ailem ön yargılı mı yada benim göremediklerimi mi görüyorlar?

Ben aslen Erzurum'luyum Bursa'da doğdum büyüdüm,eşim Karadeniz'li farklı 3kültürün karışımı evliliğimiz... Çok şükür çok güzel gidiyor. Önemli olan saygının korunması... Saygı varsa memleketin önemi yok saygı yoksa herşeyiniz uysada problem çıkıyor.

Sana bir sey diyeyim mi? Tek kelimeyle BILEMEZSIN. Kismetinde ne var, o kisiyle evlendiğinde basina neler gelecek,evlenmezsen ne olacak,ailen doğru mu dusunuyor, bunlarin hepsi muallak. Onceden kestiremezsin. Burdaki insanlarin yasanmisliklari da senin bahtinin iyi ya da kotu olacagi manasina gelmez. Bak ben daha 21 yasinda bile degilken,ustelik ogrenciyken, aileme resti cektim ve esimle evlenmek istedigimi soyledim. Evlendim de. Onlar benim mutlu olamayacagimi,beni zor gunlerin bekledigini soyluyorlardi. Sebebi ise seninle ayni,esimin dogulu olmasi. Su an 6.5 yillik evliyim ve esim aileme karsi benim yuzumu hic kara cikarmadi. Her turlu sikintida yanlarindadir bir ogullari olsa ancak bu kadar kosardi her turlu islerine. Ben sansli ciktim, simdiki aklimla dusunuyorum da deli cesaretiymis gercekten,mutlu olamayabilirdim de. Seninki de tam bu hal. Var sen düşün. Artilarini eksilerini yaz artik bu durumun. Ve hangi taraf agir basarsa onu yap. Ve allahtan hayirlisini iste. Cogu zaman neyin yanlis neyin dogru oldugunu goremiyoruz biz.

Canım benim eşim elazığlı aileside alevi. Kv,kp aynı apt. Otryz ailem kürt yada alevi diye hiç sorun yapmadı ama eşim her zaman der ben kendimi alevi hissetmiyorum diye ben nasıl yaşıyorsam oda oyledir. Kv. İle arada bir sorunlarımız oluyo ama eşim hep benim yanımda sagolsun nasip bu iş ama ailelerin onayı çok önemli daha önce biriyle nişanlanmıştım ailem istemedi ve ayrıldık. Nişanlandığım insan benm memlekeyimdendi ama olmadı. Eşimin ailesi hem kürt hem alevi ama cok mutluyum ailemde çok seviyor. Ailenle tanıştır ama hala istemiyplarda iyice düşün bence.

Yasin cok kucuk degil mi bunlari dusunmek icin?
Bu arada ailelerin haksiz oldugunu hic gormedim, bizim gormediklerimizi goruyorlar bence
Bu arada yoresel farkliliklar cok uclardaysa anlsmak zor evet

ailenin sözünü dinle bence ben dinledim çok büyük yanlışlardan döndüm. kültürler çok önemli kendi nişanımda kız erkek tarafı ayrı oturunca fark ettim Allah'ım ben ne yapıyorum dedim. ailem istemiyordu ben istiyordum ama neyseki evlenmeden gördüm herşeyi.

evet sürekli hayırlısı ne ise o olsun diye dua ediyorum şuanda iki tarfta cok agır basıyo yani ailemi kırmak istemiyorum ondan kopmayı basaramıyorum bu yüzden ne yapacagıma da karar veremiyorum zamana bıraktıkcada ailem vazgececgimi düşünerek umutlanıyo erkek arkadasmda zaten gün gectikce daha çok plan kurmaya baslıyo bu yüzden bişeyleri bi an önce ya baslatmam yada bitirmem gerekiyo gibi geliyo ama karar veremiyorum

Benım annem Sivas'lı ve Babam Karadeniz'li idi.. Babamla hersey yolunda giderdi alimallah ama babamın ailesi Çocukken yemek kültürleri üzerine tatlı atışmaları biterdi, günlük olaylara dair farklılıkları çok göze batardı.. Bir sürü düşünceleri annemın cok zoruna giderdi. Biz annemin normlarına göre yetiştik hiç onlara hitap eden insanlar olmadık.. Birbirimizi anlayan zihniyetler kafalar olamadık.Annem onlardan yana cok sıkıntı cekmıstı. Hele kendinden olmayanı hıc ıstemeyen bir kesim Karadeniz'liler.. Dusun ki cok uç noktalardaki kültürler de değil.. Çok sivrilerse dikkat etmeni öneririm..

ben urfalıyım eşim izmirli. gül gibi geçiniyoruz, aileler de öyle. ama bence anne sözü dinle. çünkü onlar hava güneşliyken bile yağmur yağacak şemsiye al diyorlarsa o yağmur yağıyor :)

doğulular ama çok gelenekçi yapıları yok gibi sürekli eleştircek gibi degiller herkes kendi halinde bunuda ablası uzun zamandır üst katımızda oturdugu için ondan gözlemlediğim kadar biliyorum tabi

Eğer ailelerde hoşgörü tolerans anlayış yoksa istersen aynı yerden ol o evlilik mutlaka sıkıntılarla başlar sıkıntılarla devam eder

Eğer ailelerde hoşgörü tolerans anlayış yoksa istersen aynı yerden ol o evlilik mutlaka sıkıntılarla başlar sıkıntılarla devam eder
aslında ablamın evlililğinide ailem onaylamamıstı ve ablamın evlendiği kişi de bizim yöremizdendi o aileme karsı gelerek tercihini esinden yana kullandı ve suanda çok mutlu ama ben iki tarafıda kırmak istemiyorum yani tercih yapamıyorum ablam gibi

Kültürlerin farklı olması ilerde sizi zorlayabilir.
Ama ben adamın sürekli alttan almasına takıldı.
Şimdi her şeyine razı olan,alttan alan adam sürekli bu şekilde olacak sanma. İşte o zaman şimd, gözüne batmayan şeyler nasıl da sizi rahatsız etmeye başlayacak.

Annem de doğulu biriyle evlendi ve kadının saçı beyazladı erkenden, ben alışılamayacak kültürlerde sadece gelinin yıprandığını savunuyorum maşallah damatlar da eşlerinin başını yiye yiye genç kalıyor.
Evlenince görürsünüz alttan alıyor mu almıyor mu..

Katılıyorum ,doğulu diye şiddet mi uygulayacak .doğulu diye kötü insanlar mı? hiç anlamıyorum.tabularimızı yıkalim lütfen. Annenizin onlara bir şans vermesi için zorlayın derim

Katılıyorum ,doğulu diye şiddet mi uygulayacak .doğulu diye kötü insanlar mı? hiç anlamıyorum.tabularimızı yıkalim lütfen. Annenizin onlara bir şans vermesi için zorlayın derim
elimden geleni yapıyorum ama ön yargılarını aşamıyorum

o yöreden çok karakterle alakalı bi durum aslında yani bence her doğulu kötü her batılı iyi degildir ama öneriniz için tesekkür ederim göz önüne alıcam

Niye kiz biz oyle degilik:)
Ama aceleciyiz dogrudur. Ne bekliycem uuu bastim nikahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…