ailem sandıklarım ve hayal kırıklıklarım

aynen cnm doğuma kadar dişimi mecburen sıkmak zorundayım

bende onların yanında kalmaya hevesli değilim ama mecbur kaldım

doğumdan sonra giderim eşimle doğum iznine gelicek eşim onla kalırım 10 gün

beraberde döneriz,eşime dedim hayatım doğumdan sonra kalmak istemiyorum burada dedim

tamam canım sen nasıl istersen dedi bunu demesi bile beni ferahlattı

ewet ablam çok bencil biri kğçğkkende ögleydi büyüdü hala aynı

bende senin düündüğün gibi düşünüyorum zaten ben aramasam beni arayan yok

gidince aramam hiç birini mutlu mesut yaşarlar

ama canım anne çocuğunu canı gibi sever birde hiç bişey yok diyosun aranızda nasıl olabilirki hamilelik duygusallığı olmasın

cnm benim hamileliğimi bile doya doya yaşatmıyorlarki
ablalrım ben yokmuşum gibi davranıyor,onlar oldum olasıya böyleydi
anneme gelince annem evlat ayırt eden biri ben beni bildim bileli
böyledir . keşke hamile sendromu olsaydım bunlar rüya olsaydı

en azından pay biç cnm annem canı gibi sevse bırakıp köye gitmez
ben uçaktan indim beni kimse karşılamaya dahi gelmedi
eve girdim beni aylardır görmüyordu zaten annem bir candan sarılmazmı insan
sıradan komşusu gelmiş gibi öptü bende ögle olunca yaklaşamıyorum
soğuk benim annem bana karşı .... küçükkende ögleydi yani hamile olmadanda
gezmeye geldiğimdede aynılardı bu sefer de planları alt üst oldu sinir oldular bana

ayrıca çok bilmiş ablam da aynı hastalıkta doğum yapmadan
evine gitti ablamın annem benide götürdü bekardım ozamanlar12 sene oldu bu olaya
6 ay bekledi ablamın başını babam evdeki ablam kendisi ben seferber etti bizi
ne oldu onlar evimize gitti ben ablama ve bebeğine bakmıştım ozamanlar
şimdi bunlar unutuldu üzülüyorum haliyle....

ailen maalesef çok bencil ve duyarsız özellikle ablana bende sinir oldum ama çarem yok diyorsun mecburen doğuma kadar katlanacaksın canım
Allah hayırlısıyla kurtarsın seni canım

çok tşkler cnm evet şuan herşeyi düşünmek zorundayım zrunda bırakıldım
doğumdan sonra eşimle evime küçükte olsa konteynırıma gidicem
he kayınvalidemlere gitsem size yeminle zaten ilk torunları olacak
allh kısmet ederse başlarının üzerinde gezdirirler ama ben rahat edemiyorum
en iyisi minicikte olsa evime konteynırıma dönmek eşimde zaten bebişimiz doğunca
bırakmak istemiyor ayrı kalmaya dayanamaz biliyorum
birlikte bakarız el ele verip anne baba olmak kolay değil :)

kızıma sevgimi şevkatimi esirgemiycem beni yaşadığım müddetçe hep yanında hissedecek

ailen maalesef çok bencil ve duyarsız özellikle ablana bende sinir oldum ama çarem yok diyorsun mecburen doğuma kadar katlanacaksın canım
Allah hayırlısıyla kurtarsın seni canım

ewet cnm biliyorum bencillik ötesi hemde
ailem diyorki şimdi doğumdada millet hep toplanır gelir
k.validen burdan çıkmaz diyorlar ne yapsın kadıncagızın ilk torunu gelecek elbette
annemi görseniz yüzü yer süpürüyor insanın yüzü gülmezmi ya kızım geldi diye
ablalarım desen kendi havalarında allah ıslah etsin ne deyim

dün gece dedim ki bekar olan ablama abla x ablamın oğlu kimden ne duyarsa
gidip o kişiye söylüyor dedim bana da bayagı havadis verdi dedim
ablamda sen diyo inanma ona çok yalancı dedi bende hayır ablaa
çocuk bilmediği şeyi niye uydursun ki dedim (çocuk dediğimde 12 yaşında)
sustu ikiside aynı zhniyette ablalarım ondan toz kondurmadı x ablama

gerçi evdeki ablam hakkındada x ablam eşi ile ablamı çekiştirmiş
çocuk onu bile söyledi ama diyemiyorum ki işte sanada bunu demiş
diye

daha doğuma zaman olduğu için belki anneniz köydeki işlerini halledip doğumda sıkıntısız yanınızda olmak istemiştir.bence hormonlarınızdan kaynaklı fazla alıngan ve fazla duygusalsınız.ablanız konusuna gelince çok fazla yorumda bulunamıyorum ama olayları yeğeninizin doğru aksettirdiğinden emin olmalısınız..ablanızla konuşmanızı yapın gerekirse şuanda da bayramdada sizinle ilgilenmek zorunda olmadıklarını bildirin..şuan sizin ve bebeğinizin sağlığınız açısından orada olmanız sizin ailenize bağımlı olduğunuzu göstermez,içinizdeki gücün farkına varın kimseye ihtiyacınız yok unutmayın,gerek duyduğunuz ilgiyi eşiniz sunuyordur ve sunacaktır...

canım,inan çok üzüldüm durumuna..sadece bebeğini düşün,onun sağlığı için herşeye katlanmaya çalış..geçici bir süre,Allah yardımcın olsun.mecbursun çünkü.ablan için bişey demek istemiyorum,ağır konuşurum çünkü.bencil! ama var böyle aileler..annem de senin yaşadıklarının benzerini yaşamış.ben daha 1 yaşındaymışım ,bir gece anneannemin ineği doğum yapmaya başlamı.anneannem tek başına doğurtamamış,anneme seslenmiş.annem tam gidiyorken ben uyanmışım.peşinden koşup ağlamaya başlamışım,yerler buzlu kara kış.annem "anne kadesa uyandı peşimden geliyor yerler kaygan ben nasıl geleyim aşağıya" diyormuş anneannem "gel,kadesayı bırak gebersin sen gel.."diye bağırmış..annem hala anlatır bunu..yani torununun ölmesi ineğin doğumundan daha önemli düşün :) senin hikayeni dinleyince aklıma geldi.

tüm yazılanları okumadım ancak k.validenler nerede yaşıyor?

ewet cnm seninkide bir bakış açısı haklısın tabiki,fakat annem çok soğuk biridir bana erkenden geldin diye çıkıştı geldiğim gün
surat beş karış yüzü hiç gülmüyor benle konuşmuyor bile bakın evdeyim yalnızım ve beni aramıyor bile çağrı atmak bukadar zormu
merak etmiyor ki kadın...ama x ablam la günde 3 kere konuşuyor ben arayınca şuan işlerim var şarjım biter köydeyiz şarj edecek yer yok deyip
suratıma kapatıyor...bende aramak istemiyorum yani sizleri anlıyorum nasıl böyle olur diye düşünüyorsunuz ama inanın ben 5 senedir gurbetteyim
annem babam kardeşlerim beni arama zahmetinde bulunmuyorlar gözden uzak gönülden de ırak oldum sanırım keşke sizlerin dediği gibi
hamile kaprisi düşüncesi olsaydı ama hamiş olmadan öncede öglelerdi:) annem torun özlemlerini giderdi bunun farkındayım kadında hiç heyecan yok
bebeğimi sormuyor bile zaten geleceğim tarihi söylediğimdede hoşnut olmadı insan konuşmalarından anlamazmı karşısındakinin
eşimden allahım bin kat razı olsun allahınn bir adamı bana herşeyi sunuyor sunacakta biliyorum ondan gailem yok

keşke benim ailemde üzerimedüşen özel oldugumu hissettiren biri olsalardı ama değiller.....
annem 2hafta oldu köye gideli birkere dahi aramadı cnm benim ve taaa eylül sonuna gelecek
ben zaten rahatsız biriyim yalnız kalıyorum bana bişey olsa vicdanı sızlarmı ki aceba

x ablamda eşi ve çocu ile yarın tatile gidicek eylül sonuna gelicekmiş zaten gitsinde ugraşmasın benle
beni düşünen bazı şeylerini ertelerdi ben onlar için hayatımdan çok ödün verdim
bekarken çok kakınçlı ekmeklerini yedim hizmetçi gibi kullandılar azıcık otursam sevgili ablamın gözüne batıyordum
eniştem pi7liye söyle toz alsın şunu yapsın bunu yapsın diyordu yapıyordum ama yaranamıyordum

evdeki ablam sabah gidiyor akşam geliyor yemek yeyip iki çift laf konuşmadan yatıyor

inanki cnm hamiş sendromu değil sadece hamileliğim daha iyi görmemi sağladı bazı şeyleri
önceden de biliyordum ama eşimle gelip üç beş gün kalıp gittiğim için pek aldırış etmiyordum
ama şuan durum farklı

teyzede beim kaderimdenmiş desene kadese
k.validemler izmirdeler ben kan hastası oldugum için doğuştan
takibim haceettepe de yapılıyor ve dosyam bilgilerim herşeyim
burada,ayrıca dogumda kan lazım olucak akrabalarım hep burada
o yüzden ankarada doğumum gerçekleşmek zorunda
sağlıklı olsaydım gelmezdim ki zaten böyle durumlar yaşasam
basar giderdim elim mahkum cnm elim mahkum

okadar sıkıntılıyım ki bebeğim bile çok üzülüyor farkındayım
yumşatıyorum bir yavrumu ama gene bişey çıkarıyorlar

illede normal doğur diye tutturuyor ablam
onun düşüncesi bence ne biliyormusunuz
kendide aynı rahatsızlıktan sezeryan oldu
ve yoğun ilği vardı ona karşı herkes akraba aile aklınıza ne geliyorsa
sadece tek olmak istiyor sadece ben yaşadım bunları ben çok çektim
doğumda neler atlattım gibi saçma düşünceleri var
bende aynılarını yaşayacagım bildiği için kendinin tek olmasını istiyor anlatacak mazi tel olsun istiyor
bu tarz düşünen biri

allah seni öz aileni ıslah etsin...
allahım kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
canım takma kafana yaradan sana mutlaka sahip çıkar...

yeğenim inanki doğru söylüyor neden diyeceksiniz ilk sayfalarda yazmıştım köydeydik ablam nerdeyse kurban bayramına denk geliyor doğumun
diye beni dövecekti suratındaki ifadeyi bir görseydiniz şaşırır kalırdınız o yüzden söylemiştir benim ablam çünkü herkes hakkında konuşan biri
benim yanımda onu bunu çekiştirir çekiştirdiği kişi gelince anında ondan taraf olur

aslında aileler her zaman böyle oluyorda biz onlara işimiz düşene kadar gerçeği göremiyoruz.Öncelikle sağlığın neyi gerektiriyorsa o şekilde doğum yapacaksın hele de kan hastalığın varken daha riskli bir durum normal doğum.Sezeryan ol derim ben.Ve ailene de kulaklarını kapa.Tabi eğer konteynır bile olsa yapabileceğini düşünüyorsan evine dön.yapamam diyorsan da ailen sana bakmak zorundalar söyldiklerini duymazdan gel.annenin evine biraz erken geldiğini düşünüyorum.keşke doğuma yakın gelseydin evine.kalbini ferah tut,çocuğunun için,sağlıklı olması için dua et,ben doğum yapmadım ama inşallah arkadaşların dediği gibi doğumdan sonra hemen kalkarsın ayağa inşallah,kimseye muhtaç olmazsın böylece,evine döndükten sonra da bu kulağına küpe olsun ailene karşı tavrını koy,2.nci çocuğu falan düşünürsende asla onların evine gitme derim ben.ablanlarıda Anneni de ablalnlarıda Allah ıslah etsin inşallah diyelim.Allah hayırlısıyla çocuğunu sağlıklı bir şekilde kucağına versin arkadaşım.sen aha iyi bir anne ol annenden...

çok üzüldüm yaaa nasıl konteynır da kalıyorsunuz eviniz yok mu yani.çocuğun dediğini ben olsam ablana da eniştenede annenede söylerdim. sonra çeker gider birdahada aramazdım..............

Bir insanda merhamet olacak ilk once. O kadar kizdim ve o kadar uzuldum ki okuyunca. bence o evden cik git. Bebegin icin stresten uzak dur

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.vanda deprem oldugu için evlerımız yıkıldı konteynırda bu yüzden kalıyoruz ve yapabilecegime inanıyorum evet konteynırda birçok arkadaşım bebisini büyütüyor.ewet çok erken geldim fakat uçaga almıyorlar belli bir aydan sonra o yüzden zorundaydm gelmek.yeğenimin dediğini ablama enışteme anama söylemek isterdim ama ablam çocugu çok kötü döver eniştede ögle o yùzdn kıyamıyorum.ama birşeyler oldugunu hisşettiriyorum konuşmuyorum gùlmùyorum muhatap da olmuyorum umarım anlarlar.anama söylesem desin bacın değilmi incin mi dôkülür der.çünkü hep böyle dedigi için agzımı açtıgıma degmez.durum bu hanımlar.

Yazıklar olsun, böyle ailem olacağına bahçemde ağacım olsun gölge verir hiç olmazsa.
Üzülme canım Allah bebeğine baht versin, sizin uğurunuz olsun inşallah. Buda geçer...

canım tam okuyamadım bılmıyorum bunu söyleyen oldummu kayınvaldenler yokmu onlara gıtsen belkı onlarda ıyı davranmayabılır ama senın aılenın yapması senı daha cok etkıler enazından onlara eldersın bazı sylerı görmemezlıkten gelırsın hem torunları olunca belkı sana ıyı davranırlar bunu da bır dusun

cnm arkadaşın kan hastalığı varmış doğumu Ankara'da takip olduğu yerde yapması gerekiyormuş, bi de kan gerekecek akrabalarının yakınında olması lazım...bi de uçağa almıyorlar diye erken gitmek zorunda kalmış ailesinin yanına...
eşinin ailesi hastalığını bilmiyormuş zaten İzmir'deler... bilseler de bir evin bir oğluymuş eşi ondan telaş ederler diye söylememişler... doğumdan sonra evine geri döncek eşiyle de konuşmuşlar azcık sabretmesi gerek maalesef... bebişi ve kendi sağlığı için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…