- 18 Nisan 2016
- 25
- 9
- 1
Merhaba. Biraz uzun oldu ama içimi dökmem lazımdı. Benim sıkıntım ailemle özellikle annemle. Üniversite öğrencisiyim. Çocukluğumdan beri fazla sıkı yetiştirilmedim. Ne giyimim de ne saçımda. Annemin arkadaş çevresinde çoğu tesettürlü kadınlardı. Bu yüzden kızları da bir yaştan sonra kapandılar. Annem hep onlara özendi ama ben öyle değildim. Ben hep süse makyaja ilgi duyardım. Ders çalışırdım sürekli. Büyüdükçe annem mini kıyafetler aldırmamaya gayret etti. Özel bir gün, düğün vs. olduğunda hep kısa kollu ve boyu dizlerde olan elbiselere yönelirdi ben tabi özenirdim istemezdim. Bazı şeylere karşı gelmeye başladıkça yani büyümeye devam ettikçe kendi istediğim şekilde aldım. Giyersem 1-2 kere giyerdim. Nerde nasıl giyineceğimi biliyorum çünkü. Ailem muhafazakar anlayacağınız üzere ama bağnaz şekilde değil. Düğünlere de giderler, eğer çok yakınımızın düğünüyse biraz oynar annem ama günah olduğunu bilir ve her defasında oynamıcam der. O şekilde. Neyse. Önceden babam o kadar değildi. Namazını düzenli kılmazdı 2 senedir çok değişti. Bu tabiki çok güzel bir şey. Ben de kandillerde kuran okurum, camiye giderim ama başım açıktır, makyajımı yaparım, kız-erkek arkadaşlarımla gezerim. 21 yaşındayım bu arada. Dışarı çıktığımda özen gösteririm kendime. Çevrem epey alımlı olduğumu söylerler. Son 2 senedir ailem devamlı bir baskı halindeler. Giyinmeyi geçtim bu sefer sen niye kapanmıyorsun, niye ailemize yakışır bir evlat olmuyorsun, genç kızları görüyorum güzel güzel tessettüre giriyorlar sen neden öyle değilsin biz seni öyle mi yetiştirdik demeye başladı. Ve bunu artık her gün söylüyor. Önceden arada derdi şimdi sıklıkla söylüyor artık çok sıkıldım. Ben de isterim tesettüre girmeyi ama içimden gelmiyor şuan ne yapayım zorla mı yani? Babam hiç karışmazdı şimdi o da söylenmeye başladı ama annem kadar değil. Vucudunu belli eden şeyler daracık şeyler yiyorsun, sana kafasını çevirip bakan erkeklerin de günahına ortak oluyorsun diyor. Ve bir de namaz kılma konusu. Bu sefer ikisi de öyle. Ben tamamen dinden kopuk bir insan değilim. İçimden gelince kuranda okuyorum namazda kılıyorum. Neyime güveniyormuşum yaşlı genç demeden herkes ölüyor yarın bir gün ölsen nasıl hesap vereceksin allaha vs. vs. Ee bunların ben de farkındayım ama olmuyor işte üşengeçlik mi diyeyim ne diyeyim ağır basıyor. Şimdi ramazan geldi ramazanı hiç güzel değerlendirmiyorsun diyorlar. Ne namaz ne abdest. Anca ağzını bağlayıp oruç tutuyorsun niye süslemiyorsun oruç ibadetini diyorlar. Tamamen haklılar ama ben onlar gibi olmak zorunda değilim ki. Bu benim allahla aramda olan bir şey ama onlara göre bilincinde değilmişim daha. Ramazan ayında teraviye gidiyorum ama günlük namaz kılmam mesela. Yani bilmiyorum devamlı devamlı bu konu açılmaya başladı. Yemek yerken otururken dışardayken.. O kadar bunalıyorum ki soğumaya başladım. Onlara anlatıyorum anlamıyorlar. İmanın zayıf diyorlar, ki babam beni anlayabilecek bir insan. O da eskiden bu kadar değildi ve hani eğitim seviyesi açısından 2 üniversite bitirmiş biri ve mesleğinden ötürü ibadetlerini fazla yapamazdı. Emekli oldu ve iyice kendi ibadete verdi. Beni evde en iyi o anlar her zaman. Oturur karşıma anlatır ama sanki bi kulağımdan girip ötekinden çıkıyor. Bu arada baskı derken kapanacaksın evden dışarı çıkamazsın tarzı bi baskı değil, sürekli söylemeyle olan bi baskı. Ha tabi annem bazen kesin dille kapanacaksın dediği oluyor sinirlenince ama yapmayacağımı kendi biliyor.Ne yapacağım bilmiyorum. Benim hayalim hep kariyerimi yapayım, başörtüsü engel olmasa bile başım açık olsun ama namazımı kılayım. Birini rol model almıyorum kendime elbette çünkü islamı müslümanlara bakarak anlayamayız herkesin yaşantısı kendine ama amcamın eşi öğretmen ve başı açık, yeri gelir makyaj yapar yeri gelir bikini giyer ama namaz vakti hep namazını kılar. Ben de böyle olmak istemiyorum demiyorum ama hepsinin yeri ayrı yani. hof ne bileyim az önce yine söylendiler. 4 gündür teraviye gidiyordum içimden gelerek, bugün gitmedim mesela. Babam evde değildi o zaman. Teraviden geldiler gitmediğimi öğrenince evde kılacaksın o zaman diyor, ne kadar boş yaşıyorsun diyor. Okulun da kapandı neden açık bir kuran okumuyorsun boş boş film izliyorsun diyor. Herşeyin bir zamanı var bu ayı güzel geçirsen ne olur sana dizi izleme demiyorum diyor ama hoff. Vallahi daraldım ya.