Ailem sözümü attırdı

canım az önce kardeşim msj attı annem senin yüzünden kalp hastası oldu allah belanı versin diye.ben arayamadım krize girdim arkadaşım aradı babam çıktı annem yanındaymış daha kötü olursa hastaneye götürcekmiş bir çeşit numara yapıyorlar demekki.arkadaşım kzıınız çok kötü intihar edicek diyor babam o kadar zayıfsa ölsün ölüsünü almaya gelmem dedi ,o boşanınca 4-5 çocuğuyla kapıma gelicek onlara köpek yavrusu kadar değer vermem onlara biiip dicem dedi.mafoldumbenmafoldumben.Sanki ben işsiz güçsüzüm de onlara muhtaç olucam.Vay efendim sevgilim sözleşmeliymiş yalan söylemiş babam onu kadrolu biliyormuş(halbuki ben sözleşmeli olduğunu söylemiştim tayin hakkı yok şimdilik)O yüzden yalancının tekiymiş.Ben de 24 senelik ailemi onun için siliyormuşum beni hiç yetiştirememişler haklarını helal etmediler.Biz de uzağa kız verilmezmiş ben doğuda sürüncekmişim.Daha neler neler benim için ölsün diyor.Ben onlarla nasıl yüzyüze bakayım şimdi.Tamam bir dediğimi iki etmediler ama ben de onları bir kere üzücü şeyle karşı karşıya bırakmadım şimdiye kadar.Ne dedilerse tamam dedim.Artık yeter intihar etmeme bile tamam diyorlar.Bu kadar mı değersizim.Hayattan soğuttular.Ben birdaha onların evine adım atarmıyım.Sanki kocamı bırakıp başkasına kaçıyorum sadece evlenmek istiyorum sevdiğimle.Hataysa benim hatam olcak kimsye de kızmıcam.Boşanırsam da boşanırım kimseye muhtaç değilim.İyi kötü geçinirim.Mahvettiler beni.mafoldumbenmafoldumben

çok üzüldüm canım yaa.şu üç günlük dünyada değer mi bu kadar tantana koparmaya.tamam istemiyor olabilirsin uygun görmediğini ilerde mutsuz olacağını düşünüyorum falan dersin ama baktın kızın ısrarcı gönlün olmasa bile ebeveyn olarak görevlerini yapmalı her anne baba.benim bir arkadaşım mesela sevdiği kişi -ailesinin düşüncesine göre- denk görülmediği için sevdiği ile değil de ailesinin ona layık gördüğü kişi ile evlendi.babası benim dünürüm diyeceğim kişi yanıma yakışacak kişi olacak,ben kime dünürüm diyeceğim dedi.kızını da antalyanın zengin köklü ailelerinden birine zorla verdi.sonra ne mi oldu kimsenin aklının ucundan bile geçmeyecek şey, koskoca aile bir gecede yerle bir oldu yani iflas etti.kızın kocası borçlarını ödemek için dolmuş şoförlüğü yapmaya başladı.hacizler borçlar vs. kız zaten evliliğinde bi gün yüzü görmedi bir de iflas edince iyice bozuldu araları ve iki çocukla boşandı.aileler bazen evlatlarının mutluluğunu başka şeylere değişebiliyorlar.ne demek ölürse ölsün! ölsen sanki en çok yanacak olan onlar değilmiş gibi.sanırım sen kararını vermişsin inş. hayırlı olur ve inşaallah anne ve babanın gönlüne hz. allah yumuşaklık verir de evliliğini kabullenirler.sevgiler...

canım ben kararımı verdim artık.Yarın nikah yapıyoruz ne olacaksa olsun.Hataysa benim hatam olsun yoksa onları affedemem.Beni miraslarından da reddeceklermiş etsinler sanki meraklıyım paralarına.Tamam uyar beni söyle ama bu kadar da değil ben de bir bireyim hayatımdaki en büyük karara da bu kadar karışılmaz...mafoldumben

İllaki ben onlarla aynı şehirde yaşayacakmışım ev vereceklermiş kocamla bana benden ayrı kalamazlarmış.Onun da işinden dolayı doğuda kalmamız gerekiyor eş durumu hakkı verilene kadar.Olmadı özel sektöre geçerim diyor.Bu yüzden kabullenemiyorlar.Ben onlarla aynı şehirde o dedikoducu akrabaların arasında yaşarmıyım diye sormuyorlar bile.Alışmışlar benim adıma karar vermeye.Onlar görücü evlenmiş çok mutlularmış bende öyle yapaymışım.Aşk da neymiş geçermiş.Evet geçer belki ama ben onunla olmak istiyorum!!!!

İnsan sevdiği insana bile yeri geliyo katlanmazken,sevmediği insana nasıl katlanır ki,hemde bir ömür boyu....içini ferah tut eger doğru kişiyi seçti isen zamanla ailen bu yaptıgına pişman bile olabilir,Rabbim utandırmasın cümlemizi....

canım sayfaları tek tek okudum. bukadar insan sana ailenın önemini ve yapmaya çalıştığın şeyin hata olduğunu anlatmaya çalışmış, sende hepsine teker teker aynı fikirde olduğunu belirten cevaplar yazmışşın.
sonra birden fikirlerin değişmiş ve gizlice evlenmeye karar vermişşin!
yapma canım bu şekilde olmaz. belki çok geç bunu söylemek için ama sen bile bile aileni haklı çıkartıyorsun şuan.
bi arkadaşımız yazmış; bukadar aceleye ne gerek var normalde şuan sözlü olacaktınız belki yaza nişan önümüzdeki sene de düğün olacaktı. yani bütün bu süreci atlayıp hemen evlenmen çok acelece ve kızgınlıkla alınmış bir karar bence. nikah bu canım 1 yıldan önce boşanamıyorsun bile nişan değil ki bu yüzüğü çıkartınca bitsin!
bak bende farklı kültüre sahip bi ailenin geliniyim. düğün günümde eşimin ailesi yengeme "ben en başından söyledin bu kız olmaz bu kızla yapamayız biz dedim, benim akılsız oğlum dinlemedi beni" diye serzenişte bulunmuş. bi yengem bi ben biliyoruz bunu başka kimseye yansıtmadık ailemizden ama o söz hayatımın sonuna kadar çıkmayacak aklımdan. yemgem çok oturdu içime o sözü seyyah diyor. sen kimlere karıştırdın bizi kızım diyor. haklı....
daha sonra eşime anlattım bu durumu o da annesiyle konuşmuş ve kültür farkından adetlerimiz uymadığı için çakıştığımızdan çyle dediğini anlatmış, güya sinirle söylemiş!!!
bunu anlatmamım nedeni şu; evleneceğin adam her ne kadar seni savunsa da sana laf sööyletmese de sen hayatının sonuna kadar onun ailesi gözünde oğullarının hatırı için oğullarını kaybetmemek için KATLANMAK ZORUNDA OLDUKLARI biri olarak kalacaksın!! belki ezdirmeyeceksin kendini, belki muhtaç olmayacaksın maddi olarak onlara, belki ayrı evlerde hatta ayrı şehirlerde yaşayacaksın ama ne olursa olsun benimsenmeyeceksin! kendini ne kendi ailene ne onun ailesine ait hissedemeyeceksin!
bak arkadaşım eğer sen yarın o imzayı atarsan hayatının sonuna kadar ailesiz kalacaksın. köklerini çıkartıp atıyorsun sen şuan yapma!! bekle biraz daha eninde sonunda razı olacaklar! telinle duvağınla gelinliğinle çık o evden.
benim nacizane düşüncem bu. kfanı karıştırmak istemem ve evlenme asla demem. ben diyorum ki bu şekilde evlenme!

eee ne olsu evlendiniz mi????
bence yanlis yapiyorsun arkadasim...
yarin bir gun evlenirsen ve ailenin hakli ciktigini gorursen o zaman ne yapacaksin?
bence aileni ezmekle cok yanlis yaptin.

Aileler çok önemli fakat neden sözlenmeden önce annenler istemediklerini söylemediler?Allah yardım etsin canım sana üzüldüm ya

bunun doğusu batısı mezhebi ırkı yok canım yaaa oldumu oluyo herşey çek restini seviyorum herşeyi göze alıyorum bu yaşa kadar getirdiniz arkamda durun nasıl kız ytştirdiğinizi görün yüzünüzü kara çıkarmam mutlu olurum benim mutluluğumu düşünün de susup otrma aşkına sahip çık !! mutlu olmazsın başkasıyla çünkü unnutamazsın unutmada zaten seviyoken niye unutasınnn

benim sözlümün de ailesi karslı ben eskişehirliyim ama o eskişehir doğumlu ailesi yıllar önce gelmiş tabi ki kültürleri değişmedi.türkiyede kaç tane millet var o zaman herkes ayrım yapsın o çerkez,bu muhacır,şu tatar diye önemli olan insanların birbirine olan saygısı,sevgisi.ilk başta herkese zor gelir ama zamanla hersey rayına oturur diye düşünüyorum

uzun bir aradan sonra tekrar merhaba kızlar...bu kadar zamanda hayatımda neler olmadı ki.biz evlendik allaha çok şükür eşimden bir şikayetim yok.On günü geçti evleneli eşimin yanındaydım dün zor gönderdi beni.Bu kadar mutlu olmamız inanılır gibi değil.Nikahımız çok güzeldi benim ve eşimin arkadaşları vardı.Espriler falan havada uçtu ailemin yokluğunu hiç hissetmedim.Sonrasında eşimle gezdik tozduk en güzel yerlerde kaldık bir dediğimi iki etmiyor sağolsun.Tabi işin en önemlisi daha iki günlük evliyken annemle babam geldi binlerce km gelmişler nikah yapacağımı söylemiştim engellemeye gelmişler.Tabi o zmana kadar olan olmuştu.Beni zorla eşimin yanından götürmeye çalıştılar eşime sen sus sen konuşma biz sana dedik olmaz falan gibi laflar söylediler.Eşim ağzını bile açmadı bizi yalnız bıraktı.Sonra yazıklar olsun senin öğretmenliğine diyerek sokağın ve çalıştığım köydeki insanlara yakın bir mesafede annem saçımı çekmeye çalıştı ben ne yapıyorsun deyince babam su şişesini kafama annemde tokatı suratıma indirdi.Kimse istemiyor dediler ben de ben istiyorum dedim.Eşim seni köye göndermicem deyip eşyalarımı arabasına koyunca bizimkiler tekrar koşarak geldi sokakta bana allah belanı versin falan bizimle gel istifa et işi bırak diye bağırdılar.Eşimde en sonunda o hiçbiryere gidemez çünkü biz evlendik o benim eşim diyerek suskunluğunu bozdu.İki tokat da onun gözü önünde yedim herkes bizi izliyordu.Ağlamaktan mahvoldum beni aldı başka bir şehre götürdü orada beni mutlu etmeye çalıştı.Annemler seni reddettik birgün yüzü bile görme dediler.Sonra memeleketime dönmüşler.Arkadaşlarım da evlendiğimi söyleyince o bizim için bitti demişler.Dayım aradı 4-5 kez açmadım.Sonra bugün annem aradı açmadım yine beni ağlatıcaklar diye.Ev arkadaşımı aramış böyle olmaz bayramda gelsin biz kimseye bişey demedik şubat tatilinde de düğününü yapalım düğünümü yapmadı demesin demiş.Sonra ben aradım bana çok kızgın.Kuzenim evlendi dün düğün güzel oldumu dedim.Oldu kimse senin gibi pislik yapmıyor evinden telli duvaklı çıkıyor dedi.Bize saygı göstermedin dediğimizi yapmadın biz de sana bir gece düğün yapacaz millete de başa çıkamadık çok istedi verdik dicez bizden başka da birşey bekleme dedi.Sen ancak o kadarını hakediyorsun dedi.Gittin biiiip gibi evlendin dedi.Babanı zor kandırdım seni silecekti üstünden dedi.Kimseye evlendiğini söylemedik dedi.Düğünden sonra alır başını gidersin eşyalarını alıp bir daha da nerde oturursan otur dedi.İster gel ister gelme dedi.Bayramda tek gel eşin gelmesin düğüne de bir tek o gelse de olur ailesi gelmesin dedi.Biz de bayramda eşimin memeleketinde düğün ayarladık annem onu iptal ettir diyor.İnsanlar ben gitmedim diye laf etmesinmiş.Eşim de burda planlarımız var bayramdan sonra gideriz diyor.Ben seni yalnız göndermem korktum sana bişey yapcaklar diye diyor.Annem seni öldürücem diye bağırdı da sokağın ortasında.Yine arada kaldım bayramda gitmezsem babam reddedecekmiş insanlara ne açıklama yapacakmış.Gitsem burdaki düğün ne olacak.Annem hala aynı burda düğün var diyorum banane diyor.Eşime sorayım diyorum sormadan zaten bişey yapamazsın diyor.Beni deli edecekler yine.

Benim ailem beni hırpalayınca eşim beni işe geç gönderdi izin aldık yalnız bırakmak istemedi.O sırada onun ailesine de gittik.Bane dediki benimkilere de gidelim sana bir laf ederlerse ben de konuşmıcam onlarla dedi.Gittik hepsine baştan dedirtmiştim aileme laf söylemesinler diye eşim uyarmıştı.Beni hiçbirşey yokmuş gibi karşıladılar çok iyiydiler.Eşim zaten beni durmadan gezdiriyor bir dediğimi iki etmiyor arabasını veriyor kullanayım diye.Çok rahatım şimdilik evliliğimde.Herşey normal gidiyor çok şükür.Geceleri ben üzüldüğümde beni teselli ediyor heran yanımda.Herşey düzelecek diyor.Allah bozmasın inş

Sanki ben o adama hiç acı çektirmemişim de o benim bir dediğimi iki etmiyor.Evlenince insanlar değişirmiş ya benim eşim hiç değişmedi hatta tam bir melek oldu.İnş hiç bozulmaz cicim ayları diye böyle değildir.

canım konunu uzaktan izliyordum.çok sevimdim eşinle mutlu olduğuna.tabi bi yandan aile ilişkilerinin bozulması da çok üzücü bi durum.ailen çevre baskısından çekinir şimdi.oyüzden düğün yaptırmak istiyorlar bence bunu kabul et.hem ilerisi içinde bi adım atmış olursun.ama düğüne erkek tarafının gelmemesi saçma olur.millet için seni evlendireceklerse bunu da düşünmemeliler.millete ne dicekler??bu konuda aileni ikna ettir.kabul ederler gibime geliyor.zamanla da herşey düzelir inşalllah

Allah mutluluğunuzu devam ettirsin ailenle de barış ama inşallah ya...
tam olsun böylece mutluluk çok sevindim senin adına...

canım ben bu kadarını bile beklemiyordum ki annem düğün yapalım milletin ağzı kapansın dedi.demekki hala beni konuşuyorlar işleri güçleri yok.benim ailem illaki onun ailesi gelmesin demiyor ama eşim ailem asla gelmez diyor.ne olacak nasıl olacak bilmiyorum yani...

allah mutluluğnuzu daim etsin
çok şaşaırdım 10. sayfayı okudum birden son sayfaya geçince aa dedim
inşallah ailenlede aranı düzeltirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…