bizde aynı. durumumuz yok diyolar ama rahat yaşıyolar gördüğüm üzere. benim gidemediğim kafelere gidiyolar ki ben bile çeyizimi hazırladım 1 liraya çay içiyorum ben dışarda. tuttum paramı herşeyimi yaptım ailem borca girdi herşeyimizi yaptık. nişanlım şimdi bekle beni diyor. ama ailem dedikleri tarihte yapmazsa atacak. bu arada market geçim kaynakları değil, ekstradan bi mülkleriydi

yani ayranı yok içmeye hesabı olmasın hem para yok hem şatafatlı düğün istiyo bence müstakbel kocanın karaktrini de biraz irdele

doğru diyosunuz. bi adiliğini filan görmedim hiç ama maddi konularda sanırım sıkıntılı. çok lüksü seviyo. rahata alışmış

Biz kredi cekip dugunu esyayi hep kendimiz aldik,öyle de mutlu olunuyor tavsiye ederim.Yalniz onca sene nisanli beklenilmez,ev alacaz vb vaatler oyalama gibi yani ailen hakli olabilir

uff valla sizde bir ayrılamadınız. yahu ne ailen varmış. kızımı erken gitsin diye borclu harclı seni vermeyi bile göz aldılar.
bekle. seviyorsan adam düzgünse bekleyeceksin. agzını ac iki kalem birşey söyle.
he adamda sana kötüyse deger vermiyorsa salla nişanı gitsin nereye gidiyorsa.
adamın yaşı kaç ? kacıncı konun bu aynı şeyler aynı şeyler.. insan bişr arpa boyu adım atar. siz hala aynı yerdesinz.

neden değişmiş nişanlınin düşüncesi ?

Anlattığına bakılacak olursa senin tüm olumlu yaklaşımlarına rağmen bunlar önüne set koyuyorlar. Ailen haklı. Ya sözlerinde dursunlar ya gölge etmesinler .

Cazgır kız olup evelnseniz bile eşinizin gözünden düşmek istemiyorsunuz değil mi... Başkasını ikna edemezsiniz nişanlınızla konuşun onu ikna edin aileler kararınıza uysun. Nişanlınız ailesinin sözüne bakan biriyse aşkınızdan ölseniz de nişan atmak hayırlısı çünkü ben bu konuda çok zorlandım hem de evlilik için ailesine rest çeken adamla yani o kadar

çok hovarda yetişmiş parasının hesabını daha yeni yapmaya başladı, nişanlandık nişanlanalı. hem kira ödeyip hem evi geçindirebileceğini düşünmüyolar. 30 yaşında. bi ara bende bu endişemi dile getirmiştim ailesine, evini bakamayacağını düşünsek seni hayatta istemezdik demişlerdi. bana karşı çok sevgiyle davranıyolar. erteleme isteğinide bu şekilde söylediler, nişanlım rahat yaşadığı için yapamıcağını düşünüyolarmış. kız kardeşinin durumu çok iyi. buna rağmen zorluk çektiğini söyledi siz daha çok zorlanırsınız dedi. bi de herşeyi iyisinden yapalım istiyoruz dediler. gelinliğim ucuz olsun istemiyolarmış.

bu söyledikleri. ama belkide benimi istemiyolar diyede düşünmüyo değilim

söylediğine göre korkmuş borçlu yapamamaktan. ama önceden korkmuyodu. ailesine söyledim ertelemek nişanlımın fikri değil dedim. o yüksekten atar öyle dediler

aynen gözünden düşmemek için elimden geleni yapıyorum. başta ev olsun diyodum inanın kirayı bile kabul ettim demesin beni eve değişiyo diye. ben herşeyini kabul ettim. kendi ailesiyle benim ailemi memnun etmek için elinden geleni yaptı ama maddiyatta ailesine bağımlı olduğu için yapamadı. param olsa şu dakika evlenirim kimseyi takmam diyor ama para aileden geleceği için eli mahkum.

Babaniz cok dogru söylemiş eger isteseler her halukarda o düğün yapilirdi biraz bahane gibi geldi bana yada ne seni ne ailebi onemsemiyorlar . 1 kat yatak 1ev yetmezmiydi size cokmu yuksekteki gozunuz kendilerini bu denli zorunlu hissediyolar hayir yani araniin bozulmasindan cokmu daha onemli ev almak harika hir.düğün yapmak ..
alelade bi dugun yapani dovuyorlarmiymis ??

Bilemedim dogrusu nisanlinizla konuşun ciddiyetinizi anlasin lutfen

Düğün yapmayın nikah yapın. Cüzi bir miktar da kredi çekip eşya alın sadece en önemlilerini. Beyaz eşya, oturma grubu ve yatak odası yeter. İkiniz de ailelerinizi çok karıştırmışsınız sizin bir ilişkiniz bir görüşünüz duruşunuz yok mu çift olarak? Biz beklemek istemiyoruz evleneceğiz eşyalarımızı da evlendikten sonra yavaş yavaş tamamlayacağız dersiniz olur biter. Şu milletten beklentiye girenleri de takmayın artık ya adet madet mi kaldı bu devirde

nişanı attım bundan dolayı, takıları gelip almalarını söyledik ailesi gelip almadı, nişanlımda arayıp nolursa olsun söz verilen tarihe yetiştireceğini söyledi. ama yine borçtan korkuyo. ertelesek daha iyi olur diyo. aileside seni kaybetmek istemiyoruz diyo. ama çevrelerinde düşmanları çokmuş gülerlermiş şatafatlı olmazsa. evin tek çocuğuymuş niye yapamasınlarmış. dedikleri bunlar

sizin iş yaş gibi biraz. Hem pastan dursun önem karnım doysun istiyorlar. Gösteriş merakı var biraz da sanırım. O olsun, bu olsun ,aman bir şey eksik kalmasın... evlenseniz bile evin içine de çok karışırlar gibi. 1.5 yildir nisanlinin hic bir birikim yapmamış mi gerçekten ?

Allah Allaaaah, ne stresmiş yahu. Sanki fezaya roket fırlatıyorlar! Ne kadar abartıyorlar ya! Siz ve aileniz söylemiyor musunuz ben kirada oturmak istiyorum, dört başı mamur düğün istemiyorum, gücünüz neyse onu yapın, kendinizi bu kadar paralamayın diye? Bu kadar varını yoğunu satıp düğün yapmak nedir Allahaşkına ya??? Gerekirse kuru ekmek yeriz yine de size ev alırız diyorlar resmen! Böyle saçmalık olur mu! Yani bu kadar kendini paralamak niye? Nişanlınız niye bu kadar korkak? Borçlanmamak için hiçbir şeye elini sürmeyecek mi bu adam? Araba alırken de borçlanacaksınız, bebek olunca da borçlanacaksınız. Herşeye bir market mi satacaklar? Durun bebek yapmayın, borçla doğmasın çocuk, alacağımız gelecek bekleyin mi diyecekler? Hep böyle mi yaşayacaksınız?

galiba duruşumuz yok evet. aslında aynen böyle konuşmuştuk. nişanlım herşeyi kendim yapıcam dedi. ailemi dinlemicem beklemicem dedi. ama ailesi baskın çıkınca benim de ailem karışmak durumunda kaldı. şimdi bana ailemi ikna etmemi söylüyo. ailemde haklı olarak kesinlikle vazgeçmicek denilen tarihten

şehir dışında çalıştı haliyle pek birikimi olamadı, az şu an. banada durum yaş gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…