- Konu Sahibi truvalihelen
-
tam da ne yardan ne de serden durumu sanırım.her iki tarafında kendilerince haklı sebepleri var ama ben ailelerin bi yerden sonra artık kararı evlatlarına bırakması taraftarıyım.ne ölüme ne dirime demek de bencilce bence.insanın sevmediği aşık olmadığı bir adamla ömrünü geçirmesinden daha acı ne olabilir ki hayatta.allah yardımcınız olsun.umarım verdiğiniz karar hakkınızda hayırlı olur.inşaallah rabbim yüzünüzü kara çıkarmaz.yine de onların rızasını ve hayır duasını da almaya çalışın zira aksi durumda da vaziyet pek iç açıcı olmuyor edindiğim tecrübeler neticesinde...
çok üzüldüm canım yaa.şu üç günlük dünyada değer mi bu kadar tantana koparmaya.tamam istemiyor olabilirsin uygun görmediğini ilerde mutsuz olacağını düşünüyorum falan dersin ama baktın kızın ısrarcı gönlün olmasa bile ebeveyn olarak görevlerini yapmalı her anne baba.benim bir arkadaşım mesela sevdiği kişi -ailesinin düşüncesine göre- denk görülmediği için sevdiği ile değil de ailesinin ona layık gördüğü kişi ile evlendi.babası benim dünürüm diyeceğim kişi yanıma yakışacak kişi olacak,ben kime dünürüm diyeceğim dedi.kızını da antalyanın zengin köklü ailelerinden birine zorla verdi.sonra ne mi oldu kimsenin aklının ucundan bile geçmeyecek şey, koskoca aile bir gecede yerle bir oldu yani iflas etti.kızın kocası borçlarını ödemek için dolmuş şoförlüğü yapmaya başladı.hacizler borçlar vs. kız zaten evliliğinde bi gün yüzü görmedi bir de iflas edince iyice bozuldu araları ve iki çocukla boşandı.aileler bazen evlatlarının mutluluğunu başka şeylere değişebiliyorlar.ne demek ölürse ölsün! ölsen sanki en çok yanacak olan onlar değilmiş gibi.sanırım sen kararını vermişsin inş. hayırlı olur ve inşaallah anne ve babanın gönlüne hz. allah yumuşaklık verir de evliliğini kabullenirler.sevgiler...
Mesela nerede yaşayacağımız tam belli değildi.Ailem ömür boyu doğuda yaşamamdan korkuyor gerçi şuan ikimizde görevlerimiz dolayısıyla en az 5 yıl oradayız.Ayrıca doğudaki aileler birbirine çok bağlı bizi rahat bırakmazlar diye düşündüler.Mezhep farkı ırk farkı ne biliyim daha pek çok şey....
Aileler çok önemli fakat neden sözlenmeden önce annenler istemediklerini söylemediler?Allah yardım etsin canım sana üzüldüm ya[/QUOTE
hah ayrıca aynenn neden dahaönce söylemediler iş söze kadar gelmiş 1 gn sonra söz atmak ...çok saçma şimdi yakıştımı senin batılı ailene bu nasıl bişeyki demekki bu işlerin doğusu batısı yokmuş batılı insan bile afedersin ama ne denr bilmiyorum görgüsüzlükmü terbiyesizlikmi artık affet arkadaşım kusuruma bakma ama onlar bile bunu yaptysa....sevgilinin ailesini hiç te doğulu diye istememzlik yapmaya hakları yok bence
canım konunu uzaktan izliyordum.çok sevimdim eşinle mutlu olduğuna.tabi bi yandan aile ilişkilerinin bozulması da çok üzücü bi durum.ailen çevre baskısından çekinir şimdi.oyüzden düğün yaptırmak istiyorlar bence bunu kabul et.hem ilerisi içinde bi adım atmış olursun.ama düğüne erkek tarafının gelmemesi saçma olur.millet için seni evlendireceklerse bunu da düşünmemeliler.millete ne dicekler??bu konuda aileni ikna ettir.kabul ederler gibime geliyor.zamanla da herşey düzelir inşalllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?