Ailem sözümü attırdı

canım konunun baştan tam okumamıştım şimdi okudum da evt onunda haklı olduğu taraflar yok demiyorum ama yinede herşeye rağmen senden ailene rest çek demeni isteyen bir erkek nasıl olur da kendi ailesine rest çekemez bu bir.

iki .bahsettiğiniz kültür farkı bence erkeğin karısını sahiplenip kimseyi karıştırmaması ile hallolacak bir meseledir ama karşındakinin ailesi herşeye burnunu sokuyor ve o da ses çıkarmıyorsa evet bu en büyük problemlerden biri olur.

üç. hadi sen göze alıp evlendim diyelim ailesine laf geçiremediği için kızla tanışmaya giden bir karekter sizi nasıl olucakda ailesine karşı koruyacaktır.üstüne üstlük sen onun için aileni terketmişken

dört. yarın bir gün seninde evladın olduğunda emin ol ailenin ne düşündüğünü anlayacaksındır.

Ve son olarak bu durum ancak ve ancak karşındaki insanın asıl kendi ailesine rest çekip siz ne derseniz deyin ben sevdiğim ile evleneceğim ve ona ve evliliğimize kimse karışamaz dedikden sonra tek başına gelerek senin babanla medeni iki insan gibi konuşup yaptığı çabadan bahsedip herşeyin senin için yapacağına ikna etmesinden sonra anca aşılır.Burda gururu öne çıkıpda senin ailen bunları yaptı vs. derse de tek istediği şey unutmaki
HİÇ BİR ÇABA GÖSTERMEDEN SADECE SENİN FEDAKARLIK YAPMANI İSTEMESİ BÜYÜK BİR BENCİLLİKTİR BAŞKA DA BİRŞEY DEĞİL BUNU SAKIN AKLINDAN ÇIKARMA!...

Son düzenleme:

canım böyle kötü bir anımda bana bu kadar çok vakit ayırdığın için teşekkür ederim.haklısın ailesine rest çekmeli ben şuan çektim konuşmuyorum ailemle ve onlardan binlerce km uzakta dağların ortasında maalesef çok ücra bir yerde yapayalnızım.zaten burada yaşamanın verdiği sıkıntı bir de ailemi üzmüş olmam(ailemi üzmek istemiyorum ama sevdiğim için üzüyorum maalesef) ve de onun yok evleniyorum yok kızla tanıştım gibi sözler söylemesi psikolojimi tamamen bozmuş durumda.ben burada tek başıma savaş verirken sabah herzaman senin yanında olacağım diyen adam şimdi bana yine kızdı konuşmuyor.evet haklı yanı da çok bugüne kadar her anımda yanımda oldu ben ünideyken finallere girerken benle birlikte heyecanlanırdı.daha neler neler.burada başıma gelen üzücü olaylarda da herzaman işini bıraktı geldi bana destek oldu.sevgisinden şüphem yok sadece içinin acısından yapıyor bazı şeyleri ve hiç ümidi kalmamış.ama yine de ailesine rest çekmeliydi düşündükçe daha kötü oluyor ne demek gidiyor o kızın evine.ben kimseye yan gözle bile bakamıyorum.ailem de kendine göre haklı.doğru söylüyorsun ailesine rest çekemezse herzman aramızda kültür farkı olur çok mantıklısın canım keşke bende mantığımı kullanabilsem ama gönül iştemafoldumben

canım karşındaki insan 30 yaşında diyorsun az bişi değil bu üstelik iyi bir mesleğide var hani dersinki yaşı küçük erkekde olsa yine aileden bi baskı görmüş gitmiştir yada ne bilim maddi açıdan aileye bağılıdır falan ama yani bunların hiç biri yokken bu geleneğine düşkünlük yada aile çocuğu olduğu için karşı çıkamamıştır bahaneleri olamaz.En mutaassıp ailelerin çocuğu bile bu konuda baş kaldırdıklarını görebiliyorum çevremden .Kaldı ki eğerki kültür olarak babaerkil yapıları ağır basan mutaassıp dediğimiz aile tipi ise onun ailesi erkek çocuklarına karışamazlar bile o yüzdendir şaşkınlığım nasıl oluyorda rest çekemiyor!...
onun sana yaptıklarını yani ünideki davranışlarını kastediyorum onları çok büyük bir fedakarlık olarak algılama yanlışa düşersin o zamanki davranışlar zaten seven bir erkeğin yapması gereken şeylerdir.Asıl fedarlığı şimdi yapması gerekir.Eğer seni gerçekten seviyor ve senle yeni bir hayat gerçekten istiyor ise.Bu kadar zormu Allah aşkına senin ve onun ailesinden uzak şehirlerde ailelerden uzak durmak Bunu kabul edemeyen erkek süt kuzusudur başka birşey değil.

Ben tekrar söylüyorum o kişi ailesine boyun eğmeyip onların lafını dilemeyip senin babanla da yüzyüze görüşüp ikna etmediği sürece ASLA VE ASLA güvenme.Bunları yapan insan ancak seni haketmiştir demek o vakit Aşkının peşinden gururla koşabilirsin.

Herşey gönlünce olsun...

Son düzenleme:
epeydir foruma girmiyordum.az önce girdim.bir de ne göreyim.truvalı helen zor durumda..
arkadaşım yazdıklarımı dikkate alır mısın bilemem ama hayatının bu dönüm noktasında varacağın kararın tüm ömrünü etkileyeceğini sakın unutma..bu kararda seni etkilememiz ne derece doğru onu da bilmiyorum ama sonuçta kararını sen vereceksin..ama yazmadan edemedim.umarım hayırlı olan yönde kararını verirsin.bunu da allah bilir.biz forum arkadaşların da umarım hayırlı yönde fikirler veriyoruzdur sana..şimdi kendi hislerimle ve dışarıdan bakan bir insan olarak yazacağım.tecrübeme dayanarak söylüyorum ki hiç bir şey ailenden,özellikle ana babadan daha kıymetli olamaz.bunu bilmelisin.sevgine aşkına büyük saygı duyuyorum.ben de çok sevdim.gözümün hiçbir şeyi görmediğini bilirim..sevme demiyorum ama evlilik olayı çok farklı bir olay canım.ne evlilikler gördük müthiş sevgilerin tükendiği,sonu hüsranla biten..bir düşünonunla evlendiğini hayal et..ailenin rızasını almadın evlendin.yani ona kaçtın diyelim.bak gerisinde neler olabilir?olur demiyorum onu allah bilir.sadece sana olası yüksek ihtimali söylüyorum.içinde hep ama hep bir burukluk,vicdan azabı ve korku olacak.bayram seyran gelecek ailenle görüşemeyeceksin.(dedikleri kadar katılarsa)görüşsen bile eşin görüşmeyecek.birbirlerini sevemeyecekler.sen arada kalacaksın.içinde hep bir huzursuzluk olacak.onun ailesi de sana hiç sıcak bakmayacak.sen kaçıp gidersen sana sahipsiz kadın gözüyle bakacaklar.bu durumda sana kızları gibi muamale edeceklerini mi sanıyorsun.hiç acımaz sindiriverirler seni..bir de sen aileni terkettin.onların malı oldun artık.bak yanlış anlama mal kelimesi çok çirkin biliyorum ama doğu zihniyetinde kadına değer vermezler.ben de gördüm hayatım.ben de yaşadım benzer şeyler.zihniyeti az çok gördüm.sonra eşin senin herşeyine,giyim kuşamına karışacak.karışmayacağım dediğine sakın inanma..ah bu erkekler bizi hep vaatlerle kandırmayı başarıyorlar.bir insan değişmez canım..buna emin ol.aksine evlenince daha çok karışacaktır.ayrıca şu an o kız mevzusunda sana zarf atıyor ve bu çok yanlış.bi çeşit şantaj.senin için sabretmeli ve beklemeliydi.evet onun da gururu incinmiş doğrudur ama bunun acısını senden çıkarmamalı kimse.o kızla evleneceğini sanma.evlenecekse de güle güle evlensin..o zaman hem kendini hem o kızı yakmış olur.seni seven başkasıyla evlenmeyi düşünmez..ayrıca yine evliliğini hayal etmeye devam et.ne görüyorsun?eğer için huzurla doluyorsa,evlenirsen içine sineceğine ve tüm zorluklara göğüs gerebileceğini düşünüyorsan evlen derim.ama içine en ufak bir sıkıntı hissi giriyorsa orada kal işte..umarım hayırlı olanı seçersin.herşey olacağına varır ve kader değişmez.eğer bu kişi kaderindeyse türlü engel de olsa evlilik gerçekleşir.ama zorla ama güzellikle.yok değilse olmaz yine olmaz.biraz tevekkül et ve akışına bırak.allaha teslim et kendini..

[/QUOTE
canım düşüncene saygım var ama ne kadar sevdiğimi herkes biliyor sadece ailem bu kadar istemiyor ya onları yüzüstü bırakıp gitmek istemiyorum.olur da başıma bir iş gelirse evet ailem maddi anlamda ihtiyacım olmaz çok şükür ayaklarımın üzerinde duruyorum ama manevi anlamda yalnız kalırımmafoldumben[/QUOTE]

yanlış anlaşıldım galiba..bırakıp gitmeni istememmm aileni kaçmandan yana aslaa deilim:1no2: .ikna konusunda sölemiştim cnm bnm zor bi durum belki ama ailen seni atmaz canın ciğerin onlar senin.. belki onsuz gerçekten olamıycagını gösterirsen bölede acı çekmene razı olmazlar..

canım benim yorumun için çok teşekkür ederim öncelikle.Şuanda tekrar birlikteyiz ve o kız meselesinin olmadığını öğrendim.Kız istemeye falan gitmemiş ve benimle tekrar birleşmek için bunları yaptığını söyledi.Şuan o kadar iyiki her bakımdan ben ne dersem o oluyor ve değişmeyecek gibi geliyor.Benim ona neler çektirmeme rağmen bir dediğimi iki etmiyor ve bana hiç karışmıyor.Sadece bir an önce evlenmemiz için baskı yapıyor ailen asla izin vermez ama onlar da görecek ileride ne kadar yanlış düşündüklerini diyor.Annemlerle 5 gündür konuşmuyorum resti çektim o da ailesine rest çekti.Kimse bana bir laf etmeyecekmiş bana laf eden ona edermiş ailesine öyle demiş.Beni o kadar çok seviyor ki gözümün içine bakıyor.Ayrıldığımız dönemde benim yüzümden hastanelik falan olmuş ama asla senin yüzünden falan demiyor beni suçlayıcı konuşmuyor.Annem o seninle evlenip senden intikam alacak diyor.Babam madem ondan başkasıyla evlenemezsin ömürboyu evlenme işini de bırak ben sana ömürboyu bakar seni mutlu ederim kimseyle evlenme diyor.Bana istifa et dön geri diyorlar asla işimi bırakmam diyorum.Çevredekilere rezil etme bizi diyorlar(çevremizdekiler göndermeyin istifa etsin evde otursun diyorlar ve hiçbiri de cahil olmamasına rağmen ücretli öğretmen olsam daha iyi olurmuşum diye aileme baskı yapıyorlar)Ben de vazgecmicem gerekirse bayramda da gelmicem dedim.Kuzenim aradı annen kötü ama ben sana vazgec yada vazgecme diyemem sonucta senin hayatın dedi.Annemlere sizi ikna edene kadar uğraşıcam dedim olmaz diyorlar.Sevgilim artık evlenelim ve herkes görsün boşuna korktuklarını diyor.Haftasonu arkadaşlarım ve onunla birlikteydik.Arkadaşlarımız özellikle ağbi dediğim bir insan evlenirseniz çok iyi yaparsınız çünkü ömürboyu içinizde kalacak ve mutsuz olacaksınız dedi.Kendi memleketimden olan bir öğretmen arkadaşla tanıştım sözlüm ona hep anlatmış beni.Bana dedi ki bu çocuk melek gibi bizim oralarda insanlar ailene çok laf eder niye doğuluya kız verdiniz derler o yüzden de ailen böyle yapmıştır dedi.Bu çocuk sana tapıyor ne kadar üzülüyor falan dedi.Sözlüm sadece ikimiz için yaşayalım ikimizde ailelerimizi asla karıştırmayalım diyor.İşte son durum bu.Bakalım hep dua ediyorum herşeyin hayırlısı olsun ne diyim.Evlenmesem onunla gerçekten hep içimde kalacak çünkü bizim aramızdaki şey çok çok derin...mafoldumben

yanlış anlaşıldım galiba..bırakıp gitmeni istememmm aileni kaçmandan yana aslaa deilim:1no2: .ikna konusunda sölemiştim cnm bnm zor bi durum belki ama ailen seni atmaz canın ciğerin onlar senin.. belki onsuz gerçekten olamıycagını gösterirsen bölede acı çekmene razı olmazlar..[/QUOTE]

canım şuan o yolda ilerliyorum.Ailemi ikna etmeye çalışıyorum yalnız sevdiğim insanın sabrı çok azaldı artık.İkimiz de diyoruz ki Allah yüzümüzü kara çıkartmasın.Ne ben onun yüzünü kara çıkartayım ailesine karşı ne o benim yüzümü kara çıkartsın aileme karşı.Herşeyin hayırlısı canım..

:1hug: canım öncelikle şuan mutlu isen çok sevinirm. Ama tek dileğim aşkının körlüğünden dolayı olayları bu derece iyimser bakıyo olamamandır yoksa çok üzülürsün. Seni seven herşekilde senin için çabalayacaktır. Senden vazgeçmeyecektir sen herşeye rağmen ailene tepkini kesme oda kesmesin.Eğer ikinizde güçlü olursanız ancak aşabilirsiniz.Senin için resti çekip aileni onunda ikna etmesi lazım bu durumda ne aşkından vazgeç nede işinden.
Hakkında hayırlısı olur inş.

Son düzenleme:

Evet canım ne aşkımdan vazgeçerim ne de işimden.Beni o kadar çok seviyor ve bana o kadar çok değer veriyor ki...Önceden de herşeyimi düşünürdü ama bu ayrılıkla beraber daha da üstüme düşer oldu.Birlikte çok mutluyuz ne onun ailesi ne benim ailem ikisine de rest çektik.Benim için herşeyi yapıyor gururunun kırılmış olmasına rağmen benim peşimden koşuyor.Mağdur olan benim ama bak senin isteklerin oluyor yine de diyor.Birbirimizden vazgeçemiyoruz olmuyor.Herzaman içimizde kalır çünkü.

canım hakkında hayırlısı olsun..dedim ya akacak kan damarda durmaz..kaderde olacak şey olur.madem ikimiz de rest çekelim demiş.hadi bakalım hodri meydan.sana mutluluklar diliyorum.sen iyi bir insansın.ne yaparsan yap ailenin arkanda olmasını,seni anlamalarını umarım..

Canım inş doğru kararlar alırsın.Mutluluğun daim olur.Fakat kırmızıyla işaretlediğim sözü biraz düşündürücü geldi bana ne demek yani mağdur olan bi o değil ki sen ondan kat ve kat daha mağdur oldun buna ne diyecek.Sanki lutfetmişde hadi yine iyisin senin dediğin oluyor der gibi...
Yinede adımlarına tarta tarta atmanı tavsiye ederim

Son düzenleme:

canım o ve ailesi reddedildi diye mağdur olduğunu söylüyor.Biz reddeden tarafız ya bize bişey olmadı ona göre.Gerçi benim hakkımda da türlü türlü dedikodular çıktı bende bir kız olarak mağdur oldum.Psikolojim mahvolduİkimz de birbirimizi çok seviyoruz.Bu yüzden de kopamıyoruz...

canım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.çok sağol inş Allah beni de onu da bizim gibi zorda kalanları da bir an önce aydınlığa çıkarır.mafoldumben

kızlar şu karara vardım sizce de mantıklı mı?Annemlere ben evlendim kimseye söylemeyin rezillik çıkmasın isterseniz yaza da düğün falan yapalım dicem.Ailesi için de başta korktuk ama araştırdık sorun yokmuş deyin dicem.Artık başka çözüm gelmiyor aklıma.Annem evlenirsen ölümüme bile gelme diyor o kadar baskı altındayım yani.Tek korkum evlendim dediğimde birşey olurmu aileme.Böyle işte kızlar...

canım ben de naçizane fikirlerimi söylemek isterim..biz bayanlar bunu hep yapmıyor muyuz? sevgilimizi,erkek arkadaşımızı anne babamızdan bize daha çok değer verdikleri, daha çok sevdikleri düşüncesine kapılıyoruz.ailelelerimiz istemeyince de inatlaşıyoruz ve daha da bağlanıyoruz.senin psikolojini çok iyi anlıyorum.aynı yollardan geçmiş bir arkadaşın olarak mantıklı düşünmeni isterim.40 tane koca bulunur ama sen ailenin yerine bir tane kişi koyamazsın.sen şu an herşeyin toz pembe gideceğini düşünüyorsun,inan öyle olmuyor.hayatın gerçekleriyle yüzleşmen çok kısa sürecek.ailen bence doğru düşünüyor.ben annemin bugüne kadar yanıldığını hiç görmedim.ve pişman olan hep ben oldum.onlar karşı tarafı aşağılamak amaçlı böyle düşünmüyorlar.seni senden daha fazla düşündükleri için böyle karşılar.bence bu şekilde bir tavır sergilemek ani bir evlilik yapmak hayatında yapacağın en büyük hata olacaktır.umarım herşey gönlünce olur,sonkez diyorum ben senin yerinde olsam ailemin sözünü dinlerdim.

Anne olduğun zaman annenin senin için neden bu kadar endişelendiğini neden hakkını helal etmeyeceğini çok iyi anlayacaksın canım hiçbir anne canından bile çok değer verdii yavrusunun üzülmesini incinmesini istemez şu an senin için herşey tozpembe umarım evlendiğin zamanda ilişkiniz aynı şekilde devam eder.

canım düşüncelerin için çok teşekkürler.Belki de haklısındır bilmiyorum ama eminimki biz birbirimizi unutamayacağız...Cuma günü evleniyoruz nikahımızı yapıcaz.Kolay olmadı bu kararı vermek ama ailem asla kabul etmeyecekti ve bu iş bu şekilde devam edip gidecekti.En azından iyi veya kötü bir karar verdim.Evlilik bir kumar.İyi diye evlenirsin kötü çıkar kötü diye evlenirsin iyi çıkar.İnşallah bahtım da güzel olur ne diyim.Herşeyi konuştuk benim aileme alıştıra alıştıra söylicez belki de şubat tatiline kadar söylemicem.Sonra da kimseye söylemeyin kabul ederseniz yaza düğün yapalım dicem.Başka yolu yok bulamadım kızlar.mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

Canım inş evlenince de aynı şekilde devam eder.Annem senin başına gelecek var deyip duruyor belki de ahı tutar.Babam elli yaşındaki arkadaşının karısını bırakıp başka bir kadına kaçmasına benccillik yaptı sen de onun gibi bencillik yapıyorsun diyebiliyor.Sanki ben kocamı çocuğumu mu bırakıyorum sadece evlenmek istiyorum mutlu olacağıma inandığım insanla.Elbette kötü günümüz olacak zaten ben evliliğe 1-0 yenik başlıcam farkındayım ama zamanla diyorum belki bir umut düzelir.Madem beni sileceklermiş silsinler canımdan önemli madem.Yoksa ben kafayı yicem canım gerçekten kaç kez intihar aşamasına geldim hayattan soğudum.Evet onların çocuklarıyım fikirlerini söylesinler ama bir yere kadar.Ben 24 yaşında çalışan bir bayanım boşansam da başımın çaresine bakarım.Hayırsız evlat oldum gözlerinde.mafoldumben

tam da ne yardan ne de serden durumu sanırım.her iki tarafında kendilerince haklı sebepleri var ama ben ailelerin bi yerden sonra artık kararı evlatlarına bırakması taraftarıyım.ne ölüme ne dirime demek de bencilce bence.insanın sevmediği aşık olmadığı bir adamla ömrünü geçirmesinden daha acı ne olabilir ki hayatta.allah yardımcınız olsun.umarım verdiğiniz karar hakkınızda hayırlı olur.inşaallah rabbim yüzünüzü kara çıkarmaz.yine de onların rızasını ve hayır duasını da almaya çalışın zira aksi durumda da vaziyet pek iç açıcı olmuyor edindiğim tecrübeler neticesinde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…