ailem sandıklarım ve hayal kırıklıklarım

canım tüm geçmişi okudum
öncelikle 5 yıldan sonra bebişin oluyor inşallah hayırlısıyla sağlıklı şekilde doğumunu yaparsın
şimdi sana ne desek boş sonuçta ailendir atsan atılmaz satsan satılmaz aile olunca mecbur sevmesek de sorumluluklarımız var onlara karşı
maddi durumun var ama eşin üzülmesin aklı sende kalmasın diye ayrı ev ve bakıcıyı düşünmüyorsun bir yönden haklısın da... insan ailesini eşi de olsa kötüleyemez, zor bir durum yani... ama bence siz doğumdan sonra evinize dönünce imkan bulursanız daha iyi bir ev tutun hani konteynır zor olur ya da k.validenize gidin sonuçta tek erkekmiş eşin o yüzden oğlumuzun çocuğu deyip el üstünde tutarlar hem torununuzu her zaman göremezsiniz diye geldim dersin, tabii doğumdan ve tüm herşey yolunda olduktan sonra...
o zamana kadar da artık kulaklarınızı olumsuzluklara mecbur tıkayıp sabretceksiniz evladınız için
aklınıza geldikçe onla dertleşin güzel annelikle ilgili bebek bakımıyla ilgili kitaplar okuyun, kkdaki hamilelik ve annelik sayfalarını okuyun hoşunuza gidecek, size moral veren şeylerle uğraşın eğer internet konusunda sıkıntı yaşamayacaksanız (hani kota aşımı vs.)
kendinizi böyle şeylerle oyalayın, mesela çocuğunuza bişeyler örün kışın giysin diye... hani öneriler çoğaltılabilir
madme insanlar sadece kendini düşünüyor sizi dinlemiyor siz de o zaman öyle olun
ha acımasızlık değil bu sen de evladını ve sağlığını düşünmek zorundasın
annenin davranışını tasvip etmiyorum anne evladını herşeyden önce düşünmeli ama o da öyle biri demek ki... saygı duymak lazım napalım
ablanın biri kendi halinde işinde gücünde hadi onu geçtim öbürü bir anne üstelik sen yardım etmişsin bunları unutmuş bayram mahvolcak dio, ya tatiline sonra bak sağlık daha önemli... neyse o zaten karışmasa da olur yani evli barklı kadın
velhasıl, sen de bundan sonra mesafe koyarsın aranıza, ha asla gelmem deme ama eşinle gelirsin annene o kadar, aradğında konuşursunuz ama bu kadar samimi olmazsın hepsi bu...
sen üzme kendini bebişine odaklan, gerisi boş...

benide sokuyorlar şimdiden alt yapıyı hazırlıyorlar
allahım bana yyol göster

O yolu sen ciziceksin madem ailen boyle davraniyo siniri koyacaksin cocugun olacak kocan var artik siz bir ailesiniz senin ailen cocugun ve kocan olacak gerisi olsada olur olmasada

bende böyle düşünüyorum arıma boğuluyorum arkadaşlar

sıkıldıkça buraya yaz canım.doğum günlüğün olsun burası.hem ferahlamış olursun,hem de içinde tutmamış olursun

Madem mecbursun, orada bebeğinin ve kendi sağlığın için kalıyorsun aldırmamaya çalış, Allah hidayet versin ailene, evladını sağlıkla kucağına alırsın inşallah...

bende 7.5 aylik hamileyim
bugun ne kadar agladim hirsimdan sinirimden
kontrola gittim hemsirenin densizligi insanlarin densizligi
o kadar uzdu ki beni
onlar el hadi
ya bizimkilere ne oluyo sanki onlarin basina saracagiz bebegimizi
sen
hic canini sikma olan bize oluyo uzulunce
duygularini biraz belli et
mesela yigeninden duyduklarini ablana soyle
benim sizden bir beklentim yok neyi nasil planladiysaniz oyle yapin diye

evdeki ablanlada biraz daha sicaklik bekledigini soylesen
bir sorunun olup olmadigini falan sorsan

ama en onemlisi sen keyfine bak
insanoglu iste ne ararsan insanda var

inanki tatlım vandaki konteynırımda kalmayı orada doğurmayı çok istedim ama eşim
zorla yolladı hem canın sıkılmaz dedi hem ailen destek olur dedi ben biliyodum ama böyle yapacaklarını
eşim garibin teki çok saf biri allahtan maaddi açıdan kimseye muhtaç değiliz
ama gel gellelim sağlıgım açısından muhtaç oldum bakıma ihtiyacım yok
elde ayakta değilim ama dert edindiler sekteye vurmuşum planlarını ne yapıyım bayrama denk geldi
doğması bebeğimin allahım sen bizi koru

ne güzel allahım bozmasın dünyalık derdine düşürmesin hiçbir zaman
kymetini bilin

( hep derim bu dünyada kimin yakın kimin uzak olduğunu dara düşmeden anlayamazsın. can dediklerin yeri gelip canından bezdirebiliyor.. ne büyük yaradır konuşulanlar, yapılanlar, duyulanlar.. inan bu yaralar asla kapanmayacak yaralar.. sadece uzak kalınca biraz unutulabilen şeyler.. ahh ah bu dünya nede cetrefilli...

hayırlısıyla geçse bir şu günlerim

Inanamiyorum bunlar gercekten ablalarin ve annenmi ????
Yok erken geldin basima felan filan

ablalarinda bir tuhaf, bu nasil ablalik annelik yaaaaaaaaaa??? asiri sinirlendim
benim kizkardesimde hamile, üstelik evli, ben evli degilim bekarim
sevincten dört dönüyorum hamile diye, yegenim olcak diye
dünyalari almayi düsünüyorum ona
ve tabiki hep soruyom ihtiyacin varmi biseye diye, yardimada giderim nevarki bunda yaaaaaa
kardesim ooo adi üstünde

ewet cnm ailem dediğim kişiler bunlar maalesef hayatta kendinden başka dostun yok
istisnalar hariç

bana destek olan tüm hanımlara minnattarım allah razı olsun bir nebzede olsa rahatlattınız hepiniz

allahın selameti üzerinizde olsun....kendi bacılarımdan duyamadığım kelimeleri sözcükleri sizler söylediniz

bana geldim geleli hayırlısıyla doğurda ablam yanındayız demediler duymadım hiç hep bir yarış içinde oldular ve

halada devam ediyorlar....ben geçen hafta dr gitmeden önce evli olan ablam diyoduki işte sende kan hastasısın artık sezeryan

kalktı normal doğurturlar k...nıda yırtsan sezeryan yapmazlar sana mümkün değil diyordu kızlar kendi biliyodu ya herşeyi

bide dr gittim geçen hafta normal doğum olmaz gebeliğini son haftaya kadar sürdürmeme taraftarıyız sezeryanla alırız takip edip dediler

(annemde ablam ögle diyo diyee yok sen normal doğurursun ablanın dr u ablana ögle demiş diyip duruyordu)bende anne bana drum sezeryan dedi dedim

bozuldu kendi annem bile o arada ablam aradı ne demişler normal doğuracak demi ben biliyom zaten normal olur doğumu dedi duydum

annemde yok kızım sezeryan demişler diyince sesinin tonu düştü......neyse geçen yemege çağırdı gittim senin mal dr un bir b...k bilmiyo sen benim

dr götürüyüm benimki daha iyi dedi..bende sağol ben dr umdan memnunum dedim(kızlar dr da haceettepede prof.selçuk tuncer bilen bilir ankaralılar)

bu lafımaa bana ne laflar saydı ablam yok ben senin için diyom da ne halin varsa gör de normal doğurunca göbeginde kalmazdıda

hemen ayaklanırdında(dünkü yegenimin söylediğini doğruluyor bu tavırları da)deyip duruyor en sonunda dün dedimki ben dedim bu şekilde istiyorum

doğumumu ne karışıyosun dedim suratı düştü aman ne yaparsan yap diyo...ama gene aynı piskolojik baskı uygulamaya çalışıyor...

bende dedimki madem normali bu kadar sağlıklı buluyorsun sen neden doğurmadın sezeryanla oldu oğlun....benim dr um yanlış yaptıgını anladı kardeşine

söyle normal doğursun dedi ... diyor bana sağolsun ben tercihimi yaptım dedim....ama kime diyorum kii bilmiş bir ablam var 2.görümcem sanki hanımlar

allahım sen kurtar beni hyırlısıyla sağlıklı sıhhatli şekilde amin...

hanımlar ben yatıyorum herkese desteklerinden dolayı tşkler yarın girebilirsem girerim giremezsem hepiniz hakkınızı helal edin sağlıcakla kalın

ayy canım benim ya çok üzüldüm gerçekten gel buraya ben sana bakayım diyesim geldi( Allah sana yeter bitanem, evladınıda senide korusun kollasın Rabbim

aaa normal doğursun da bir an önce gitsin
üstelik hastasınız ve 5 yıldır bu bebeği bekliyorsunuz
sizin yerinizde olsam doğuma kadar dişimi sıkarım
sonra da o abla olacak bencili de silerim hayatımdan
bir daha da yüzüne bakmam terbiyesizlik resmen

bu ne yaaa içim sıkıldı okurken ruhum daraldı bunlar aile değiller kii 5 yıl evlat hasretiyle yann bebeğin olsun annen ablaların seni el üstünde tutacagına şu yaptıklarına bakk pess vallahii pesss..
canım sen söylenenlere kulağını tıka elinden geldiği kadarıyla az görüş onlarla odanda otur bebeğinle konuş kitap falan oku duyma sen ablanların dediklerini falan stres yapma bu dönemde bebeğinde çok etkilenir doğumundan sonrada eşinin yanına git bir dahada adım atma o eve bence Allahım bol sabır versin sağlıkla kucagına almayı nasip etsin yavrunu

ayy canım benim ya çok üzüldüm gerçekten gel buraya ben sana bakayım diyesim geldi( Allah sana yeter bitanem, evladınıda senide korusun kollasın Rabbim

çok tşkler canım benim inank uyuyamıyorum uykulrım kaçdı diken üzerinde duruyorum

kimi kocasından ve ailesinden çeker,kimide benimki gibi bencil ailesinden çeker

yasadıklarına cok uzuldum ... Allah yardımcın olsun inşallah

aynen canım benimde içim sıkıldı onları görünce strese giriyorum

zaten sadece doğum için geldim buraya

doğumdan 10 gün sonra bir aksilik olmazsa gidicem eşimle birlikte

eşime dedim hayatım doğumumu yaınca bn kalmam burada dedim

eşimde tamm canım dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…