ailem ön yargılı mı yada benim göremediklerimi mi görüyorlar?

Ben kesinlikle doğulu batılı ayrımına karşıyım. Benim anne tarafım Malatyalı baba tarafım Ankaralı ama iki ailenin yaşam tarzı aynı olduğu için 30 yıldır hiç bi problem çıkmadı.
Amma velakin şöyle bi durum var. Kv min yakın bi arkadaşı var Doğu'nun bi şehrinden 3 kız gelin aldılar ve kızlar sadece cumartesi günleri kendi annelerine gidebiliyor onun dışında başka bir akraba arkadaşa kesinlikle izin yok. Diyelim cunartesi bi iş çıktı o Zaman da o hafta ki anne izni iptal oluyor. Sürekli hepsi kv evinde kahvaltı ve yemek için aslında sadece yatmak için evlerine gidiyorlar. Bu arada çok zengin insanlar yanı fakir yada asosyal olduklarından değil kültürleri bu. 12 senelik evli olan gelin geçen sene 4 gün tatile gitti eşiyle diye ne kavgalar çıktı tahmin edemezsin. Konunun özüne gelecek olursak o gelinler yine de çok Mutlu Çünkü zaten baba evinde de öylelermiş ama bana sor öyle hayat yaşayacağıma ölürüm daha iyi.
Diyeceğim o ki doğulan şehir konusu apayrı bi konu. Kültür apayrı bi konu. Bu sadece Doğu için değil bazen Anadolu'da çok enteresan kültür yapısına sahip aileler çıkıyor. O yüzden gözünüzü karartmadan bakın bu işlerde

Ailenin sözünü dinle.

haftada bi gün aile iznini bende kabul edemem ama bizim aileler yakın oldugu için öyle bi sorun cıkaramazlar die düşünüyorum çünkü cok gelenekçi yada çok kısıtlayan bi aile gibi görünmüyolar ama haklısınız tabi bunlar benim uzaktan olan gözlemlerim içeriğini bilemiyorum

Hemen hemen aynısı benim başıma geldi ama ben istemiyordum tabi evlenmek falan ama babam istiyorum sanmış sonra geldi ben kabul ediyorum falan dedi Bende baba noleyooo ben istemiyorum ki dedim
Yani zamana bırak zaten kader defterine sen doğmadan önce yazılan adam o ise allah eninde sonunda buluşturur ama değilsede hayırlısı diceksin...

aslında bende ailemi ezip gidecek kadar istemiyorum tabiki ama ondan ayrılmakta istemiyorum yani kafam karısık ama bencede hayırlısı

Ailenin haklı olduğu yer ailesini taniyor ve az cok görüyor bazı seyleri. Senin gormedigin seyleri goruyorlardir. Belki erkek arkadaşın daha farklidir ama ailende onu tanımıyor ailene onu tanıyın eger olumsuz görürseniz ben zaten ayrilacam ama bi sans verin diye ikna edebilirsin. Ama annen ve ablanin dediklerini asla göz ardı etme

bende sizin söylediğinizi yapmaya calşıyorum en azından ön yargılarını kırıp bi sans verseler tanısalar zaten ailemi dinlerim ama böyle yargısız infaz yapmalarına karsıyım

Anneni dinle derim... önyargı değil ama öngörü olduğunu düşünüyorum...
"Vay vaay vaay vay benim halimeee, dinlemedim anneciğimi yandım kaderimeee"

bende sizin söylediğinizi yapmaya calşıyorum en azından ön yargılarını kırıp bi sans verseler tanısalar zaten ailemi dinlerim ama böyle yargısız infaz yapmalarına karsıyım
Benim ailemde eşime karşı çıktı hic tanimadan. Ben ikna etmek için elimden geleni yaptim. Ikna da ettim..çok şükür ailemde eşimi çok sevdi. Sevginden vazgecme ama anneni de çok sert cikmadan kirmadan tanıması için ikna et derim ben

sizin adınıza sevindim ama bende gercekten bunu istiyorum hani tanısalar ikna olucaklar aslında ama tavırları cok net ve üzerlerine gitmek istemiyorum ama onlarda tavrından taviz vermiyorlar

Bu arada size de allah sabir versin umarim pismanliginiz mutluluga donusur :)[/QUOTE]

Amin canım hayırlısı diyelim....

aslında bende hep öyle düşünüyordum yani ailemi kırabilecek bi insan degilim ama sebebini bilmediğim bişey var sanki tam anlamıyla mantıgımla düşünemiyorum son zamanlarda
Hislerin yüzünden. Ben olsam o yapıda bir ailede mutlu olamam. Huzur bulamam. Sadece sevgilin olmayacak evlenince tüm ailesi girecek işin içine. Atatürkçü bir aile ise mutlu olabilirim ben sadece, ailesi boyleyse din dil ırk ayırt etmem sadece. Onun dışında herkes mutlu olsun ama benden uzak olarak düşüncesindeyim. Diğer turlusu kanıma dokunur. Sen benim için önemli değil ne olursa olsun diyorsan devam et.

sosyal yapı çok önemlidir. simdi kendi halinde bir aile diyorsun tanimadigin için böyle dediğini düşünüyorum dikkat et de annenin dediklerini ablasi duymasın

Niye kiz biz oyle degilik:)
Ama aceleciyiz dogrudur. Ne bekliycem uuu bastim nikahi

Kotu niyetle soylemedim ki kizcem. Bahsettigim kisiler gocmen trakyali gelinle dogulu damat olunca bence hala normal :)
Hep derim bana bi zararlari olmadi. Kaynanam kankim, gorumcelerim kayinlarin falan da benim kardesim kocam damatmis gibi davraniyor. Cunku hem cok yakin hem mesafeliydim. Ama elti adayinin canina okudular isini bozdular kizin. (Ki en yakin arkadasimdi olayi iki taraftan da biliyorum)
Kabul et azicik sicaktan ziyade kaynar iliski seviyonuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…